دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۸۳ - سال دوازدهم - شماره - ۳۵۴۹
صرع، ديابت،MS ؟
عيب بزرگ ندانستن 
نگرش اطرافيان به كساني كه دچار چنين بيماري هايي هستند مي تواند در بسياري از موارد تاثيراتي كاملا مثبت يا كاملا منفي براي اين بيماران به دنبال داشته باشد
هر دفعه دچار حمله مي شوم و بعد به حالت عادي برمي گردم يك جايي از بدنم در اثر مداخله اطرافيان زخمي شده است 
022548.jpg
عليرضا آشوري 
براي طبقه بندي انواع و اقسام بيماري هاي جديد و قديمي كه مبتلا به انسان است دسته بندي هاي متفاوتي وجود دارد، مثلا بيماري ها بر مبناي عامل ايجاد كننده مي توانند باكتريايي، ويروسي، قارچي يا اصلا غيرعفوني باشد. مي تواند ارثي يا اكتسابي باشد و مهمتر از همه از بعد اجتماعي اينكه يك بيماري مسري است يا غيرمسري باشد.
سرطان و سكته قلبي شايع ترين بيماري هاي مرگ آفرين در سراسر دنيا هستند، ولي هيچكدام واگيردار نيستند. ديابت، نقرس، صرع و MS هم واگيردار نيستند، اما بيماري هاي مشكل آفرين و بعضا خطرناكي به شمار مي آيند. در جامعه امروز در سراسر دنيا افراد بسياري به بيماري هايي نظير ديابت مبتلا هستند و با كنترل بيماري خود مي توانند مثل افراد ديگر در جامعه به كار و فعاليت بپردازند گرچه شايد نتوانند بازدهي مشابهي با يك انسان صد درصد سالم داشته باشند. نگرش اطرافيان به كساني كه دچار چنين بيماري هايي هستند مي تواند در بسياري از موارد تاثيراتي كاملا مثبت يا كاملا منفي براي اين بيماران به دنبال داشته باشد.
البته معمولا نگرش و رفتار كلي جامعه ايران با مبتلايان به بيماري هايي مثل ديابت يا MS يا صرع رفتار بد و نكوهيده اي نبوده است از جنس رفتاري كه با مبتلايان به بيماري ايدز يا هپاتيت مي شود، ولي بعضي وقت ها استثناهاي ناخوشايندي هم وجود داشته و دارد.
مي  دانيد كه بيماران ديابتي، آنهايي كه ديابت وابسته به انسولين دارند بايد در فواصل معيني از روز انسولين تزريق كنند تا قند خونشان در حد طبيعي باقي بماند و مانع صدمه و آسيب به ارگان هاي بدن شود. اغلب بيماران ديابتي تزريق انسولين خود را به نحوي تنظيم مي كنند كه در منزل و خارج از ديد عمومي اينكار را انجام مي دهند، ولي گهگاه اين امر امكانپذير نيست. چند وقت پيش جايي شنيديم كه فرزند كوچك يكي از دوستان كه ديابت دارد، در مدرسه و زماني كه كلاس درس هنگام زنگ تفريح خالي بوده، قصد تزريق انسولين را داشته كه ناظم مدرسه سر مي رسد و او را به خاطر تزريق انسولين توبيخ و يك روز از مدرسه اخراج مي كند. ناظم محترم به هيچ صراطي مستقيم نمي شد كه اين بچه اگر انسولين نزند دچار مشكل مي شود و كار او را عملي غيراخلاقي و قبيح برآورد كرده بود. عاقبت با پادرمياني معلم، والدين،آبدارچي و سرايدار آن، كودك به سركلاس خود برمي گردد، ولي آيا تاثير رواني مهيب اين برخورد به اين سادگي از ضمير اين كودك كه گناهي در بيماري خود ندارد پاك خواهد شد؟
آقاي محترمي كه به تازگي در يكي از ادارات استخدام شده بود، از همان كودكي به بيماري ديابت مبتلا بود. اين آقا تعريف مي  كند كه چند بار مجبور مي  شود در ساعات كاري انسولين تزريق كند. چند نفر از همكاران قضيه را مي  بينند و طبق خاصيت يك كلاغ، چهل كلاغ در اداره مي پيچد كه فلاني داشت يك چيزي تزريق مي كرد و آنهايي كه نمي  دانستند اين آقا ديابت دارد به تصور اينكه اين بخت برگشته اعتياد دارد، به مديركل گزارش دادند. مديركل هم اين كارمند از همه جا بي  خبر را احضار مي كند تا حكم اخراجش را بدهد كه تازه آنجا متوجه مي شود اين بنده خدا ديابت دارد، نه اعتياد! خلاصه آقاي كارمند مدارك مربوط به بيماري خود را ارايه مي كند و دوباره به سركار برمي گردد با اين سفارش كه لطفا در اداره انسولين تزريق نكن! اين دو مورد درباره بيماري است كه شيوع فراواني در جامعه دارد و همه از علايم و ويژگي هاي خاص آن اطلاعات نسبي دارند.
در اين زمينه مشكلات بيماران مبتلا به صرع از بقيه به مراتب بيشتر است. بيماري صرع همانطور كه حتما مي دانيد با حملات توام با تشنج و غش شناخته مي شود. بيماري صرع سه نوع دارد كه دو نوع آن به صورت ادواري يا مداوم واجد اين حملات هستند. بيماري كه دچار حملات صرع مي شود، جز حالت تشنج شديد و دنباله دار احتياج به مراقبت و رسيدگي خاصي ندارد. برخلاف تصور عرف جامعه، بيماران مصروع را نبايد الزاما با طناب و كمربند بست و پارچه داخل دهانشان گذاشت، ولي متاسفانه وقتي يك بيمار مصروع دچار حمله مي شود، حتي اگر اين حمله كاملا هم خفيف باشد، اطرافيان فورا به بيمار بدبخت هجوم مي آورند و او را مي بندند و ... در بسياري از موارد حملات صرع، اگر بيمار را به حال خود بگذاريم خودش خيلي سريع به حالت عادي برمي گردد و اين مداخله هاي كوركورانه جز بدتر كردن وضعيت بيمار حاصلي براي او در پي نخواهد داشت.
يك بيمار مصروع كه در كارخانه كار مي كند مي گفت: بعضي وقت ها احساس مي  كنم همه منتظرند تا من دچار حمله شوم و آنها به طرف من هجوم بياورند و مرا ببندند، در صورتي كه حملات صرع در مورد من بسيار خفيف است و اصلا در حدي نيست كه به خودم يا كس ديگري آسيب بزند، ولي هر دفعه دچار حمله مي شوم و بعد به حالت عادي برمي گردم يك جايي از بدنم در اثر مداخله اطرافيان زخمي شده است.
مداخله اطرافيان اگر بدون آگاهي علمي كافي باشد نه تنها مشكلي را حل نخواهد كرد، بلكه باعث بروز مشكلات عديده روحي و جسمي براي بيماران خواهد شد. اين بيمار صرعي مي گفت: به خدا اگر مرا به حال خودم بگذارند هيچ اتفاقي نمي افتد. اين طرز رفتار اصلا منطقي نيست.
برخلاف آن چيزي كه به نظر مي رسد اطلاعات جامعه ما از برخي بيماري ها و نحوه برخورد با آنها بسيار پايين است. همين عدم آگاهي مي تواند مشكلات به مراتب وخيم تري از لحاظ اجتماعي به همراه داشته باشد.

صرع! چيزي كه شما داريد نه چيزي كه شما هستيد
دكتر كيوان رضواني 
دنياي امروز بي  شك به دنيايي تبديل شده است كه ما هر روز ناخود آگاه با بسياري از فشارهاي روحي-رواني مواجه مي  شويم و اين باعث شده كه بيماري هاي عصبي روزبه روز در حال افزايش باشد و درصد بسياري از افراد به نوعي درگير اين دسته از بيماري ها هستند.
تا به حال حتما افرادي را در خيابان يا محيط هاي ديگر ديده ايد كه به ناگهان دچار حملات عصبي شديدي مي  شوند و روي زمين مي  افتند كه ما آن را با نام حملات صرعي مي  خوانيم. اين كه در مواجهه با يك فرد صرعي كه دچار حمله عصبي شده چه اقداماتي را بايد انجام دهيم ما را بر آن داشت تا قدري بيشتر درباره اين حالت عصبي صحبت كنيم.
صرع يا اپي لپسي نوعي اختلال عصبي گذرا است كه در اثر فعاليت بيش از حد و ناگهاني سلول هاي عصبي در مغز ايجاد مي  شود. در واقع نكته مهم اينجاست كه صرع يك بيماري نيست، بلكه علامتي است كه نشان مي  دهد قسمتي از سلول هاي مغز عملكرد طبيعي خود را از دست داده  اند و كار خود را مثل هميشه به خوبي انجام نمي  دهند. به رغم بسياري از تفكرهاي غلط در جامعه ما، صرع يك بيماري عفوني يا مسري نيست و هركسي در هر سني ممكن است به صرع مبتلا شود.
علايم حملات صرع معمولا به صورت هاي مختلف بروز مي  كند كه از آن جمله مي  توان موارد زير را نام برد: انقباض هاي شديد عضلاني در بعضي يا تمام اندام ها، كاهش سطح هوشياري، بي     اختياري ادرار و مدفوع، آبريزش بيني و خارج شدن كف از دهان و فلج گذراي اندام ها.
در بسياري از موارد حملات صرع، علايم هشدار دهنده اي وجود ندارد يا علايم اوليه غيراختصاصي همچون سرگيجه، يا پرش در يكي از اندام ها تنها چندثانيه قبل از شروع حمله ديده مي  شود. همچنان گاهي تا چندين ساعت قبل از وقوع حمله، شخص دچار تغييراتي در حال عمومي خود مي  شود كه مي  توان موارد اضطراب، رنگ پريدگي يا قرمزي صورت، دردشكمي و اسهال، سردرد و تحريك  پذيري عصبي را نام برد.
به طور كلي در 65 درصد موارد صرع، هيچ علت مشخصي يافت نمي  شود اما در 30 درصد باقيمانده مواردي همچون ضربه و جراحت به سر، عفونت هاي مغزي همچون مننژيت، تومورهاي بدخيم و خوشخيم و صدمات زايماني مي  تواند زمينه ساز حملات صرع باشد. گرچه امروزه نقش فاكتور وراثت در بروز حملات صرعي تا حدودي به اثبات رسيده، اما تحقيقات وسيع حاكي از اين است كه نمي  توان صرع را يك بيماري ارثي دانست.
بيماري صرع بيشتر دردوره كودكي و نوجواني بروز مي  كند و امكان دارد تا سنين بالاتر هم ادامه يابد. در خصوص شيوع سني گفته مي  شود كه صرع در جنس مذكر مختصري شايع تر است كه شايد مربوط به شيوع بيشتر مواردي مثل ضربه هاي مغزي باشد.
موارد زير از جمله نكات مهمي است كه افراد مبتلا به حملات صرع بايد به خوبي بدان توجه داشته باشند:
- هرگز براي بيمار صرعي كه اغلب در سنين كودكي و نوجواني است محدوديتي در انجام فعاليت روزمره اش به وجود نياوريد. اين خود باعث مي  شود كه وي  كم كم از محيط اجتماع فاصله بگيرد و اين خود زمينه ساز بسياري از ناهنجاري هاي رفتاري و اجتماعي خواهد شد.
- بيمار صرعي بايد اين نكته را باور كند كه در حال حاضر درمان حملات صرعي يكي از موفقيت آميزترين درمان ها است. بر همين اساس در اغلب موارد، بيمار صرعي به نوعي قابل علاج است و معمولا شخص لازم نيست مادام العمر دارو مصرف كند.
- كم خوابي از علل شناخته  شده اي است كه با كاهش آستانه تحريك پذيري مغز، زمينه را براي بروز حملات صرعي پديد مي  آورد، از اين رو بيمار صرعي بايد خوابي منظم و كافي داشته باشد تا آرامش روحي و جسمي وي در طول روز به خوبي حفظ شود.
- از مواردي كه رعايت آن اكيدا توصيه مي  شود مصرف غذاهاي حاوي كلسيم زياد وويتامين D است. از اين رو مصرف لبنيات، داروهاي حاوي ويتامين D و كلسيم تحت نظر پزشك امري است كه بايد به جد از ناحيه بيمار رعايت شود. داروهاي ضد صرع داراي مضراتي هستند كه منجر به عارضه پوكي استخوان مي   شود، پس نكته ذكر شده را هرگز فراموش نكنيد.
- اگر فرد صرعي تمايل به بارداري دارد قبلا بايد كاملا با پزشك خود مشاوره كند. آنچه كاملا به اثبات رسيده اين است كه تاثيرات حملات صرعي مادر روي جنين به مراتب بيشتر از تاثيرات داروهاي ضد صرع است، از اين رو در صورت بارداري به هيچ عنوان نبايد مصرف داروي ضد تشنج قطع شود.
باز هم توصيه اكيد مي  شود كه تعيين نوع دارو ودوز آن در اين دوران كاملا بايد زير نظر پزشك متخصص صورت گيرد.
اما مواردي هم هست كه شما بايد در مواجهه با فردي كه حمله صرعي به وي دست داده كاملا بدان توجه كنيد:
- در هنگام شروع حمله خونسردي خود را كاملا حفظ كنيد. در تمام مدت زمان تشنج بيمار را تنها نگذاريد. لازم است سر بيمار را كاملا محافظت كنيد تا در محل مناسبي قرار گيرد و از آسيب ديدن مصون بماند.
- زماني كه دهان بيمار بر اثر اسپاسم قفل شده است آن را با فشار باز نكنيد. اين عمل باعث آسيب ديدن استخوان هاي فك و صورت مي  شود.
- از خوراندن مايعاتي مثل آب قند به بيمار در زمان حمله يا در حالت خواب آلودگي بعد از حمله جدا خودداري كنيد.
- زماني كه حمله صرع رخ مي  دهد اولا مطمئن شويد كه فرد نفس مي  كشد. اگر لب هاي بيمار كبود شده به اين شك كنيد كه شايد تنفس وي دچار مشكل شده، از اين رو سريعا با اورژانس تماس بگيريد و تا رسيدن اورژانس اگر عمل احيا را بلديد سريعا تنفس مصنوعي و احيا را شروع كنيد.
- جهت پيشگيري از ورود ترشحات كف آلود دهان به ريه ها و خروج راحت تر اين ترشحات از دهان، بيمار را به پهلو بخوابانيد. اين عمل هم تهويه را راحت تر مي  كند و هم از آسيب سيستم تنفسي در اثر ورود ترشحات به ريه ممانعت مي  كند.
به هر حال مواردي كه بيان شد جهت بالا بردن آگاهي عموم از اين حالت عصبي بود و تاكيد ما باز هم بر اين نكته است كه صرع يك بيماري نيست، بلكه يك حالت عصبي غيرطبيعي از سلول هاي مغزي است. فرد مصروع نبايد خود را محدود كند، بلكه بايد علاوه بر اجراي يك درمان دارويي مناسب زير نظر پزشك متخصص زندگي عادي خود را انجام دهد و به نوعي با اين حالت كنار بيايد و اميد فراوان داشته باشد كه اين حالت عصبي امروزه به خوبي قابل درمان است.

كنگره بين المللي گوارش و كبد
022563.jpg
چهارمين كنگره بين المللي گوارش و كبد ايران و دومين كنگره از بالين تا آزمايشگاه FBB با هدف ارايه آخرين يافته هاي تشخيصي و درماني در اين رشته توسط انجمن متخصصان گوارش و كبد ايران، با همكاري مركز تحقيقات بيماري هاي گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و با حضور بيش از يك هزار متخصص داخل و خارج از كشور، 15 تا 17 آذرماه امسال در مركز همايش هاي رازي تهران برگزار مي شود. دكتر منوچهر خوش باطن فلوشيپ فوق تخصص گوارش وكبد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و دبير اجرايي اين همايش با اعلام اين خبر افزود: در اين كنگره كه با هدف بحث و تبادل نظر پزشكان متخصص داخل و خارج كشور، پيرامون جديدترين دستاوردهاي رشته گوارش و كبد برپا مي شود، بيماري هاي شايع در اين رشته كه مبتلا به جامعه نيز هست، مورد بررسي قرار مي گيرد.
وي هپاتيت B و C، بيماري هاي مختلف كبد از قبيل بيماري  مرحله پيشرفته، بيماري مزمن كبدي و سيروز، بيماري اتوايميون كبد، بيماري هاي متابوليك كبد، بيماري هاي پانكراس و مجاري صفراوي، سرطان هاي دستگاه گوارش، بيماري هاي التهابي روده و عفونت هاي دستگاه گوارش را از عمده محورهاي اين كنگره برشمرد.
دكتر خوش باطن، با اشاره به اينكه در كنار اين كنگره به طور همزمان چهار همايش يك روزه در رشته هاي مرتبط با بيماري هاي گوارش و كبد نيز برگزار خواهد شد، اظهار داشت: همايش يك روزه پروتئوميكس روش هاي تشخيصي و درماني در ارتباط با پروتئين هاي موجود در دستگاه گوارش، همايش يك روزه پرتوشناسي پزشكي راديولوژي در زمينه روش هاي تشخيص نوين با تصويربرداري در حيطه بيمار ي هاي گوارش و كبد، همايش نقش سلول هاي بنيادي در درمان بيماري هاي گوارش و كبد و همايش نقش ژنتيك در تشخيص و درمان بيماري هاي دستگاه گوارش و كبد، از جمله برنامه هاي چهارمين كنگره بين  المللي گوارش و كبد و دومين كنگره از بالين تا آزمايشگاه  است.
وي برپايي 6 كارگاه آموزشي را از ديگر برنامه هاي اين كنگره برشمرد كه با همكاري استادان مدعو خارج كشور با همكاري شركت هاي تجهيزات پزشكي اندوسكوپي برگزار خواهد شد.
دكتر خوش باطن گفت: در اين كنگره 35 ميهمان خارجي از كشورهاي آمريكا، سوئد، آلمان، هندوستان و ... حضور دارند و از تعدادي از كشورهاي ديگر مقالات به منظور ارايه در اين كنگره ارسال شده است.
وي اضافه كرد: بيش از 400 مقاله براي اين كنگره ارسال شده كه از ميان آنها 250 مقاله به صورت پوستر و 12 مقاله به صورت سخنراني انتخاب شده است.
دبير چهارمين كنگره بين المللي گوارش و كبد در پايان تصريح كرد: علاقه مندان به كسب اطلاعات بيشتر مي توانند به پايگاه اينترنتي اين همايش به نشاني WWW.rogld.org مراجعه كنند.

توليد سم در جوانان بيشتر است
022554.jpg
لاله ميراسكندري
تحقيقات نشان داده كه مواد شيميايي موجود در بدن بچه ها بيش از بزرگسالان است.
كودكان 9 ساله خيلي بيشتر از پدربزرگان خود مواد شيميايي در خونشان توليد مي كنند كه در رشد و عملكرد هورمون ها موثر است.
با تحقيقي كه روي 33 نفر انجام شده بود، 80 ماده شيميايي توليد شده از 104 ماده سازنده مختلف شناسايي شد. در اين ميان كودكان 75 نوع و مادربزرگانشان تنها 56 نوع از اين مواد را در خونشان حمل مي كردند. علاوه بر اين غلظت بعضي از اين مواد هم در كودكان بيشتر بود.
مواد سازنده مورد آزمايش در طبيعت به وجود مي آيند و شامل مواد مقاوم به شعله برومينه مورد مصرف در مبلمان و تلويزيون ها، مواد پرفلورينه موجود در قابلمه هاي تفلون و مواد ضد لك پارچه و لباس است.
در خون 82 درصد اشخاص مورد آزمايش مواد پرفلورينه يافت شد و Dehp كه يكي از مواد شيميايي تاثير گذار بر عملكرد هورمون هاست و در پلاستيك ها، پوشش هاي PVC و مواد بسته بندي مواد غذايي وجود دارد در 75 درصد موارد وجود داشت. با وجودي  كه مصرف DDT از يك دهه قبل از تولد كودكان مورد آزمايش ممنوع شده بود، ولي مواد شيميايي مثلPCB ها و DDE كه محصولات شكسته شدن DDT هستند در تمام موارد آزمايش چه كوچك و چه بزرگ يافت مي شد. البته غلظت آن در بزرگسالان بيشتر بود.
BDE هم كه يك ماده مقاوم به شعله برومينه است در 7 نفر از اشخاص كه اكثرا هم بچه بودند يافت شد. براي اكثر والدين سلامتي فرزندانشان در ارجحيت است وليكن با اين وجود بدون اينكه كار زيادي از دستشان برآيد اكثر كودكان به انواع مختلف آلوده مي شوند. تنها راه چاره حذف اين مواد شيميايي مضر از چرخه زندگي و جايگزين آنها با مواد سالم است، قبل از اينكه واقعا دير شود.
بيش از 60 دانشمند مستقل در جهان اعلاميه اي را به امضا رسانده اند تا مواد شيميايي غير قابل تجزيه و پايدار و مواد شيميايي مختل كننده عمل هورمون ها و آندوكرين ها را به حداقل برسانند.
بانك مشاركتي انگلستان هم از سرمايه گذاري در شركت هايي كه مواد شيميايي غير قابل تجزيه و پايدار توليد كرده و در طولاني مدت بر سلامت عمومي تاثير مي گذارند، جلوگيري مي كند.
به هر صورت نسل بعدي در خطر جدي تر قرار دارند. در حال حاضر ماهي هاي چرب منبع تجمع PCB ها هستند و در بدن كساني كه از اين نوع ماهي ها زياد استفاده مي كنند، مقادير متنابهي از اين ماده يافت مي شود.
بين تعداد لوازم الكتريكي موجود در يك دفتر كار و ميزان مواد شيميايي مقاوم به حرارت موجود در هواي دفتر، ارتباط مستقيم وجود دارد. به اين ترتيب مي توان فهميد كه روند آلودگي افراد چگونه است و راه هاي جلوگيري از اين مسموميت ها قابل پيش بيني خواهد بود.

داروي صرع مسوول كاهش IQ در اطفال
داروي ضد صرع متداول مسوول مشكل كاهش هوش در بچه هاي مادراني است كه اين دارو را حين حاملگي استفاده مي  كنند.
رابطه سديم و الپروآت و ايجاد نقص در كودك قبلا معلوم شده بود ولي اين تحقيق اخير رابطه كاهش IQ در اين دارو را هم نشان داده است. ولي متاسفانه زناني كه از اين دارو استفاده مي  كنند، بر سر دوراهي هستند، چون تشنجات ايجاد شده بر اثر بيماري صرع هم عوارض مشابهي در جنين به وجود مي  آورد.
اين مشكل بسيار بزرگ و حياتي است، چون يك نفر از هر 200 نفر زنان در حال زايمان از اين نوع قرص ها استفاده مي  كنند. تا به حال به تمامي مادران توصيه مي  شد كه به هيچ وجه مصرف داروهاي ضد تشنج را قطع نكنند.
تحقيقي كه توسط ديويد چادويك پرفسور عصب شناسي و جراحي اعصاب مركز والتون ليورپول و همكارانش انجام شده، روي 249 كودك متولد شده از مادران مبتلا به صرع متمركز است. از اين تعداد 41 نفر سديم و الپروآت استفاده مي  كردند، 73 نفر از داروهاي ديگر و 49 نفر مخلوطي از داروها و 80 نفر باقيمانده در خلال حاملگي هيچ دارويي استفاده نمي  كردند.
كودكان مادراني كه تنها از سديم و الپروآت استفاده مي  كردند، هوش IQ در محدوده بسيار پايين داشتند. يعني چيزي حدود 7 نمره كمتر از حد انتظار IQ. گفتاري 69 نفر يا كمتر بيش از 3 برابر كودكاني بود كه مادرانشان هيچ دارويي مصرف نمي  كردند. از طرفي كودكان كه در معرض و الپروآت بودند، استعداد بيشتري براي ابتلا به نارسايي هاي فيزيولوژيك داشتند.

فاكتورهاي خوني بدون مجوز
022551.jpg
در پي اعلام خبر توزيع فاكتور 8 انعقادي فاقد پروانه ساخت از سوي سازمان انتقال خون در ميان بيماران هموفيلي، مديرعامل شركت پژوهش و پالايش خون اعلام كرد: اين دارو گواهي هاي لازم از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي را دريافت كرده است. رضا فومني با بيان اينكه بخشي از مرحله توليد اين محصول در ايران و بخشي در آلمان انجام شده، افزود: اين اولين دارويي نيست كه به طور مشترك توليد مي شود. وي گفت: اين دارو تمامي مجوزهاي لازم مربوط به سلامت و صحت عملكرد را از سوي سازمان بهداشت كسب كرده و قطعا هيچ محصولي بدون مجوز وزارت بهداشت اجازه توزيع در كشور را نخواهد داشت. فومني در عين حال به بيماران هموفيلي اطمينان داد كه علت نداشتن پروانه ساخت اين دارو را پيگيري خواهد كرد.

انجمن ديابت خراسان
022557.jpg
انجمن ديابت خراسان مجوز تاسيس خود را از انجمن ديابت ايران دريافت كرد. وحيد آذري فر دبير هيات موسس انجمن ديابت خراسان با بيان اين مطلب گفت: انجمن ديابت ايران با سابقه اي بيش از 15 سال با يازده شعبه در كشور در حال فعاليت در اين زمينه است كه جديدترين شعبه آن متعلق به خراسان است.وي ادامه داد: اعضاي هيات موسس انجمن تعدادي از اعضاي هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد، متخصصان غدد و همچنين تعدادي از مبتلايان ديابت يا افراد وابسته به آنهاست كه حضور اين افراد نشان از بار علمي جامع و انگيزه اي قوي براي ادامه راه است.آذري فر در ادامه از شناساندن ديابت به جامعه با استفاده از رسانه ها و وسايل ارتباط جمعي، آموزش والدين و مبتلايان به وسيله تشكيل كلاس هاي آموزشي در جهت بالا بردن سطح آگاهي هاي عمومي درخصوص اين بيماري، تلاش براي تامين امكانات و وسايل درماني و پزشكي و ايجاد امكانات رفاهي براي مبتلايان را به عنوان چهار هدف اصلي انجمن ياد كرد.

گسترش حيوان گزيدگي
022560.jpg
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از افزايش روند سالانه حيوان گزيدگي در كشور خبر داد.وزارت بهداشت همچنين اعلام كرد: ميزان حيوان گزيدگي در هر 100 هزار نفر جمعيت از حدود 35 مورد در سال 66، به 151 مورد در سال 81 رسيده است.بر اساس بررسي هاي آماري در استان هاي مختلف، بيش از 85 درصد از موارد حيوان گزيدگي توسط سگ اتفاق مي افتد كه بيشتر اين موارد به سگ هاي خانگي و سگ گله اختصاص دارد و متاسفانه علت اصلي آن، عدم قلاده گذاري است.منظور از قلاده گذاري استفاده از وسيله قلاده براي مهار حيوان و مراقبت هاي بهداشتي از قبيل واكسيناسيون هاري، آموزش صاحب سگ و ... است.هاري يك بيماري حاد آنسفاليت و كشنده ويروسي است كه به دو شكل تحريكي هاري خشمگين و ساكت هاري فلجي ظاهر مي شود.اين بيماري مخصوص گوشتخواران اهلي و وحشي بوده و انسان و ساير حيوانات خونگرم پستاندار، به طور تصادفي و اغلب از طريق حيوان گزيدگي به آن مبتلا مي شوند.

درمانگاه
ايرانشهر
تهرانشهر
خبرسازان
دخل و خرج
در شهر
زيبـاشـهر
|  ايرانشهر  |  تهرانشهر  |  خبرسازان   |  دخل و خرج  |  در شهر  |  درمانگاه  |  زيبـاشـهر  |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |