امروز قصد معرفي دو خودروي آلماني را به شما عزيزان داريم، دو خودرويي كه واقعاً دور از انتظار توليد و عرضه شده اند، با اين كه از دو شركت معتبر هستند. اولين خودرو ب ام و ام پنج از شركت بي ام و است كه واقعاً چيزي نيست كه نشان مي دهد. قبلاً البته اين تايپ از ب ام و و توانايي هاي خود را در سه نسل ارايه شده نشان داده است اما نسل چهارم اين خودرو كه دو هفته پيش در نمايشگاه اتومبيل پاريس ارايه شد تمام كارشناسان صنعت خودروسازي دنيا را شگفت زده كرد.
دومين خودرو هم آر اس۶ پلاس از شركت خودروسازي معتبر آئودي است كه اين خودرو هم همچون ب ام و ام پنج يكي از خودروهاي غافلگيركننده سال جديد به شمار مي رود. آر اس۶ پلاس هم همانند ب ام و ام پنج مدل بهينه سازي شده اي است از مدل هاي قبلي خود. حالا ببينيم آيا اين دو خودرو ارزش اين تعريف و تمجيد را دارند يا خير؟
ب ام و ام پنج ۲۰۰۵قوي ترين ب ام و تاريخ
بعد از سه نسل توليد و فروش بالاي ۳۵ هزار دستگاه و تلاش هاي بي شمار شركت هاي رقيب براي الگوبرداري از طراحي و عملكرد ام پنج، اين خودرو هنوز جايگاه خود را حفظ كرده است و هر روز به دنبال بازار جديدي مي گردد. هر نسل از اين خودرو نمود كاملي از تبحر ب ام و در توليد خودروهاي تجملي و با عملكرد بالا است. نسل سوم اين خودرو توانست با بهره گيري از يك موتور هشت سيلندر V8 و يك جعبه دنده شش سرعته افق جديدي در اين كلاس خودرويي نمايان كند. اما نسل آخر پا را از اين هم فراتر نهاده است، در اين نسل از يك موتور V10 (۱۰ سيلندر به شكل V) در كنار يك جعبه دنده هفت سرعته استفاده شده است. اين موتور فوق العاده ۵۰۷ اسب بخار توان و ۳۸۳ پوند فوت گشتاور ايجاد مي كند. با اين سيستم نيرو، ام پنج بهترين درصد وزن به نيرو را در اين كلاس خودروها به خود اختصاص داده است. بدنه و شاسي ام پنج هم متناسب با تغييرات موتوري دچار تغييراتي شده، همان گونه كه طراحي خارجي هم دچار تغييراتي شده است. اين براي اولين بار در تاريخ خودروسازي است كه يك موتور ۱۰ سيلندر بر روي يك سدان معمولي - البته اگر بتوان ام پنج را يك خودروي معمولي ناميد ـ تعبيه مي شود. در قياس با موتور نسل پيشين، اين موتور با خط قرمز ۸۲۵۰ دور در دقيقه ۲۵ درصد بيشتر قدرت دارد و ميزان قدرت موتور بر هر ليتر تقريباً ۱۰۰ اسب بخار است يعني ميزاني كه فقط ماشين هاي مسابقه اي به آن دست مي يابند. اين موتور ۱۰ سيلندر داراي سيستم زمان بندي متغير سوپاپ است. هر سيلندر به صورت مجزا داراي حسگر كنترل كننده الكترونيك خود است. سيستم مديريت نيروي ام اس ۵۶۵ از قوي ترين پروسورهاي موجود بهره مي برد. اين سيستم به طور ويژه براي كنترل قدرت بسيار بالا و گردش هاي موتور طراحي شده است.
همان طور كه گفته شد نيروي عظيم اين موتور ۱۰ سيلندر توسط يك جعبه دنده هفت سرعته متوالي كه دنده ها را ۲۵ درصد سريع تر از سيستم اس ام جي نسل قبلي تعويض مي كند، منتقل مي شود. اين جعبه دنده داراي ۱۱ الگوي متفاوت تغييردنده است كه شش تاي آنها دستي است و پنج تاي آنها اتوماتيك. در حالت دستي الگوي ششم امكان بهترين عملكرد را به خودرو مي دهد مخصوصاً براي انجام حركات پرشتاب و انفجاري در ابتداي حركت. با اين حال بيشينه سرعت به ۲۰۵ مايل بر ساعت محدود شده است هر چند بيشينه سرعت استاندارد از سوي شركت ۱۵۵ مايل بر ساعت (۲۵۰ كيلومتر بر ساعت) اعلام شده است.
رانندگي با ام پنج با سه حالت ممكن است كه توسط سيستم دي اس سي مشخص مي شود. در حالت اول كه با فشاردادن يك دكمه ايجاد مي شود، راننده رانندگي حالت عملكرد بالا را تجربه مي كند، عملكردي كه در خود نام برند«ام» است. در حالت دوم راننده رانندگي حالت موسوم به «حالت ديناميك»را تجربه مي كند حالتي كه مي تواند از مرزهاي زيادي در رانندگي عبور كند.
بر روي فرمان ام پنج دكمه اي است كه با فشاردادن آن تنظيمات خودرو به گونه اي تغيير مي كند كه يك شخصيت كاملاً اسپورت به ام پنچ داده مي شود. اما تنظيمات مخصوص به دكمه «ام درايو» شامل چه چيزهايي مي شوند؟اين تنظيمات الگوي تغيير دنده، كنترل الكترونيك دمپرها، حالت رانندگي (دي اس سي)، حالت صندلي ها و چند مولفه ديگر را شامل مي شوند و اگر يك بار از سوي راننده به اصطلاح «ست» شوند دفعات بعد با فشاردادن يك دكمه به حالت دلخواه راننده تغيير حالت مي دهند.
سيستم نمايشگر جلوي خودرو هم بسيار پيشرفته است كه شامل سرعت، دور موتور و... است. اما نكته جالب اين كه هنگام استفاده از ام درايو اين صفحه نمايش از حالت معمولي به حالت اسپورت تبديل مي شود، حالتي كه در آن اطلاعات دقيق وضعيت موتور و جعبه دنده به راننده منعكس مي شود تا وي بهترين زمان تغييردنده و تغيير دور موتور را انتخاب كند.
در مورد طراحي خارجي اين خودرو بايد گفت كه اين طراحي براساس طراحي نسل هاي پيشين انجام گرفته است اما در عين حال همه چيز آن نو است. از تغييرات بسيار عمده اين خودرو نسبت به نسل هاي پيشين علاوه بر موتور آن، سيستم ترمز است كه نسبت به مدل هاي پيشين واقعاً خارق العاده عمل مي كند، چون اين سيستم بايد اين بار خودرويي با ۵۰۷ اسب بخار را از حركت باز نگه دارد.
اندازه هاي اين خودرو در دسترس نيست اما وزن آن با توجه به موتور حجيم و سنگين ۱۰ سيلندر خودرو به ۱۷۵۵ كيلوگرم برابر ۳۸۶۸ پوند رسيده است. قيمت آن هم همچون اندازه هايش نامشخص است اما هرچه كه باشد مطمئناً از مجموع پس انداز من و دوستان روزنامه بيشتر است.
آئودي آر اس۶
آئودي آر اس۶ يك مدل بسيار دوست داشتني از آئودي بود كه واقعاً طرفداران زيادي داشت اما مدلي كه امروز به شما معرفي خواهد شد تايپ بعدي آئودي
آر اس۶ معروف به آر اس ۶ پلاس است. آر اس۶ جديد آئودي با امكانات جديد و متنوعي تجهيز شده است كه آن را به جايگاه مناسبي در ميان ماشين هاي اسپورت مي رساند. علاوه بر اين تجهيزات تنوع رنگ آر اس۶ هم بيشتر شده است و مهم تر از همه قدرت آن به ۴۸۰ اسب بخار (حدوداً برابر قدرت موتور انزو فراري) افزايش يافته است. تا اين جاي كار آر اس۶ يك سوپرماشين به شمار مي رود. اين ميزان قدرت اسب بخار در «آر اس۶ پلاس» ۳۰ اسب بخار بيشتر از مدل استاندارد آر اس۶ است، البته اين افزايش تنها در ميزان قدرت ديده نمي شود. گشتاور تايپ پلاس هم با ميزان ۴۱۳ پوند فوت بسيار بيشتر از مدل پيشين است. اين ميزان گشتاور در ۱۹۵۰ تا ۶ هزار دور موتور در دقيقه به دست مي آيد حتي همين رنج دور موتور هم ۴۰۰ دور بيشتر از مدل آر اس۶ استاندارد است.
راز اين عملكرد خارق العاده يك قسمت كنترل موتور جديد است. در اين قسمت مسئولان آئودي با خلاقيت تمام دست به ابتكار جالبي زده اند، آنها براي كسب تبادلات گرمايي ثابت كه نهايتاً به عملكرد بالاي موتور مي انجامد، در پست خنك كننده هاي داخلي دو رادياتور اضافه تعبيه كرده اند.
در مقايسه با مدل هاي هم رده اين مدل را مي توان بدون رقيب دانست، نه حتي اين مدل به روز شده كه حتي مدل قبلي آن آر اس۶ استاندارد، سرعت صفر تا ۱۰۰ كيلومتر بر ساعت را در ۶/۴ ثانيه طي مي كرد اما همين وضعيت فوق العاده در آر اس۶ پلاس باز هم بهبود يافته است به گونه اي كه اين خودرو سرعت صفر تا ۱۰۰ كيلومتر را فقط در ۲/۴ ثانيه به دست مي آورد و اين يعني «بدون رقيب بودن».
يكي از تكنولوژي هاي پيشرفته به كار برده شده در
آر اس،۶ تكنولوژي DRC است كه مخفف Dynamic Ride Control به معناي «كنترل ديناميك رانندگي» است. اين سيستم شامل دو مكانيزم كلي است يكي دمپرهايي است كه به صورت اريب وصل هستند و ديگري يك سوپاپ مركزي كه حركات و تكان هاي بدنه خودرو را به شدت كاهش مي دهد. نكته جالب در مورد اين سيستم اين است كه در آن به هيچ عنوان از قطعات الكترونيك استفاده نشده است علاوه بر اين سيستم، امكانات حرفه اي بيشتري بر روي آر اس۶ تعبيه شده است كه شخصيت حرفه اي و اسپورت
آر اس۶ پلاس را بيش از مدل قبلي مي كند. اين خودرو از ديسك هاي ترمز داراي سوراخ بهره مي برد كه از ميان پنج پره چرخ هاي ۱۹ اينچي تمام آلومينيم آن ديده مي شوند.
خريداران اين خودرو مي توانند در هنگام خريد بدون هيچ پرداخت اضافي يك ساسپنشيون اسپورت سفارش دهند. در قياس با آر اس۶ استاندارد، مدل پلاس داراي عملكرد جاده اي اسپورت و اكتيوتري است كه دلايل آن را مي توان دمپرهاي بيشتر نقاط اتصال منظم تر آنها و پايين بودن ارتفاع به ميزان ۱۰ ميلي متر (نسبت به
آر اس۶ استاندارد) ذكر كرد. از امكانات ويژه اي كه در ماشين به كار رفته است مي توان به امكانات داخلي اشاره كرد كه براي رفاه حال سرنشينان در نظر گرفته شده اند از اين امكانات مي توان به روكش هاي مشكي رنگ چرمي اشاره كرد. در مدل جديد علاوه بر رنگ هاي پيشين، خريداران مي توانند رنگ هاي جديد آبي، نقره اي و مشكي را سفارش دهند بدون اين كه مبلغ بيشتري بپردازند در اين ميان رنگ مشكي به دليل همخواني با تودوزي چرم مشكي خودرو، طرفداران بيشتري دارد.
مسئولان آئودي اميد بسيار زيادي به فروش اين خودرو دارند، خودرويي كه فقط ۹۹۹ دستگاه از آن توليد مي شود و با قيمت تقريبي ۱۰۰ هزار پوند به فروش خواهد رسيد.
موتور آر اس۶ داراي هشت سيلندر به صورت V8 است كه گنجايش آن ۴۱۷۲ سي سي است و همان طور كه گفته شد ۴۸۰ اسب بخار قدرت خروجي آن است.
اندازه هاي اين خودرو ۲/۱۸۹ اينچ براي طول،
۲/۷۲ اينچ براي پهنا و ۶/۵۶ اينچ براي ارتفاع است. اما يكي از بزرگترين نقاط ضعف اين خودرو كه مي توان آن را تنها نقطه ضعف آن دانست، طراحي خارجي آن است. مسلماً وقتي كه گفته شد قدرت خروجي اين خودرو ۴۸۰ اسب بخار است شما به فكر سوپرماشين خارق العاده در حد «انزو» افتاديد، اما فقط كافي است از روي تصوير، اين خودرو را نه با انزو كه با همين ب ام و ام پنج مقايسه كنيد تا بدانيد كه طراحي خارجي آر اس۶ در حد يك سدان هاچ بك معمولي است. مطمئناً اگر مسئولان آئودي كمي بيشتر در طراحي خارجي فعال مي بودند خودروي آنها به يك ماشين رويايي تبديل مي شد. هرچند قيمت همين ماشين هم آن را بيشتر در حد رويا براي ما نگه مي دارد.