مخاطب با ورود به نمايشگاه آثار رويا شميراني، فضايي را تجربه مي كند كه ياد و خاطره شيرين زندگي در روستا برايش تداعي مي شود. تجسم خانه هاي كاهگلي، پنجره هاي كوچك چوبي كه با پرده هاي رنگي تزئين شده، درهاي كلون دار و ظروف مسين پراكنده در حيات محقر روستايي، اتاق هاي طاقچه داري كه درهايشان رو به بالكن باز است و اجازه تابش آفتاب دلنشين را به داخل اتاق ها مي دهند، بيننده را جذب خود مي سازند و او را لحظه اي با خود به فضاهاي بكر و سرشار از آرامش و طراوت زندگي رهنمون مي كنند.
در گوشه ديگر نمايشگاه تابلوهايي از تمثال اهل بيت (ع) همچون حضرت ابوالفضل العباس(ع) جاي گرفته كه فضاي معنوي خاصي را ايجاد كرده است. در اين تابلو جمله «السلام عليك يا ساقي عطاشي كربلا» در بخش تحتاني تصوير حضرت ابوالفضل(ع) نگارش شده و در كنار تصوير، كوزه آب (در قالب كار حجمي) قرار دارد. تركيب عناصر اين اثر و نمادهاي به كار رفته در آن، ويژگي هاي حضرت عباس(ع) يعني رشادتها و از جان گذشتگي هاي او و نيز نقش ساقي تشنگان واقعه كربلا را به مخاطب نشان مي دهد.
اين مجموعه تابلوهاي سنتي، آثار رويا شميراني هنرمند جواني است كه براي نخستين بار آثارش را به طور انفرادي در نگارخانه موزه تماشاگه پول برگزار كرده است.
شميراني حدود ۱۵ سال است كه در زمينه خلق آثار مختلف هنري (نقاشي، حجم، ساخت گلهاي مصنوعي، دكوراسيون و پتينه كاري) فعاليت دارد.
او اخيراً بيشتر فعاليتهاي خود را بر روي كار حجم سنتي قرار داده است. كار بر روي سقاخانه ها، خانه ها و مناظر روستايي و طبيعت بي جان با همين شيوه (حجم سنتي) عمده آثار اين هنرمند را تشكيل مي دهند. علاوه بر اين، ساخت قابهاي قديمي و كارهاي دكوپاژ (ساده و سه بعدي ديگر زمينه هاي فعاليت اين هنرمند را شامل مي شوند. در نمايشگاهي كه به تازگي از آثار شميراني برپا شده، ۶۰ تابلو در ابعاد مختلف از وي به نمايش درآمده اند.
شميراني مي گويد: «همواره شنيدن خاطرات و تصور درباره فضاهاي ساده زندگي چه در شهر و چه در روستا در گذشته، برايم جذاب و دوست داشتني بوده اند. به همين دليل سعي كرده ام اين تصورات را در قالب اشكال و مواد مختلف به نمايش بگذارم. همچنين در برخي ديگر از آثارم علاقه به موضوعات مذهبي و سنتي كشورم نمايان است.»