تبديل سيبري به زباله دان هسته اي
اخيرا روسيه به فكر استفاده اقتصادي از سرزمين بسيار بزرگ و بدون سكنه سيبري افتاده است. دولت روسيه مي خواهد سيبري را به عنوان جايگاه اصلي زباله هاي هسته اي دنيا كرده تا از اين راه سود زيادي نصيب خود كند. اين طرح مخالفان داخلي و خارجي زيادي دارد كه مهمترين آنها گروه هاي دوستدار محيط زيست روسيه و اروپا هستند.
اين ايده كه در چند ماه گذشته به صورت آزمايشي در سيبري به اجرا درآمده است مي تواند در بلند مدت براي روسيه درآمدزايي زيادي داشته باشد. مسئولان آانس اتمي روسيه اعلام كرده اند اين طرح در 10سال آينده مي تواند حدود 10 ميليارد دلار درآمد خارجي براي روسيه داشته باشد.
يكي از حاميان اين ايده علاوه بر دولت روسيه، آانس بين المللي اتمي است. اين آانس مي خواهد با يكجا كردن زباله هاي اتمي از خطرات آنها بكاهد و به همين خاطر قرار است در ماه آينده كنفرانسي در مسكو- با حمايت آانس بين المللي - در همين زمينه برگزار شود.
تاثير گرم شدن زمين برگردشگري
گرم شدن زمين كه محققان دليل اصلي آن را انتشار گازهاي گلخانه اي در فضا مي دانند، پيامدهاي مخرب بسياري به همراه داشته است؛ پيامدهايي كه در تمام جنبه هاي زندگي حتي صنعت گردشگري تاثيرگذار بوده اند. البته تاثير گازهاي گلخانه اي بر صنعت گردشگري چندان زياد نبوده است كه دلايل عمده آن را مي توان پيشرفت هاي بسيار زياد اقتصادي و رشد جمعيت در اين زمينه دانست.
با اين حال گروهي از محققان به سرپرستي خانم اكلين هميلتون در دانشگاه هامبورگ آلمان با در نظر گرفتن شرايط متفاوت كه يكي از آنها گرم شدن و در نتيجه تغييرات جوي در زمين است الگويي براي گردشگري تا سال 2025 در 27 كشور جهان مدلسازي كرده اند. طبق الگوي آنها بيشترين سهم به كشورهاي در حال توسعه خواهد رسيد. براي نمونه، كشورهايي نظير مالديو و سريلانكا از لحاظ ميزان بازديد كننده و درآمد از راه گردشگري رشدي برابر 600 درصد در 30سال آينده خواهند داشت. در كنار اينها مي توان كشورهاي سردسير مانند كانادا و روسيه را مثال زد كه از افزايش يك درجه اي دماي زمين بيشترين نفع را داشته اند و انتظار مي رود اين كشورها هم از رشد بالايي در زمينه جذب توريست برخوردار شوند.