دبير گروه نظرسنجي سازمان ملي جوانان:
۲۵ درصد جوانان تهراني فاقد هر مهارتي هستند
|
|
دبير گروه نظرسنجي سازمان ملي جوانان اعلام كرد: زنان بيش از مردان در دانش كامپيوتر مهارت دارند.
حميد مهرابي، دبير گروه اجتماعي، فرهنگي و نظرسنجي دفتر مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان، با اشاره به ارائه نتايج پژوهش اين سازمان، پيرامون «بررسي نيازهاي مهارتي جوانان» گفت: ۶/۷۴ درصد جوانان تهراني وجود مهارت در خود را زياد و ۲۵ و نيم درصد هيچ مهارت و فني را در خود سراغ نداشتند.
وي بيشترين مهارت و فن مورد نياز جوانان را دانش كامپيوتر و مهارت هاي فني اعلام و بيان كرد: دانش كامپيوتر با ۲۶ درصد و مهارت هاي فني با ۲۶ درصد از سوي جوانان به عنوان بيشترين دانش هاي مورد تسلط مطرح شده است.
به گفته مهرابي دانش كامپيوتر با ۳۸ درصد در بين زنان و مهارتهاي فني با ۳۷ و ۲ دهم درصد در ميان مردان عموميت داشته كه مردان در دانش كامپيوتر با ۲۷ درصد و در مقابل زنان در مهارتهاي فني با ۲ و نيم درصد خود را داراي مهارت كمي دانستند.
دبير گروه اجتماعي فرهنگي و نظرسنجي سازمان ملي جوانان افزود: نتايج تحقيقات نشان مي دهد زنان در دانش كامپيوتر، صنايع دستي، طراحي و گرافيك، تايپ و اپراتوري، موسيقي، نقاشي و خوشنويسي، هنرهاي دستي و مردان در مهارتهاي فني و فعاليتهاي ورزشي داراي مهارت بيشتري بوده اند.
مهرابي آموزش مباني كامپيوتر Word، Excel، Photoshop، Internet، Front page، Power point، برنامه نويسي، نرم افزارهاي كامپيوتري، پشتيباني نرم افزاري و پايگاه داده ها را در حوزه ICDL و IT در ميان جوانان بيشتر دانست و اظهار داشت: بعد از اين آموزش ها، مكانيك با ۶ درصد داراي بيشترين فراواني در ميان جوانان بوده است. وي درخصوص اظهارنظر پاسخگويان پيرامون مهارتهاي مورد نياز جامعه گفت: بر اساس اعتقاد جوانان، موارد مورد نياز براي جامعه شامل همان موارد پاسخگويان مي شود و آنها نياز خود و نياز جامعه را پيرامون مهارت آموزي يكسان مي دانند.
دبير گروه نظرسنجي سازمان ملي جوانان ادامه داد: بر اساس اعتقاد جوانان، آموزشگاه هاي فني و حرفه اي، آموزش و پرورش، آموزشگاه هاي آزاد و سازمان ملي جوانان به عنوان متوليان اصلي و مستقيم مهارت آموزي به جوانان هستند.
به گفته مهرابي، در حالي كه بيشتر جوانان خود و جامعه را نيازمند و علاقه مند به آموزش هاي فناوري اطلاعات (مباني كامپيوتر، Word و...) مي دانند و اين آموزش ها نيز تحت عناوين IT و ICDL مطرح مي شود، اما ۶۱ درصد جوانان به صورت كم و خيلي كم با مفاهيم IT و ICDL آشنا هستند، لذا بايد تبليغاتي پيرامون مهارتهاي اين دو مقوله صورت گيرد.
وي در ادامه با اشاره به نتايج اين تحقيق خاطرنشان كرد: جوانان ادامه تحصيل و گذراندن دوره هاي تحصيلي را بهترين راه براي يافتن شغل مناسب مي دانند.
مهرابي پيرامون رضايت جوانان شهر تهران از كار خود، گفت: ۴۲ درصد شاغلين از كار خود راضي، ۲۶ درصد تا اندازه اي راضي، ۱۷ درصد بسيار راضي و ۹ درصد ناراضي و ۳ درصد بسيار ناراضي بوده اند.
به گفته وي، ۴۴ درصد جوانان تهراني اهميت مهارت و حرفه را براي يافتن شغل مناسب خيلي زياد، ۳۰ درصد زياد و حدود ۲۰ درصد تا اندازه اي، بيان كردند.
به گزارش ايسنا، علي اكبر مزيناني، رئيس پژوهشكده سازمان ملي جوانان در ادامه با اشاره به دوره هاي برگزار شده و در حال اجراي رايگان آموزش ICDL براي ۱۵۰ هزار نفر از جوانان كشور بيان كرد: مرحله دوم اين طرح در حال اجرا و مرحله سوم آن تا پايان سال اجرا خواهد شد.
به گفته وي بر اساس مذاكرات صورت گرفته با سازمان فني و حرفه اي بودجه مهارت آموزي سازمان ملي جوانان به صورت كامل به آموزش مهارتهاي ICDL معطوف شده است.
مزيناني تصريح كرد: سال آينده آموزش ICDL و ICT را با هدف منتهي شدن به اشتغال به صورت جنبش سوادآموزي كامپيوتر براي تعداد بيشتري و احتمالا چند ميليون نفر اجرا خواهد شد.
رئيس پژوهشكده سازمان ملي جوانان در پايان از آماده شدن طرح «بررسي نيازهاي بازار كار» خبر داد.
به گزارش ايسنا، طرح «بررسي نيازهاي مهارت آموزي جوانان» بر روي ۸۲۴ نفر از جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال شهر تهران (با تركيب ۵۴ و ۸ دهم درصد مرد و ۴۵ و ۲ دهم درصد زن) به صورت مصاحبه اي در مناطق ۲۲گانه شهر تهران انجام شده است.
|