يك احتمال ساده درباره عسل
وقتي توليد عسل در سال۸۳ حدود۲۰۰تن كاهش يافته باشد، مي توان پيش بيني كرد كه اين محصول شيرين حشرات زرد رنگ گران مي شود.
كاهش 200تني عسل در سال۸۳ در مقايسه با سال پيش از آن در حالي صورت گرفته كه يكصد هزار كند و به مجموعه كندوهاي كشور افزوده شده است. اما اين كاهش توليد چندان هم نگران كننده نيست چون به گفته معاون مديركل پرورش طيور و زنبورعسل، مصرف سرانه عسل در ايران 200گرم بيشتر از ميانگين مصرف جهاني است. بنابراين مي توان چندان هم نگران افزايش احتمالي قيمت نبود چون عرضه و تقاضا متعادل مي شود.
دو خبر از ينگه دنيا
دولت آمريكا توانسته در ماه آوريل 274هزار فرصت شغلي ايجاد كند.
همچنين اين كشور پيش بيني كرده بود كه در ماه مارس، 110هزار فرصت شغلي پديد آورد كه اين رقم در واقعيت به 146 هزار فرصت شغلي افزايش يافت. اين در حالي است كه نرخ بيكاري 2/5درصد در ماه آوريل گزارش شده و اقتصاددانان اعلام كرده اند كه اين كشور ماهانه به 150 هزار شغل جديد نياز دارد.
اما خبر ديگر افزايش ارزش دلار در برابر ساير واحدهاي پولي است كه به دنبال انتشار آمار اشتغال در آمريكا صورت گرفت.
پس از انتشار خبرها مبني بر افزايش فرصت شغلي، هر يورو كه معادل 2956/1 دلار در نيويورك معامله مي شد، به 2829/1 دلار كاهش يافت.
ارزش دلار نيز از 46/104 ين به 07/105 ين رسيد. خبرگزاري فرانسه افزايش ارزش دلار را در مقابل يورو و پوند با سرعت بيشتري در قبال ين ژاپن گزارش كرد.
علت گراني ميوه كشف شد!
تفاوت قيمت ميوه در عمده فروشي و خرده فروشي نشانه نظام نامناسب توزيع و ناكارآمدي سيستم بازار است.
موسسه پژوهش هاي برنامه ريزي و اقتصاد كشاورزي در گزارش خود اعلام كرده است كه وجود فاصله مراكز توليد و مصرف ميوه در كشور، هزينه بازار رساني را افزايش مي دهد. به علاوه بخشي از افزايش سالانه قيمت ميوه ها ناشي از افزايش سطح عمومي قيمت ها در اثر تورم بوده كه در هزينه هاي توليد، برداشت، بسته بندي و حمل و نگهداري ميوه تاثير مي گذارد.
براساس اين گزارش، مسائل اقليمي، سرمازدگي و بارش تگرگ نيز در افزايش قيمت ها اثرگذار است چرا كه 6/14 درصد از محصولات باغي بر اثر عوامل جوي از بين رفته است. به عبارت ديگر اين عوامل توليد ميوه در سال۸۳ را به ميزان تقريبي 7/2 ميليون تن در مقايسه با سال قبل از آن كاهش داده است. اين گزارش راهكار كوتاه مدت تنظيم بازار را افزايش ميدان هاي ميوه و تره بار، نظارت دولت بر توزيع و فروش و افزايش كيفيت محصول در ميدان هاي ميوه و تره بار اعلام كرده است و راهكار بلندمدت را تشويق باغداران به تشكيل اتحاديه هاي توليد در قطب هاي توليد و بازاررساني محصول و ارائه تسهيلات و اعتبارات لازم براي درجه بندي، بسته بندي و حمل ميوه به بازارهاي شهري مي داند.
بانك رفاه كارت پرداخت مي دهد
بانك رفاه دستگاه هاي خودپرداز غيرفعال خود را فعال مي كند. بنابر گزارش اين بانك كارت هاي پرداخت بانك رفاه از ابتداي خرداد ماه وارد عرصه فعاليت خواهد شد و دستگاه هاي خودپرداز نيز فعاليت خود را آغاز مي كنند. سيستم نرم افزاري كارت هاي پرداخت بانك رفاه از ابتداي فعاليت خود به سيستم شتاب متصل است و بدين ترتيب بهره برداري از دستگاه هاي خودپرداز بانك رفاه باساير كارت هاي شبكه شتاب نيز ميسر خواهد بود.
كاهش ميزان كشت پنبه
سطح زير كشت پنبه در سال جاري و در كل كشور 30 درصد كاهش مي يابد. ركود بازار پنبه كشور، افزايش قيمت جهاني پنبه و واردات بي رويه موجب كاهش 30 درصدي سطح زير كشت پنبه كشور در سال جاري خواهد شد.اين در حالي است كه سطح زير كشت پنبه در سال گذشته و در كل كشور 150 هزار هكتار بوده است.
در حال حاضر 22 هزار تن پنبه محلوج در كارخانه هاي پنبه پاك كني استان خراسان باقي مانده كه عدم فروش يا صادرات اين ميزان، موجب افت كيفي آنها خواهد شد.