سه شنبه ۱۷ آذر ۱۳۸۳ - سال دوازدهم - شماره ۳۵۷۷ - Dec 7, 2004
گروه موزيك روبات ها برنامه اجرا مي كند
008424.jpg
گروه انفورماتيك: سال آينده در نمايشگاه ورلد اكسپو ژاپن بازديدكنندگان با گروه سرود روبات ها استقبال خواهند شد.
به گزارش آسوشيتدپرس، شركت صنعتي تويوتا تا روز جمعه اعلام كرد كه اين برنامه به صورت همخواني و همنوازي روبات ها با يكديگر برگزار خواهد شد و روبات ها با حركات موزون متناسب با هر آهنگ به هنرنمايي خواهند پرداخت. روبات ها همچنين قرار است با نواختن سازهاي واقعي مانند طبل و ترومپت تماشاگران را حيرت زده كنند.
ستاره اصلي اين نمايش به گفته شركت تويوتا قرار است روبات «I-foot» باشد اين روبات بسيار شبيه به يك نصفه تخم مرغ است و با خم كردن پاهاي خود افراد را بر پشت سوار و پياده مي كند.
شركت تويوتا اميدوار است كه اين روبات «I-foot»تواند در آينده نزديك جاي صندلي چرخدار را براي معلولين پركند و به آنها اين امكان را بدهد كه روبات را با يك دست هدايت كننده كنترل كنند.روبات نوازنده ترومپت كه مارس امسال توسط شركت تويوتا معرفي شده است تلاش جديدي است در زمينه فناوري روباتيك كه اين شركت معتبر جهت رقابت با دو شركت «هوندا» و «سوني» در اين عرصه انجام داده است.
در سال ۲۰۰۰ شركت «هوندا» اولين روبات دوپاي دنيا را كه قادر به راه رفتن بود به نام آسيمو به جهان معرفي كرد. سه سال بعد يعني در دسامبر ۲۰۰۳ شركت سوني اولين روبات دونده دنيا را موسوم به QR10  را عرضه كرد و حال با تولد «I-foot» رقابت ها در زمينه روبات بين اين سه شركت بيشتر خواهد شد. اين در حالي است كه نمايشگاه ورلد اكسپوزيشن نيز در ماه مارس سال آينده در توكيوي ژاپن برگزار مي شود و هر كدام از اين شركت ها بهترين  محصولات خود را به نمايش خواهند گذاشت.

ايران و پاكستان با فيبرنوري به هم متصل مي شوند
ايسنا: وزارت فناوري اطلاعات و مخابرات پاكستان پروژه ۲۰۰ ميليون روپيه اي را براي ايجاد يك شبكه فيبرنوري مستقيم با ايران آغاز كرده است.
شركت مخابرات دولتي پاكستان مسئوليت اجرايي كل پروژه را بر عهده دارد.
احمدخان لقاري وزير IT و مخابرات پاكستان در اين باره گفت: اين برنامه بخشي از تلاش هاي دولت براي ايجاد و برقراري ارتباطات شبكه فيبري با كشورهاي همسايه است.
وي، افزود: مقامات ايراني نيز همانند ما خواستار دسترسي مستقيم به اين شبكه با پاكستان هستند و من تصور مي كنم كه تكميل اين پروژه بيشتر از يك سال طول نكشد.
طرح پيشنهادي اين شبكه فيبر مستقيم با ايران در ماه جولاي سال جاري در جريان ديدار مقامات وزارت مخابرات ايران از پاكستان ارايه شد. هر دو طرف در خصوص ايجاد يك شبكه فيبري پرقدرت و مدرن كه بتواند منجر به ارايه خدمات مخابراتي دو جانبه سريعتر و كم هزينه تر شود، توافق كردند.

اينترنت پرسرعت در ارتفاع ۳۵ هزار پايي
خطوط هواپيمايي سنگاپور علاوه بر اين كه اجازه استفاده از اينترنت در حين پرواز را به مسافران داده و امكان دسترسي به اينترنت پرسرعت را تا ارتفاع ۳۵ هزار پايي فراهم مي كند قصد دارد در يك كابين ويژه به نام (Cybercabin) لپ تاپ هاي مسافران را به تلويزيون بين المللي نيز متصل كند. در حال حاضر مسافران (SIA) كه به وسيله هواپيماهاي بوئينگ مسافرت مي كنند مي توانند با دسترسي به اينترنت در ارتفاع بالا به ارسال ايميل، فايل هاي صوتي و تصويري و انجام فعاليت هاي معاملاتي و تجاري بپردازند.

تاكيد روسيه بر استفاده از نرم افزارهاي هندي
رييس جمهور روسيه براستفاده از نرم افزارهاي هندي براي تقويت و تنظيم سيستم هاي اداري روسيه تاكيد كرده و حمايت هاي دولتي و مالياتي را از اين طرح اعلام كرد.
ولاديمير پوتين كه آخر هفته گذشته از سيستم ها و برنامه هاي نرم افزاري هند بازديد كرد، در خصوص همكاري نرم افزاري براي انجام فعاليت هاي اداري و نظامي بين هند و روسيه تاكيد كرد.

نرم افزار
پشتيباني رسمي مايكروسافت از كاربران ويندوز NT
گروه انفورماتيك: مايكروسافت با صراحت اعلام كرده است كه شركت هايي كه همچنان در حال استفاده از سرور ۴ ويندوز NT هستند، با آغاز سال ۲۰۰۵ بايد براي دريافت برنامه هاي پشتيباني، قراردادي رسمي را امضا كنند.
به گزارش system group مايكروسافت در حال ارائه پشتيباني رسمي دو ساله به شركت هايي است كه تا پايان سال ۲۰۰۴ همچنان از سيستم عامل استفاده مي كنند. اين شركت تصميم گرفته است كه برنامه رايگان خود را براي تحت پوشش قرار دادن مسايل امنيتي بيشتري، توسعه بخشد.مايكروسافت بر اين مسئله تأكيد كرده است كه تاريخ ۳۱ دسامبر را كه پايان دوره استفاده از سرور ۴ ويندوز NT است، تغيير نخواهد داد. زمان استفاده از نسخه دسك تاپ NT ،۴ NT 4Workstation در ماه ژوئن به پايان رسيده است.مايكروسافت تصميم گرفته است كه پشتيباني رسمي دو ساله را به مشتريان ارائه دهد.در حال حاضر، مايكروسافت متعهد مي شود كه برنامه هايي براي برطرف كردن آسيب پذيري هاي خطرناك و مهم ارائه كند. پيش از اين، اين شركت بزرگ نرم افزار، تنها دو مورد از نقايص امنيتي خطرناك را بر طرف كرده است.

سخت افزار
كامپيوترتان را روبه راه كنيد
گروه انفورماتيك: با وارد شدن هر چه بيشتر اينترنت به زندگي حرفه  اي و شخصي افراد ميزان استفاده از آن روزبه روز بيشتر شده و اين مسأله مي تواند باعث عدم كارايي دستگاه بعد از مدت معين و يا موجب از دست رفتن بعضي از مدارك مورد نياز فرد شوند.همان طور كه اتومبيل و يا خانه ما احتياج به رسيدگي دارند، كامپيوترهاي شخصي نيز از اين قاعده مستثني نيستند، به خصوص اگر از برنامه ويندوز و يا اينترنت به مدت طولاني استفاده شود. در اينجا به ذكر چند نكته براي مراقبت از كامپيوتر هاي شخصي مي پردازيم:
- دسك تاپ خود را مرتب كنيد؛  به صفحه دسك تاپ خود خوب دقت كنيد ببينيد آيا فايلهايي وجود دارند كه شما بتوانيد همه را در يك پوشه جديد جمع كنيد و به جاي داشتن يك دسك تاب شلوغ و به هم ريخته صفحه اي متشكل از چند پوشه محدود كه حاوي فايلهاي شما هستند داشته باشيد؟
- برنامه هاي كامپيوتري خود را سازمان دهي كنيد؛ براي اين كار بايد ابتدا برنامه هايي كه مدتي است از آنها استفاده نكرديد و ديگر هم به آنها احتياج نداريد را پاك كنيد و سپس برنامه هاي مورد نياز خود را به ترتيب اولويت فهرست  بندي كرده و در يك پوشه قرار دهيد.
- ويروس ياب خود را به اجرا بگذاريد؛ اين كار را بايد حداقل ماهي يك بار انجام دهيد. براي مثال افرادي كه از ويروس ياب مك آفي يا سينمانتك استفاده مي كنند مي توانند هر ماه با انتخاب گزينه update برنامه خود را به روز كرده و فايل هاي خود را معاينه كنند.
-  آشغال ها را بيرون بگذاريد؛ اين كار با خالي كردن Recycle bin امكان پذير است و جزو كارهايي است كه بسياري از كاربران به آن اهميت نمي دهند اما بسيار براي كارايي بهتر و دقيق تر كامپيوتر مهم است.
- تجهيزات امنيتي سيستم خود را فعال كنيد؛ با فعال كردن اين تسهيلات ازسوءاستفاده هكرها و ديگر عوامل مزاجم جلوگيري كنيد.
- اسكن ديسك خود را فعال كنيد ( به جزء دارندگان ويندوز XP: اسكن ديسك را با مراجعه به پوشه System tools فعال كنيد و منتظر كامل شدن پروسه اين برنامه بمانيد.
حالا بوت كردن دوباره كامپيوترتان ضرر ندارد.

توافق وزارتخانه هاي ICT و علوم
امضاي توافقنامه ميان وزراتخانه هاي ICI و علوم
گروه انفورماتيك:تفاهمنامه اجراي گام اول برنامه اجرايي توسعه فناوري اطلاعات در بخش علوم، تحقيقات و فناوري ميان وزير علوم و وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات به امضا رسيد.
به گزارش ايرنا كل هزينه هاي برآوردي براي كل پروژه ۱۱۵ ميليارد ريال كه مبلغ ۷۰ ميليارد آن از سوي وزارت فناوري اطلاعات پرداخت خواهد شد. متولي اين طرح معاونت فناوري اطلاعات وزارت ICT و متقاضي، وزارت علوم و تحقيقات بوده و زمان اجراي طرح مذكور ۱۰ ماه پيش بيني شده است.
طرح هاي تحقيقاتي از سوي مركز تحقيقات مخابرات ايران انجام گرفته و مجري، شركت ارتباطات داده هاست كه با برگزاري مناقصات نسبت به اجراي طرح اقدام خواهد كرد. به گزارش ايسنا توفيقي در مراسم امضاي تفاهمنامه توسعه فناوري اطلاعات در وزارت علوم، گفت: بحث پژوهش از اهميتي برخوردار است كه رسيدن به آن به پايگاه ها،  كتابخانه ها و مجلات الكترونيك مربوط مي شود، تا بدين ترتيب امكان هرگونه فعاليت غير الكترونيك به سرعت سلب شود، همچنين بحث افزايش دسترسي به آموزش عالي و دسترسي به شاخص هاي مدنظر، جز با استفاده از آموزش مجازي امكان پذير نيست، زيرا در بخش توسعه آموزش هاي كلاسيك و سنتي در كشور با محدوديت مواجه ايم، لذا به سرعت به بهره برداري از آموزش الكترونيك و توجه به زيرساخت ها و توسعه محتواي الكترونيك نياز خواهيم داشت و در بحث مديريت در نظام علمي كشور نيز بايد به سمت استفاده از IT براي اجراي مديريت با كارآيي بالا حركت كنيم.
در ادامه معتمدي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات نيز گفت: طبق پيش بيني هاي انجام گرفته در برنامه چهارم توسعه اگر بر روي تربيت نيروي انساني در اين بخش سرمايه گذاري لازم انجام نشود اين بخش در آينده اي نه چندان دور به يكي از مشكلات ما تبديل خواهد شد.
معتمدي، يادآور شد: ما سعي مي كنيم علاوه بر زيرساخت هاي مخابراتي، زيرساخت هاي توسعه فناوري اطلاعات در دانشگاه، راه اندازي شبكه داخلي دانشگاه ها و سايت هاي لازم، نرم افزارها و آموزش هاي لازم را در چارچوب مجوزهايي كه از سوي وزارت علوم ارائه خواهد شد انجام دهيم.

آن لاين
ارتباط مستقيم اينترنتي با دفاتر مراجع
گروه انفورماتيك: طرح  اينترنتي  ارتباط  شيعي  امكان  پرسش  و پاسخ  زنده  با دفاتر مراجع  را در اختيار كاربران  قرار مي دهد.طرح  ارتباط  جمعي  شيعي  با نصب  نرم افزار طراحي  شده  بر پايگاههاي  اطلاع  رساني  مراجع  اجرا مي شود.
رسيدن به قله هاي تكنولوژي
ايسنا: سخنگوي دولت معتقد است فضاي مناسبي براي رسيدن به قله هاي تكنولوژي فراهم شده است. عبدالله رمضان زاده گفت: از لحاظ دستيابي به تكنولوژي هاي پيشرفته، كشور وضعيت مناسبي دارد زيرا ما قبلاً مراحل لازم براي رسيدن به تكنولوژي را طي كرديم كه در حال حاضر با توجه به فناوريهاي نو، ديگر نياز به طي مراحل قبلي نداريم. او با تأكيد بر حمايت همه جانبه دولت از طرحهاي مطالعاتي و تحقيقاتي افزود: ميزان مطالعات و تحقيقات انجام شده در برنامه سوم نسبت به برنامه دوم پنج برابر شده است.
سيستم كدينگ گمرك راه اندازي مي شود
ايسنا: هفته آينده سيستم كدينگ كه سيستم كدهاي مشخص افراد حقيقي و حقوقي است به صورت پايلوت در گمرك غرب تهران عملياتي مي شود و بقيه گمركات نيز به صورت يكنواخت بر روي بستر اينترنت قرار گرفته و به سيستم وصل مي شوند.علي رضا اسماعيلي مدير گمركي پروژه آسيكودا با اعلام اين خبر گفت:  اين سيستم براي يكنواخت كردن كدهاي تجاري صاحبان كالا و شركت هاي صادر كننده و وارد كننده است و با اين سيستم در واقع به هركدام از صاحبان كالا و شركت ها كد مشخصي داده مي شود.

خالق نپستر از پروژه آتي خود پرده برداشت
سينا: خالق برنامه NAPSTER فانينگ شاون مژده يك پروژه جديد را كه در برگيرنده سرويس اشتراك فايل با گلچين نامحدودي از قطعات موسيقي است به مشتريان داد. اين فناوري جديد به كاربران امكان دسترسي بيشتر به دانلود قانوني تراك هاي موسيقي را مي دهد. فانينگ مدير ارشد مؤسسه SNOCAP به واسطه انتشار نرم افزار جديد دانلود موسيقي نپستر صنعت موسيقي در انگليس را از آن خود دارد. وي در سال ۱۹۹۹ هنگامي كه جوان ۱۹ ساله اي بود كاربران اينترنت را به سهيم شدن در فايل هاي موسيقي قادر ساخت.فانينگ كه در سال ۲۰۰۱ به واسطه كپي غيرقانوني مورد تعقيب قانوني قرار گرفت در حال حاضر سرويس دانلود موسيقي را از آن خود كرده است.

آف لاين
روسيه تيم فضايي جديد خود را معرفي كرد
گروه دانش: اعضاي جديد تيم فضايي روسيه روز سه شنبه توسط سازمان فضايي اين شركت «سوياز» معرفي شدند.
به گزارش سي.ان.ان، يك آمريكايي و يك روس كه هر دو فضانوردهاي بسيار باتجربه و كارآمدي هستند اعضاي تيم جديد سازمان «سوياز» هستند.به گفته «ويچسلاوداويدنكو» سخنگوي سازمان «سوياز» ، سرجي كريكالو فضانورد روسي و جان فيليپس فضانورد سازمان ناساي آمريكا قرار است براي سفر فضايي خود در آوريل سال بعد آماده شوند. داويدنكو همچنين از پيوستن فضانورد ايتاليايي به نام «روبرتو ويتوري» نيز به اين تيم خبر داد.

دانش انفورماتيك
اجتماعي
اقتصادي
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
شهري
علمي فرهنگي
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش انفورماتيك   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   علمي فرهنگي   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |