عضويت ايران در هيأت مؤسس فدراسيون انجمن هاي بيوتكنولوژي آسيا
|
|
در حاشيه برگزاري كنفرانس بيو آسيا ۲۰۰۵ كه در ۲۳ بهمن سال ۱۳۸۳ در حيدرآباد هند برگزار شد، فدراسيون انجمن هاي بيوتكنولوژي آسيا با هفت عضو از جمله ايران آغاز به كار كرد.
دكتر امير موسوي، عضو هيأت علمي و سرپرست دفتر همكاري ها و روابط بين الملل پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري در اين باره گفت: كشورهاي ايران، هند، پاكستان، مالزي، سريلانكا، تايلند و سنگاپور از مؤسسين فدراسيون انجمن هاي بيوتكنولوژي آسيا (FABA) هستند كه در آخرين كنفرانس بيو آسيا به طور رسمي اين فدراسيو آغاز به كار كرد و كشورهاي مذكور، نام خود را به عنوان مؤسسين فدراسيون انجمن هاي بيوتكنولوژي آسيا ثبت كردند.
هر كشور آسيايي، پس از عضويت در فدراسيون انجمن هاي بيوتكنولوژي آسيا (FABA) يك مركز علمي، پژوهشي را به عنوان نماينده رسمي كشور خود معرفي مي كند كه از طرف ايران پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري به فدراسيون انجمن هاي بيوتكنولوژي آسيا معرفي شد، عضويت در اين فدراسيون براي مؤسسات علمي دولتي و غيردولتي به صورت آزاد نيز بلامانع است.
دكتر موسوي، با اشاره به اهداف تأسيس فدراسيون انجمن هاي بيوتكنولوژي آسيا(FABA) افزود: با توجه به اين كه فدراسيون انجمن هاي بيوتكنولوژي اروپا و آمريكا از سال ها پيش آغاز به كار كرده و نتايج بسيار خوبي براي دانشگاهيان و صنعت بيوتكنولوژي در كشورهاي اروپايي و آمريكايي به همراه داشته است، تأسيس فدراسيون انجمن هاي تكنولوژي آسيا(FABA) بزرگترين قاره با پتانسيل هاي بالاي علمي پژوهشي است، لازم و ضروري به نظر مي رسيد. از اين رو، اين فدراسيون در دو بخش صنعت و پژوهش ارتباط ميان صنعت بيوتكنولوژي و دانشگاهيان را برقرار خواهد كرد.
علاوه بر اين، فدراسيون انجمن هاي بيوتكنولوژي آسيا(FABA) به عنوان تسهيل كننده براي دسترسي به تكنولوژي عمل مي كند و معاملات كشورهاي آسيايي را به منظور دست يابي به بهترين قيمت، شرايط و بازدهي بالاي علمي، تجاري آسان تر مي كند، به عبارت ديگر فدراسيون انجمن هاي بيوتكنولوژي آسيا رابط ميان ارائه دهندگان بيوتكنولوژي و درخواست كنندگان است.
سرپرست دفتر همكاري ها و روابط بين الملل پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري ايران از برنامه هاي آينده فدراسيون انجمن هاي بيوتكنولوژي آسيا(FABA) گفت: كنفرانس سراسري فدراسيون انجمن هاي بيوتكنولوژي آسيا در سال ۲۰۰۶ به همراه كنفرانس بيوآسيا (در ماه فوريه) در حيدرآباد هند برگزار خواهد شد و قرار است اين فدراسيون از سال ۲۰۰۷ به طور جداگانه كنفرانس ساليانه خود را در يكي از كشورهاي عضو برگزار كند.
فدراسيون انجمن هاي بيوتكنولوژي آسيا(FABA) با نشاني اينترنتي www.biofaba.org با ارائه اطلاعات لازم، علاقمندان و پژوهشگران را با اين فدراسيون آَشنا مي كند.
معصومه گنجي
|