شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۷۱۹ - Jun 11, 2005
صفحه آخر
Front Page

از حضرت امير المؤمنين علي (ع) پرسيدند: چه كسي زيركتر است؟ گفت: آنكه راه رشد خويش از راه تباهي باز شناسد و بدان راه گام نهد.
«امالي» صدوق/ ۳۵۳
امروز با حافظ
ناز بنياد نكن تا نكني بنيادم
زلف بر بادمده تا ندهي بر بادم
سرمكش تا نكشد سر به فلك فريادم
مي مخور با همه كس تا نخورم خون جگر

شون پن به عنوان خبرنگار در تهران است
004350.jpg
«شون  پن » هنرپيشه  مطرح  هاليوودي  به  عنوان  خبرنگار براي  پوشش  خبري  نماز جمعه  تهران  ديروز (جمعه) در دانشگاه  تهران  حضور يافت .
به  گزارش  مدير كل  مطبوعات خارجي  وزارت  فرهنگ  و ارشاد اسلامي ، اين  بازيگر آمريكايي  از دو روز قبل  به عنوان  خبرنگار روزنامه  «سانفرانسيسكو كرونيكال » براي  پوشش  اخبار نهمين دوره  انتخابات  رياست  جمهوري  به  تهران  سفر كرده  است .
«پن » در مراسم  اسكار ۲ سال  قبل ، جايزه  اسكار بهترين  بازيگر مرد را براي  فيلم  «رودخانه  ميستيك » دريافت  كرد و همچنين  پيش  از اين  با فيلم  «آخرين  گام هاي  يك  محكوم  به  اعدام » نامزد دريافت  اسكار شده  بود.
آخرين  فيلم  اين  بازيگر با عنوان  «مترجم » با بازي  «نيكول  كيدمن » و به كارگرداني  «سيدني  پولاك » در حال  اكران  است .
از فيلم هاي  معروف  وي  مي توان  به  «۲۱ گرم » ساخته  «الخاندرو آمنبار» اشاره  كرد، وي  همچنين  كارگرداني  را با فيلم  «قول » با بازي  «جك  نيكلسون » تجربه  كرده  است .

از ۲۱ تا ۲۴ خرداد ماه در دانشگاه تهران برگزار مي شود
گردهمايي ۳۰ پيانيست جوان
گروه ادب و هنر: در بزرگترين گردهمايي نوازندگان پيانوي ايران ۳۰ پيانيست جوان مي نوازند. در نخستين برنامه گروه موسيقي تهران در سال جديد، كنسرت پيانو توسط ۳۰ پيانيست از ۲۱ تا ۲۴ خرداد، در تالار شهيد آويني دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.اين برنامه كه زير نظر فريماه قوام صدري و عليرضا مشايخي است، با همكاري مركز پژوهش موسيقي معاصر دانشگاه تهران، كانون فرهنگي و فوق برنامه دانشگاه تهران و دانشكده هنرهاي زيبا برگزار مي شود. پيانيست هايي كه در اين كنسرت بزرگ مي نوازند شركت كنندگان در دوسالانه نوازندگي پيانو موسيقي نو هستند. اين نوازندگان در شب هاي ۲۱ ، ۲۲ و ۲۴ خرداد ماه آثاري از آهنگسازان گذشته و معاصر را خواهند نواخت.همچنين در شب ۲۳ خرداد ماه دلبر حكيم آوا در برنامه اي با عنوان «شب شوپن» قطعاتي از آثار اين آهنگساز را اجرا خواهد كرد. كنسرت هاي ،۲۱ ۲۲ ، ۲۳ و ۲۴ خرداد ماه در تالار شهيد آويني دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران در ساعت ۱۸ و شب آخر در ساعت ۱۷ برگزار مي شود. ورود علاقه مندان به موسيقي در اين كنسرت آزاد است.

افشين هاشمي بهترين بازيگرجشنواره پراگ شد
افشين هاشمي تنديس بهترين بازيگر و عروسك گردان، نهمين جشنواره جهاني هنر عروسكي پراگ را دريافت كرد.
به گزارش ايسنا، در نهمين دوره  جشنواره معتبر عروسكي پراگ، گروه عروسكي باران با نمايش هديه  جشن سالگرد نوشته افشين هاشمي و به كارگرداني روشنك روشن شركت كرده بود كه بعد از رقابت با ۱۸ نمايش از ۱۳ كشور ديگر و در مراسم اختتاميه اين جشنواره كه پنجم ژوئن برگزار شده بود تنديس بهترين بازيگر جشنواره پراگ را دريافت كرد.
هيات داوران اين دور از جشنواره تئاتر عروسكي پراگ از كشورهاي چك، روسيه و افغانستان بودند و در بيانيه خود، نمايش هديه جشن سالگرد را به عنوان يك آفرينش هنري بي همتا معرفي كردند.
همچنين بهترين جايزه طراحي صحنه و عروسك اين جشنواره به هنرمند بلغاريايي نمايش هملت، بهترين كارگرداني به كارگردان سوئدي و تنديس بهترين جان بخشي عروسكي به هنرمندان تايواني اهدا شد.

پاسخ به پرسش پزشكي
بي خوابي
دكتر روزنفلد به دو پرسش در باره بي خوابي چنين پاسخ داده است:
بيدار شدن در ساعات بعد از نيمه شب و بيدار ماندن پس از آن علامت افسردگي، نتيجه داروهاي مصرفي، دود كردن سيگار و مصرف الكل و قرص خواب است كه به محض پايان يافتن تأثير آنها، شما بيدار مي شويد و ديگري، ترس شما از به خواب افتادن و نرسيدن به موقع به كار و يا انجام تكاليف، مخصوصاً تكاليف عقب افتاده است. بايد به نزد روانپزشك برويد تا علت را دريابد و درمان كند. اگر نسبت به حل اين مسئله اقدام نكنيد، باعث بيماري هاي ديگر و از جمله ضعف حافظه، كوتاه شدن طول عمر، بدخلقي و كاهش بازدهي خواهد شد.
- بي خوابي سالخوردگان بازنشسته و در طول شب، يك ساعت خواب و يك ساعت بيداري علامت افسردگي عميق است. اين سالخوردگان كه شغل و سرگرمي ندارند دائماً به گذشته خود باز مي گردند و هر روز چند بار اشتباهاتشان را به خاطر مي آورند و افسرده مي شوند. براي مثال، اگر يكي از فرزندانشان دير سراغشان برود و يا مشكلي پيدا كند، خود را مقصر مي دانند كه چرا چنين فرزندي به دنيا آورده اند، اصلاً چرا ازدواج كردند و هزاران چراي درست و نادرست ديگر و افسرده مي شوند. اين دسته از افراد بايد ارتباط پي درپي با روانپزشك خود داشته و به علاوه، براي خود سرگرمي بيابند. خانه نشيني افسردگي آنان را افزايش مي دهد. تأسيس باشگاه و مراكز ديد و بازديد سالخوردگان كه دولت ها تأسيس مي كنند براي رفع همين مشكل است.

برگي از تاريخ
شاپور اول و ايجاد كتابخانه گندي شاپور
۱۱ ژوئن (روزي چون امروز) در طول تاريخ شاهد رويدادهاي مهمي بود كه برخي از آنها از اين قرارند: در سال ۲۲۶ ميلادي اردشير پاپكان بنيادگذار سلسله ساسانيان سكه زرين «شعله جاويدان» را پول ملي (سراسري) ايران اعلام داشت و به جريان گذارد. وي اين سكه را در سال ۲۲۴ در «پارس» و ويژه قلمرو محدود خود ضرب كرده بود. بر يك روي اين سكه كه نمونه هاي آن در موزه ها موجود است نقش «شعله جاويدان» حك شده كه در ظرفي روي ستوني قرار داده شده است و زبانه مي كشد. با اين اقدام، اردشير توجه ويژه خود را به آيين زرتشت كه بر رعايت اخلاقيات و درستي و مهرباني كردن تأكيد داشته نشان داد. در سال ۱۹۱۸ «نلسون ماندلا» مرد بزرگ معاصر به دنيا آمد. در سال ۱۹۲۵ رضاشاه در جريان ديدار از آذربايجان حاضر شد با اسماعيل آقا سميتقو كه قبلاً چند بار با صدها مرد مسلح در مناطق مرزي ايران با تركيه ايجاد ناامني كرده بود ملاقات كند. در سال ۱۹۴۰ نروژ كه مورد حمله نظامي آلمان قرار گرفته بود تسليم شد. در سال ۱۳۳۵ خورشيدي دولت وقت اعلام كرد كه از سال تحصيلي بعد، تحصيل در دانشگاه تهران رايگان خواهد بود و از دانشجويان پولي دريافت نخواهد شد. بعداً كه ايران داراي دانشگاه هاي متعدد شد، تحصيل در همه دانشگاه هاي دولتي رايگان بود و از اواسط دهه ،۱۳۵۰ مؤسسات غير دولتي آموزش عالي هم از دريافت شهريه و هرگونه پول ديگر از دانشجويان منع شدند و از همان سال پرداخت كمك هزينه به دانشجويان نيز آغاز شد. در سال ۱۳۵۸ يك فروشنده آهن آلات به نام حسين مهديان كه سال ها در همسايگي روزنامه اطلاعات (در خيابان خيام) مغازه داشت، اعلام كرد كه مؤسسه مطبوعاتي كيهان را خريداري كرده و پرداخت بدهي هاي اين مؤسسه را كه صاحب آن (دكتر مصباح زاده) وطن را ترك گفته بابت بهاي آن بر عهده گرفته و از اين پس مدير و ناشر كيهان است. كيهان چندي بعد مصادره شد.
و اينك برگي از تاريخ: يازدهم ژوئن سال ۲۵۰ ميلادي كتابخانه گندي شاپور (جندي شاپور در خوزستان) كه بزرگترين كتابخانه دنياي باستان به شمار آورده شده است، آغاز به كار كرد. دانشگاهي كه در همين محل و به همين نام داير شده بود بزرگترين مركز آموزش و پژوهش پزشكي، فلسفه (حكمت) و ادبيات دنياي قديم خوانده شده است. استادان ايراني، هندي، يوناني و رومي در اين دانشگاه تدريس مي كردند. اين دانشگاه بود كه عددنويسي هندي (سانسكريت) را به دليل آسان بودن، متداول كرد كه بعداً ايرانيان آن را در جهان اسلام رايج ساختند و به تدريج به اروپا منتقل و جاي عددنويسي لاتين را گرفت و چون اروپايي ها آن را از اعراب مستقر در اسپانيا فرا گرفته بودند به نام «عربيك نومرال» بين المللي شده و همين است كه امروز ما، اعراب و ساير كشورها به كار مي بريم و از چپ به راست نوشته مي شود. در غرب، به مرور زمان شكل اعداد اندكي فرق كرده است. برزويه دانشمند پزشكي عهد ساسانيان و پزشك خسرو انوشيروان از دانش آموختگان دانشگاه گندي شاپور بود و در همانجا تدريس مي كرد. گفته اند كه در آن دانشگاه حتي عمل پيوند اعضاي بدن (دست و پا و انگشتان) انجام مي گرفت. بايد بدانيم كه ابتكار روش مديريت علمي، پستخانه، نظم و نسق كشاورزي و انتقال بين المللي نهال و بذر، اصلاح نژاد دام ها و حيوانات اهلي، برخي از روش هاي هنري و معماري، رده بندي در ارتش و سلسله مراتب نظامي، اقتصاد علمي و... از ايرانيان بوده است. شهر جندي شاپور در سال ۶۴۲ ميلادي در جريان حمله اعراب به ايران به دست ابوموسي اشعري افتاد.
www.iranianshistoryonthisday.com

تازه هاي دنياي رسانه ها
رقابت آمريكا و اتحاديه اروپا
پروفسور «ايمانوئل والرستاين» ، جامعه شناس آمريكايي و استاد دانشگاه «ييل» كه در دهه ۱۹۷۰ پس از يك ديدار يك ماهه فروپاشي شوروي را پيش بيني كرده بود، در مصاحبه با «ورميا نوستي» كه وسيعاً از سوي رسانه ها نقل شده گفته است كه آمريكا با درگيركردن خود در افغانستان و عراق، چنان گرفتار شده كه در زمينه هاي ديگر ميدان را براي رقبا باز گذارده و در نتيجه جهان دارد به سال هاي چند قطبي بودن باز مي گردد. نه به سود آمريكا است كه در عراق و افغانستان بماند و نه راه خروج از اين مسئله را دارد كه آفريننده مسائل ديگر براي اين كشور است.
پروفسور والرستاين كه اخيراً از سراسر اروپا از جمله روسيه ديدن كرده گفته است: رقابت بزرگان اتحاديه اروپا با آمريكا بر سر مواد خام و به ويژه نفت است و اين رقابت از زمان اشغال عراق شدت يافته زيرا كه هدف اصلي آمريكا نه تنها از ميان برداشتن قدرت نظامي عراق، بلكه سلطه كامل بر حوزه هاي نفتي جهان عرب بود كه دولت عراق را سد اين راه مي ديد. بزرگان اتحاديه اروپا در دو سال گذشته متوجه شده اند كه بدون روسيه نمي توانند در مسابقه جاري پيروز شوند.
وي در اين مصاحبه پيش بيني كرده است كه روسيه در آينده  نزديك به اتحاديه اروپا خواهد پيوست. وي گفته است كه هم اكنون نيز ميان روسيه، فرانسه و آلمان يك اتحاد نامرئي وجود دارد. فرانسه و آلمان مي دانند كه انگلستان در قبال رقابت اروپاي متحد با آمريكا، جانب آمريكا را كه فرزند ارشد آن است رها نخواهد كرد و بنابراين يك متحد قابل اعتماد براي اروپاي قاره اي نخواهد بود. به گفته پروفسور والرستاين، فرانسه و آلمان حاضرند براي وارد ساختن روسيه به اتحاديه اروپا، به نظرات آن در قبال لهستان و سه كشور كوچك بالتيك توجه كنند. اهميت روسيه براي بزرگان جامعه اروپا، نه تنها قدرت نظامي روسيه به عنوان تنها هماورد آمريكا، بلكه منابع طبيعي و وسعت آن است زيرا كه از يك سو به منابع خاورميانه نزديك است و از سوي ديگر به بازار و توليدات چين و هند راه دارد.
كم شدن داوطلب استخدام در نيروهاي مسلح آمريكا
شبكه تلويزيوني ان. بي .سي در بخش اخبار ساعت شش و نيم بعد از ظهر پنجشنبه خود گفت كه از ميزان داوطلبان به استخدام در نيروهاي مسلح آمريكا براي دومين سال متوالي كاسته شده است. در سال گذشته اين كاهش ۱۴ درصد بود و امسال ۲۵ درصد خواهد بود و از تلاش جذب كنندگاني كه هر هفته به دبيرستان ها مي روند و به جوانان وعده مي دهند، نتيجه اي به دست نيامده و حتي قول ۲۰ هزار دلار پاداش نقدي و وعده تحصيل رايگان پس از پنج سال كار در ارتش و خريد خانه با وام دولتي كارساز نبوده. جنگ عراق جوانان آمريكايي را دلسرد كرده است.
اين شبكه گفت كه كاهش شديد شمار داوطلبان استخدام، فرماندهان نيروهاي مسلح را مجبور كرده كه تصميم بگيرند فعلاً از اخراج نظاميان معتاد، الكلي، چاق (داراي وزن اضافي) و نظامياني كه عملكرد خوب نداشته اند صرف نظر كنند و مقررات مربوط را به حالت تعليق درآورند و همچنين از مرخص كردن نظاميان در انقضاي پيمان نامه خودداري ورزند. به گزارش اين شبكه، پدر و مادرها در منصرف كردن فرزندان خود از استخدام در ارتش نقش مؤثر داشته اند. ورود به ارتش آمريكا نظام وظيفه اي و اجباري نيست. در سال هاي اخير، وعده دادن تابعيت به خارجيان، يكي از راه هاي جلب آنان به استخدام در نيروهاي مسلح آمريكا بوده است.
به قلم و حق خيانت نمي كنم
«آتول فوگارد» نويسنده اي كه همه تلاش خود را در راه حذف هرگونه تبعيض از زندگي بشر به كار برده است، ۱۱ ژوئن سال ۱۹۳۲ در جمهوري فدرال آفريقاي جنوبي به دنيا آمد. معروفترين كتاب او «گره خون» عنوان دارد كه شرح مظالم نظام اقليت سفيد پوست آفريقاي جنوبي نسبت به رنگين پوستان است. بيشتر كارهاي «فوگارد» نمايشنامه است. نوشته هاي او انعكاس واقعيات زندگاني روزمره است. هر زمان كه در مراسمي فوگارد را به عنوان نويسنده بزرگ معرفي كرده اند گفته است كه هيچ بزرگي در خود نمي بيند، جز اين كه مهارت او در توصيف حقايق از شماري ديگر از مردم عادي بيشتر است.
فوگارد يك بار در برابر قاضي ژريم آپارتايد در دفاع از خود گفته بود كه او يك نويسنده است نه يك سياستمدار كه براي نوشتن و گفتن هزار ملاحظه داشته باشد و مواظب مقام و پول خود باشد و اضافه كرده بود: من هرچه را كه ببينم و احساس كنم به رشته تحرير مي كشم، نه به خاطر پول، شهرت يا مقام و مصلحت اين و آن، بلكه تنها براي ارضاي خودم. بيان مشاهدات و انعكاس احساس و عواطف و اعلام فكر و نظر توطئه نيست و جرم نمي تواند باشد، بنابراين من خلافي مرتكب نشده ام كه از خود دفاع كنم. من هرگز به قلم و حق خيانت نمي كنم، پاي بر احساس خود نمي گذارم، لب فرو نمي بندم و قلم بر زمين نمي گذارم. فوگارد يك سفيد پوست است.

نمايش توانايي هاي هنري و آموزشي نابينايان
موسسه «عصاي سفيد» با همكاري سازمان ملي جوانان يك پروژه آموزش مهارت هاي رايانه اي ويژه جوانان نابينا و كم بينا را از امروز ساعت ۵ بعدازظهر در محل موسسه واقع در خيابان سيد جمال الدين اسدآبادي خيابان يازدهم شماره ۲۹ افتتاح مي كند.
در اين برنامه هنرجويان نابينا و كم بيناي موسسه توانايي هاي هنري و آموزشي خود را ارايه مي دهند.
همچنين قرار است مسوولان سازمان بهزيستي، سازمان آموزش و پرورش استثنايي، سازمان ملي جوانان و موسسه عصاي سفيد ديدگاه هاي خود را در زمينه خدمت به جامعه نابينايان و كم بينايان تشريح كنند.

تمديد كنسرت موسيقي آذري در فرهنگسراي دختران
گروه ادب و هنر: استقبال از كنسرت موسيقي آذري (باكويي) سبب شده است تا كانون هنرمندان آذربايجان، اجراي اين كنسرت را براي سه شب ديگر تمديد كند. به گزارش همشهري در اين كنسرت كه در ساعت ۲۰ و ۳۰ روزهاي ۲۵ تا ۲۷ خرداد اجرا مي شود، برخي از چهره هاي موسيقي از كشور آذربايجان (باكو) به اجراي قطعات موسيقي و نيز حركات لزگي مي پردازند.

۲ جايزه ديگر به لاك پشت ها اهدا شد
دلفين  طلايي جايزه بزرگ فستيوال فيلم فسترويا به عنوان بهترين فيلم بلند به همراه جايزه فييرشي (منتقدين) به فيلم لاك پشت ها هم پرواز مي كنند به كارگرداني بهمن قبادي تعلق گرفت. به گزارش ايسنا در مراسم پاياني بيست ويكمين فستيوال فسترويا كه در شهر ستويال كشور پرتغال روز ۴ مي  برگزار شد جايزه بزرگ آن به اين فيلم ايران تعلق گرفت.
گفتني است اين بيست وششمين جايزه بين المللي لاك پشت ها هم پرواز مي كنند است.

بهارستان
لباس احرام را از مدينه پوشيده بوديم و مراسم مسجد و بعد سوار شدن و آمدن و آمدن. سقف آسمان بر سر و ستاره ها چه پايين وآسمان عجب نزديك. هرچه شعر كه از برداشتم خواندم، به زمزمه اي براي خويش.
خسي در ميقات - جلال آل احمد
شناسنامه
روزنامه صبح ايران: اجتماعي ـ فرهنگي ـ اقتصادي
صاحب امتياز: شهرداري تهران
مدير مسئول : محمود احمدي نژاد
چاپخانه هاي: افست و ايرانچاپ
نشاني و تلفن هاي همشهري
دفتر مركزي: تهران ـ خيابان آفريقا ـ كوچه تنديس ـ شماره ۱۰
كد پستي: ۱۹۱۵۶۵۶۳۵۳ ـ صندوق پستي: ۵۴۴۶/۱۹۳۹۵

نشاني اينترنت: http://www.Hamshahri.org
نشاني پست الكترونيكي: Editorial@Hamshahri.org


سازمان آگهي ها: خيابان مطهري ـ چهارراه سهروردي ـ شماره ۹۱
تلفن: ۸۶۰۶۶۰۴ ـ ۸۶۰۶۶۲۲ ـ ۸۶۰۶۵۹۸ ـ ۸۶۰۶۵۹۱ ـ ۸۴۲۳۳۶۲ ـ ۸۶۰۶۶۰۴
نمابر: ۸۶۰۶۶۵۴ ـ ۸۴۰۸۳۱۶ ـ ۸۴۰۶۱۳۲


دفتر مركزي راهنماي همشهري (نيازمنديهاي صبح تهران):
خيابان كريمخان زند ـ خيابان حافظ ـ كوچه امير رضايي ـ شماره ۲۱۴
تلفن: ۶۴۹۸۳۸۱

داستانك
مترو
هر روز توي سالن مترو مي نشست و كارهايش تكراري شده بود.
موهايش را ژل مي زد و آنها را رو به آسمان سيخ سيخ مي كرد، كسي نگاهش  نمي كرد؛ يقه پيراهنش را باز گذاشت و گلوبندي به اندازه يك نعل بر گردان آويخت، باز كسي نگاهش نكرد. ناخن هايش را مثل دخترها بلند كرد و آنها را مرتب سوهان زد، باز كسي نگاهش نكرد. خلاف جهت از پله برقي سرازير شد و صداي همه را در آورد، اما باز هم كسي نگاهش نكرد.
از خط قرمز پايش را آن طرف تر گذاشت. صدايي از بلند گو مرتب هشدار مي داد و از مسافران مي خواست پشت خط بايستند. او آن قدر جلو رفته بود كه نيمي از كفش نوك تيزش در لبه گودي خط مترو قرار گرفت.
وقتي قطار آمد، او پايش را دير عقب كشيد هنگامي كه به خود آمد ديد نيمي از نوك كفشش رفته و شصت پايش از جوراب پاره بيرون زده است. تازه آنوقت بود كه همه نگاهش كردند.
ناهيد اشكبوس
گشتي در دنياي خبرها
فرو ريختن آپارتمان
ايسنا: فرو ريختن يك مجتمع ۶ طبقه آپارتماني در شهر ساحلي «اسكندريه» مصر، جان ۱۶ نفر را گرفت. جنازه ۴ كودك در ميان قربانيان به چشم مي خورد. به گفته پليس ۱۷ نفر ديگر نيز در اين حادثه به شدت زخمي شدند و هنوز احتمال مي رود افراد ديگري زير آوار باشند.
تعداد طبقات مجاز اين ساختمان در اصل ۳ طبقه بودكه مالك آن سه طبقه ديگر نيز به طور غيرمجاز به آن افزوده بود. علت فروپاشي ساختمان، احداث طبقات اضافي عنوان شده است.
شكست فستيوال «جيمز دين»
ايلنا: برگزاركنندگان فستيوال «جيمز دين» يك ميليون دلار را از دست دادند. آنها از آن جا كه فستيوال موفق نشد مطابق پيش بيني تعداد زيادي از هواداران «دين» را جلب كند، با مشكل اقتصادي مواجه شدند.
استوديوهاي «برادران وارنر» در اين فستيوال كه در روز تولد اين بازيگر برگزار مي شود، ۷۵ هزار دلار از دست دادند. «بريان جيمسون» ، معاون بازاريابي و پروژه هاي بين المللي اين شركت، پس از ذكر رقم مذكور اظهار داشت كه علاوه بر اين، «شركت روكو» كه از طرف «برادران وارنر» براي اين فستيوال سه روزه استخدام شده بود نيز بيش از يك ميليون دلار ضرر كرده است.
برگزار كنندگان فستيوال انتظار داشتند كه حداقل صد هزار نفر از آن بازديد كنند. در حالي كه تعداد بازديد كنندگان فقط ۶ هزار نفر بود.
گفتني است در دو شب اول اين فستيوال، دو فيلم «شرق بهشت» و «شورش بي دليل» با بازي جيمز دين پخش شد و صدها نفر از آن ديدن كردند. اما فيلم شب سوم به دليل مشكلات فني پخش نشد.
قطعه تازه اي از باخ
مهر: پس از گذشت حدود سه قرن از مرگ سباستين باخ، آهنگساز بزرگ آلماني، قطعه اي از آثار وي كه در به شهرت رساندن او نقش مهمي داشته است، پيدا شد. اين قطعه در حالي درصندوق كارت هاي تولد قرن ۱۸ در كتابخانه آلمان پيدا شد كه چيزي به سوزانده شدنش نمانده بود.متخصصين اعلام كرده اند اين قطعه، كه به مناسبت تولد دوك اعظم آلمان ساخته و براي آواز سوپرانو به همراه ويولن و ارگ نوشته شده است، جزو اولين قطعاتي است كه باعث به شهرت رسيدن باخ شده است.
يكي از باخ شناسان مشهور به نام مايكل مال كه آرشيو كاملي از آثار اين آهنگساز را دارد، در مورد اين قطعه گفته است: شكي وجود ندارد كه اين قطعه متعلق به باخ است و در اكتبر ۱۷۱۳ نوشته شده.كريستف ولف، استاد دانشگاه هاروارد نيز در اين مورد گفته است: اگرچه اين اثر يكي از آثار فاخر باخ محسوب نمي شود، اما آهنگسازي آن بسيار بديع است. باخ اين قطعه را در سن ۲۸ سالگي نوشته بود و پس از مرگش به كتابخانه «دوشس آنا آمليا» منتقل شده است.
ساعات شرعي
اذان ظهر امروز: ساعت ۱۳و ۴ دقيقه
اذان مغرب امروز: ساعت ۲۰ و ۴۱ دقيقه
اذان صبح فردا: ساعت ۴ و ۲ دقيقه
طلوع آفتاب فردا: ساعت ۵ و ۴۸ دقيقه
گل و گياه
جعفري
004347.jpg
نام علمي: Tagetes Hero Series شHero Spry'
خانواده: COMPOSITAE
گياه يكساله و سريع الرشد، به بلندي ۲۵-۲۰ سانتي متر، گلبرگ هاي خارجي گل قهوه اي مايل به قرمز و گلبرگ هاي وسط زرد رنگ اند كه از اواخر بهار تا اوايل پاييز ظاهر مي شوند.
نيازها: به مكان كاملا آفتابي، خاك غني با زهكش خوب نياز دارد. حداقل  دماي قابل تحمل آن صفر درجه سانتي گراد مي باشد. جهت ازدياد طول دوره گلدهي مرتبا گل هاي خشك را مي چينند.
ازدياد: از طريق كاشت بذر در اسفند _ فروردين درون گلخانه و يا فروردين _ ارديبهشت مستقيما در باغچه، در حالت اول نشاءها را در ارديبهشت يا خرداد ماه به باغچه منتقل مي كنند.
سازمان پارك ها و فضاي سبز شهر تهران
www.tehranparks.org
tehranparks@tehranparks.org

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش انفورماتيك    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    يادداشت    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |