سه شنبه ۱۷ آذر ۱۳۸۳ - سال دوازدهم - شماره ۳۵۷۷ - Dec 7, 2004
اميرمومنان علي(ع): تندخويي و عصبانيت نوعي ديوانگي است،
زيرا تندخو پشيمان مي شود و اگر پشيمان نشود ديوانگي او پابرجاست.
نهج البلاغه، ص ۲۴۷
امروز با حافظ
چه غم ز حال ضعيفان ناتوان داري
تو را كه هر چه مراد است درجهان داري
به قصد جان من خسته در كمان داري
به اختيارت اگر صد هزار تير جفاست
براي جلوگيري از سوء استفاده هاي احتمالي
تازه ترين رمان كوئيلو ابتدا به فارسي منتشر مي شود
گروه ادب و هنر: سيد ابوالحسن مختاباد: نپيوستن ايران به قانون كپي رايت يك ناشر ايراني را بر آن داشت تا براي نخستين بار از يك نويسنده نامي بخواهد كه اجازه دهد، پيش از چاپ كتابش در سرزمين مادري (برزيل)، آن را به زبان فارسي در ايران چاپ كند تا برخي ناشران كاسبكار در برابر يك عمل انجام شده قرار گيرند.
به گزارش همشهري انتشارات كاروان كه ناشر اختصاصي آثار پائولو كوييلو در ايران است و چند سال قبل زمينه حضور اين نويسنده پر طرفدار برزيلي را در ايران فراهم كرده بود، در اقدامي ابتكاري رمان «زهير» اين نويسنده را ترجمه و اسفندماه امسال و پيش از چاپ در برزيل به بازار كتاب عرضه خواهد كرد .
برابر قوانين موجود در نشر ايران، تنها اثري كه براي نخستين بار در داخل چاپ شده است مي تواند از حمايت قانون مولف و مصنف برخوردار باشد، در غير اين صورت ناشران ديگر مي توانند، به ترجمه و چاپ كتاب، بدون اجازه ناشر اقدام كنند و اعتراض نويسنده اصلي نيز نمي تواند مانعي بر چاپ بدون اجازه ناشران ديگر باشد.
نمونه جدل خيزچنين اعتراضي كه نتوانست ناشر دوم را از انتشار و چاپهاي متعدد باز دارد، به ترجمه كتاب «معماي هويدا» باز مي گردد كه به رغم نامه نگاري نويسنده و مترجم اصلي ( عباس ميلاني ) به مسئولان ارشاد در اعتراض به اين عمل ناشر ديگر، وزارت ارشاد نتوانست جلوي چاپ ناشر ديگر (پيكان و مترجم عبدالرضا هوشنگ مهدوي) را بگيرد.
به نظر مي رسد، تصميم انتشارات كاروان و مترجم آثار كوييلو (آرش حجازي)، پس از آن اتخاذ شده باشد كه ناشر ديگري كتابي را به نام كيمياگر ۲ به بازار عرضه كرد كه حتي با تكذيب پائولوكوييلو مبني بر ننوشتن چنين اثري نيز انتشار و عرضه آن به بازار متوقف نشد.
گزارش همشهري حاكيست كه رمان كوييلو، قرار است پس از عرضه عمومي در ايران، ارديبهشت۸۴ (آوريل ۲۰۰۵) در برزيل منتشر شود.
كوييلو در اين رمان درگذشته و ذهن خود به اكتشاف مي پردازد و رازهايي از زندگي اش را براي خوانندگانش رمزگشايي مي كند. رازهايي كه تصويري دگرگون از وي نزد هوادارانش ارائه مي كند تا وي را آن مرشدي نپندارند كه در رمانهايش از خود تصوير كرده است.

۷۰۰ ناشر بين المللي در نمايشگاه كتب دانشگاهي
گروه ادب و هنر: كتب منتشره بيش از هفتصد ناشر بين المللي از كشورهاي مختلف جهان در دومين نمايشگاه كتب كاربردي و دانشگاهي عرضه خواهد شد.
دفتر ارتباطات رسانه اي دومين نمايشگاه كتب كاربردي و دانشگاهي اعلام كرد: ۳۲ هزار عنوان كتب منتشره بيش از هفتصد ناشر معتبر بين المللي از پنج قاره دنيا در دومين نمايشگاه كتب كاربردي و دانشگاهي عرضه خواهد شد.
بنا به اين گزارش با توجه به برگزاري موفقيت آميز اولين نمايشگاه كتب كاربردي و دانشگاهي كه بهمن ماه سال گذشته برگزار شده بود، ستاد برگزاري نمايشگاه دوم با افزايش ۶۰ درصدي تقاضاي ناشران بين المللي از كشورهاي مختلف جهان جهت شركت در نمايشگاه امسال مواجه شد كه با توجه به محدوديت فضاي برگزاري نمايشگاه مقرر گرديد اولويت براي ناشراني در نظر گرفته شود كه صرفا كتب علمي و دانشگاهي را در سالهاي ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ به چاپ رسانده اند.
اضافه مي شود: دومين نمايشگاه كتب كاربردي و دانشگاهي به همت انجمن ناشران بين المللي و با همكاري ۳ وزارتخانه علوم، تحقيقات و فن آوري، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و فرهنگ و ارشاد اسلامي از روز يكشنبه ۲۲ تا پنج شنبه ۲۶ آذرماه جاري از ساعت ۱۰ صبح الي ۱۲ در سالن هاي ۸ و ۹ محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار مي شود.

بخش هاي مختلف جشنواره فيلم فجر اعلام شد
بخش هاي  مختلف  رقابتي  و غير رقابتي  بيست  و سومين  جشنواره  بين المللي  فيلم فجر اعلام  شد.
به  گزارش  روابط عمومي  بنياد سينمايي  فارابي ، اين  جشنواره  در بخش هاي  رقابتي  سينماي  ايران ، سينماي  بين المللي ، سينماي  معناگرا، سينماي آسيا، فيلم هاي  اول  و دوم  سينماي  ايران  و آثار مستند(چشم  واقعيت ) برگزار مي شود. همچنين  در بيست  و سومين  جشنواره  بين المللي  فيلم  فجر بخش هايي  جنبي  مثل  جشنواره  جشنواره ها، نمايش هاي  ويژه ، سينما و سياست ، جلوه هاي  بصري  سينماي  جهان  و شب هاي  سينماي  صامت  طراحي  شده  است .
بازار فيلم ، نمايشگاه  كتاب هاي  سينمايي  و هم انديشي  سينماي  معناگرا از ديگر برنامه هاي  جشنواره  فيلم  فجر است .
بر پايه  اين  گزارش ، سه هيات  انتخاب  آثار مختلف  بخش هاي  رقابتي  و غير رقابتي  جشنواره  فيلم  فجر را گزينش  مي كنند. بيست  و سومين  جشنواره  بين المللي  فيلم  فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن  ماه  سال  جاري  برگزار مي شود.

جشنواره عكس، فرهنگ، تمدن و دين برگزار مي شود
جشنواره و نمايشگاه سالانه عكس «فرهنگ، تمدن و دين» زمستان سال جاري در تهران برگزار مي شود.
به گزارش ايسنا، اين جشنواره با هدف تعامل ميان فرهنگ، تمدن و دين و با تأكيد بر محوريت اسلام، با داوري و انتخاب عكس ازسوي محمدرضا كمره اي، دكتر پرستاري، دكتر تسليمي و رحمان طائفي اقدم، برپا مي شود.
محمدرضا كمره اي دبير جشنواره نيز است.
جشنواره را بخش خصوصي، مؤسسه فرهنگي هنري مكعب هنر برگزار مي كند، اما به گفته دبير جشنواره حمايت هايي نيز ازسوي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي صورت گرفته است.
اين گروه پيشتر جشنواره بسم الله را در رشته هاي خوشنويسي، گرافيك و هنر مفهومي برگزار كرده است.
كمره اي گفت: به پيشنهاد سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، قرار است از ميان ۲۰۰ اثر رسيده به نمايشگاه، همزمان با نمايش آثار در فرهنگسراي نياوران، نيمي از آنها در فرهنگسراي هنر ارسباران به نمايش درآيد.
به گفته او موضوعاتي ازجمله بناهاي اسلامي، آيين، اعياد اسلامي مورد نظر برپاكنندگان است.
كمره اي تأكيد كرد: چنانچه عكاساني از اقليت هاي ديني به موضوعاتي از دين و فرهنگهاي غيراسلامي  پرداخته باشند، در بخش جداگانه اي در نمايشگاه عرضه خواهد شد.

۲ فيلم پروانه نمايش گرفتند
گروه هنري: يك فيلم سينمايي ايراني و يك فيلم سينمايي خارجي از سوي شوراي صدور مجوز نمايش عمومي فيلم هاي سينمايي ۳۵ ميلي متري، مجوز اكران عمومي را دريافت كردند.
روابط عمومي معاونت امور سينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گزارش داد: فيلم سينمايي «صبحانه براي دو نفر» به كارگرداني و تهيه كنندگي مهدي صباغ زاده و مجيد مدرسي و فيلم سينمايي «سبكبال» به كارگرداني ادسولومون محصول سال ۲۰۰۳ آمريكا با نقش آفريني بيلي باب تورنتون، مورگان فريمن، هالي هانتر و كريستين دانست از سوي شوراي مذكور پروانه نمايش عمومي دريافت كردند.

مهرجويي:
سينماي جهاني بايد فراتر از مسائل توريستي و بومي باشد
ايرنا: داريوش  مهرجويي  كارگردان  سينما گفت : سينمايي  كه  تماشاگر عام  را در سطح  جهاني  جذب  كند بايد از سطح  مسائل  بومي و توريستي  پا را فراتر گذاشته و با مخاطبان  مختلف  گفت  و گو كند.
وي  درباره  تعامل  سينماي  جهاني  و بومي افزود: سينماي  بومي اصيل  و خوب است  ولي  فقط در حوزه  آكادميك  و هنري  مي تواند، عرض اندام  كند.
به  گزارش  روز دوشنبه  ستاد خبري  همايش  هنر و جهاني  شدن ، مهرجويي  سينماي ايران  را با چين ، ژاپن  و هند مقايسه  كرد و اظهار داشت : سينماي  ايران  به دليل  حضور و درخشش  در جشنواره هاي  بين المللي  تا حدي  جهاني  شده  ولي  سينماي چين  و ژاپن  و هندوستان  در مقايسه  با ما بيشتر جهاني  شده اند. وي  مولفه هاي  اصلي  سينماي  جهاني  را تعداد تماشاگر و كسب  درآمد بيشتر از طريق  گيشه  سالن هاي  نمايش  دانست . اين  كارگردان  ادامه  داد: دغدغه هاي  اصيل  و ناب  انساني  در همه  جاي  دنيا ثابت  و مهم است  اما نحوه  و نوع  نمايش  اين  دغدغه ها كار هر كسي  نيست . سينماي  برسون ، برگمن  در دوره  خود پر مخاطب  و با طيف هاي  مختلف  مخاطبان  ارتباط برقرار كرد.
مهرجويي  برگزاري  همايش  هنر و جهاني شدن  را در كمك  به  توليد فيلم هاي  بزرگ  و با بودجه هاي  كلان  موثر دانست .
همايش  بين المللي  هنر و جهاني شدن  به  همت  مركز مطالعات  و تحقيقات  هنري  وزارت  فرهنگ  و ارشاد اسلامي و با حضور انديشمندان  كشورهاي  مختلف  روزهاي ۲۷ و ۲۸ دي ماه  سال  جاري  در تهران  برگزار مي شود.

تصحيح
انتشار «نخستين دايرةالمعارف آموزش عالي» به همت «دانشنامه بزرگ فارسي» در دو جلد تدوين شده است كه در خبر ديروز به اشتباه دانشنامه ادب فارسي ذكر شد.

برگي از تاريخ
شبيخون ژاپني ها به پرل هاربر و ورود آمريكا به جنگ
هفتم دسامبر در طول تاريخ شاهد رويدادهاي متعدد بود كه برخي از آنها از اين قرار است: در سال ۴۳ پيش از ميلاد ماركوس توليوس سيسرو فيلسوف، خطيب و اديب روم باستان به دست سربازان ماركوس آنتونيوس در نقطه اي در حومه شهر رم كشته شد. در سال ۱۸۷۷ توماس اديسون گرامافوني را كه ساخته بود و نخستين «جعبه ساز» جهان بود به معرض تماشا گذارد. در سال ۱۹۴۹ مقامات دولت معروف به ملّيون چين به رياست چيان كاي شك به تايوان گريختند و آنجا را مركز فعاليت خود قرار دادند و مسئله اي را به وجود آوردند كه هنوز ادامه دارد. در سال ۱۹۸۸ يك زمين لرزه هفت ريشتري دهها هزار تن را در جمهوري ارمنستان كشت.
اينك برگ امروز: بامداد هفتم دسامبر سال ۱۹۴۱ نيروي دريايي امپراتوري ژاپن به پايگاه اصلي ناوگان آمريكا در اقيانوس آرام- پرل هاربر - واقع در مجمع الجزاير هاوايي شبيخون زد. هواپيماهاي يك ناو هواپيمابر ژاپني كه در فاصله ۳۷۴ مايلي(۵۸۰ كيلومتري) پايگاه لنگر انداخته بود در دو موج در ساعت ۷ و ۵۳ دقيقه و ساعت ۸ و ۵۵ دقيقه بامداد به اين پايگاه حمله بردند. ضمن اين حملات ۲ هزار و ۴۰۳ آمريكايي كشته، ۱۸۸ هواپيما منهدم و هشت ناو جنگي غرق شد و يا آسيب ديد، از جمله دو ناو سنگين آريزونا و اكلاهما غرق شدند. اين خبر ظهر آن روز به اطلاع روزولت رئيس جمهوري رسيد و روز بعد از كنگره اجازه دادن اعلان جنگ گرفت و از همان روز آمريكا وارد جنگ جهاني دوم شد كه تا سال ۱۹۴۵ طول كشيد. ژاپني ها همزمان به پايگاه هاي انگلستان در خاور دور حمله برده بودند. چرچيل از ورود آمريكا به جنگ خرسند شد زيرا كه پس از تسليم شدن فرانسه، در برابر آلمان تنها مانده بود. دولت ژاپن كه اينك دوست نزديك آمريكا و غرب است در آن زمان هدف از جنگ را اخراج استعمارگران غربي از آسيا و منطقه اقيانوس آرام اعلام كرده بود و دولت واشنگتن را اشغالگر جزاير هوايي مي دانست كه هزاران كيلومتر دورتر از خاك اصلي آمريكا واقع شده و اينك يك ايالت اين كشور به شمار مي آيد. از زمان اشغال ژاپن توسط آمريكا در سال ،۱۹۴۵ هنوز نيروهاي آمريكايي خاك ژاپن را ترك نكرده اند
www.iranianshistoryonthisday.com

پاسخ به پرسش پزشكي
علائم سنگ كيسه صفرا
از دكتر روزنفلد سئوال شده است كه علائم سنگ كيسه صفرا چيست و او گفته است: درد شديد توأم با اسپاسم در ناحيه راست قسمت بالايي شكم، بالا آوردن و حالت تهوع، نفخ و احساس پر بودن شكم، عدم تحمل غذاي چرب و هضم نكردن آنها، در مراحلي علائم يرقان. اين بيماري در مراحل اوليه ممكن است علامتي از خود نشان ندهد.

تازه هاي دنياي رسانه ها
نشانه هاي آغاز پايان دوره تاريخي كوتاه مدت جاري
رشته ديدارهاي جاري ولاديمير پوتين از چند كشور و در ميان آنها چين، برزيل، هند و تركيه و ادامه آنها در آينده كه در رسانه ها تعبير به تعرض سياسي اقتصادي تازه مسكو شده و نيز تلاش چند كشور براي عضويت دائمي در شوراي امنيت و مضافاً معارضه بر سر انتخابات اوكراين ميان مسكو و غرب نشانه هايي از پايان دوره تاريخي كوتاه مدتي تلقي شده كه با انحلال پيمان ورشو و فروپاشي شوروي در سال ۱۹۹۱ آغاز گرديده است. اصحاب نظر در مصاحبه هاي اخير خود با رسانه ها بعيد دانسته اند كه عمر اين برهه كه دوران برتري آمريكا خوانده شده است از ۱۵ سال تجاوز كند. اين صاحبنظران نشانه هاي آغاز پايان اين برهه را افزايش قدرت ها در صحنه جهان از جمله اضافه شدن شش كشور بر اعضاي دائمي شوراي امنيت از سپتامبر آينده و حالت تعرضي به خود گرفتن مسكو كه اين بار ژست تزاري بودنش بيش از ايدئولوژي است مي دانند، به علاوه مي گويند كه ضعف روزافزون دلار به سبب رواج بيش از اندازه در سطح جهان و در دست دولت هاي طرف داد و ستد با آمريكا و كثرت صدور كالا به آمريكا و در برابر آن دريافت اسكناس دلار، تشديد رقابت هاي اقتصادي و پول ها و پيدايش قدرت هاي تازه از جمله هند و برزيل نشانه هاي نزديك بودن پايان برهه اي است كه در ۱۹۹۱ آغاز شد و جيمز بيكر وزير امورخارجه وقت آمريكا و از بازهاي حزب جمهوريخواه آن را «نظم نوين جهاني» ناميد. تاريخنگاران ايجاد اتحاد سه جانبه اي را كه روسيه، چين و هند در پي تلاش هاي پوتين با آن موافقت كرده اند عامل مهمي در تغيير وضعيت سياسي جهان و موازنه قدرت دانسته اند. «نووستي» خبرگزاري قديمي روسيه نوشته است كه نخستين نشست سران اين اتحاد سه جانبه  در سال ميلادي ۲۰۰۵ كه بيست و چهار روز ديگر آغاز مي شود برگزار خواهد شد. مفسران رسانه ها، منظور اصلي از ديدار دو روزه پوتين از تركيه را ايجاد اعتماد ميان دو ملت و در راستاي تلاش او به ايجاد يك جهان چند قطبي به شمار آورده اند كه در سه قرن گذشته وجود نداشته و نوشته اند كه تلاش بعدي پوتين تحكيم رشته هاي دوستي با ايران خواهد كه در سراسر جهان به عنوان دشمن شماره يك آمريكا شناخته مي شود و بدون جلب دوستي آن، راه يافتن و باقي ماندن در آسياي غربي و جنوب غربي دشوار خواهد بود. به نظر برخي از اين اصحاب نظر، اگر در انتخابات اخير آمريكا، «جان كري» جاي جورج بوش را گرفته بود، ممكن بود كه برهه جاري عمر بيشتري كند زيرا كه وي كسر بودجه آمريكا را متعادل، مسئله عراق را حل و از مداخله گسترده در امور ساير كشورها پرهيز مي كرد و در نتيجه مقاومت در برابر برتري آمريكا كاهش مي يافت. اين برتري بر پايه قدرت نظامي و اقتصادي نيست كه پشتوانه ادامه آن باشد، بلكه بر اساس نفوذ رسانه اي است كه استقامت زياد ندارد. مداخله وسيع آمريكا و اتحاديه اروپا در امر انتخابات اوكراين باعث ايستادگي آشكار روسيه و جبهه گرفتن پنهاني ساير كشورها در برابر آنها شده است زيرا از آن بيم دارند كه اين مداخله، در قبال انتخابات همه كشورهاي غير دوست ادامه داشته باشد. انتقاد غيرمنتظره و شديد پوتين از مداخله آمريكا در انتخابات اوكراين، اين دولت ها و دولت هايي را كه از ادامه برتري آمريكا خوشنود نيستند متوجه مسكو و تقويت جناح در شرف تأسيس روسيه كرده است.
ماجراي احضار زنان خانه دار و ۵۵ ساله به خدمت جنگ در آمريكا
شبكه تلويزيوني سي بي اس آمريكا يكشنبه شب در برنامه پربيننده «شصت دقيقه» مصاحبه باب سايمون گزارشگر خود را با چند زن خانه دار و زن و مرد ميانسال پخش كرد كه سال ها پيش از ارتش كناره گيري كرده اند و برخلاف انتظارشان اخيراً به خدمت و عزيمت به عراق براي دست كم ۱۸ ماه احضار شده اند و اين امر باعث نگراني آنان و خانواده هايشان شده است. سايمون در مقدمه اين گزارش مصور گفت كه شمار نيروهاي آمريكايي مستقر در عراق به ۱۵۰ هزار تن افزايش يافته و لشكر ۸۲ هوابرد آمريكا نيز مأمور استقرار در عراق شده است. مصاحبه شوندگان گفتند كه عدم اشتياق به استخدام شدن در نيروهاي مسلح آمريكا به سبب ادامه تلفات در جنگ عراق و احتمال درگيري در نقاط ديگر جهان، باعث احضار آنان شده است. يكي از مصاحبه شدگان گفت كه تعهد او در قبال ارتش پايان يافته و او داراي سه فرزند خردسال از جمله يك طفل هفت ماهه است، چگونه مي تواند اين بچه ها و خانه و شوهر را بگذارد و براي يك مأموريت يك سال و نيمه به عراق برود. وي افزود كه طبق قانون اساسي، ارتش آمريكا بايد از داوطلبان تشكيل شود و او با داشتن سه كودك ،داوطلب كار در ارتش نيست. مصاحبه شونده ديگر، يك زن ۵۵ ساله بود كه ۱۳۵ سانتيمتر قد دارد. او گفت كه ديگر تعهدي براي خدمت در ارتش ندارد و هرگز تصور نمي كرد كه يك زن ۵۵ ساله كوتاه قد با موي سپيد را به خدمت ارتش دعوت كنند و بخواهند او را به عراق پر آشوب بفرستند. زن ديگر گفت كه پس از اتمام قراردادش با ارتش در قسمت كارآگاهي پليس استخدام شده و نمي خواهد اين كار خوب را از دست بدهد. مصاحبه شونده بعدي گفت: ۱۶ سال در ارتش خلبان هلي كوپتر بودم و اينك زمان زندگي در كنار زن و فرزند است كه مرا برخلاف انتظار احضار كرده اند. مرد بعدي گفت: سالهاست كه شغل غير نظامي مهمي به دست دارد و اگر آن را رها كند و دوباره لباس نظامي بپوشد، همه چيز خود را از دست خواهد داد. ساير مصاحبه شوندگان نيز مطالب مشابهي بيان داشتند.

بهارستان
گفت: «اي ابراهيم! چه مي كني در كار معاش؟» ابراهيم ادهم گفت: «اگر چيزي رسد شكر كنم و اگر نرسد صبر كنم.» شفيق گفت: «سگان بلخ هم اين كنند، كه چون يابند مراعات كنند و دنبال جنبانند و اگر نيابند صبر كنند.» ابراهيم گفت: «پس شما چه گونه كني؟» گفت: «اگر ما را چيزي رسد، ايثار كنيم و اگر نرسد، شكر كنيم.»
در ذكر ابوعلي شفيق _ تذكره الاولياي عطار

شناسنامه
روزنامه صبح ايران: اجتماعي ـ فرهنگي ـ اقتصادي
صاحب امتياز: شهرداري تهران
چاپخانه هاي: افست و ايرانچاپ
نشاني و تلفن هاي همشهري
دفتر مركزي: تهران ـ خيابان آفريقا ـ كوچه تنديس ـ شماره ۱۰
كد پستي: ۱۹۱۵۶ ـ صندوق پستي: ۵۴۴۶/۱۹۳۹۵
شماره نمابر
شماره تلفن
۲۰۴۶۰۶۷
(۹ خط) ۲۰۵۹۳۸۶
دفتر مركزي
پيام گير: ۲۰۴۲۴۹۰
۲۰۵۱۴۹۲
دفتر ارتباطات توزيع و اشتراك
۲۰۵۸۸۱۱
۲۰۴۲۴۹۰
دفتر ارتباطات تحريريه
۶۴۸۰۴۰۰
۳۴۱۲۰۱۷
اشتراك
۲۰۴۶۰۶۷
۲۰۱۲۷۰۰
اشتراك الكترونيكي
نشاني اينترنت: http://www.Hamshahri.org
نشاني اينترانت: http://www.Hamshahri.net
نشاني پست الكترونيكي: Editorial@Hamshahri.org


سازمان آگهي ها: خيابان مطهري ـ چهارراه سهروردي ـ شماره ۹۱
تلفن: ۸۶۰۶۶۰۴ ـ ۸۶۰۶۶۲۲ ـ ۸۶۰۶۵۹۸ ـ ۸۶۰۶۵۹۱ ـ ۸۴۲۳۳۶۲ ـ ۸۶۰۶۶۰۴
نمابر: ۸۶۰۶۶۵۴ ـ ۸۴۰۸۳۱۶ ـ ۸۴۰۶۱۳۲


دفتر مركزي راهنماي همشهري (نيازمنديهاي صبح تهران):
خيابان كريمخان زند ـ خيابان حافظ ـ كوچه امير رضايي ـ شماره ۲۱۴
تلفن: ۸۸۰۶۶۶۶


داستانك
انتظار
نگاهم به بيرون دوخته شده. منتظرش هستم. منتظر تا زودتر بياد. انتظار بعضي وقت ها سخت و طولاني است. هميشه سر وقت مي آمد و با آمدنش سادگي، زيبايي، لطافت و آرامش را به ارمغان مي آورد.
نمي دانم چه شده كه زودتر از هميشه منتظر آمدنش هستم.
سپيد و زيباست و مايه خير و بركت، نعمت و آباداني ... برف.
كاظم داودي

گشتي در دنياي خبرها
گوجه فرنگي سياه
منچستر: فروش گوجه فرنگي هاي سياه در سراسر انگليس آغاز شد. اين گوجه فرنگي ها كه در اسپانيا پرورش داده مي شود از لحاظ بهداشتي كاملا مورد تاييد است و مقادير زيادي ويتامين ث و مواد ضدسرطاني در آن وجود دارد.
حبس داخل ميني بوس
لندن: يك پيرزن ۷۹ ساله كه از معلوليت رنج مي برد به مدت ۴ ساعت داخل يك ميني بوس حبس شد و از سرما لرزيد.
اين ميني بوس عده اي مسافر سالمند را از يك مركز تفريحي به منازلشان بازمي گرداند كه اين پيرزن آخرين مسافر باقي مانده در ميني بوس بود.
با توجه به تاريك بودن داخل ميني بوس، راننده فراموش كرد كه پيرزن روي صندلي آخر نشسته به همين دليل وسيله نقليه را به پاركينگ برد و پس از قفل كردن درها،  محوطه پاركينگ را ترك كرد.پيرزن نگون بخت كه قادر به راه رفتن و يا حرف زدن نبود به مدت ۴ ساعت داخل ميني بوس لرزيد تا اينكه شوهرش موضوع را به پليس اطلاع داد و پيرزن نجات يافت.
نوزاد ۶ كيلوگرمي
لندن:  تولد يك نوزاد ۶ كيلوگرمي در انگليس باعث بهت و حيرت والدين او شده است.
هم اكنون اين نوزاد ۱۳ روزه كاملا سالم است اما والدينش مجبور هستند از لباس هاي كودكان سه ماهه براي پوشش وي استفاده كنند.
مادر، نوزادش را پس از تحمل ۱۲ ساعت درد زايمان به دنيا آورد.البته وي، سنگين ترين نوزاد جهان نيست چون سنگين ترين نوزاد جهان با حدود ۱۵ كيلوگرم وزن در كشور فرانسه چشم به جهان گشود.
درخواست اعدام
كنتاكي: يك مرد كه متهم به قتل يك مادر و دو فرزند اوست پيش از برگزاري دادگاهش از قاضي پرونده خواسته است او را اعدام كند.
وي ديروز نامه اي براي قاضي نوشت و از او خواست هرچه سريع تر حكم اعدام او را صادر كند.قرار است پزشكان، سلامت رواني اين مجرم را بررسي كنند تا اينكه او بعدا از تصميم خود پشيمان نشود.
چند سال پيش نيز يك زنداني در كنتاكي درخواست اعدام كرد اما پس از صدور حكم از تصميم خود پشيمان شد كه اعتراض وي مورد قبول واقع نشد.
توليد مغز در آزمايشگاه
فلوريدا: دانشمندان دانشگاه فلوريدا موفق به ساخت يك مغز زنده با استفاده از ۲۵ هزار سلول عصبي يك موش شدند.
اين دانشمندان، مغز زنده را در آزمايشگاه پرورش داده اند و به آن آموزش دادند كه چگونه در فضاي مجازي به هدايت يك هواپيماي جنگي از طريق كامپيوتر بپردازد.در بار اول، مغز قادر به كنترل هواپيما نشد اما در نوبت هاي بعدي موفق شد در باد و توفان هواپيما را كنترل كند.
جهانگرد ۲۰ ميليوني
هنگ كنگ: دوشنبه شب هنگامي كه يك خانم هلندي قصد خروج از فرودگاه هنگ كنگ را داشت توسط پليس به سالن انتظار هدايت شد و جايزه اي ويژه دريافت كرد.
اين خانم كه مات و مبهوت شده بود پس از چند دقيقه متوجه شد كه وي، بيست ميليونمين جهانگردي است كه در سال جاري ميلادي از هنگ كنگ ديدن مي كند.
پيش از وي ۹۹۹/۹۹۹/۱ جهانگرد در سال جاري وارد هنگ كنگ شده بودند. بيشترين ركورد سفر جهانگردان به هنگ كنگ تا پيش از اين به سال ۲۰۰۲ باز مي گشت كه ۵۷/۱۶ ميليون نفر از اين كشور بازديد كردند.
ترميم دندان هاي بازيكن زشت
نيوكاسل: كريگ بليمي مهاجم جنجالي تيم نيوكاسل انگليس تا چند روز قبل يكي از زشت ترين بازيكنان فوتبال اين كشور به شمار مي آمد. با توجه به اينكه دندان هاي جلوي اين بازيكنان كج و نامرتب بود، لقب زشت ترين بازيكن ليگ فوتبال انگليس را به وي داده بودند.اما چند روزي است كه دندان هاي كج و نامرتب او صاف شده و برخلاف گذشته مقابل دوربين هاي تلويزيوني لبخند مي زند.
به هرحال خبر مي رسد كه اين بازيكن ۱۲ هزار پوند هزينه ترميم و مرتب كردن دندان هاي جلوي خود كرده است. دندانپزشك موردنظر براي ترميم دندان هاي بليمي بيش از ۱۲ ساعت وقت صرف كرد.

ساعات شرعي
اذان ظهر امروز:ساعت ۱۱ و ۵۷ دقيقه
اذان مغرب امروز:ساعت ۱۷ و ۱۲ دقيقه
اذان صبح فردا:ساعت ۵ و ۳۱ دقيقه
طلوع آفتاب فردا:ساعت ۷ و ۲ دقيقه

بر ديوار نگارخانه ها
008439.jpg
۱ _ نام اثر: مظفرالدين شاه قاجار
۲ _ هنرمند: علي مزين .وي احتمالا فرزند «ميرزا علي اكبرخان مزين الدوله» ؛ نقاش مشهور دوره ناصرالدين شاه بوده است. نقاش حرفه خود را در كنار امضاء خود اينطور بيان كرده است: «خانه زاد دولت علي مزين پروده مدرسه مباركه سدارالفنون شاگرد مرتبه اول طب ۱۳۲۴ هجري قمري» )
۳ _ مشخصات اثر: مظفرالدين شاه قاجار / رنگ روغن روي بوم / ۱۳۲۴ هجري قمري / ۱۷۰در۱۱۳ سانتي متر / اثر در تهران نقاشي شده است. اين اثر منحصربه فرد از حيث چهره پردازي و مهارت فني چندان اهميتي ندارد اما؛ نمونه بارزي از بازي هاي تفنني آن دوران است چراكه سردوشي ها و جواهرات و شمشير برجسته كار شده است. تخت و صندلي؛ بي دقت؛ اما فرش زير پاي شاه بادقت و لطافت طراحي و نقاشي شده است. خط مورد استفاده: خط نستعليق و به زبان فارسي است.
۴ _ محل نگهداري اثر: اداره كل موزه هاي بنياد _ خزانه

گل و گياه
سيلن بادكنكي
008436.jpg
نام علمي: Silene vulgaris
خانواده: CARYOPHYLLACEAE
گياه دائمي با برگهاي بيضوي نوك تيز كه در حاشيه كركدار و گاهي مواج هستند. گلها با گلبرگهاي سفيد جدا از هم و كاسبرگ بسيار متورم به شكل بادكنك در فصل تابستان ظاهر مي شوند. حداكثر بلندي آن به ۹۰ سانتيمتر مي رسد.
نيازها: مكان آفتابي، خاك ماسه اي يا آهكي كه زهكش آن خوب باشد. اغلب در مكانهاي علفي و خشك مي رويد. حداقل دماي قابل تحمل آن ۱۵- درجه سانتيگراد است.
ازدياد: از طريق قلمه هاي چوب نرم در بهار و يا كاشت بذر در بهار يا اول پائيز امكان پذير است.
سازمان پارك ها و فضاي سبز شهر تهران
www.tehranparks.org
tehranparks@tehranparks.org

صفحه آخر
اجتماعي
اقتصادي
دانش انفورماتيك
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
شهري
علمي فرهنگي
ورزش
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
شناسنامه
داستانك
دنياي خبرها
ساعات شرعي
برديوارنگارحانه ها
گل و گياه
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش انفورماتيك   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   علمي فرهنگي   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |