جايزه «ابن سينا»
دكتر عبدالله دار، دانشمند عماني به عنوان برنده جايزه اخلاق در علم « ابن سينا» برگزيده شد. به گزارش سرويس «پژوهش» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، كميسيون جهاني اخلاقيات دانش علمي و فن آوري به اتفاق آرا، وي را به عنوان نامزد اين جايزه به مدير كل يونسكو معرفي كرده بود. جايزه اخلاق در علم و فن آوري كه بنا به پيشنهاد ايران و با مشاركت يونسكو به نام دانشمند شهير ايراني «ابن سينا» نامگذاري شده است، هر دو سال يكبار به فرد يا گروهي كه اقدام برجسته اي در حوزه اخلاقيات علم انجام داده باشد، تعلق مي گيرد. دكتر عبدالله دار، استاد جراحي كه در حال حاضر مديريت برنامه اخلاقيات كاربردي و فن آوري زيستي دانشگاه تورنتو كانادا را بر عهده دارد، نقش موثري در پژوهش هاي مربوط به اخلاقيات علمي داشته است كه دامنه آن از مسائل سنتي چون اهداي عضو از موجود زنده تا مسائل جديدتر مانند استفاده از اعضاي حيوان در بدن انسان و ژنوميك را شامل مي شود.
اين جايزه شامل مدال طلاي ابن سينا۱۰، هزار دلار و يك هفته سفر به ايران و سخنراني در مجامع علمي و دانشگاهي كشور است.
۳۰ درصد زايمان ها بصورت سزارين
رئيس بيمارستان تامين اجتماعي شهرستان اسلامشهر گفت: به طور ميانگين در سال، ضريب اشغال تخت در اين بيمارستان 80 درصد است.
دكتر سيدمجيد كسايي دهكردي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران، با تاكيد بر اينكه رشد بخش درمان و بخش بستري متناسب با رشد جمعيت افزايش نيافته است، اظهار كرد: پروژه 5 هزار متري درمانگاه جهت افزايش فضاي فيزيكي بخش اورژانس آزمايشگاه راديولوژي و واحد نوار مغزي در اين بيمارستان افتتاح خواهد شد.
وي با اشاره به احداث مركز جمع آوري متكديان و درمان سرپايي و بستري آنان گفت: بيشتر اين متكديان داراي اعتياد و با مشكلات بالاي بهداشتي و عوارض احتمالي رواني، بيمارستان را با مشكل مواجه كردند.
وي با اشاره به اينكه در سه اتاق عمل بيمارستان به صورت ميانگين روزانه 37 مورد عمل جراحي انجام مي شود، افزود: جهت دريافت گواهينامه ايزو،۹۰۰۲ 405 نفر پرسنل بيمارستان مراحل آموزش را طي مي كنند.
وي با بيان اينكه زباله هاي بيمارستان در همين مكان از بين مي رود، گفت: جهت دفع بهداشتي زباله ها، يخچال سردخانه و زباله سوزي با اعتبار ريالي 130ميليون ريال در بيمارستان تجهيز و راه اندازي شده است.
كسايي تعداد پزشكان اين بيمارستان را 94 نفر عنوان كرد و افزود: گسترش فضاي فيزيكي و درماني پلي كلينيك روبه اتمام است كه به لحاظ نداشتن پزشك داروساز از ارائه خدمات دارويي در شيفت شب خودداري مي شود.
وي با بيان اينكه 30 درصد زايمان ها در اين بيمارستان بصورت سزارين انجام مي شود، گفت: بصورت ميانگين روزانه 13 نوزاد در اين بيمارستان متولد مي شود.
كنترل مخفي تغذيه كودكان آمريكايي
از اين پس و با بهره گيري از يك سيستم مخفي و كنترلي در برخي مدارس آمريكاژژ، والدين نظارت بيشتري بر چگونگي مصرف مواد غذايي و نوع غذايي كه آنها مصرف مي كنند خواهند داشت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران و به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، اين سيستم كنترلي و نظارتي به طور اينترنتي اعمال شده و طي آن والدين اين دانش آموزان كه اكثرا از مواد غذايي چاق كننده و فاقد ارزش غذايي استفاده مي كنند كنترل بيشتري بر روند مصرف مواد غذايي فرزندانشان خواهند داشت.
اين سيستم جديد درحالي در آمريكا مورد استفاده قرار مي گيرد كه براساس آمارهاژ، حدود 30 درصد كودكان آمريكايي از اضافه وزن رنج مي برند.
اين سيستم نظارتي پيش از اين و به طور الكترونيك طي دو سال گذشته در يكهزار مدرسه آمريكا و در بيش از 21 ايالت اين كشور مورد استفاده قرار گرفته بود.
درمان آلزايمر با آنتي بادي شتر لاما
دانشمندان علوم پزشكي اعلام كردند: مي توان از نوعي آنتي بادي كه در بدن شترهاي لاما توليد مي شود براي درمان بيماري آلزايمر استفاده كرد. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از شبكه خبري بي.بي.سيژ، دانشمندان دانشگاه شوراي تحقيقات ملي كانادا در آخرين تحقيقات خود متوجه شدند كه در بدن شترهاي لاما نوعي آنتي بادي توليد مي شود كه براي مبارزه با آلزايمر بسيار مناسب بوده و در عين حال پايدارتر و كوچك تر از آنتي بادي هايي است كه در بدن انسان ها توليد مي شود. اين دانشمندان ابراز اميدواري كرده اند كه با استفاده از اين آنتي بادي ها بتوانند گام هاي جدي تري درخصوص مبارزه با بيماري آلزايمر بردارند. با اين حال كارشناسان علوم پزشكي و درماني انگليس هشدار داده اند كه اين تحقيقات در مراحل ابتدايي خود قرار دارد و هنوز بايد بررسي هاي بيشتري در اين زمينه صورت گيرد.
دانشمندان همچنين اعلام كرده اند كه حيواناتي از خانواده شترها مي توانند آنتي بادي هايي به مراتب ساده تر از آنتي بادي هايي كه بدن انسان توليد مي كنند، توليد كنند.