يكشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۷۲۶ - Jun 19, 2005
پيامبر اكرم (ص): اي علي! مؤمن كسي است كه مسلمانان او را بر جان و مال خويش ايمن دانند و مسلمان كسي است كه مسلمانان از دست و زبان او در امان باشند.
«وسائل الشيعه» ۱۱/ ۴۱۶
امروز با حافظ
جان ما سوخت بپرسيد كه جانانه كيست
يا رب اين شمع دل افروز ز كاشانه كيست
تا در آغوش كه مي خسبد و همخانه كيست
حاليا خانه برانداز دل و دين من است
دومين جشنواره انتخاب كتاب سال
قصه هاي قرآني برگزار مي شود
فارس: دومين جشنواره انتخاب كتاب سال قصه هاي قرآني، به همت واحد مطالعات و تحقيقات اسلامي سازمان اوقاف و امور خيريه برگزار مي شود.
برگزاركنندگان اين جشنواره كه هدف از برپايي آن را ايجاد زمينه مناسب براي گسترش كمي و كيفي حركت فرهنگساز ادبيات و هنر ديني، تشويق نويسندگان، محققان و مترجمان به آفرينش آثار مناسب، گزينش آثار برجسته مطلوب و معرفي آنها به جامعه، حمايت از چاپ و نشر آثار برگزيده و ايجاد حركت فرهنگي گسترده و مستمر در جهت ترويج مفاهيم قرآني و تاريخ اسلام با زبان داستاني عنوان كرده اند؛ در چهار موضوع قصه هاي قرآني، قصه هاي پيامبران،  قصه هاي امامان و قصه هاي صحابه به معرفي و تقدير از برگزيدگان مي پردازند.
دومين جشنواره انتخاب كتاب سال قصه هاي قرآني، در چهار بخش به معرفي آثار برگزيده مي پردازد كه اين بخش ها عبارتند از «انتخاب كتاب سال ويژه ادبيات داستاني گروه سني بزرگسال؛تاليف و ترجمه،» انتخاب كتاب سال ويژه ادبيات كودك و نوجوان؛ تاليف و ترجمه ، انتخاب كتاب هاي پژوهشي در دو گروه سني كودك و نوجوان و بزرگسال؛تاليف و ترجمه و تجليل از پيشكسوتان و نويسنده برگزيده تمامي موضوعات.

نقد و بررسي كتاب «نمايش در تبريز»
گروه ادب و هنر: يكصد و شصت و چهارمين نشست كتاب ماه ادبيات و فلسفه به نقد و بررسي كتاب «نمايش در تبريز» اختصاص دارد.
اين كتاب حاصل پژوهش محمود رنجبر فخري است كه از سوي انتشارات سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران به بازار كتاب عرضه شده است.اين نشست با حضور نويسنده كتاب، دكتر سيدحسن شهرستاني و دكتر شيرين بزرگمهر در ساعت ۱۷ روز ۳۱ خرداد در محل خانه كتاب برگزار مي شود.

مستند خدا زنده است در جشنواره بين المللي استوني
فيلم  مستند خدا زنده  است  به  كارگرداني  طاهره  حسن  زاده  به  بخش  مسابقه جشنواره  پارنو استوني  راه  يافت.به  گزارش  روابط عمومي انجمن  سينماي  جوانان  ايران ، نوزدهمين  جشنواره بين المللي  پارنو كه  مختص  نمايش  فيلم  هاي  مستند قوم نگارانه  است ، روزهاي  ۱۹- ۱۲ تير ۱۳۸۴ در كشور استوني  برگزار خواهد شد و فيلم مستند خدا زنده  است  ساخته  طاهره  حسن زاده  در بخش  مسابقه  بين المللي جشنواره  به  نمايش  درخواهد آمد.براساس  اين  گزارش ، امسال  بيش  از يك  صد فيلم  برگزيده  از كشورهاي ايران ، هلند، فرانسه ، بلژيك ، شيلي ، آمريكا، سوئيس ، دانمارك ، اسپانيا، آلمان ، اسكاتلند و يونان  در بخش  هاي  مختلف  جشنواره  پارنو روي  پرده  خواهند رفت.
در سال  ،۱۳۸۲ فيلم  مستند دختران  آفتاب  به  كارگرداني  مهدي نادري  و از توليدات  مركز گسترش  سينماي  مستند و تجربي  موفق  به  دريافت جايزه  بالتيك  جشنواره  پارنو استوني  شده  بود.

بهارستان
گفتند: تو مردي بدي!...
شيخ گفت: نيكا شهرا كه بدش من باشم.
در ذكر بايزيد بسطامي _ تذكره الاولياي عطار

مركز هنرهاي نمايشي به اداره كل امور
هنرهاي نمايش تغيير يافت
به گزارش گروه فرهنگ و هنر «مهر» ، در پي تصويب ساختار جديد سازمان ها و تشكيلات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، در بهمن ماه سال ،۱۳۸۳ از اين پس، مركز هنرهاي نمايشي به اداره كل هنرهاي نمايش، به عنوان زيرمجموعه معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به فعاليت خواهد پرداخت.
لازم به ذكر است، دامنه تحولات و تغييرات، در مركز هنرهاي نمايشي، طي روزهاي اخير، گسترده شده است و اين به فاصله يك روز پس از خبر استعفاي فرهاد مهندس پور، از جمله اخبار غيرمنتظره در باره تئاتر در اين روزها است.

فرزندان آدم در استراليا
فيلم مستند ايراني «فرزندان آ دم» كه فاجعه زلزله بم را با نگاهي قرآني بررسي كرده است، در يك شبكه تلويزيوني استراليا پخش مي شود.
اين فيلم توسط محمدرضا فتحي نجفي تهيه و كارگرداني شده است و در آن آيات كريمه قرآن همراه با زيرنويس فارسي و انگليسي تلاوت مي شود.
شبكه استراليايي اين فيلم مستند را روزهاي ۳۱ خرداد و ۵ تيرماه پخش خواهد كرد.

تازه هاي دنياي رسانه ها
روزي كه ابن سينا درگذشت
بوعلي سينا، دانشمند بزرگ ايراني كه اروپاييان نام او را «اويسنا» تلفظ مي كنند و او را مرد اول تاريخ دانش پزشكي مي دانند، ۱۸ ژوئن سال ۱۰۳۷ ميلادي (۹۶۸ سال پيش در روزي چون امروز) در شهر همدان وفات يافت. بوعلي سينا بر علوم و فنون و ادبيات زمان خود تسلط داشت، به گونه اي كه تاريخ نگاران علوم او را يك دايرةالمعارف متحرك توصيف كرده اند. وي كه در نزديكي بخارا از شهرهاي خراسان بزرگ و مركز ادبيات و فرهنگ پارسي به دنيا آمده بود، به نوشته روزنگار جهان به زبان انگليسي (صفحه ۳۳۸) ، در ۱۶ سالگي يك دانشمند تمام عيار بود. بوعلي سينا در عين حال يك فيلسوف و اديب بود و بيشتر سال هاي آخر عمر خود را در اصفهان گذرانيد. وي در دانش پزشكي كتابي تحت عنوان «قانون» نوشت كه تا پايان قرن ۱۹ كتاب درسي دانشكده هاي پزشكي اروپا بود. بوعلي بود كه براي نخستين بار علائم بيماري ها را اعلام داشت و نوشت كه چگونه مي توان از تغييرات نبض، احساس درد، قي و اسهال به اصل بيماري ها پي برد. به همين جهت، هر استاد و پزشكي كه كتاب راهنماي پزشكي تأليف كرده از بوعلي سينا به عنوان «پدر تشخيص بيماري ها» بر پايه علائم و زنگ خطرهاي آنها به نيكي و احترام ياد كرده و از ايران به عنوان كشوري كه چنين فرزند برومند، افتخارآميز و سودمندي به جهانيان عرضه داشته سپاسگزاري و قدرداني به عمل آورده است.
روش داستان نويسي «اوبلوموفيسم»
ديروز زادروز نويسنده روس «ايوان گنچارف» بود كه به سال ۱۸۱۲ به دنيا آمد و ۷۹ سال عمر كرد و داستان ها و سفرنامه هاي متعدد نوشت كه به انگليسي و ساير زبان ها ترجمه شده اند. وي با نوشتن داستان «اوبلوموف» كه شرح زندگي و كارهاي يك اشراف زاده تن پرور و بي درد است، سبك تازه اي در داستان نويسي به وجود آورد كه به «اوبلوموفيسم» معروف شده است. بقيه داستان هاي او از جمله «پرتگاه» از همين سبك خارج نبوده است. طبق اين سبك، نويسنده بايد يك مسئله روز جامعه خود را در قالب داستان مطرح سازد و اندرز و راه حل نشان دهد و آن چنان جالب بنويسد و ارتباط مطالب را از دست ندهد كه خواننده تا پايان، آن را بخواند و در ذهنش نقش بندد، راهنماي زندگاني او قرار گيرد و دست كم گرفتار آن لغزش ها نشود. «گنچارف» در عين حال يك سفرنامه نويس بسيار ماهر بود و مهارت خود را در كتاب «كشتي پالاس» كه شرح ديدار او از انگلستان، آفريقا و ژاپن است نشان داده است. ترجمه كتاب او «قصه مشترك» به انگليسي بارها تجديد چاپ شده است و يك داستان هميشه بهار و باقي ماندني است. اين داستان احساس و عواطف مشترك انسان ها، از هر ملت و نژاد و متكلم به هر زبان را در قبال مسائل و مشكلات، شادي ها و ناشادي ها، عدل و ظلم و... منعكس مي كند. از گنچارف نكته هاي اجتماعي جالب برجاي مانده كه به صورت يك مجموعه به چاپ رسيده است، از جمله اين نكته مهم: عمر آدمي كوتاه است و فرصت جبران بسياري از اشتباهاتش را نخواهد داشت، به ويژه در انتخاب همسر و به وجود آوردن فرزند و نيز نيكي كردن و باقي گذاردن نام نيك از خود. توصيه من اين است كه هر انسان پيش از دست زدن به هر كار مهم از تجربه ديگران آگاه شود و از تاريخ پند بگيرد. «تاريخ بشر» يك مشاور بي مواجب و بدون غرض همانند آينه است كه دستيابي به پندهاي آن آسان و در دسترس همگان است.

بر پرده سينماهاي تهران
* ماهي ها عاشق مي شوند (علي رفيعي): عصر جديد، شهر قشنگ، صحرا، فرهنگ، ناهيد، فلسطين، مركزي
* زن زيادي (تهمينه ميلاني): فرهنگ، آستارا، قدس، ايران، جمهوري، پيروزي، گلريز، عصر جديد، بهمن، شيرين، شيدا، پيام انقلاب، جي، كانون، المپيا.
* شارلاتان (آرش معيريان): بلوار، كانون، استقلال، جوان، پارس، شاهد، ميلاد، بهمن، آسيا، پايتخت، آسمان آبي، دهكده المپيك، سعدي، كارون، سپيده، قيام، حافظ، پيوند، ماندانا، فلسطين، گلريز، فردوسي، جي، سروش.
* بازنده: آفريقا، ايران، ملت، اروپا، تهران، پارس، سپيده.
* جايي براي زندگي (محمد بزرگ نيا): تهران، شهرتماشا.
* شاخه گلي براي عروس (اصغر هاشمي): شهر تماشا، جي.
* پرواز از اردوگاه: رنگين كمان، آرش.
* دارودسته نيويوركي ها: كريستال.

برگي از تاريخ
اعدام امپراتور اتريشي مكزيك
۱۹ ژوئن (روزي چون امروز) در طول تاريخ شاهد رويدادهاي مهمي بود كه برخي از آنها از اين قرارند: در سال ۱۹۰۳ نخستين مسابقه اتومبيلراني مسافت زياد به پايان رسيد و اتومبيل برنده مسابقه در سه ماه از سانفرانسيسكو خود را به نيويورك رساند. امروزه اتومبيل ها اين مسافت را به صورت عادي سه روزه طي مي كنند. در سال ۱۹۳۴ كميسيون ارتباطات آمريكا (اف.سي.سي) براي نظارت و تنظيم امور راديو، تلفن و تلگراف كه بعداً تلويزيون هم بر آنها اضافه شده است، آغاز به كار كرد ولي اجازه نيافت در امور نشريات كه قانون اساسي اين كشور آزادي آنها را تضمين كرده است مداخله كند. در آمريكا انتشار روزنامه نياز به دريافت پروانه از دولت ندارد. در سال ۱۳۱۴ه.ش. در تهران اعلام شد كه از اول تيرماه (همان سال)، صرف نظر از وسعت كشور و قرار گرفتن نصف النهارها، ساعت رسمي در همه نقاط يكنواخت خواهد بود. در سال ۱۹۶۱ انگلستان به شيخ نشين كويت استقلال داد و چون عراق مدعي شد كه كويت پيش از استعمار انگلستان گوشه اي از خاك آن كشور بوده و آن را تصرف خواهد كرد، دولت انگلستان تعهد سپرد كه از تماميت كويت دفاع كند و اين وضعيت سر آغاز مسئله اي ديگر در منطقه شده است. كويت در ۱۹۹۰ از سوي عراق تصرف شد كه ادامه اين اشغال چند ماه بعد منجر به جنگ آمريكا و عراق شد و تصرف عراق در سال ۲۰۰۳ از سوي آمريكا دنباله همان جنگ است.
و اينك برگي از تاريخ: ۱۹ ژوئن سال ۱۸۶۷ گرانددوك اتريشي، ماكسيميلين، پس از سه سال و اندي كه امپراتور مكزيك بود در اين كشور اعدام شد. وي قبلاً همسرش كارلوتا (شارلوت) را به اتريش فرستاده بود تا ضمن در امان ماندن از گزند، تلاش كند سران اروپا براي او كمك بفرستند. ماكسيميلين از خانواده هابسبورگ و برادر «فرانتس ژوزف» امپراتور وقت اتريش بود كه در اثناي جنگ داخلي ايالات متحده به خواست محافظه كاران مكزيك و با حمايت ناپلئون سوم امپراتور فرانسه قبول كرده بود امپراتور مكزيك شود تا در اين كشور جمهويخواهان بار ديگر بر سر كار نيايند و به علاوه، ايالات متحده تعرض ديگري به مكزيك نكند. ايالات متحده قبلاً چند ايالت مكزيك از جمله كاليفرنيا را ضميمه خود ساخته بود. ماكسيميلين كه برادرش اجازه نداده بود بيش از فرماندهي نيروي دريايي و حكومت «ونيز» و لمبارديا (واقع در ايتاليا) مقام بالاتري داشته باشد، پذيرفت كه به مكزيك برود و امپراتور اين كشور شود. ناپلئون سوم يك سپاه فرانسوي را با او به مكزيك فرستاد. در مكزيك، جمهوريخواهان به رهبري «بنيتو هوارز» با او بناي مخالفت گذاردند و ماكسيميلين كه به دليل پرورش اروپايي خود خواست محافظه كاران را برآورده نساخته بود پس از سه سال حكومت در وضعي قرار گرفت كه نه محافظه كاران مكزيك جانب او را داشتند و نه جمهوريخواهان از جنگ با او دست بر مي داشتند. اندكي بعد هم ناپلئون سوم احتمالاً تحت فشار ايالات متحده آمريكا كه از جنگ داخلي خود رهايي يافته بود نيروهايش را از مكزيك احضار كرد و طولي نكشيد كه ماكسيميلين از نيروهاي مخالف شكست خورد و با دو تن از ژنرال هايش دستگير و اعدام شد. ماكسيميلين هنگام اعدام ۳۵ ساله بود.
www.iranianshistoryonthisday.com

پاسخ به پرسش پزشكي
راه رفتن در حال خواب
بانويي گفته است كه گاهي شوهرش در حال خواب راه مي رود، حرف مي زند و به شخص نامعلوم پرخاش مي كند و به تازگي پنجره اطاق را هم شكسته است و پس از بيدار شدن اين كارهايي را كه انجام داده به ياد نمي آورد و پرسيده است علت چيست و چه بايد كرد. دكتر روزنفلد به اين بانو پاسخي مفصل داده كه خلاصه اش از اين قرار است: سبب راه رفتن در خواب هنوز به درستي روشن نشده است. چنين فردي را بايد سريعاً به دفتر يك روانپزشك رساند. روانپزشك ممكن است وي را به كلينيك ويژه بفرستد و در آنجا در اطاقي او رابخوابانند كه مجهز به دوربين و ضبط صوت هاي بسيار قوي و حساس است تا از جزئيات حركات او كه معمولاً در ثلث اول خواب شبانه روي مي دهد فيلم و صدا ضبط كنند و اين فيلم و صدا بعداً در شوراي روانپزشكان تحت مطالعه قرار گيرد. مثال هاي متعدد در دست است كه چنين افرادي در حال خواب دست به خشونت زده و حتي مرتكب قتل شده اند، بدون اين كه انگيزه داشته و از كاري كه كرده اند خبر داشته باشند. راه رفتن در خواب از مشكلات سلسله اعصاب و بي نظمي آنها حكايت مي كند.

شناسنامه
روزنامه صبح ايران: اجتماعي ـ فرهنگي ـ اقتصادي
صاحب امتياز: شهرداري تهران
مدير مسئول : محمود احمدي نژاد
چاپخانه هاي: افست و ايرانچاپ
نشاني و تلفن هاي همشهري
دفتر مركزي: تهران ـ خيابان آفريقا ـ كوچه تنديس ـ شماره ۱۰
كد پستي: ۱۹۱۵۶۵۶۳۵۳ ـ صندوق پستي: ۵۴۴۶/۱۹۳۹۵

نشاني اينترنت: http://www.Hamshahri.org
نشاني پست الكترونيكي: Editorial@Hamshahri.org


سازمان آگهي ها: خيابان مطهري ـ چهارراه سهروردي ـ شماره ۹۱
تلفن: ۸۶۰۶۶۰۴ ـ ۸۶۰۶۶۲۲ ـ ۸۶۰۶۵۹۸ ـ ۸۶۰۶۵۹۱ ـ ۸۴۲۳۳۶۲ ـ ۸۶۰۶۶۰۴
نمابر: ۸۶۰۶۶۵۴ ـ ۸۴۰۸۳۱۶ ـ ۸۴۰۶۱۳۲


دفتر مركزي راهنماي همشهري (نيازمنديهاي صبح تهران):
خيابان كريمخان زند ـ خيابان حافظ ـ كوچه امير رضايي ـ شماره ۲۱۴
تلفن: ۶۴۹۸۳۸۱


داستانك
قمري
هوا گرم شده بود. مادر بزرگ رفت كه حصير جلوي پنجره را پائين بياورد ولي ديد روي حصير دو قمري كوچك لانه كرده اند.
رضا ايزي

گشتي در دنياي خبرها
فعاليت رستوران با نام گاندي
دهلي نو: خانواده ماهاتما گاندي از دولت هند خواسته اند كه از فعاليت يك رستوران استراليايي با نام اين شخصيت بزرگ جلوگيري كند. اين رستوران استراليايي كه گاندي نام دارد انواع خوراك هاي گوشت و سبزيجات عرضه مي كند و به همين دليل يكي از نوادگان گاندي با شكايت به دولت هند خواستار جلوگيري از فعاليت اين رستوران به دليل سوءاستفاده از نام گاندي شده است. اين نواده گاندي مي گويد: پدربزرگ گوشت نمي خورد اما اين رستوران با نام وي گوشت مي فروشد.
مسابقه خوردن گزنه
لندن: نهمين دوره رقابت هاي بين المللي خوردن گزنه ديشب در يكي از شهرهاي جنوبي كشور انگليس برگزار شد. در اين رقابت كه هر سال برگزار مي شود، شركت كنندگان به خوردن برگ هاي گزنه مي پردازند و در نهايت كسي كه در طول يك ساعت بيشترين برگ گزنه را بخورد به عنوان فرد پيروز معرفي خواهد شد.
دردسر پدربزرگ
رم: سال گذشته يك پيرمرد ۸۰ ساله در ايتاليا كه با ۷ گربه اش زندگي مي كرد، با انتشار آگهي در روزنامه از خانواده هاي سراسر جهان خواست تا او را به عنوان پدربزرگشان بپذيرند و اعلام كرد مي خواست بابت اين پذيرش به آنها پول بپردازد.
سرانجام يك خانواده در ايتاليا سرپرستي وي را پذيرفت اما روز گذشته اعلام شد كه اين پيرمرد ۲۳۶۰ يورو بدهي براي اين خانواده باقي گذاشت و فرار كرد.
اين پيرمرد با مراجعه به دندانپزشك چندين عمل جراحي روي لثه هاي خود انجام داد و به جاي پرداخت پول نقد، دو فقره چك به دندانپزشك پرداخت كرد.
اما هر دو چك برگشت خورد و با توجه به اينكه پيرمرد متواري شده است، خانواده جديد او بايد اين پول را بپردازند.
در انتظار فرزند شانزدهم
آركانزاس: سرشناس ترين خانواده آركانزاس در پاييز امسال بزرگتر خواهد شد. اين خانواده قرار است صاحب شانزدهمين فرزند خود شوند.
جيم باب داگر، پدر اين خانواده كه قبلا نماينده مجلس آمريكا بود در اين رابطه مي گويد: من و همسرم عاشق بچه هستيم و خداوند ما را دوست دارد كه به صورت متوالي به ما فرزند هديه مي كند. از دو سال قبل تاكنون پدر خانواده مشغول ساخت يك خانه بسيار عظيم است كه صاحب يك آشپزخانه بسيار وسيع، ۱۰ سرويس بهداشتي و چندين اتاق بزرگ و كوچك خواهد بود. اين زوج قصد دارند باز هم بچه دار شوند.
جستجو در سطل زباله با تلفن همراه
نيويورك: يك زن ۳۸ ساله در آمريكا كه در يك سطل بزرگ زباله مشغول جمع آوري قوطي هاي آلومينيومي بود،  از خطر مرگ گريخت.
هنگامي كه اين زن داخل سطل مشغول جستجوي قوطي هاي آلومينيومي بود، ناگهان كاميون زباله شهرداري سطل را بلند كرد تا محتويات آن را داخل كاميون خالي و سپس آن را پرس نمايد. در همين حال زن ۳۸ ساله با داد و فرياد راننده را متوجه حضور خود كرد و از خطر مرگ نجات يافت.
قرار است راننده كاميون از اين زن شكايت كند. اين زن مدعي است به دليل نياز مالي به جمع آوري قوطي ها مي پرداخته اما از آنجا كه او صاحب تلفن همراه بود، پليس به او مشكوك شده است.
وكيل خسيس
لندن: نامه الكترونيكي رد و بدل شده ميان يكي از پردرآمدترين وكلاي انگليس و منشي دفتر كارش هياهوي عجيبي در رسانه هاي گروهي اين كشور ايجاد كرده است.
چندي پيش در رستوران شركت چند قطره سس گوجه فرنگي از دست منشي روي شلوار وكيل سرشناس ريخت. به همين دليل وكيل شلوار خود را به خشكشويي برد و در اين مكان متوجه شد كه بايد براي از بين بردن لك سس در حدود ۴ پوند بپردازد.
اين وكيل به همين دليل براي منشي خود يك نامه الكترونيكي ارسال كرد و در آن از وي خواست تا ۴ پوند هزينه خشكشويي را پرداخت كند. منشي هم كه به شدت عصباني شده بود اين نامه الكترونيكي را در اينترنت منتشر كرد تا وكيل ثروتمند را شرمنده كند.

ساعات شرعي
اذان ظهر امروز: ساعت ۱۳و ۶ دقيقه
اذان مغرب امروز: ساعت ۲۰ و۴۴ دقيقه
اذان صبح فردا: ساعت ۴ و ۲ دقيقه
طلوع آفتاب فردا: ساعت ۵ و ۴۹ دقيقه

بر ديوار نگارخانه ها
* نگارخانه والي: نمايشگاه نقاشي استادان آبرنگ ايران / تا ۳۱ خرداد / ميدان ونك، خيابان خدامي، پلاك ۸۶ / تلفن: ۸۰۴۷۶۹۸
* نگارخانه شقاقي: نمايشگاه نقاشي امير نوري زاده / ۳ تا ۱۰ تير / خيابان ولي عصر، روبروي مسجد بلال، كوچه مهري، پلاك ۵۳ / تلفن: ۲۰۴۸۹۱۸
* نگارستان شاهد: نمايشگاه نقاشي نرگس صدري زاده / تا اول تير / خيابان ولي عصر، بالاتر از بزرگمهر، پلاك ۵۱۹ / تلفن: ۶۹۶۹۶۲۶
* گالري سيحون: نمايشگاه نقاشي افشين پيرهاشمي / تا سوم تير خيابان خالد اسلامبولي، كوچه چهارم، پلاك ۳۰ / تلفن: ۸۷۱۱۳۰۵
* گالري گلستان: نمايشگاه نقاشي كامران بهروز / ۳ تا ۹ تير / دروس، خيابان كماسايي، پلاك ۴۲ / تلفن: ۲۵۴۱۵۸۹
* گالري گلستان: نمايشگاه نقاشي نيره هندي / اول تا ۴ تير و نمايشگاه نقاشي مريم اوحدي تا ۲ تير ميدان ونك، خيابان ونك، كوچه ارم، پلاك ۵۴ / تلفن: ۸۷۹۶۸۰۹
* نگارخانه الهه: نمايشگاه نقاشي گروه حلقه / تا دوم تير / خيابان آفريقا، گلفام، شماره ،۴۷ تلفن: ۲۰۵۴۱۲۸
* گالري هفت ثمر: نمايشگاه آثار چوب نقش مهرداد دهگان / تا اول تير / خيابان مطهري، كوه نور، كوچه پنجم، شماره ۲۵ / تلفن: ۸۷۳۱۴۰۳
*گالري آتبين: نمايشگاه نقاشي محمدعلي شرافي تهراني / تا ۳۱ خرداد / خيابان ولي عصر، نرسيده به پارك وي، كوچه خاكزاد، پلاك ۱+۱۲ / تلفن: ۲۰۱۷۷۶۱
* نگارخانه دريابيگي: نمايشگاه گروهي نقاشي پرستو محسني و هنرجويان ۳ تا ۸ تير / شهرك قدس، فاز ،۳ خيابان دوم، پلاك ۱۱۶۵/ تلفن: ۸۰۸۳۳۲۷
* نگارخانه شيث: نمايشگاه نقاشي آمنه اربابون / ۳۱ خرداد تا ۶ تير / چهارراه ولي عصر، ضلع جنوبي پارك دانشجو، كوچه شيرزاد، پلاك ۴۱ / تلفن: ۶۷۰۹۱۸۵
* نگارخانه آرا: نمايشگاه نقاشي عاطفه آرميده / تا دوم تير / ميدان هفت تير، كوچه مازندراني، پلاك ۲۷ / تلفن: ۸۸۲۴۵۴۲
* مان هنرنو: نمايشگاه آثار گروهي از استادان گرافيك / از اول تير به مدت يك ماه / خيابان شريعتي، بعد از پل صدر، خيابان ميرزاپور، پلاك ۳۳ / تلفن: ۲۲۰۱۹۸۴
*گالري برگ: نمايشگاه نقاشي دانشجويان دانشگاه آزاد / ۴ تا ۱۲ تير / خيابان ولي عصر، بالاتر از ونك، دامن افشار، پلاك ۱/۱۲
* نگارخانه گل: نمايشگاه نقاشي آزاده رجب زاده / ۳ تا ۸ تير / ميدان فاطمي، خيابان جويبار، جنب مسجد نور، پلاك ۶۰ / تلفن: ۸۹۵۹۲۱۶

گل و گياه
گل ترمس (لوپن)
000147.jpg
نام علمي:Lupinus arboreus
خانواده: LEGUMINOSAE
گياه هميشه سبز يا نيمه هميشه سبز به بلندي و گستردگي ۲ متر است سنبله هاي گلهاي معطر و آبي رنگ آن در اواخر بهار و تابستان ظاهر مي شوند.
نيازها: به مكان آفتابي، خاك نسبتاً غني و سبك با زهكش خوب نياز دارد. پس از پايان گلدهي ساقه هاي گل را كاملاً حذف مي كنند. حداقل دماي قابل تحمل آن ۵- درجه سانتي گراد است.
ازدياد: از طريق تهيه قلمه از ساقه هاي جانبي كه گلدهي ندارند در بهار يا اوايل تابستان امكان پذير است.
سازمان پارك ها و فضاي سبز شهر تهران
www.tehranparks.org
tehranparks@tehranparks.org

صفحه آخر
اجتماعي
اقتصادي
دانش انفورماتيك
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
شهري
ورزش
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
شناسنامه
داستانك
دنياي خبرها
ساعات شرعي
برديوارنگارحانه ها
گل و گياه
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش انفورماتيك   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |