پنجشنبه ۲۶ آذر ۱۳۸۳
گفت و گوي اختصاصي با برانكو ايوانكوويچ
نگاه تاناس
007698.jpg
سيامك قليچ خاني
تاريخ فوتبال ايران به نوعي با فوتبال اروپا پيوند خورده است. در آغاز راه نگاه ايران براي علم آموزي در رشته فوتبال به كشورهاي اروپاي شرقي بود. مجارها در اين راه بيشتر فوتبال ما را هدايت مي كردند.
زماني كه مرحوم صدقياني از بلژيك با دانش اندوخته خود به ايران بازگشت كلاس هاي ابتدايي او توانست الفباي فوتبال را در سطح جامعه ترويج دهد. از آنجا كه بلژيك جزو كشورهاي پيشرو و پيشقدم در فوتبال بود، صدقياني نيز آنچه آموخته بود در تيم هاي ملي و باشگاهي خرج كرد. صدقياني بيشتر توجه به بدنسازي و اصول تغذيه داشت تا كندو كاو در مسائل تاكتيكي و شيوه هاي آن روز فوتبال.
پس از آن سوچ مجارستاني آمد كه كشورش در زمينه فوتبال به ويژه در مقطع دهه پنجاه و شصت ميلادي سرآمد تمام دنيا بود. سوچ در استعداديابي و آماده ساختن فيزيكي بازيكنان فوق العاده بود و آنچه را كه خود مي دانست در اختيار فوتبال ما قرار داد. پس از يك دوره حضور مربيان ايراني مانند بياتي، مرحوم فكري، مرحوم دهداري و مرحوم رنجبر فوتبال ايران حضور مربيان خارجي را بار ديگر تجربه كرد. از رايكوف، تا ماساروش و اوفارل و در نهايت پس از پيروزي انقلاب اولين بار استانكو هدايت تيم ملي را دست گرفت و ناكام رفت، سپس تجربه توأم مربي ايراني و خارجي هم دوراني داشت مثل دوره پورحيدري كه زماني گده و مدتي زرنف وي را همراهي كردند. سپس فوتبال ما تحول را لمس كرد. چند صباحي ويرا و براگا و بعد توميسلاو ايويچ و ميروسلاو بلاژويچ و اكنون نوبت به برانكو ايوانكويچ تأثيرگذارترين و شايد آگاه ترين مربي كه به ايران آمد و خيلي زود تمام ويژگي هاي ما ايراني را شناخت، مي رسد.
وقتي مي گويد هافبك وسط بودم تعجب نمي كنيم چه خصائل او بيشتر به هافبك هاي طراح و فكور مي ماند، نه مدافعان درگير و تنومند يا مهاجمان حريص و پرهيجان و...
«تاناس» شماره ده مي پوشيد، اگر چه احتمالاً شماره ده در عصر بازيگري او اهميت مشابه امروز نداشت و به هر حال شماره ده مناسب برانكويي كه ما مي شناسيم نيست. كسي كه ستاره _ و نه لزوماً قهرمان- تيمش باشد،و از آن زمان او را «تاناس» ناميدند.
او مربي متفاوتي است. مردي شايد شبيه به «اسون گوران اريكسون» سرمربي خونسرد و بزرگ سوئدي تيم ملي انگليس كه تأثير دوران حضور وي در سمت فعلي محسوس و غيرقابل كتمان است، گر چه سفيدها با او هيچ عنواني را نبرده اند مثل برانكو كه يك مقام سوم در جام ملتها حاصل كار او با تيم ملي ايران است اما تغيير نسل فوتبال ايران دستاورد اصلي اوست.
اگر ظهور «وين روني» و فرانكو لمپارد در تيم ملي انگليس حاصل بزرگ كار اريكسون در شبه جزيره باشد. رشد عجيب استعدادهايي مثل حسين كعبي، محمد نصرتي و محرم نويد كيا محصول پروژه ايست كه او پيش از روزهاي خاطره انگيز بوسان در ايران انجام داد.
و امروز برانكو در قلب حادثه اي بالقوه ايستاده است. آن جا كه پرستاره ترين مردان فوتبال ايران با سيل بازيكنان جديد بايد به جايي برسد كه آرزوي ايرانيان است. اگر برگرديم به رقابت هاي پيشين مقدماتي جام جهاني، جام ملتهاي آسيا و بازي هاي آسيايي و مرور رقابتهايي از اين دست كه آنها را همواره با اعتماد به نفس عجيب و ادعاي قهرماني آغاز كرده ايم. ضمن اينكه ما را در درك موقعيت واقعي فوتبال ايران ياري مي دهد، كمك كار ما در پيدا كردن كليد موفقيت است. آنجا كه كسي نبود بين اعتماد به نفس و روح سلحشوري ايراني، غرور كشنده و حاشيه هاي هميشگي و آزاردهنده ارتباط مناسبي ايجاد كند و جواب معادله منفي است و زير صفر.
وقتي معادله را با احتمال قطعي پيروزي مي نويسند چنين نتيجه اي فاجعه بار و يأس آور است.
007701.jpg
برانكو مربي واقعگرايي است و نبايد انتظاري فراتر داشت. نظر سرمربي كنوني تيم ملي مشخص است. اتومبيل او هر چقدر از توان و سرعت بالايي برخوردار باشد، باز او راننده اي است با مشي «آهستگي و پيوستگي» . به زخم هاي تصادفات نابه هنگام و سرعت هاي غيرمجاز كه نگاه كنيد، برانكو را درك مي كنيد. البته دشوار است ولي بايد به نگاه او عادت كنيم.
برانكو عقيده دارد هافبك طراز اولي بوده، اما در مورد مهارت مربيگري اش تواضع به خرج مي دهد. او امروز كمترين فاصله را با برگزيدگان جهان دارد؛ ما با او با هم اميد داريم.
قدرت فوتبال ايران
برانكو ايوانكوويچ در ارتباط با تيم ملي فوتبال ايران اعتقاد عجيبي دارد، وي مي گويد، مذاكرات من با تيم هاي ملي بحرين، اندونزي، يك تيم باشگاهي در كروواسي و حتي باشگاهي در اتريش خيلي خوب پيش مي رفت اما پس از قهرماني در بوسان مي دانستم كه مي توانيم با ايران به جام جهاني صعود كنيم. من تجربه حضور در جام جهاني داشتم (كمك بلاژويچ با كروواسي در فرانسه)، تجربه بسيار بزرگي است. حتي به عنوان دستيار، درسي كه من از آن ميادين گرفتم، بهترين مدرسه زندگي ورزشي من بود. در زماني كه مدت كوتاهي از تيم ملي ايران جدا شدم،  هنوز دلم با تيم ملي ايران بود، در همان دوران در يك دهكده اي در مرز اتريش و كروواسي دور از تمام حاشيه هاي فوتبال استراحت مي كردم كه مدير قبلي باشگاه پرسپوليس از طريق يك ايراني مقيم «وين» من را پيدا كرد ،آنقدر به ايران علاقه داشتم و استعدادهاي اين كشور را قبول دارم كه قصد داشتم قيد تيم هاي ملي را كه خواهان من بودند بزنم و مربي يك تيم باشگاهي ايراني شوم اما درست در زمان عقد قرارداد از سوي فدراسيون فوتبال و سازمان ورزشي ايران تماس دوباره اي با من گرفته شد و خيلي زود به توافق رسيديم.
حريفان
درباره حريفان ايران اگر يادتان باشد، قبل از قرعه كشي هم مايل بودم با ژاپن همگروه شويم تا با كره جنوبي، چرا كه كره اي ها تشكيلاتي تر عمل مي كنند و حرفه اي تر هستند، هر چند فوتبال ايران را فراتر از كره جنوبي مي دانم. از بحرين شناخت كافي دارم. با اين تيم در جام ملتهاي آسيا بازي كرديم و ۹۰ دقيقه كاملاً برتر بوديم، بحرين تيمي است كه طي چهار سال اخير كمترين تغيير را داشته است، اين امتياز مهم آنهاست اما راههاي شكست آنها را مي دانم. از كره شمالي هم هراس ندارم. اما نوع بازيها و مسائلي كه در بازي ايران و كره شمالي در تهران رخ داد باعث مي شود كه نسبت به اين بازي حساسيت ويژه اي داشته باشيم. بعد از بازي با ژاپن در روز پنجم فروردين ماه مي بايست در فاصله پنج روز در پيونگ يانگ با كره شمالي بازي كنيم. بعد مسافت  ، وضعيت بد پروازي و مشكلات اخذ رواديد از معضلاتي است كه با آن دست به گريبانيم. نحوه بازسازي جهاني نفرات در فاصله پنج روزه اين مسابقات نيز بسيار حياتي است.
بازيهاي تداركاتي
بازي با پاناما، اولين ديدار تداركاتي ما محسوب مي شود كه اتفاقاً انتخاب خود من بود. براي اولين بازي دوستانه پس از پايان اضطرابهاي مرحله اول مقدماتي جام جهاني نياز به حريفي بود كه از نظر جسماني، خط دفاعي ما را تحت فشار بگذارد و همچنين جزو تيم هاي تازه توسعه يافته اي باشد كه به ديدارهاي تداركاتي اهميت قائل شود. تاكنون بازي با تيم هاي اسلوواني و اتريش قطعي شده اما بازي با يك تيم سرعتي و آسيايي در اولويت قرار دارد. من مايلم با كره جنوبي ديدار داشته باشيم، آنها نيز دوست دارند با ايران بازي كنند. اگر حجم مسابقات اجازه دهد دو بازي رفت و برگشت با كره جنوبي در تهران و سئول برگزار مي كنيم.
خداداد عزيزي
هنوز هم مي گويم، خداداد عزيزي به من تحميل نشد. من هيچ وقت در مواضع خود دچار تك محوري نمي  شوم. قبل از بازي با اردن حس كردم كه خداداد مي تواند به تيم ملي كمك كند. او در آن برهه از زمان در پاس فوق العاده كار مي كرد و اكنون هم جزو بازيكنان مطرح ايران است.
دگرديسي تيم ملي
بعد از بازي هاي بوسان و قهرماني در آسيا خيلي ها اصرار داشتند با همان اميدها، تيم ملي را بسازم اما بايد عاقلانه رفتار مي كرديم. دگرديسي بايد به مرور زمان شكل مي گرفت و حالا نتيجه اش را گرفته ايم. ايران سرشار از استعدادهاي بيشمار است اما بايد مراحل رشد بازيكن را در نظر گرفت تا هرز نروند. متأسفانه بازيكنان ايران در رده پايين به درستي شكل نمي گيرند به همين دليل در سنين بالاتر از لحاظ فني و فرهنگي بايد با آنها به درستي برخورد شود.
علي دايي
علي دايي نفر اول و آخر من است. من از شما يك سؤال دارم مگر نه اينكه لائوس تيم ضعيفي مقابل ايران بود، پس چرا در آن ديدار تنها دايي توانست چهار گل به ثمر برساند. مگر مهاجمان و بازيكنان ديگري در زمين حضور نداشتند، در فوتبال ايران فعلاً مهاجم نوك كاملتر از علي دايي نداريم.
ايرادات خط دفاعي
فكر مي كنيد براي چه من سيستم تيم ملي را تغيير دادم، مشكل خط دفاعي ايران باعث شد تا از سيستم سه دفاع به روش چهار دفاع زنجيره اي رو بياورم كه از سوي دو هافبك دفاعي حمايت مي شدند. جا افتادن اين تغيير روش نياز به زمان دارد. اين كار از بازي با نيوزيلند در جام بين قاره اي آغاز شد و تيم ملي بازي به بازي بهتر مي شود. ساختار دفاعي ما شكل گرفته اما قبول دارم ايرادات فردي قابل وضوح است و در خط دفاعي ايرادهاي فردي فاجعه بار است. در اين ميان باشگاه ها نيز بايد كمك كنند. اگر هدف اين است كه تيم ملي به جام جهاني صعود كند، نياز داريم كه هماهنگي ميان تيم ملي و باشگاه ها بيشتر شود.
فريدون زندي
فريدون زندي را از مدتها پيش در نظر دارم. ننويسيد اما زوج او در كنار .... (قول داديم و ننوشتيم) در ميانه ميدان فوق العاده است. و ابزارهاي من را براي اجراي (۱- ۳- ۲- ۴) كامل مي كند. تيم ملي با نفراتي ماند رضايي، مهدوي كيا، كعبي، كريمي، نيكبخت، دايي و زندي يك تيم كاملاً بين المللي است.
تلويزيون ايران و مشكلات فوتبال
در تمام دنيا، تلويزيون حامي اصلي تيم ملي است اما در ايران اينگونه نيست. برگرديم به بازي ايران با آلمان و تفاوتهاي آنرا حس كنيد، تلويزيون ايران همكاري كرد، يك شبكه آلماني بازيها را پخش كرد و فوتبال ايران و تيم ملي درآمد بالايي را كسب كردند و فوتبال شما تا حدودي خودكفا شد. تلويزيون ايران يا بايد به تيم ملي كمك كند و يا اينكه اجازه دهد اسپانسرها و يا شبكه هاي بين المللي حامي بازيهاي ايران شوند. آنوقت حضور بزرگاني مانند برزيل، فرانسه، انگلستان و... در ايران عادي خواهد شد و فوتبال ملي در ميادين بزرگ نمايش خواهد داد.
حمايت رسانه ها
تيم ملي نياز به آرامش دارد و اين مهم توسط روزنامه نگاران به دست مي آيد. تصور كنيد اگر تيم ملي در دوره قبل دچار حواشي غيرمفيد نمي شد، آيا به جام جهاني راه نمي يافت؟

خبرها ونكته ها
007686.jpg
آرسنال خسته!
علي راد: آرسن ونژه سرمربي تيم فوتبال آرسنال، خستگي را عامل باخت دو بر يك تيمش دانست.وي افزود كه احساس مي كند تيمش از خستگي مفرط رنج مي برد كه ممكن است ناشي از نه نفره شدن اين تيم در جام قهرمانان مقابل آيندهوون باشد؛ تيم وي در بازي با اين تيم كه به نتيجه تساوي يك بر يك انجاميد، متحمل تلفات زيادي شد.به جمع محرومان آرسنال نام دو بازيكن برزيلي اين تيم يعني ادو و گيلبرتو سيلوا كه مصدوم هستند را نيز بايد افزود و آرسن ونژه مجبور به جايگزيني فابرگاس هفده ساله و فلاميني بيست ساله به جاي آنان است.
ونژه اظهار كرد كه اين دوران بسيار مهمي براي باشگاه محسوب مي شود كه از دست دادن چنين بازي هاي مهمي برايم بسيار ناراحت كننده است. زماني كه ما به دوران سختي مثل اين برخورد مي كنيم، دوست دارم كه نقش مهم خود را به خوبي ايفا كنم و بيشترين تلاش خود را به كار خواهم بست. به عنوان يك تيم ما بايد ترقي كنيم و اين مسئله كاملا منوط به خود ماست و من مطمئن هستم اگر خودمان بخواهيم اين وظيفه را به خوبي انجام خواهيم داد. عطش كسب جام و اميد به نگهداري جام در خانه ما را مجبور به ارائه بهترين بازي خود خواهد كرد. پاتريك ويه را، سرگروه و رهبر تفنگداران هم مي گويد: كه ما هنوز تشنه قهرماني هستيم، ما مي دانيم كه در ابتداي فصل بهتر بازي مي كرديم اما بايد نمايش تيمي بهتري براي غلبه به تيم ها از خود ارائه دهيم، اما ونژه اذعان كرد كه حتي به بازي برابر چلسي فكر هم نمي كند، وي افزود كه زياد نگران بازي با چلسي نيست و بيشتر به فكر بازگشت تيم به شرايط آرماني است، او فكر مي كند كه تيمش به اندازه كافي برش ندارد و زماني كه تيم مي بازد اشتباهات بيشتر به چشم خواهند آمد ولي او قصد ندارد كه تغييرات چنداني را در تيم انجام دهد.وي از انگشت گذاشتن روي بازيكن خاصي كه بازي قابل قبولي ارائه نداده خودداري كرد و گفت كه حس مي كند تيمش هميشه به بازيكنان جوان و به خصوص جديد نياز دارد، مخصوصا زماني كه تيمش بازي ها را مي برد بيشتر به اين موضوع فكر مي كند و علل باخت تيمش برابر ليورپول را به جز خستگي تيمش به قدرت بدني فوق العاده ليورپولي ها مرتبط دانست.او باخت تيمش را تنها ضعف مدافعان اين تيم ندانست و برتري فيزيكي ليورپولي ها را عاملي مهم براي برتري آنان و نيز عدم آمادگي بازيكنان آرسنال را نيز به اين موارد افزود.
007692.jpg
اعتماد فرگوسن به جوانان
سرالكس فرگوسن سرمربي منچستر يونايتد اظهار كرد كه علي رغم شكست اين تيم مقابل فنرباغچه در جام قهرمانان از به كارگيري جوانان متأسف نيست.وي افزود كه اين بازي براي جوانان بسيار مهمتر از خود وي بوده و اين امر باعث مي شود كه آنها در بازيهاي بعدي بهتر ظاهر شوند. فرگوسون بازي خوب تركها مقابل اين تيم را ستود و همين نتيجه بود كه باعث سوم شدن منچستر در گروه شد و اظهار كرد كه ما در نيمه دوم فرصتهاي خوبي براي حمله به دست آورديم و بايد از آنها بهره مي برديم اما اين گونه نشد و ما بازي را واگذار كرديم، البته فرقي هم نمي كرد كه ما در گروه اول مي شديم يا دوم كه به اين ترتيب ممكن است با ميلان، اينتر و يا يوونتوس برخورد كنيم اما حداقل در اين مرحله به بايرن، بارسلونا و رئال برخورد نخواهيم كرد و فكر مي كنيم اين تنها سرنوشت است كه همه چيز را تعيين خواهد كرد.
سلاح پنهان ذوب آهن
نوع بازي ذوب آهن صدرنشين فعلي ليگ برتر به رهبري مربي زحمتكش و بي ادعاي اين تيم محمدرضا كربكندي شباهت جالبي با والنسيا تيم مطرح اسپانيايي دارد، چرا كه تاكتيك هر دوي اين تيم ها بر پايه ضد حمله ،صبر و شكيبايي در مقابل حملات حريف و تحمل فشار مضاعف تيم مقابل و استفاده از موقعيت ها و حفره هاي ايجاد شده پشت مدافعان و در يك سوم دفاعي تيم هاي مقابل حربه اصلي ذوبي ها در چند هفته گذشته ليگ برتر بوده است. مهره اصلي چنين شيوه و ترفندي جداي از خط دفاعي بسيار مستحكم و بدون اشتباه  هافبك دفاعي قدرتمند و با تجربه اي است كه بتواند بسان يك كامپيوتر طراح اصلي ميانه  ميدان باشد و مانند يك پيانيست ماهر آهنگ تدافعي و تهاجمي تيمش را تنظيم كند. نكته ظريف و جالب توجه اينجاست كه چنين هافبك ويژه و مؤثري در تركيب صدرنشين ليگ برتر جوان ۲۴ ساله اي به نام فرشاد بهادراني است. بازيكني كه ستاره نيست ولي مثل يك ستاره واقعي در خدمت تيم ذوب آهن است. اگر ذوب آهن خوب گل بزند اسامي پررنگ تري همچون حميد شفيعي، فراز فاطمي و مهدي رجب زاده مطرح مي شوند و چنانچه خوب دفاع كند و گل نخورد نام سنگربان توانا و بدون بحثي همچون آرمناك به گوش مي رسد.

سايه روشن ورزش
پايان پروژه اصلاحات كلينزمن
007695.jpg
مريم دري منش : چه كسي فكرش را مي كرد كه مدت كوتاهي پس از مسابقات قهرماني اروپا، كسي مثل كلينزمن، كه در مكان دوري مثل كاليفرنيا زندگي مي كرد، از سوي منتقدان و دست اندركاران فدراسيون فوتبال آلمان به عنوان سرمربي تيم ملي فوتبال اين كشور برگزيده شده و قبول كند كه اين بار بزرگ را بر دوش بكشد؟
حالا پس از گذشت ماه ها، بلندمرتبه ترين مقام فوتبال آلمان در تمام فرصتهاي ممكن سعي مي كند اطمينان دهد كه منظور از تغييرات در فوتبال، ابداً تغييرات بنيادي و ريشه اي نبوده است. اما رهبر تيم، كلينزمن كاملاً عكس اين موضوع را نشان داده است. وي حدوداً چهار ماه و نيم پس از معرفي رسمي به عنوان سرمربي و اوليور بيرهوف به عنوان مديرفني، تغييراتي اساسي و بنيادي را در تيم ملي كشور آلمان ايجاد كرده اند. كلينزمن با مخالفت با لوركوزن و رأي به برلين به عنوان محل سكونت تيم ملي و استخدام يك روانشناس ورزشي، عمليات دگرگوني در تيم ملي را به همراه كمك هايش به مقياس بزرگي آغاز كرد. بيرهوف گفت: «وقتي در ماه فوريه اولين بازي ملي خود را در مقابل آرژانتين انجام مي دهيم، كاملاً آماده خواهيم بود. بعد از آن مي توانيم يكسال و نيم تمام روي كارمان تمركز كنيم.»
مدير تيم ملي پس از پايان يك سري تغييرات طوفاني اظهار داشت: «اتفاقاتي رخ داده است. پس از بروز ناآرامي هاي اوليه، حالا خيلي خوشحاليم كه رياست فدراسيون فوتبال و اتحاديه فوتبال آلمان تصميمات ما را پذيرفته اند.» ابتدا مدير چند سال اخير تيم ملي، برند فاف قرباني شد، اوليور كان بازوبند كاپيتاني تيم ملي و به دنبال آن جايگاه ثابت خود درون دروازه تيم را از دست داد. كلينزمن محل تمرين تيم ملي را عوض كرده و به اصول آمريكايي اعتماد كرده است.
روند جوانگرايي نيز انرژي زيادي از مهاجم سابق آلمانها گرفته است. در سفر آسيايي باز هم سه نفر تازه وارد خواهند بود و او از بازيكنان با تجربه اي مثل هامان، نووتني و بوبيچ صرف نظر كرده است. قدرت تيم رهبري تيم ملي از اينجا آشكار مي شود كه در ژانويه سال ۲۰۰۶ باشگاه هاي بوندسليگا بايد يك هفته از وجود ملي پوشان خود چشم پوشي كنند، در حالي كه هيچ برنامه اي براي ديدارهاي ملي وجود ندارد.
مدير تيم ملي با رضايت كامل از حمايت دست اندركاران فدراسيون كه ابتدا مخالف سرسخت تغيير و تحولات بودند گفت: «معلوم است كه ما با افرادي كه منطقي و معقولانه فكر مي كنند سر و كار داريم، كساني كه دلايل صحيح هر تصميمي را مي پذيرند.»
البته هنوز مسائل كوچكي هستند كه باعث اختلاف بين كادر تيم ملي و ديگران مي شوند، مثل مكان تمرين تيم قبل از جام جهاني. آنچه مسلم است لوركوزن به عنوان نامزد اوليه اردوگاه تيم ملي از رده خارج شده است. دليلش هم اين است كه كادر مربيگري اين تيم مي خواهد از هياهو و جنجال به دور باشد. كلينزمن و بيرهوف ترجيح مي دهند كه اردويي در نزديكي كشور آلمان برپا كنند. مثل مكاني كه فرانتس بكن باوئر قبل از جام جهاني ۱۹۹۰ در تيرول جنوبي پيدا كرده بود.
اما مشكل روانشناس همچنان باقي است
آن موقع مربي تيم يك كشيش را آورده بود تا بازيكناني كه مايلند، خارج از مسائل فوتبالي بتوانند از كمك هاي او استفاده كنند. با اين حال تقاضا بسيار اندك بوده و واكنش بازيكنان به روانشناس ورزشي جديد، هانس ديترهرمان كه قبلاً در خدمت بوكسورها، ژيمناست ها و ورزشكاران ديگري در المپيك بود، بسيار محتاطانه و توأم با خونسردي بود. بيرهوف معتقد است كه اين مسئله برمي گردد به ترس فوتباليست ها از تماس با مسائلي كه در ورزش هاي ديگر مدت هاي مديدي است كه باعث موفقيت هاي هرروزه آنها مي شود. البته مدت زمان كوتاهي است كه در مورد اين موضوع با مشاوران تيم گفتگوهايي انجام گرفته است، اما تاكنون با استقبال چنداني مواجه نشده است. بيرهوف مي گويد: «يكبار خيلي كوتاه اين مسئله را در شوراي تيم مطرح كرديم. بازيكنان در باشگاه هاي خود نيز به چنين جرياناتي عادت نكرده اند. البته با مخالفت بزرگي روبه رو نشديم، اما خودمان كاملاً متقاعد شده ايم.»بيرهوف، استخدام هانس ديترهرمان را كه قرار است در سفر آسيايي ده روزه تيم آلمان به عنوان عضو حق الزحمه اي به همراه اين تيم باشد، بسيار ديرهنگام توصيف كرد. استاد ۴۴ ساله دانشگاه هايدلبرگ از سال ۱۹۸۸ نزد تيمهاي ورزشي مختلف در سطح بين المللي فعاليت دارد. وي چند سال نيز در خدمت زنان سواركار اتريش بوده است. همچنين از زماني كه مورد يان سيماك را پذيرفت، در فوتبال آلمان نيز مشهور گشت. سيماك بازيكن اهل جمهوري چك بوندسليگا، يك سال تمام، زماني كه در تيم هانوفر ۹۶ بازي مي كرد، دچار خستگي روحي بسيار شديدي شده بود.بيرهوف مي گويد: «هرمان بايد در تيم ملي بسيار ملايم و ظريف عمل كند، درست مثل پزشك تيم.» اين موضوع كاملاً مطابق علاقه خود روانشناسان هم هست كه هيچگاه ميل ندارند خيلي مهم تلقي شوند.

ورزش
اجتماعي
انديشه
سياست
علم
موسيقي
هنر
|   اجتماعي  |  انديشه  |  سياست  |  علم  |  موسيقي  |  ورزش  |  هنر  |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |