واكنش مطبوعات اروپا به انتخابات آمريكا
اوه خداي من!
|
|
سيد حسين غضنفري
انتخاب دوباره جورج بوش به رياست جمهوري آمريكا، با واكنش منفي مطبوعات اروپا مواجه شد. تيتر صفحه اول روزنامه ديلي ميرور چاپ انگلستان با اشاره به مقدار آراي جورج بوش اين چنين بود: چگونه 587/554/59 نفر مي توانند اينقدر احمق باشند!
روزنامه انگليسي اينديپندنت نيز در تيتر صفحه كاملا سياهي كه عكس دلهره آوري از يك زنداني اردوگاه گوانتانامو و عكسي از يك زنداني عراقي زندان ابوغريب كه به سيم هاي برق وصل شده بود در آن بود، نوشت: چهار سال ديگر. روزنامه چپگراي گاردين نيز در صفحه كاملا سياهي كه گزارشي از چگونگي انتخاب مجدد جورج بوش در آن بود با فونت كوچك نوشت: آه خداي من! و تيتر گزارش هم اين چنين بود: بريتانيا در افسردگي فرو مي رود. در كشورهاي ديگر اروپايي نيز مطبوعات نارضايتي خود را از انتخاب مجدد بوش بيان داشتند. در آلمان يك روزنامه چپگرا اين چنين نوشت: اي واي، دوباره سه كردند!
در سوئيس، مجله خبري واقعيات روي جلدش نوشت: انتخاب مجدد بوش، كابوس اروپا و هفته نامه سوئيسي لهبرو نيز اين چنين نوشت: پيروزي براي مرد عجول.
اما در اين بين چند روزنامه انگليسي به نشانه رضايت از انتخاب مجدد بوش اين چنين نوشتند: جهان پس از انقلاب بوش، امن تر خواهد بود. اين مطلب در سرمقاله روزنامه سان نوشته شد، اما همه روزنامه ها بر يك نكته اتفاق نظر داشتندو آن تغيير محسوس در سياست هاي آينده آمريكا بود. روزنامه هاي اروپا انتخاب مجدد بوش را پيروزي محافظه كاران و پيروزي حقوق مذهبي در اين كشور مي دانند كه اين خود نشانه گرايش بيشتر آمريكاييان به سوي مذهب است. روزنامه راستگراي ديلي ميل چاپ انگلستان تيتر خود را اين چنين انتخاب كرد: رژه اكثريت مذهبي. روزنامه ديلي تلگراف، چاپ لندن در بالاي عكسي از جورج بوش، همسرش و دخترانش نوشت: اخلاق و مذهب در آمريكا بوش را به كاخ سفيد بازگرداند.
روزنامه تايمز هم نوشت: اروپا بايد جامعه آمريكا را درك كند!
|
|
به بهانه موفقيت دوباره يك عكس ورزشي
... اما عكاسش كه ورزشي نيست!
براي عكس گرفتن، عكس خوب گرفتن، فرقي نمي كند سوژه پيش رويت چه باشد. يك لحظه، يك قاب و بعد صداي باز و بسته شدن شاتر؛ ذوق و تكنيك كه داشته باشيد كمي شانس هم لازم است كه عكس ات مخاطب را ميخكوب كند و به اندازه صدها كلمه-شايد هم بيشتر- حرف و فكر بياورد توي ذهن، بيننده و مخاطبش.
حالا حكايت حسن سربخشيان است و عكسي كه از فوتبال بازي كردن عراقي ها در روزهاي جنگ گرفته. خودش ماجرا را اينطور تعريف مي كند:
فروردين 1382 اوايل حمله آمريكا به عراق بود. در منطقه كردستان عراق نيروهاي پيش مرگ كرد هر روز در مرزي كه بين نيروهاي كردستان عراق و بخش عرب نشين كه تحت كنترل صدام در استان اربيل عراق بود نگهباني مي دادند، بي تعطيلي و با جديت. تفريح خاصي هم نداشتند. يك روز ديدم نگهبان ها مشغول فوتبالند. دوربين را روشن كردم. وسط بازي، توپ فوتبال رفت هوا و درست جلوي توپ ضد هوايي قرار گرفت. انگار كه اين توپ از ضد هوايي شليك شده. من از ويزور، صحنه را تعقيب كردم و كليك!
حسن سربخشيان به بهانه موفقيت جديد اين تصوير آن طرف سيم است.
وقتي تكنيك وذوق و شانس كنار هم باشند همين مي شود ديگر. اين عكس بعد از اينكه دو ماه پيش در نمايشگاه گفت وگوي تمدن ها مقام اول را كسب كرد، حالا چشم داوران يك مسابقه عكس ورزشي در ژاپن را گرفته است.
فكرش را بكنيد، 10 هزار شركت كننده از 45 كشور دنيا براي اين مسابقه عكس فرستادند و روياي توپي كه از ضد هوايي شليك مي شود مسوولان برگزاري آن را متقاعد كرد كه عكس سربخشيان را جزو 111 عكس برگزيده اعلام كنند.
جايزه عكس برگزيده اين مسابقه كه دو سال يكبار برگزار مي شود، يك مدال طلايي و مبلغ 5/5 ميليون ين معادل 45 هزار دلار است.
حسن آقا عكاس ورزشي نيست اما به مقتضاي همكاري اش با آژانس خبري AP در قلب اخبار دنيا حضور دارد، همان طور كه در المپيك آتن حضور داشت.
او درباره عكاسي ورزشي ايران معتقد است: الان در دوره افت كيفي هستيم، چون اهميت چنداني به عكس خبري داده نمي شود و نشريات خودشان را ملزم نمي دانند كه عكس اختصاصي از يك رويداد داشته باشند؛ مثلا همين انتخابات اخير افغانستان مثال خوبي است، فكر مي كنم فقط نشريه همشهري بود كه به اين كشور عكاس اعزام كرده بود و اين اصلا آمار خوبي نيست، هست؟
|
|
كوتاه تر از گزارش
هنكس آقازاده
تام هنكس بازيگر برجسته هاليوود گفت: به آبراهام لينكلن رئيس جمهوري مشهور آمريكا عشق مي ورزد. تام از اينكه ريشه خانوادگي اش به لينكلن برمي گردد بسيار خشنود است و از اين بابت به خود مي بالد. او مي گويد: هنكس ها از كنتاكي و تنسي هستند، مادر آبراهام لينكلن نيز از خاندان هنكس بوده و اين طوري است كه به هم ربط پيدا مي كنيم !
آبراهام لينكلن به واسطه عقايد ضد نژادپرستانه اش از مهمترين روساي جمهوري آمريكاست.
۹ سال زندان به خاطر تبليغات هرز
طبق قانون جديد تبليغات در آمريكا، خاطيان از اين قانون با مجازات سنگين دولت روبه رو خواهند شد.جرمي جنيس و جسيكا دگروت به خاطر فرستادن تبليغات هرز از طريق اينترنت يا همان Spam هرزنامه، به پرداخت 7500 دلار جريمه و تحمل 9 سال حبس در زندان محكوم شدند. اين زوج آمريكايي اولين محكومان قانون جديد مبارزه با هرزنامه در اينترنت هستند.
كولاي حشره كش
كشاورزان هندي به جاي استفاده از حشره كش، رو به سوي كوكاكولا آورده اند. اين كشاورزان كه توانايي پرداخت هزينه بالاي حشره كش ها را ندارند، با استفاده از كوكاكولا در زمين هايي كه در آن به كشت پنبه روي آورده اند، محصولاتشان را از شر حشرات حفظ مي كنند. يكي از كارشناسان كشاورزي در اين باره مي گويد: به نظر من مردم استفاده درست از كوكاكولا را پيدا كرده اند.
پرتاب موشك به مدرسه
هواپيماي۱۶ F- ارتش آمريكا طي يك تمرين هوايي به مدرسه اي در نزديكي محل تمرين نظامي، 25راكت پرتاب كرد. اين حادثه در 6 كيلومتري محل تمرين نظامي رخ داد. نگهبان اين دبستان پس از آنكه صداي برخورد 25 راكت را با سقف مدرسه شنيد پلس را خبر كرد. البته در اين حادثه كه هنگام شب رخ داد به كسي آسيبي نرسيد.
خوشبين باشيد تا بيشتر زنده بمانيد
نتايج يك تحقيق كه دانشمندان هلندي به عمل رساندند، نشان مي دهد آدم هاي خوشبين عمر طولاني تري نسبت به آدم هاي بدبين دارند و احتمال مرگ آنها بر اثر عوارضي چون سكته قلبي به نسبت آدم هاي بدبين خيلي كمتر است.
در اين تحقيق، 900 زن و مرد كه سن آنها بين 65 تا 85 سال بود، مورد آزمايش قرار گرفتند و اختلافات سلامتي بين آنها بررسي شد. دراين تحقيق سوالاتي درباره سلامتي، عزت نفس، عقايد مذهبي و اخلاقي و خوشبيني از شركت كنندگان در تحقيق صورت گرفت، نتايج اين تحقيق نشان مي دهد كه خوش بيني در هر دوره از زماني باعث بهبود شاخص هاي سلامتي مي شود.
مرد برهنه به دنبال جت
لس آنجلس - يك مرد كانادايي در اقدامي جنون آميز، پس از برهنه شدن به دنبال يك هواپيما كه قرار بود از لس آنجلس به استراليا پرواز كند، دويد و خود را از چرخ هاي هواپيما بالا كشيد. ماموران فرودگاه كه به دنبال او بودند، هواپيما را متوقف كردند و اين مرد 31 ساله را به پايين كشيدند. به گفته سخنگوي فرودگاه لس آنجلس، اگر هواپيما به پرواز درمي آمد، اين مرد از شدت سرما يخ مي زد و جان مي سپرد. گفته مي شود اين فرد به بيماري رواني دوشخصيتي دچار است.
|
|
اشكوب
پدر خوانده ها در صدر
به نظر مي رسد عضو مافيا بودن هم براي خودش اعتبار و احترامي دارد، حداقل در هاليوود كه اين چنين است. در نظرسنجي كه اخيرا صورت گرفت، سه بازيگر فيلم هاي پدر خوانده: روبرت دنيرو، آلپاچينو و مارلون براندو جزو 5 بازيگر برتر جهان كه سن آنها بالاي 50 سال است شناخته شدند. اين نظرسنجي از بين۱۰ هزار خواننده مجله امپاير صورت گرفته است. در اين رتبه بندي دنيرو مقام اول را از آن خود كرد، آلپاچينو دوم شد و به دنبال او جك نيكولسون و سپس پل نيومن و براندو كه مرگش پايان نظر سنجي را رقم زد، رتبه پنجم را از آن خود كرد.
آنتوني هاپكينز در بين بازيگران انگليسي بالاترين رتبه را از آن خود كرد و در كل جدول مقام ششم را به دست آورد. در رتبه هفتم شون كانري است و سپس اين مك كلن، آلن ريكمن، كريستوفرلي، پيتراتول، آلبرت فيني و بن كينگزلي در رتبه هاي بعدي هستند.
الماس بي همتا از خاكستر جسد شوهر
يك زن استراليايي به نام ليندا بروس انگشتر الماسي 41 قيراطي برانگشت دارد كه به گفته سازنده آن در جهان همتايي براي آن پيدا نمي شود. اين الماس يك الماس معمولي نيست، بلكه گوهري است كه از تبديل خاكستر باقيمانده از جسد همسر از دست رفته اش ساخته شده. ساخت الماس در مدت 6 ماه و از سوي يك شركت آمريكايي انجام گرفت كه در واقع تنها موسسه آمريكايي است كه قادر به انجام اين كار است. شكل گيري يك الماس واقعي در طبيعت ميليون ها سال به طول مي انجامد، ولي اين الماس در حقيقت نوع مصنوعي آن است. خانم بروس كه 44 سال دارد معتقد است به جاي اينكه خاكستر شوهرش روي تاقچه خودنمايي كند، ترجيح داد براي هميشه آن را روي دستش حمل كند. سازنده اين الماس گفت: ساختن اين الماس از كربن باقيمانده در خاكستر شوهر خانم بروس كاري بود كه در آزمايشگاه و با هزينه بالا انجام گرفت.
تماشاي فيلم دلخواه شما در هواپيما
خط هوايي رايان اير ايرلند، براي مسافران اين شركت، سرگرمي هاي تازه اي را در نظر گرفته است. مسافران اين خط هوايي مي توانند با پرداخت 5 پوند به تماشاي فيلم هاي هاليوود، كانال هاي ورزشي، برنامه هاي كارتوني، كمدي و موسيقي در تلويزيون جلوي صندلي خود مشغول باشند. آقا مسافري از هند نداري؟
|
|
زاويه ديد
اخراج وبلاگ نويس آمريكايي
الن سيمونتي، سهامدار خطوط هوايي دلتا، به خاطر گذاشتن عكس هاي نامناسب در وبلاگش، از كار اخراج شد. سيمونتي، معروف به ملكه آسمان ها پس از گذاشتن عكس هايي ازداخل هواپيما خط هوايي دلتا اخراج شد. سيمونتي كه از اين بابت متعجب شده است، قصد دارد با استخدام اين وكيل خبره در دادگاه، از تصميم شركت دلتا شكايت كند.
سيمونتي اظهار داشت كه اين وبلاگ را پس از فوت مادرش راه اندازي كرده تا قسمتي از ناراحتي هايش را به فراموشي بسپارد. درج خبر اخراج سيمونتي از دلتا توسط سايت BBC، موجب شد تا بسياري از طرفداران وبلاگ خواني به سايت او هجوم بياورند و طرفداري خود را از اقدام سيمونتي اعلام دارند و همچنين نگراني هاي خود را از ادامه كار وبلاگ نويسي و تاثير آن بر حوزه كاري خود اعلام كنند. گفته مي شود شركت هوايي دلتا، اخيرا با مشكلات تازه مالي روبه رو شده است و قصد دارد تا نزديك به 7 هزار نفر از كارمندان خود را از كار بركنار كند و هزينه هاي شركت را به 5 ميليارد دلار در سال كاهش دهد. اخيرا شركت هوايي دلتا در يك توافق جديد با خلبانان اين شركت متعهد شده است تا در ازاي كاهش 32 درصدي از حقوق خلبانان، 30 ميليون سهام اين شركت را به آنان واگذار كند.
|
|
سرقلم
تمام جشن هاي ايراني
ميراث خبر، گروه فرهنگ- ايرانيان مردمي هستند كه به شهادت اسناد به جا مانده از گذشته، به هر مناسبت كوچك و بزرگي جشن برپا مي كرده اند و در اثناي اين جشن ها كه جنبه مذهبي نيز داشته به نيايش خداوند مي پرداخته اند.
دامنه و تنوع اين جشن ها در زمان زرتشت تا جايي بالا گرفت كه مقارن شدن نام روز و نام ماه براي آنها بهانه اي بود تا به اين سبب جشن بر پا كنند. از آنجا كه روزها در زمان زرتشت به نام خاصي ناميده مي شدند كه با نام يكي از ماه هاي 12 گانه همخواني داشت، بنابراين در هر ماه، يك روز كه نام ماه و روز با هم مقارن مي شد، جشن برپا مي شد. پس از ورود اسلام به ايران، جشن هاي ويژه مسلمانان نيز به اين جشن ها افزوده شدند هرچند كه پس از اسلام آوردن ايرانيان، جشن هاي ماهانه فقط ميان زرتشتيان ماندگار شد كه تا امروز هم به حيات فرهنگي خود ادامه داده است.
ساير اقوام و اقليت هاي ديني هم كه با ايرانيان آميختگي پيدا كرده و در اين ملك ساكن شده اند، هركدام آئين ها و جشن هاي خاص خود را به اين ديار آورده اند. شرح جزئيات و چگونگي برگزاري هر كدام از اين جشن ها در كتاب جشن هاي ايرانيان تاليف عسكر بهرامي آمده است. اين كتاب يكي ديگر از مجموعه كتاب هاي از ايران چه مي دانم؟ است كه به همت دفتر پژوهش هاي فرهنگي منتشر مي شود.
|
|
چارچوب
دعوت شيران به دينداري
تايپه - مردي پس از پريدن از نرده هاي قفس شيرها در باغ وحش تايپه، سعي كرد تا شيرهاي وحشي را به مسيحيت دعوت كند. اين مرد كه عبارت هاي مذهبي به زبان مي آورد، رو به شيرها فرياد زد: بياييد و مرا گاز بگيريد! يكي از شيرهاي نر به او نزديك شد و پاي او را گاز گرفت و قبل از آنكه بيشتر صدمه ببيند، توسط ماموران باغ وحش از قفس شيرها بيرون رانده شد. يكي از مسوولان باغ وحش در اين باره گفت: اين مرد شانس آورد كه شيرها قبل از ورودش به قفس، سير شده بودند.
|
|
دكه
سردرگمي در فلوجه
مانند هر روز نگاهي كوتاه مي كنيم به عناوين برجسته و ممتاز چهار روزنامه جهان، مربوط صبح روز شنبه ششم نوامبر. روزنامه هاي آمريكايي تيترهاي اول خود را بيشتر به اتفاقات در فلوجه اختصاص داده اند و تيتر اول همه آنها در اين باره است. روزنامه سان مي نويسد: پنجره ها براي فلوجه بسته شده است. گرفتار شدن در فلوجه عنوان روزنامه سافرانسيسكو كورنيكل است. برستون هرالد هم مانند ساير روزنامه ها خبر اول خود را به درگيري ها در فلوجه اختصاص داده است. اما براي آخرين روزنامه امروز يك روزنامه عربي انتخاب كرده ايم. شر ق الاوسط چاپ لندن دو تيتر اول خود را به فلوجه و عرفات اختصاص داده است. درخواست خروج كودكان و بانوان از شهر فلوجه توسط اشغالگران، وضعيت عرفات، نحوه تدفين، محل تدفين وي و جايگزين او ديگر تيتر اين روزنامه است.
|