عشرت آباد تشريف فرما شدند
دوشنبه 29 جمادي الثاني، سنه 1292 قمري ،امروز صبح شاه، شهر تشريف بردند كه عصر مراجعت فرمايند والده و اهل خانه هم، شهر رفتند. من دربخانه رفتم. تقريبا دوازده دسته سوار شدند. من در كالسكه بودم. آجودان مخصوص و غلام بچه باشي، ميرزااحمدخان پسر علا ءالدوله در همان كالسكه بودند. نزديك سفارت انگليس خيابان باغ ايلخاني احضار شدم. قدري از زرد شدن خيابان شكايت داشتند. عرض كردم باد گرم زده دربخانه رفتم. نهار در زيرزمين بادگير كه پدرم ساخته بود ميل فرمودند. بعد از عرض روزنامه دارالطباعه آمدم. نان و پنير و هندوانه خوردم. دو ساعت به غروب مانده بيرون تشريف آوردند. همه جا در ركاب بودم. عشرت آباد تشريف فرما شدند. هندوانه ميل فرمودند. عمارت تازه را ديدند. زياد تمجيد فرمودند. بعد سوار شدند. نزديك قصر قاجار سپهسالار جلو آمد. به التفات زياد فرمودند. سواره از ميان قصر گذشتند به اردوي نظامي تشريف بردند. مقارن غروب از آنجا به سلطنت آباد بعد نياوران تشريف آوردند و در بين راه با من زياد صحبت شخصي فرمودند. يك و نيم از شب گذشته وارد خانه نياوران شدم.
روزنامه خاطرات اعتمادالسلطنه ص 11
مرگ امينه اقدس
لاجرم انقضاي موسم ييلاق و تخفيف ناخوشي در طهران و شميران شاه را به معاودت دعوت كرد. به سلطنت آباد برگشتند و چند روزي برنيامد كه به امينه اقدس حمله ديگر آمد و شق ثاني بدن تالي قسمت اولي از كار رفت. مشاعر بكلي مختل شد و سكرات مرگ مستولي گرديد. اطباي فرنگي و ايراني كه حال را مي دانستند نزديك نرفتند، كار به دست بي دانشان متملق افتاد. قصه كوته كنيم كه اين زن دروغزن و مكاره غدار به جزاي خيانت ها به ايران زمين و گول و فريب به ايران خديو تا جان در بدن و حس در تن داشت، مقدمات عذاب اليم و عقاب جحيم را از دست جهال طبيب نما چشيد و از آنجمله در حملات سكته كه مغز و دماغ را بايد سرد و خشك كنند تا بيمار راحتي يابد، طبيب مخصوص، برادرزاده او كلاهي نمدين از فراش ها طلبيده به آتش تفته و در كمال داغي وحرارت به سر امينه اقدس گذاشته بود. همين درمان بديع هيجان را سريع، بيمار به تشنج سخت چند ساعته هلاك شد.
خاطرات سياسي امين الدوله ص 177
دوشان تپه
در ميان تمامي ويلاهاي سلطنتي خارج از دارالخلافه تهران، قصر دوشان تپه (تپه خرگوش ها) بود كه بر بالاي تپه متروكي دردشت، رو به كوهپايه هاي البرز بنا شده است. چون در اين نواحي كوهستاني، پلنگ زياد ديده مي شد، ناصرالدين شاه قاجار وقتي كه به همراهي معدودي از نزديكان به شكار پلنگ مي رفت در اين ويلا استراحت مي كرد، قصر دوشان تپه از يك ساختمان هشت گوش يك طبقه تشكيل شده و راه آن از جاده پرپيچ وخمي بود و پشت بام آن چشم انداز بسيار دل انگيزي داشت، اندرون دوشان تپه كاملا شبيه اندروني قصر سلطنت آباد بود، باغچه هاي قصر كه البته به زيبايي باغ هاي ساير كاخها نيست در دامن صحرا گسترده شده بود. باغ وحشي نيز كه سخت مورد توجه ناصرالدين شاه بود، ضميمه اين قصر شده و در آن مجموعه زيبايي از شيرهاي بي يال فارس و ببرهاي مازندران نگهداري مي شد.