تحليل وصيتنامه شهدا
نماينده ولي فقيه در بنياد شهيد و امورايثارگران گفت: از ميان 70 هزار وصيتنامه شهدا، يك جامعه آماري نمونه انتخاب و با تحليل و بررسي آنها، انگيزه شهدا در اين وصيتنامه ها ذكر شده است.
رحيميان افزود: در هر وصيتنامه به طور متوسط 4بار انگيزه رفتن به جبهه، پيروي از مكتب عاشورا و امام حسين(ع) ذكر شده است.
وي درباره اسامي شهدا، گفت: حدود 16 هزار شهيد نامشان حسين، 5 هزار نفر ابوالفضل عباس، 4 هزار و 500 نفر اكبر و يكهزار و 500 نفر علي اصغر و اصغر بوده است كه در مجموع 27 الي 28 هزار نفر نام شهداي كربلا را داشته اند.
آمبولا نس استاندارد
آمبولا نس هاي ساخت داخل استاندارد نيست. رئيس اورژانس كشور به اين موضوع اشاره كرد و گفت: آنچه در قرارداد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با شركت ايران خودرو ديزل منعقد شده بود، لحاظ نشده است، اين در حالي است كه خدمات پس از فروش آمبولا نس ها در سطح پايين قرار دارد.
علمداري گفت: با توجه به ارتقاي سطح صنعت و فن آوري در كشور، انتظار مي رفت آمبولا نس هاي درخواستي در داخل كشور ساخته شود. روزانه 15 هزار تلفن در تهران به اورژانس مي شود، اما با اين تعداد فقط 500 ماموريت در تهران انجام مي شود. زمان رسيدن آمبولا نس به محل مورد نظر به طور متوسط 15 دقيقه است كه البته با افزايش تعداد آمبولا نس ها اين زمان و در پي آن مرگ و مير كاهش خواهد يافت.
نوجوانان سيستاني
نخستين كارگاه طراحي نظام مراقبت از رفتارهاي پر خطر نوجوانان و جوانان 14 تا 24 ساله استان سيستان و بلوچستان در شهرستان چابهار راه اندازي شد. يك طرح تحقيقاتي كه با همكاري آموزش و پرورش، رفتارهاي پر خطر جوانان كه در 3 رده سني 14 تا 19 و 19 تا 24 و دانشجويان علوم پزشكي استان سيستان انجام شده است مشخص مي كند 3 درصد از دانش آموزان و 15 درصد از دانشجويان رفتارهاي پرخطر دارند.
از آنجايي كه استان سيستان و بلوچستان جوان ترين استان كشور است، در اين كارگاه راهكارهاي پيشگيري و مقابله با رفتارهاي پر خطر جوانان و نوجوانان از جمله حمل اسلحه، استفاده از مواد مخدر، خشونت و همچنين مواردي كه باعث اختلا ل در نظم عمومي جامعه مي شود بررسي مي شود.
تلفن ناشنوايان
از اين پس ناشنوايان هم مي توانند از تلفن استفاده كنند، با اختراع تلفن هايي كه ويژه ناشنوايان است.
پژوهشگران سوئدي، تلفني ويژه ناشنوايان اختراع كردند. تلفن به رايانه اي همراه متصل است كه صداي افراد را به رايانه منتقل مي كند و رايانه آواها و صداها را به جنبش لب تبديل كرده و روي صفحه نمايشگر رايانه پخش مي كند. به اين ترتيب ناشنوايان با لب خواني مي توانند متوجه مخاطب خود شوند و به او پاسخ بدهند. اين روش به چند زبان سوئدي، دانماركي، هلندي و انگليسي آزمايش شده است و آزمايش براي زبان هاي ديگر ادامه دارد.
ورود غير مجاز اتباع خارجي
ورود غير مجاز آوارگان خارجي مشكلا ت متعددي براي استان هاي مرزي كشور به وجود مي آورد.
احمد حسيني، مشاور وزير كشور و مدير كل امور اتباع و مهاجران خارجي بر هم خوردن تعادل جمعيتي برخي مناطق و بروز ناهنجاري هاي اجتماعي و فرهنگي را در مناطق مورد سكونت اين اتباع از جمله مشكلا ت ورود غير مجاز اتباع خارجي مي داند.
وي گفت: پارسال 180 هزار نفر از اتباع افغانستان، پاكستان، بنگلا دش و هندوستان كه به دليل فرار از فشارهاي اقتصادي كشورشان به صورت غير قانوني وارد ايران شده بودند، در مرزها دستگير شدند.
حسيني وجود اين تعداد ورود غير قانوني به كشور را براي ثبات و امنيت داخلي نگران كننده دانست و اعلا م كرد: دولت تصويب قوانين مجازات شديد اين نوع افراد و قاچاقچيان انسان را در دستور كار خود دارد.
وي افزود: سال گذشته 3 هزار و 300 زنداني افغان مورد عفو مقام معظم رهبري قرار گرفته و آزاد شدند. وي همچنين گفت: ازدواج 26 هزار زن ايراني با مردان افغان معضلي است كه دولت براي رفع تنگناهاي قانوني آن تسهيلا تي را ارايه كرده است.