|
|
|
|
|
|
|
هاشمي رفسنجاني:
اگر بخواهند چاشني تهديد به كار ببرند
جاي هيچ مذاكره اي نيست
|
|
هاشمي رفسنجاني امام جمعه موقت تهران در خطبه نخست نماز جمعه تهران به مناسبت ماه مبارك رمضان، به تشريح آثار دعا در زندگي انسان پرداخت.
وي گفت : «دعا» يكي از رحمت ها و نعمت هاي بزرگ خداوند به انسان است و همه انسانها و جانداران به طور غريزي با دعا سر و كار دارند و حتي كفار و معاندان نيز در مواقع گرفتاري به ياد خدا مي افتند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت گفت: در دعا خداوند به ما اجازه داده از شخصيت هايي كه به اونزديك هستند مانند انبيا و ائمه معصومين(ع) شفاعت بخواهيم و آنها را واسطه قرار دهيم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در خطبه دوم با اشاره به مذاكرات ايران و اروپا درخصوص برنامه هاي هسته اي صلح آميز ايران گفت: تا هرجا كه مذاكره لازم باشد، در فضاي منطق و استدلال پيش مي رويم.
وي اظهار اميدواري كرد كه اروپايي ها عاقلانه عمل كنند و آ لت دست آمريكايي ها واقع نشوند.
خطيب جمعه تهران تصريح كرد: سياست رسمي ما در اين مورد را مقام معظم رهبري در ديدار با مسئولان نظام اعلام كردند و مشخصا فرمودند كه ما با مذاكره موافقيم مشروط بر آنكه عاقلانه و منطقي و در چارچوب قوانين بين المللي باشد.
هاشمي رفسنجاني افزود: بايد حقوق ملت ايران ضايع نشود و اگر بخواهند چاشني تهديد را به كار ببرند، جاي هيچ مذاكره اي نيست.
هاشمي رفسنجاني در ادامه خطبه دوم به مساله كاپيتولاسيون و تبعيد حضرت امام (ره) اشاره كرد و گفت: قضيه كاپيتولاسيون مساله مهمي است و بايد به آن توجه كرد مخصوصا حالا كه آمريكايي ها آمده اند موج جديدي را راه انداخته اند.
وي افزود: امروز مي بينيد، در دنيا تنها فرياد مستقل و شجاع كه تاريخ زير گنبد آسمان و كره خاكي سراغ دارد و بلند است فريادي است كه از ايران اسلامي بلند شده است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اضافه كرد: البته در اين راه هزينه هاي زيادي داده ايم. استكبار قصد تضعيف، بلعيدن و مبارزه با اسلام را دارد و اين حركت ضداسلامي مخصوص ما نيست. حتي از دوستان خود در منطقه نمي گذرند و مي گويند قرآن نخوانيد و دخترانتان حجاب نداشته باشند.
آيت الله هاشمي رفسنجاني همچنين حادثه كشته شدن عده اي مسلمان در جنوب تايلند را يك حادثه بسيار زشت تاريخي دانست و آن را محكوم كرد.
|
|
|
اخبار كوتاه
خاتمي از عملكرد دولت در خصوص برنامه سوم توسعه به مجلس گزارش مي دهد
ايرنا: سيدمحمد خاتمي رئيس جمهوري ، سه شنبه هفته آينده (دوازدهم آبان ماه ) براي ارايه گزارش عملكرد دولت در خصوص اجراي برنامه سوم توسعه در مجلس شوراي اسلامي حضور خواهد يافت .
براساس دستور هفتگي مجلس كه توسط اداره قوانين تنظيم شده است ، ارايه گزارش سالانه رئيس جمهوري در مورد نظارت و ارزيابي پيشرفت عملكرد برنامه در سال چهارم قانون برنامه سوم توسعه اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي اسلامي ايران در دستور صبح روز سه شنبه مجلس شوراي اسلامي قرار دارد. در راستاي اجراي ماده ۱۹۸ قانون برنامه سوم توسعه ، رئيس جمهوري هر سه ماه يكبار از عملكرد دولت در خصوص اجراي برنامه به مجلس شوراي اسلامي گزارش مي دهد.
مواضع كشورهاي ساحلي خزر در برخي مسائل به هم نزديك شد
ايرنا: سايت اينترنتي تركمنستان رو ديروز در گزارشي از پانزدهمين نشست گروه كاري درياي خزر در مسكو نوشت: مواضع كشورهاي ساحلي درياي خزر در برخي مسائل به هم نزديك شده است.
به نوشته اين سايت خبري، ديپلماتهاي شركت كننده در اين نشست نتايج مذاكرات خود را مثبت ارزيابي كردند.
آمريكا جرأت تحريم ايران را ندارد
راديو بين المللي چين در تحليلي گفت : آمريكا در حال حاضر جرأت اتخاذ تصميم براي تحريم اقتصادي عليه ايران را ندارد.
اين راديو كه ديروز در اين تحليل به بررسي پيشنهاد سه كشور اروپايي و عكس العمل هاي ايران در قبال اين پيشنهاد پرداخت ، تاكيد كرد كه با توجه به افزايش قيمت بين المللي هر بشكه نفت تا سقف ۵۰ دلار، كشورهاي غربي مانند آمريكا اكنون جرات ندارند تصميمي در خصوص تحريم اقتصادي ايران اتخاذ كنند. به گفته اين راديو، صادرات نفت ايران براي تضمين عرضه نفت سراسر جهان بسيار مهم است . راديو بين المللي چين ، در ادامه با اشاره به اين كه رسانه هاي اروپايي معتقدند ايران در خصوص قطعنامه آژانس بين المللي انرژي اتمي خويشتنداري مي كند، گفت : علت اين امر آن است كه ايران حق را با خود مي داند. اين راديو گفت : طبق مقررات پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي ، هر كشور حق دارد از انرژي هسته اي براي امور صلح آميز استفاده كند و براساس نظر ايران ، قطعنامه يادشده غيرقانوني است . راديو بين المللي چين در پايان گفت : به عقيده افكار عمومي اروپا، امكان حل مساله هسته اي ايران در قالب آژانس بين المللي انرژي اتمي منتفي نيست و حصول توافق نظر در مذاكرات بين فرانسه ، آلمان ، انگليس و ايران ، اميدواركننده است .
رضايت عمومي از عملكرد آموزش و پرورش وجود ندارد
رئيس مجمع نمايندگان استان فارس و نماينده كازرون در مجلس شوراي اسلامي گفت : آنچه از سخنان مردم و فرهنگيان استنتاج مي شود اين است كه وزارت آموزش و پرورش مشكلات عديده اي دارد و رضايت عمومي از عملكرد وزير وجود ندارد. دكتر شاهين محمد صادقي در گفت و گو با خبرنگاران در شيراز افزود: اشكالات فراواني در وزارت آموزش و پرورش مشاهده مي شود و كيفيت و كميت آموزشي در اين وزارتخانه دچار اشكال است .
وي افزود: مشكلات مالي فرهنگيان ، عدم جلب رضايت آنها، نارضايتي والدين و دانش آموزان از جمله مسائلي است كه به نوعي همه را از وزارت آموزش و پرورش ناراضي كرده است . رئيس مجمع نمايندگان استان فارس در مجلس شوراي اسلامي افزود: در عين حال باز هم هنوز جمع بندي مجلس هفتم اين نيست كه استيضاح وزير آموزش و پرورش مطرح شود؛ برخي موافق و برخي مخالف طرح استيضاح وزير هستند. وي اضافه كرد: هر زمان كه مذاكرات و مباحث به نتيجه رسيد كه استيضاح انجام نشود، اين موضوع رسما اعلام مي شود اما اگر نتيجه جمع بندي اين باشد كه راهي بجز استيضاح وزير آموزش و پرورش نيست ، احتمالا استيضاح انجام خواهد شد.
|
|
|
خاتمي:
مشكلات فرهنگيان بيشتر از كارهاي انجام شده است
رئيس جمهور حل مشكلات و رفع نيازهاي فرهنگيان و معلمان كشور را نيازمند طرح و نگاهي نو و تازه به موضوع آموزش و پرورش دانست.
به گزارش ايسنا سيدمحمد خاتمي طي سخناني در جمع منتخبين معلمان سراسر كشور، با اشاره به جايگاه آموزش و پرورش و نقش معلمان در جامعه، گامهاي برداشته شده براي حل مسائل معيشتي، رفاهي و مادي در سال هاي اخير را قابل توجه دانست و در عين حال گفت: مشكلات و نيازهاي فرهنگيان بسيار بيشتر از كارهاي انجام شده است.وي تصريح كرد: آسان ترين راه، براي حل مشكلات خانواده يك ميليون و ۱۰۰ هزار نفري آموزش و پرورش افزايش بودجه است ولي تجربه نشان داده اين تدبير در حل مشكلات معيشتي و افزودن منزلت اجتماعي معلمان ناموفق بوده است.
رئيس جمهور گفت: معلم بايد به تناسب موقعيت اجتماعي زندگي آبرومندانه اي داشته باشد و معلمان فارغ از دغدغه هاي خاطر، وظايف خود را در تربيت نسل فرداي جامعه به خوبي انجام دهند.
وي با بيان اينكه نيازهاي جامعه فراتر از امكانات موجود است، به بودجه هاي اختصاص يافته به بخش هاي عمراني و جاري اشاره و تصريح كرد: در حال حاضر بسيار از كارمندان دولت با مشكلات اقتصادي و معيشتي دست و پنجه نرم مي كنند.
خاتمي تصريح كرد: اگر اصلاح نظام قانون ماليات ها هرچه سريعتر و بهتر انجام شود، آموزش و پرورش و بسياري از بخش هاي مهم زمين مانده متحول خواهند شد.
رئيس جمهور به سياست دولت در تنش زدايي و موفقيت ايران در جذب سرمايه گذاري خارجي و نيز ارائه وام صندوق ذخيره ارزي به توليد اشاره كرد و گفت: اين مسايل آينده كشور را دگرگون خواهد كرد و براي امروز هم دولت به تناسب توانايي هايش سعي كرده است از بار مشكلات قشر آسيب پذير جامعه بكاهد.
|
|
|
مجلس فردا بررسي مي كند:
كليات طرح دستيابي به فناوري هسته اي صلح آميز
ايرنا: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي كليات طرح دستيابي به فناوري هسته اي صلح آميز را در جلسه علني فردا بررسي خواهند كرد.
اين طرح چهاردهم مهرماه در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس به عنوان كميسيون اصلي با اكثريت قاطع آراء به تصويب رسيد.
حميدرضا حاجي بابايي عضو هيأت رئيسه مجلس ديروز گفت: به موجب ماده ۱۴۳ آين نامه داخلي مجلس، بررسي و تصويب تمام طرح ها و لوايح، به استثناي مواردي كه در آيين نامه مشخص شده، دوشوري خواهد بود. يعني اينكه يكبار درخصوص كليات (شور اول) و يكبار درخصوص جزئيات (شور دوم) آنها در كميسيون هاي تخصصي مربوطه و صحن علني مجلس بحث و بررسي خواهدشد.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس افزود: پس از تصويب كليات اين طرح در كميسيون هاي يادشده، طبق آيين نامه داخلي مجلس اين طرح مي بايست در رديف طرح ها و لوايح قرار مي گرفت تا نوبت رسيدگي به آن در صحن علني مجلس فرارسد.
وي تصريح كرد: ليكن باتوجه به قطعنامه شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي كه خارج از پيمان منع توليد و گسترش سلاح هاي هسته اي (ان.پي.تي) بود و نيز باتوجه به پيشنهاد كشورهاي اروپايي و نگراني هايي كه در مجلس شوراي اسلامي به وجود آمد، ۵۰ نماينده در نامه اي به هيأت رئيسه مجلس تقاضاي اولويت براي بررسي اين طرح كردند و خواستار رسيدگي به آن، خارج از نوبت شدند.
به موجب تبصره ذيل ماده ۱۰۲ آيين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي، درصورتي كه ۵۰ نفر از نمايندگان براي طرح يا لايحه اي تقاضاي اولويت كنند، هيأت رئيسه موظف است آن را در دستور هفتگي مجلس قرار دهد.
حاجي بابايي اظهار داشت: بنابراين، اين طرح به عنوان اولين دستور هفتگي مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني فردا بررسي خواهد شد و كليات آن بررسي مي شود.
|
|
|
اخبار كوتاه
قرارداد پسماند سوخت هسته اي بوشهر اواسط آذر امضا مي شود
مهر: هياتي از سازمان انرژي اتمي و وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران روز پنج شنبه در مسكو با الكساندر روميانتسف رييس سازمان انرژي اتمي روسيه ملاقات كرد. در اين ديدار كه دكتر مهدي صفري مدير كل كشورهاي مشترك المنافع وزارت امور خارجه و نماينده ويژه ايران در درياي خزر و دكتر محمد سعيدي معاون امور برنامه ريزي و بين الملل سازمان انرژي اتمي كشورمان حضور داشتند، سعيدي ضمن برشمردن آخرين وضعيت پيشرفت عمليات اجرايي نيروگاه اتمي بوشهر، اتمام مراحل ساختماني نيروگاه و ادامه مراحل نصب تجهيزات آن را مورد توجه قرار داد و خواستار اعمال مديريتي دقيقتر و صحيح تر براي شتاب بخشيدن به مراحل تكميل اين نيروگاه شد.
روميانتسف همچنين اعلام آمادگي كرد كه پس از حل مسائل في مابين روسيه براي ساخت نيروگاه هاي جديد هسته اي با ايران وارد مذاكره شود.
باهنر: ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت بي منطقي اروپا را ثابت مي كند
فارس: نايب رئيس اول مجلس با انتقاد از سخنان يكي از افراد مذاكره كننده با اروپاييان كه ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل را يك نقطه ضعف و تهديد ارزيابي كرده بود، بيان داشت: ما نبايد از تهديد ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت هراس داشته باشيم و با استناد به اين تهديد از حقوق حقه خود دست برداريم. وي با اشاره به اين كه ۶۷ درصد ملت ايران خواستار دستيابي كشور به فن آوري هسته اي هستند، اظهار داشت: ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت پيش از هر كس، اروپا را متضرر خواهد كرد و از طرفي بي منطقي و قانون گريزي كشورهاي سلطه جو را به اثبات خواهد رساند.
دادستان كل كشور: دستگاه قضايي نيازمند نيروهاي لايق براي قضاوت است
دري نجف آبادي دادستان كل كشور در سخنراني پيش از خطبه هاي نماز جمعه قم گفت: دستگاه قضايي براي منشأ اثر بودن نيازمند نيروهاي لايق و شايسته براي قضاوت است و اين امر مهم بايد بوسيله حوزه علميه قم انجام شود.
وي ادامه داد: با وجود يك برنامه درازمدت براي تأمين قضات در حوزه، ارتباط تنگاتنگ حوزه علميه و قوه قضائيه را در پي دارد. وي اظهار داشت: علما، مراجع و استادان بايد با همفكري در مسايل جديدي همچون جرم زدايي، زندان زدايي، حقوق اطفال و از اين قبيل، قوه قضائيه را همراهي كنند تا نظام قضايي قابل قبولي به وجود آيد.دري نجف آبادي سپس با اشاره به رسالت خطير حوزه هاي علميه بويژه قم به عنوان پايگاه معنوي، تبليغي و فرهنگي جهان اسلام و تشيع خاطرنشان كرد: نظر به اين كه بايد علم و معرفت از اين پايگاه به ديگر نقاط جهان انتقال يابد شايسته است، مجلس، دولت و قوه قضائيه توجه خاصي نسبت به اين شهر مقدس داشته باشند تا از همه نظر الگويي براي ديگر نقاط باشد.
|
|
|
ايران تحت هيچ عنواني استقلالش را به كشور ديگري واگذار نمي كند
ايسنا: امير دريابان علي شمخاني درباره شرايط مذاكره با سه كشور اروپايي گفت: «مذاكره همراه با خطوط قرمز مورد تأييد ماست. توجيه كردن ديگران نسبت به منطق جمهوري اسلامي ايران در فعاليت صلح آميز هسته اي و دوركردن تنگناهاي واهي، قدم مثبتي است كه بايد ادامه پيدا كند.»
وي در پاسخ به اين سوال كه درصورت بيان خواسته هاي آمريكا و يا گروه هشت «G8» از سوي سه كشور اروپايي، واكنش ايران چه خواهد بود؟ تصريح كرد: «جمهوري اسلامي ايران همواره پرچم دار اين شعار بوده است كه استقلالش را تحت هيچ عنواني به هيچ كس واگذار نخواهد كرد و در شرايط مهم و درصورت مقتضي، از اهداف مختلف مورد نظرش دفاع مستقيم مي كند.»
شمخاني افزود: «باتوجه به مجموعه ادبياتي كه ساختار فعلي ايالات متحده آمريكا عليه ايران به كار گرفته، بعيد است كه آنها به دنبال مذاكره باشند و يا اينكه ما منتظر مذاكره با آمريكا درباره مسايل هسته اي باشيم.»
|
|
|