همايش مشروطه
ايلنا: موسسه تحقيقات و توسعه علوم انساني، همايش مشروطه را روزهاي ۱۸ و ۱۹ ارديبهشت ماه سال جاري در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار مي كند .
محورهاي همايش مشروطه عبارتند از: زمينه هاي انديشه ، جامعه، سياست ، حقوق و اقتصاد . در حوزه انديشه ، موضوعاتي همچون متفكران عصر مشروطه، مقوله ها، نظريه ها و مكاتب سياسي اجتماعي، سنت و تجدد بررسي خواهد شد . رهبران و رجال مشروطه، نقش طبقات و گروههاي اجتماعي در جنبش مشروطه، موقعيت و مبارزه زنان ، ساختارهاي حكومتي و روند دولت سازي، مجلس شوراي ملي و چالش اقتدار سياسي، انجمن ها ، احزاب و تشكل ها، عصر مشروطه از موضوعاتي است كه در حوزه هاي جامعه، سياست، حقوق و اقتصاد مورد بررسي و تحليل قرار خواهند گرفت.
دينداري با فلسفه ورزي تعارضي ندارد
مهر: كلي جيمزكلارك فيلسوف دين معاصر معتقد است نه تنها دينداري و فلسفه ورزي با يكديگر تعارضي ندارند، بلكه دينداري مي تواند مددهاي بسياري به فلسفه ورزي برساند، همانطور كه تأثير تفكر فلسفي را در دين ورزي نمي توان ناديده گرفت.
كلارك اين مطلب را در مقدمه كتابي با عنوان «فيلسوفان ديندار» نگاشته است كه در اين كتاب پاره اي از فيلسوفان مطرح معاصر نظرشان را در باب نسبت دينداري و فلسفه ورزي بيان كرده اند. آلوين پلنتينگا، مورتيمر آدلر و جان ريست از افرادي هستند كه در اين كتاب در باب نسبت فلسفه و دينداري سخن گفته اند و اين دو حوزه معرفتي را مؤيد يكديگر معرفي كرده اند.
كلارك، به جد معتقد است تلقي هاي مختلف دينداري در اوان هزاره سوم، نه تنها با دينداري هاي ۱۶ قرن اول ميلادي تفاوت دارند، بلكه نسبت به دينداري قرون هفدهم، هجدهم و نوزدهم و حتي نيمه اول سده بيستم نيز متفاوتند. دينداري و دين ورزي جديد با دينداري كلاسيك متفاوت است چون بشر نمي تواند تحولات شگرفي را كه در عرصه هاي گوناگون معرفتي به وجود آمده اند را ناديده بگيرد. از سوي ديگر، اين دينداري با دين ستيزي مدرنيته نيز تفاوت دارد چون بشر پي برده است كه مدرنيته نگاهي افراطي به دينداري داشته و آن را بدون دليل نفي كرده، در حالي كه هم اكنون به وضوح و به وفور نياز به معنويت دين را در خود حس مي كند. كلارك البته معتقد است اين نگاه جديد به دين تا حد زيادي ناشي از نگاه جديدي است كه به عقل مدرن شده است و حدود اين عقل بهتر از قبل براي ما مشخص است.