سه شنبه ۱۷ آذر ۱۳۸۳ - سال دوازدهم - شماره ۳۵۷۷ - Dec 7, 2004
شهري
Front Page

شرق تهران نفس تازه مي كند
بوستان ۲۷ هكتاري
به جاي توقفگاه اتوبوس ها
در خيابان هنگام
هشدار رئيس كميسيون بهسازي شوراي شهر تهران در مورد مغايرت اعطاي وام به طرح هاي مسكوني دست دوم با طرح نوسازي بافت هاي فرسوده
گروه شهري: به جاي فضاي ۲۷ هكتاري شركت واحد اتوبوسراني تهران به همراه توقفگاه و تعميرگاه مركزي اتوبوس ها در خيابان هنگام يكي از بزرگترين بوستان هاي شرق تهران با هزينه دستكم ۵ ميليارد تومان احداث خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ما، ديروز در يك حركت نمادين بولدوزرها به تخريب ديوارهاي بزرگترين توقفگاه اتوبوس داخل شهري پرداختند كه به دليل مجاورت با بافت هاي مسكوني سالهاست با ظرفيت يك هزار دستگاه اتوبوس علاوه بر مشكلات ترافيكي از لحاظ آلوده سازي هوا و سروصدا و تخريب محيط زيست مخل آسايش ساكنان شرق تهران به ويژه اهالي خيابان هنگام و رسالت شده بود.در مراسمي كه ديروز به مناسبت انتقال توقفگاه اتوبوس هنگام برپا شده بود دكتر محمود احمدي نژاد شهردار تهران با حضور در جمع دانش آموزان و ساكنان منطقه هنگام و رسالت قول داد تا پايان امسال كار انتقال هزار دستگاه اتوبوس شركت واحد از اين توقفگاه به يك فضاي ده هكتاري در خارج شهر به نام سرخه حصار به اتمام برسد و تا پايان سال ۸۴ نيز كار ساماندهي و انتقال كليه توقفگاه هاي داخل شهر به خارج از تهران عملي شود.
وي گفت: قرار است در داخل بوستان جانبازان غدير يك كتابخانه و سالن ورزشي نيز احداث شود، علاوه بر آن در صدد هستيم با يك طرح ترافيكي ارتباط بلوار دلاوران را به سمت غرب و شميران نو را تا جنوب به سمت بوستان جانبازان غدير فراهم كرده و راه هاي دسترسي به اين نقطه را كه به واسطه وجود توقفگاه شركت واحد از نظر ترافيكي كور شده بود باز كنيم.
مهندس نوريان مديرعامل شركت اتوبوسراني تهران و حومه نيز به خبرنگار ما گفت: بيش از يكهزار دستگاه اتوبوس در پايانه شرق تهران وجود داشت كه فعلا ۶۰۰ دستگاه از آن بين مناطق۱ ، ۲ و ۳ پخش شده اند تا به محض آماده شدن فضاي توقفگاهي در خارج از شهر، كل هزار دستگاه به سرخه حصار منتقل شوند.

رئيس كميته بهسازي شوراي شهر تهران هشدار داد:
مغايرت اعطاي وام به واحدهاي مسكوني دست دوم
با طرح نوسازي بافت هاي فرسوده
008448.jpg
اعطاي وام به واحدهاي مسكوني دست دوم صرفاً بازار خريد و فروش مسكن را رونق بخشيده و انگيزه مردم را براي نوسازي بافت هاي فرسوده كاهش خواهد داد
گروه شهري: اعطاي وام مسكن به واحدهاي دست دوم بدون توجه به ملاحظات و ساز و كارهاي مربوط به ساخت و ساز، احياء و نوسازي بافت هاي فرسوده را كندتر و صرفاً خريد و فروش در اين گونه بافت ها را رونق مي  بخشد.
دكتر حمزه شكيب رئيس كميته بهسازي و مقاوم سازي ابنيه شوراي اسلامي شهر تهران در گفتگو با خبرنگار ما افزود: تعلق وام  مسكن به ساختمان هاي غيرنوساز و يا ساختمان هايي كه ضوابط فني و اصول طراحي و شهرسازي در آ نها رعايت نشده، عملا به روند ساخت و سازهاي جديد و مقاوم لطمه  مي زند و بر مقاوم سازي و احياي بافت هاي فرسوده تاثير منفي مي گذارد.
به گفته وي اگر مصوبه اخير با اين كيفيت اجرا شود شايد با زار مسكن را براي مدتي رونق ببخشد ولي عملا پس از مدتي ساخت و سازهاي جديد را راكدتر مي سازد.
عضو كميسيون شهرسازي و معماري شوراي شهر افزود: براي جلوگيري از پيامدهاي احتمالي اين موضوع دولت و بانكها بايد وام هايي با بهره ناچيز و حتي بدون بهره به منظور احياي بافت هاي فرسوده در نظر بگيرند و براي اعطاي آن قيد شود كه اين وامها به واحدهايي تعلق مي گيرد كه مقاوم سازي در آنها صورت گرفته و ساختمان از پايداري و استحكام لازم در برابر بلاياي طبيعي برخوردار است.
شكيب افزود: دولت بايد در كنار اعطاي وام و تلاش براي خانه دار شدن، تسهيلات ويژه اي را براي تشويق مردم و انبوه سازان براي سرمايه گذاري در نوسازي و احياي بافت  هاي فرسوده در نظر بگيرد و براي آنها ايجاد انگيزه كند.
وي افزود: علاوه بر اين براي نوسازي بافت هاي فرسوده بايد پروژه هاي بزرگي نظير طرح نواب و اكباتان تعريف شود و در طرح نوسازي نه يك خانه يا كوچه بلكه كل بافت فرسوده واقع در يك محدوده را دربر گيرد. چرا كه در اين صورت هم سرمايه گذاري راحت تر و مطمئن تر و هم مقاوم سازي قابل كنترل تر خواهد بود و سرانه  هاي خدماتي نيز به درستي تامين مي شود. به گفته وي در حال حاضر حدود ۴۰ درصدواحدهاي مسكوني تهران را بافت هاي فرسوده تشكيل مي دهند كه در صورت وقوع زلزله خسارت هاي غيرقابل جبران اعم از جاني و مالي و روحي و رواني و پيامدهاي منفي فرهنگي، اجتماعي و حتي سياسي درپي خواهد داشت.
شكيب افزود: چندين سال است كه مسئولين بحث نوسازي بافت هاي فرسوده را مطرح مي كنند ولي راهكارهايي كه تاكنون ارايه شده نتيجه مطلوبي در پي نداشته است.
وي با اشاره به تسهيلات در نظر گرفته شده از سوي شوراي شهر از جمله اعطاي يك طبقه تراكم تشويقي و بخشودگي بخشي از عوارض شهرداري، گفت: با توجه به بالابودن حجم كار اين دستورالعمل ها نيز متاسفانه چندان موثر واقع نشده است، از اين رو دولت و مجلس و بانكها بايد به كمك شهرداريها بيايند و براي نوسازي بافت هاي فرسوده مشاركت جدي داشته باشند.رئيس كميته بهسازي و مقاوم سازي ابنيه شوراي شهر ضمن تاكيد بر لزوم پيشگيري خطرات احتمالي زلزله گفت: در جريان زلزله بم علاوه بر كشته و مجروح شدن دهها هزار انسان بي گناه حدود يك هزار ميليارد تومان خسارت مالي وارد شد كه شايد اگر قبلا يك سوم آن خرج مقاوم سازي ساختمان ها شده بود چنين خسارت هنگفتي به بار نمي آمد.

درصورت تصويب شوراي شهر
متقاضيان ساخت مسجد تسهيلات دريافت مي كنند
008454.jpg
خبرگزاري فارس: رئيس كميسيون فرهنگي- اجتماعي شوراي شهر تهران گفت: در صورت تصويب شوراي شهر تهران، بخشهاي غيردولتي متقاضي ساخت مسجد از تسهيلات ويژه اي در خصوص نحوه پرداخت عوارض برخوردار خواهند شد. رسول خادم  افزود: كميسيون فرهنگي- اجتماعي شوراي شهر تهران از ۲ ماه پيش بررسي هاي خود را براي نظام مند كردن نوع تعامل شهرداري تهران و مشاركت آن در ساماندهي وضعيت فضاهاي مساجد در شهر تهران آغاز كرد كه در قالب طرحي در صحن علني شوراي شهر مطرح مي شود. وي تصريح كرد: اين طرح از مجموعه مذاكرات و بررسي هاي كارشناسي با دستگاه هاي ذي ربط همچون مركز رسيدگي به مساجد، سازمان اوقاف و امور خيريه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و شهرداري تدوين گرديده است و در آن اعطاي تسهيلات در خصوص نحوه پرداخت عوارض ساخت و ساز و توسعه فضاي مساجد در شهر تهران براي مشاركت كنندگان بخش هاي غيردولتي پيش بيني شده است.وي الزام شهرداري به جانمايي فضاهايي در سطح شهر در طرح هاي تفصيلي و جامع شهري به لحاظ جمعيتي را از ديگر مفاد اين طرح عنوان كرد و افزود: ارائه خدمات حمايتي و پشتيباني براي مرمت و بازسازي و نگهداري از كليه فضاي مساجد شهر تهران با همكاري دستگاه هاي اجرايي ذي ربط، بهبود و ارتقاء  وضعيت بهداشتي و نظافت كليه مساجد از سوي شهرداري تهران با تدوين دستورالعمل اجرايي توسط شهرداري و با همكاري دستگاه هاي مذكور، ديگر مفاد تشكيل دهنده اين طرح است.

ميزان آلودگي هواي تهران توسط خودروها اعلام شد
008460.jpg
آسمان آبي ايران: حدود ۷۱ درصد از آلودگي هواي تهران توسط منابع متحرك (خودروها و هواپيماها) ايجاد مي شود. بررسي ها نشان مي دهد اتومبيل ها، اتوبوس  ها، موتورسيكلت ها و هواپيماها بيشترين نقش را در آلودگي هواي تهران دارند و ۲۳ درصد از اين آلودگي  نيز در اثر فعاليت صنايع، پالايشگاه ها و نيروگاه هاي اطراف تهران است. بنابراين بيشترين سهم در توليد آ لاينده هاي منواكسيد كربن، هيدروكربن ها و ذرات معلق در شهر تهران توسط منابع متحرك و آلاينده هاي دي اكسيد گوگرد و اكسيدهاي ازت توسط منابع ساكن ايجاد مي شود.

فضاهاي فرهنگي - ورزشي در نواب
008457.jpg
محدوده طرح نواب از جمله مناطقي است كه با توجه به حجم جمعيت ساكن، از فقر فضاهاي فرهنگي و ورزشي رنج مي برد و همين امر موجب شده تا شهرداري منطقه ۱۱ اقدام به ايجاد فضاهاي مناسب براي اهالي ساكن اين محدوده كند.شهرداري منطقه ۱۱ در حال حاضر در خيابان نواب سالن ورزشي بريانك شامل: سالن هاي تيراندازي، كشتي، پينگ پنگ، سونا و جكوزي، و نيز مجموعه فرهنگي ورزشي انقلاب شامل: دو مجموعه ورزشي ويژه خواهران و برادران، استخر و سونا، سالن ورزشهاي توپي و تالارهاي پذيرايي با ظرفيت ۵۰۰ نفر احداث مي كند . با ايجاد اين مجموعه ها حدود ۲۰ هزار متر مربع به فضاهاي ورزشي منطقه افزوده خواهد شد.

دفع پسماندهاي ويژه و خطرناك
008451.jpg
آسمان آبي ايران: پسماندهاي ويژه و خطرناك كه بخشي از آن مربوط به بيمارستان ها مي شود،  در نزديكي كهريزك دفع مي شود و در تهران جايي براي اين منظور نداريم. رئيس محيط زيست شهر تهران گفت: «دفع اين زباله ها اصولي نيست؛ هرچند توسط موسسات مجاز صورت مي گيرد فقط در محلي دپو مي شود و به شيوه هاي استاندارد و مناسب دفع نمي شود.» وي اظهار داشت: «در بحث دفع زباله در سطح شهر تهران نه تنها از كشورهاي پيشرفته و استانداردهاي جهاني به دور هستيم، بلكه از خيلي از شهرها و استان هاي ديگر كشور نيز عقب مانديم چرا كه در بسياري از شهرستان ها قسمتي از زباله ها را بازيافت و قسمتي را نيز كمپوست مي كنند.»

خيابان بهشت
طرح خطرناك
براساس آمار، ۸۰ درصد از مالكيت واحدهاي مسكوني متعلق به شهروندان است و از اين نظر ايران در رتبه نخست جهان قرار دارد.
***
علاقه به داشتن خانه شخصي سبب شده تا اغلب شهروندان تهراني پيش از انديشيدن به هر نوع سرمايه گذاري ديگري، هم و غم خود را صرف خريد واحدهاي مسكوني كنند. اين درحالي است كه كمتر شهروندي در هنگام خريد خانه، كيفيت سازه اي آن را جويا مي شود و از همين روست كه به رغم ركودهاي فصلي بازار مسكن و پايين بودن كيفيت برخي خانه هاي نوساز، تقاضاي خريد كم و بيش ادامه دارد.
دولت نيز به منظور برآوردن اين تمناي شهروندان كوشيده است با سياست هاي پايدار و مقطعي ازجمله افزايش سقف وام مسكن تسهيلاتي را در اين راستا فراهم سازد. اختصاص وام مسكن براي خريد خانه هاي دست دوم از جديدترين سياست هاي دولت براي تحقق اين روياي شهروندان است. اين سياست هرچند در وهله نخست، نوعي تسهيل براي شهروندان كم درآمد را به ذهن تداعي مي كند؛ اما واقعيت آن است كه عملي شدن آن خسارات جبران ناپذيري در پي دارد. زيرا اين شيوه سبب مي شود تا شهروندان براي خريد مسكن هاي ارزان قيمت، خانه هايي با عمر بيش از ۱۰ سال را انتخاب كنند، حال آن كه اين ساختمان ها نه تنها از نظر سازه اي در سطح مطلوبي قرار ندارند بلكه اغلب در شمار ساختمان هاي غيرمقاوم محسوب مي شوند و اين مغاير با سياست نوسازي بافت هاي فرسوده است. تملك بافت هاي فرسوده و اعطاي تسهيلات ويژه به انبوه سازان شايد جايگزين بهتري براي اختصاص وام مسكن به واحدهاي دست دوم مسكوني باشد، سياستي كه به رغم دشواري هايي كه بر سر راه تحقق آن وجود دارد مي تواند از يك سو به احياي بافت هاي فرسوده منتهي شود و از سوي ديگر واحدهايي ارزان قيمت را براي متقاضيان مسكن به ارمغان آورد.
اشتغال زايي نيز از ديگر مزاياي پنهان در اين سياست است كه با توجه به شرايط جامعه امروزي اقدامي مثبت به شمار مي آيد.
اسدالله افلاكي

برخلاف ادعاي برخي مسئولان
شهرداري تهران موافق ساخت و توسعه شهرهاي جديد است
گروه شهري: مدير كل حقوقي شهرداري تهران با اشاره به ادعاهاي برخي از مسئولان و مقامات استاني در خصوص ورود شهرداري تهران به حريم شهرهاي همجوار كه اخيرا طي اطلاعيه اي در تعدادي از نشريات به چاپ رسيده، تصريح كرد: شهرداري تهران نه تنها با ساخت شهرهاي جديد مخالف نيست بلكه آماده هر نوع كمكي براي توسعه و پيشرفت اين شهرها به منظور تامين رفاه حال شهروندان است.
به گزارش روابط عمومي شهرداري تهران، مجيد جعفرزاده با اعلام اين مطلب افزود: برخلاف ادعاي مطرح شده، خواسته شهرداري تهران هرگز توسعه و تسري محدوده حريم خود به داخل شهرستان هاي همجوار نبوده كه حال بحث بر سر قانوني يا غيرقانوني بودن آن باشد.
وي اضافه كرد: شهرداري تهران نه تنها به دنبال مخالفت و جلوگيري از توسعه و پيشرفت شهرهاي مجاور نيست بلكه به منظور ايجاد تسهيلات و امكانات شهري مناسب براي شهروندان شريف آنها نيز از هيچ اقدامي دريغ نمي كند و به واقع از توسعه شهري و ايجاد زمينه هاي پيشرفت اقتصادي و رفاهي براي شهروندان شهرهاي قديم و جديد همجوار تهران نيز همواره استقبال مي كند.
وي تاكيد كرد: خواسته اين سازمان، توقف اقدامات غيرقانوني وزارت كشور در تغيير محدوده قانوني نه تنها تهران، بلكه شهرهاي كشور است.

افزايش ۲ ميليارد دلاري مصرف سوخت ساختمان هاي كشور
قلم سبز ايران: ساختمان هاي ايران سال ،۱۳۸۲ دوميليارد دلار بيشتر از سال ۸۱ انرژي مصرف كردند.
بررسي هاي اوليه حاكي از آن است كه سال گذشته ۳۱۸ ميليون بشكه معادل نفت خام انرژي در ساختمان هاي كشور براي مصارف خانگي و تجاري مصرف شده كه برآوردها نشان مي دهد بخش ساختمان و مسكن نسبت به بخش هاي ديگر از جمله حمل و نقل، صنعت، كشاورزي و پتروشيمي بيشترين انرژي را مصرف كرده است.
اين گزارش مي افزايد: «ارزش دلاري انرژي صرف شده در ساختمان هاي كشور در سال گذشته ۶ ميليارد و ۷۶۲ ميليون دلار برآورد شده است.»همچنين در سال ۸۱ ، ۲۳۲ ميليون بشكه معادل نفت خام به ارزش ۴ ميليارد و ۷۴۹ ميليون دلار در ساختمان هاي ايران مصرف شده كه نسبت به سال ۸۲ افزايش ۲ ميليارد دلاري در مصرف سوخت را نشان مي دهد.

انتصاب در شهرداري تهران
گروه شهري: شهرداري تهران بنا به پيشنهاد معاونت حقوقي، شورا و امور مجلس، با صدور حكمي مديركل امور مجلس و شوراي اين معاونت را منصوب كرد.
به گزارش روابط عمومي شهرداري تهران، فيروز احمدي با حكم شهردار تهران به سمت مديركل امور مجلس و شوراي شهرداري تهران منصوب شد.
در بخشي از اين حكم آمده است: اميد است با توفيقات الهي و سعي و تلاش وافر به منظور تحقق اهداف و برنامه هاي كاري و ارتباط نزديك و تعامل مثبت و سازنده شهرداري تهران با مجلس شوراي اسلامي در جهت تامين حقوق عمومي و خدمت به مردم شريف مويد و منصور باشيد.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش انفورماتيك    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    علمي فرهنگي    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |