سه شنبه ۴ اسفند ۱۳۸۳
به همت پژوهشگران ايراني انجام شد:
ساخت و ارزيابي غشاهاي همودياليز
010362.jpg
پژوهشگران پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران موفق به ساخت و ارزيابي غشاهاي همودياليز بر پايه پلي اتر سولفون شدند.
دكتر جلال برزين كه رساله دكتراي خود را به اين طرح اختصاص داده، در اين باره گفت: يكي از مهم ترين فرايندهاي غشايي، همودياليز بيماران كليوي است كه در آن خون بيمار كليوي كه به طور طبيعي، به وسيله كليه قادر به دفع مواد زائد نيست به كمك محيط غشا، تصفيه و مواد زائد آن مانند اوره، اوريك اسيد، كراتينين و آب اضافي دفع مي شود. اين فرايند براساس تفاوت ابعاد ذرات و با نيروي محركه اختلاف غلظت بين محيط خون و محلول دياليزكننده انجام مي شود. امروزه محققان در مراكز مختلف پژوهشي در تلاشند تا به ساختارهاي مناسبي براي اين گونه غشاها با كارايي بيشتر در دفع مواد زائد، عدم دفع اجزاي مفيد خون، سازگاري بيشتر با محيط خون، سرعت بيشتر عمليات جداسازي براي كاهش زمان فرايند و در عين حال ايجاد كمترين عوارض جانبي در بيماران دست يابند.
عضو هيأت علمي پژوهشگاه افزود: ما در اين طرح با استفاده از يك گرمانرم مهندسي با زيست سازگاري مناسب، كه در سال هاي اخير توجه محققان علوم غشايي و سازندگان غشاهاي مورد مصرف در فرايند همودياليز را به خود جلب كرده است، براي اولين بار در ايران به ساخت غشاهاي صفحه اي(Fkat Membranes) و الياف توخالي (Hollow Fiber Membranes) براي استفاده در فرايند همودياليز مبادرت كرديم و پس از طي مراحل مختلف، موفق به ساخت اين دو گونه غشا، شناسايي و بررسي كارايي غشاهاي نام برده، شديم.
در بخش ساخت و ارزيابي غشاهاي صفحه اي، مطالعه گسترده اي درباره چگونگي كارايي غشاها در دفع همزمان مواد زائد خون همچون اوره، اوريك اسيد و كراتينين از پلاسماي خون انسان به همراه بررسي ساختار آنها به وسيله تصويربرداري با ميكروسكوپ الكتروني روي غشاهاي ساخته شده با غلظت هاي مختلف از پلي اتر سولفون و پلي وينيل پيروليدون در شرايط فراورش گوناگون انجام پذيرفت.
در ادامه مطالعات، ساخت غشاهاي الياف توخالي به روش ريسندگي محلول با موفقيت انجام و آزمايش هاي اولترافيلتراسيون روي غشاها انجام شد. در اين آزمون ها، افزون بر محاسبه فشار آب عبوري از غشا، توانايي جداسازي ذرات محلول با گستره وسيعي از جرم مولكولي نيز اندازه گيري شد. در مراحل بعد براي ايجاد تغييرات در ساختار غشاها، از عمليات اصلاح حرارتي بر روي الياف استفاده نموده و ميزان جداسازي ذرات، متوسط ابعاد حفره ها و چگونگي پخش آنها و همچنين MWCO كليه غشاها قبل و بعد از عمليات حرارتي با انجام آزمايشات اولترافيلتراسيون معين شد.
دكتر برزين گفت: براي بررسي ساختار غشاهاي الياف توخالي، تصويربرداري SEM از سطح مقطع غشاها و همچنين مطالعات كامل تري بر مورفولوژي و زبري سطح غشاها توسط ميكروسكوپ با انرژي اتمي (AFM) نيز صورت پذيرفت و در نهايت آزمون هاي تعيين سميت ياخته اي و ميزان چسبندگي پلاكت براي بررسي زيست سازگاري و خون سازگاري،  بر روي غشاهاي صفحه اي و الياف توخالي انجام شد.
اين طرح به راهنمايي دكتر سيد سياوش مدائني استاد دانشكده فني دانشگاه رازي و دكتر حميد ميرزاده استاد پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران در قالب يك پروژه دكتري انجام شد و تاكنون ده مقاله در مجلات ISI و كنفرانس هاي داخلي و خارجي در اين رابطه ارايه گرديده است.

عضويت ايران در مركز بين المللي ژنتيك و زيست فناوري و ارتقاي رتبه علمي محققان كشور
010359.jpg
عضويت ايران در مركز بين المللي ژنتيك و زيست فناوري و ارتقاي رتبه علمي محققان كشور مركز بين المللي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري (ICGEB) كه مقر اصلي آن در شهر تريست ايتاليا است، با چهل و شش كشور عضو در زمينه هاي علوم زيستي و بيوتكنولوژي فعاليتي گسترده را از سال ۱۹۸۸ آغاز كرده است. مركز بين المللي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري با نشاني اينترنتي geb.orgwww.IC ، دستاوردهاي نوين ژنتيك و زيست  فناوري را به روز در اختيار پژوهشگران قرار مي دهد.
مركز بين المللي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري با برگزاري جلسات ساليانه اي در نوامبر هر سال و حضور نمايندگان كشورهاي عضو و تبادل نظر ميان ايشان، خواسته هاي علمي و تحقيقاتي آنها را بررسي و فعاليت ساليانه پژوهشي كشورهاي عضو را ارزيابي مي كند.
مركز بين المللي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري با داشتن دو آزمايشگاه مجهز يكي در تريست ايتاليا و ديگري در دهلي نو هندوستان، به فعاليت علمي در زمينه ژنتيك و زيست فناوري ادامه مي دهد.
پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري ايران نيز پس از رايزني با هيأت دولت و ارائه پيشنهاد عضويت ايران در مركز بين المللي ژنتيك در مجلس شوراي اسلامي، سرانجام در سال ۱۳۸۲ به طور رسمي به عضويت اين مركز درآمد.
پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري ايران به عنوان پل ارتباطي ميان مركز بين المللي ژنتيك و مراكز علمي سراسر كشور است.
از اين رو با عضويت ايران در مركز بين المللي ژنتيك و زيست فناوري، تسهيلات ويژه اي از جمله تحصيل ايرانيان در مقطع دكتري و فوق دكتري در آزمايشگاه هاي آن مركز در ايتاليا و هند به صورت بورسيه، دريافت بودجه هاي تحقيقاتي تا سقف نود هزار دلار، دريافت بودجه برگزاري همايش ها و كارگاه هاي علمي آموزشي و حضور محققان كشور در كارگاه هاي علمي آموزشي مركز بين المللي- ژنتيك و زيست فناوري و آشنايي با يافته هاي جديد بيوتكنولوژي است.
پيش از اين، تقاضاي پژوهشگران ايراني جهت تحصيل در دوره هاي دكتري يا فوق دكتري به دليل عدم عضويت رسمي ايران در مركز بين المللي ژنتيك مورد پذيرش قرار نمي گرفت. اما هم اكنون تمام ايرانيان داخل و خارج كشور با ارسال فرم درخواست خود به رابط آن مركز در ايران (پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري) در ليست متقاضيان بورسيه دكتري و فوق دكتري قرار خواهند گرفت. متقاضيان بورسيه دكتري با ارائه مدارك لازم بايد حداكثر داراي ۳۲ سال و متقاضيان بورسيه فوق دكتري حداكثر داراي ۳۵ سال باشند و مجموعه فارغ التحصيلان رشته هاي پزشكي، پيراپزشكي، گياهي، جانوري، ميكروبيولوژي، سلولي و مولكولي، كشاورزي و دامي را شامل مي شود.
پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري ايران تاكنون بيش از ۶۰ درخواست نامه دوره دكتري از سراسر كشور دريافت، بررسي و به مركز بين المللي ژنتيك و زيست فناوري ارسال كرده است كه از اين ميان ۳ نفر شرايط علمي مناسب را كسب كرده و جهت گذراندن دوره در آزمايشگاههاي آن مركز پذيرفته شده اند. با آگاهي فارغ التحصيلان كارشناس ارشد و استادان سراسر كشور و حضور بيشتر ايرانيان با سابقه علمي بالا ظرفيت پذيرش نيز افزايش خواهد يافت.
پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري ايران همچنين تاكنون سه بودجه تحقيقاتي جمعاً به مبلغ ۱۳۰ هزار دلار دريافت و دو كارگاه علمي آموزشي را با حمايت مركز بين المللي ژنتيك در ايران برگزار كرده است و در آينده پيشرفتهاي علمي را براي كشور به ارمغان خواهد آورد.
معصومه گنجي

براي نخستين بار توسط يك پزشك ايراني انجام شد:
درمان تومورهاي بيني و سينوس بدون جراحي و خونريزي
براي نخستين بار در جهان، يك جراح ايراني موفق شد تا با ابداع روش جديد، تومورهاي خوش خيم ناحيه پشت بيني را بدون جراحي و خونريزي درمان كند.
دكتر محسن نراقي، استاديار دانشگاه علوم پزشكي تهران و برگزيده رتبه اول علوم باليني جراحي پزشكي رازي موفق شد تا با بهره گيري از روش آندوسكوپي، بدون هيچ نوع برشي، تومورهاي «آنژيوفيبرم» را با حداقل خونريزي از ناحيه پشت بيني و سينوس ها خارج سازد.
وي گفت: در شيوه ابداعي برخلاف روش هاي معمول جراحي «آنژيوفيبرم» از هيچ نوع پانسمان خارجي يا داخل بيني استفاده نمي شود.
وي گفت: آنژيوفيبرم شايع ترين تومور خوش خيم ناحيه نازوفارنكس يا پشت بيني است كه شايع ترين نشانه هاي آن گرفتگي بيني، ترشحات بيني و خونريزي از بيني است كه تشخيص اين تومورها ازطريق ارزيابي علائم باليني به همراه سي تي اسكن صورت مي گيرد.
عضو هيات دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: روش درمان اين تومورها جراحي است. چراكه جنس آنها از شبكه هاي پيچيده عروقي بوده و در ناحيه پشت بيني و قاعده جمجمه قرار دارند و جراحي اين نوع تومورها همواره از مشكل ترين و پرخطرترين جراحي هاي ناحيه سر و گردن بوده است، به طوري كه مقادير زيادي از رزرو خون براي اين جراحي ها لازم است و گاهي تا چند ليتر خونريزي حين عمل وجود داشته است.
وي با اشاره به پيشرفت هاي اخير در آندوسكوپي بيني و سينوس گفت: اين پيشرفت ها، راهكارهاي نوين را براي درمان ضايعات مزبور دراختيار جراحان قرارداده است.
دكتر نراقي همچنين افزود: در روش جديد با استفاده از آندوسكوپ تومورهاي آنژيو فيبرم با حداقل خونريزي و عوارض جانبي، خارج مي شود.
وي گفت: استفاده از اين روش با مزاياي زيادي همراه است كه از آن جمله مي توان به ديد دقيق تر در نواحي پنهان قاعده جمجمه و فورامن ها، كاهش قابل توجه در ميان خونريزي، پيگيري دقيق بيماران پس از عمل با آندوسكوپ، حفظ ساختمان هاي طبيعي سينوس ها و بيني، عدم نياز به پانسمان داخل يا خارج بيني و كاهش مدت بستري بيماران اشاره كرد.
گفتني است دكتر محسن نراقي تاكنون بيش از يكصد مقاله علمي در كنگره هاي داخلي و خارجي ارايه داده و صاحب لوح نكوداشت از جامعه رانيولوژي آمريكاست.

پايگاه هايي درباره ايران
سايت نت ايران
سايت نت ايران (NETIRAN) سايتي غيردولتي و غيروابسته به سازمان يا نهادي خاص بوده و فعاليت آن به اطلاع رساني درباره ايران و وقايع گذشته و حال ايران براي ايرانيان مقيم خارج از كشور و كليه افرادي است كه نمي توانند به زبان فارسي مطالعه كنند، اختصاص دارد. اين سايت به زبان انگليسي بوده و اطلاعات مفيدي درباره ايران دراختيار علاقه مندان مي گذارد.
وب (صفحه الكترونيكي) http://netiran.com
ايميل (پست الكترونيكي) info@netiran.com
سايت مركز فرهنگ و اطلاعات ايران
سايت مركز فرهنگ و اطلاعات ايران (IRAN Culture & Information Center) از سال ۱۹۹۵ راه اندازي شد. اين سايت در ابتداي فعاليت خود روزانه ۵ بازديدكننده داشت و اكنون به هزار نفر در روز رسيده است. با مراجعه به اين سايت مي توان از آخرين اخبار و اطلاعات روز ايران و وقايع گذشته ايران آگاه شد. در طول دهه فجر اين سايت اطلاعات مفيدي در زمينه انقلاب اسلامي و وقايع آن دوران دراختيار شمار قرار مي دهد.
وب (صفحه الكترونيكي) http://www.iranvision.com/main.html
مركز مطالعات اسلامي تورنتو
مركز مطالعات اسلامي تورنتو (IIT) مركزي غيرانتفاعي و آموزشي است كه در سال ۱۹۹۶ تاسيس شد. در اين مركز مي توانيد به اطلاعاتي در زمينه علوم اسلامي و كشورهاي اسلامي، پژوهش در زمينه علوم اسلامي، تاريخ اسلام، انقلاب و تحول در كشورهاي اسلامي (ازجمله ايران)، فقه و اصول و... دست يابيد. اين سايت به زبان انگليسي است و بخش جست وجوگر اين سايت با واردكردن كلمه موردنظر شما، اطلاعات دقيق و كاملي را دراختيار شما قرار مي دهد.
وب (صفحه الكترونيكي) http://www.islam.ca/index.php
ايميل (پست الكترونيكي) iit@islam.ca
سايت رياست جمهوري
سايت رياست جمهوري اخبار و اطلاعات دقيقي را درباره آقاي سيد محمد خاتمي رياست جمهوري ايران و وقايع داخلي ايران دراختيار علاقه مندان قرار مي دهد. سخنراني رياست جمهور به مناسبت آغاز دهه مبارك فجر از جديدترين اطلاعات اين سايت است. اين سايت به دو زبان انگليسي و فارسي بوده و قابليت جست وجوي اطلاعات وارد شده توسط كاربر را به دو زبان انگليسي و فارسي دارد. با مراجعه به اين سايت مي توان از وقايع جاري دهه فجر مطلع شد.
وب http://www.president.ir
مركز اسلامي لندن
مركز اسلامي لندن اطلاعات كاملي درباره امام خميني (ره) و وقايع انقلاب، آيت الله خامنه اي، قرآن، مطالب و موضوع هاي اسلامي و... دراختيار علاقه مندان قرار مي دهد. اين سايت اطلاعات را به سه زبان فارسي، عربي و انگليسي دراختيار كاربران قرار مي دهد.
صفحه الكترونيكي http://www.ic-el.org
انجمن اسلامي دانشجويان آمريكا و كانادا
اين انجمن درباره موضوع هايي چون قرآن، مقالات اسلامي درباره امام خميني (ره)، اخبار و گزارش از حوادث مهم روز در جهان اسلام و... را دراختيار علاقه مندان قرار مي دهد. مطالب اين سايت به زبان انگليسي است.
صفحه الكترونيكي http://www.mapsg.org
مركز اطلاعات اينترنتي تاريخ اسلام
اين سايت اطلاعات جامعي در زمينه تاريخ اسلام، تحولات كشورهاي اسلامي پس از اسلام، تحول فرهنگ و تمدن كشورهاي اسلامي چون ايران پس از اسلام، تحولات ايجاد شده در كشورهاي اسلامي كه در آنها انقلاب صورت گرفته و... دراختيار علاقه مندان قرار مي دهد. اطلاعات سايت به زبان انگليسي است.
صفحه الكترونيكي http://www.fordham.edu/halsall/islam/islambooks.html
مهتاب خسروشاهي

علم
اقتصاد
اجتماعي
انديشه
زندگي
سياست
ورزش
|  اقتصاد  |   اجتماعي  |  انديشه  |  زندگي  |  سياست  |  علم  |  ورزش  |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |