پنجشنبه ۲ تير ۱۳۸۴ - - ۳۷۳۰
كشف علائم اوليه آلزايمر
دانشمندان موفق به كشف علائمي شدند كه 9 سال قبل از بروز آلزايمر خود را نشان مي دهد
000492.jpg
عليرضا آشوري
هم اينك 5/4 ميليون نفر در آمريكا از آلزايمر رنج مي برند و پيش بيني مي شود تا سال 2050 اين رقم به عدد باور نكردني 14 ميليون نفر برسد. تغيير در روش زندگي مي تواند از وقوع آلزايمر جلوگيري كند
محققان مي گويند يك تغيير ظريف در بخش  حافظه مغز مي تواند 9 سال قبل از بروز علائم آلزايمر وقوع آن را پيش بيني كند. اين يافته محصول موجي از تحقيقات متعدد است كه تشخيص اوليه از بين رفتن مرگبار حافظه را هدف گرفته تا شايد روزي بتواند از وقوع آن پيشگيري كند.
محققان مغز افراد ميانسال و مسن را وقتي در سلامت كامل بودند اسكن كردند. آنها كشف كردند كاهش مصرف انرژي در بخشي از مغز به نام هيپوكامپوس دقيقا نشان مي دهد كه چه كسي ممكن است آلزايمر بگيرد يا دچار مشكلات مرتبط با حافظه شود. اين يافته ها در 85درصد موارد صحيح هستند.
محقق ارشد اين تحقيق ليزا ماسكوني ، عضو هيات علمي دانشكده پزشكي دانشگاه نيويورك مي گويد: ما عامل پيشگويي اوليه را يافته ايم. به نظر مي رسد هيپوكامپوس نخستين بخشي است كه درگير مي شود. 
اما هنوز تا پيشنهاد اسكن مغزي براي پيش بيني آلزايمر راه زيادي باقي است. اين يافته بايد تاييد شود. همچنين سوالاتي تاريخي و قديمي درباره چگونگي آگاهي افراد از وقوع آلزايمر وجود دارد در حالي كه هنوز راهي براي پيشگيري از آن وجود ندارد.
هنوز اين كشف مي تواند راهبر دانشمندان براي تحقيق در زمينه درمان يا دست كم به تاخير انداختن حملات تخريب كننده مغزي باشد. هم اينك 5/4 ميليون نفر در آمريكا از آلزايمر رنج مي برند و پيش بيني مي شود تا سال 2050 اين رقم به عدد باور نكردني 14 ميليون نفر برسد. علاوه بر اين، محققان اشاره مي كنند كه تغيير در روش زندگي مي تواند از وقوع آلزايمر جلوگيري كند.
ويليام تايز، مدير گروه تحقيقات انجمن آلزايمر آمريكا مي گويد: همين كه ما مي توانيم درباره پيشگيري از آلزايمر صحبت كنيم به خودي خود هيجان انگيز است. او خاطرنشان مي سازد كه 10 سال قبل تحقيقات با بدبيني محض چنين فرضي را مطرح مي ساختند.
در كنار اين تحقيق نتايج تحقيقات جالب ديگري نيز درباره آلزايمر در كنفرانس پيشگيري از آلزايمر عنوان شد: محققان مي  گويند افرادي كه دست كم سه بار در هفته آبميوه يا سبزي مي خورند، 4 برابر كمتر در معرض خطر پيشرفت آلزايمر قرار دارند. اين مطالعه روي 1800 نفر ژاپني مسن مقيم آمريكا انجام گرفت. اين فرضيه كه آبميوه حاوي سطح بالايي از پلي فنول است و مي تواند نقش پيشگيري كننده در وقوع آلزايمر داشته باشد مجددا به وسط كشيده شده است.
تحصيلات پايين و سكته مغزي و بيماري هاي لثه اهميت به مراتب بيشتري از ژنتيك در بروز اختلالات حافظه دارد. اين نتيجه حاصل تحقيق روي 100 بيمار مبتلا به اختلال حافظه بود كه همگي يك خواهر يا برادر دوقلوي سالم داشتند. تحريكات مغزي ناشي از تحصيلات، باعث رشد نرون ها مي شود. اين تحقيق بيماري هاي لثه را به عنوان نشانه التهاب مغز در نظر گرفته است.
كاهش فعاليت  فيزيكي و اجتماعي در سنين پيري يك عامل خطرناك محسوب مي شود. موسسه ملي افزايش سن ضمن اشاره به اين مطلب تاكيد مي كند: هنوز به طور دقيق اين مسئله قابل اثبات نيست ولي فعاليت اجتماعي به هر حال محرك مغز محسوب مي شود.
اگر مغز سالم و فعال يك انسان با زندگي سالم را كنار بگذاريم، جست و جوي بزرگ، يافتن راهي براي كشف بيماري پيش از وقوع آن است و به نظر مي رسد اين راه، يافتن گيرنده هاي زيستي است كه مي تواند هدفي براي درمان هاي پيشگيري كننده باشند.
دكتر نيل گراف رادفورد از بيمارستان مايو معتقد است: اين هدف با انجام آزمايش كلسترول براي بيماران آلزايمري قابل انجام و دستيابي است. او سطح خوني انواع متفاوت بتاآميلوئيد را در خون 565 بيمار اندازه گرفت. بتاآميلوئيد پروتئين چسبنده اي است كه به صورت پلاك هايي تجمع يافته در سلول هاي مغزي بيماران مبتلا به آلزايمر رسوب مي كند. يافته ها نشان داد افرادي كه واجد سطح پايين تري از انواع آميلوئيد هستند سه بار بيشتر در معرض خطر ابتلا به نقصان حافظه قرار مي گيرند. دكتر رادفورد نتيجه مي گيرد شايد سطح پايين آميلوئيد در خون به اين دليل است كه اين ماده در سلول هاي مغزي رسوب كرده است.
اسكن مغزي هم اكنون در موارد پيشرفته مي تواند پلاك هاي آلزايمري را نشان دهد. مطالعه ما سكوني نخستين تحقيقي بود كه از اين روش براي معاينه مغز بيماران پيش از وقوع علائم استفاده كرده است.
اين اسكن خاص كه PET نام دارد مي تواند تصاويري از چگونگي مصرف گلوكز در مغز تهيه كند. گلوكز اصلي ترين ماده حياتي مورد استفاده سلول هاي مغزي است.
ماسكوني 53 فرد سالم را با اين روش اسكن كرد و به مدت 24 سال آنها را تحت نظر گرفت. بيش از 6 نفر از اين تعداد آلزايمر گرفته و 19 نفر به نوع خاصي از آلزايمر به نام MCI مبتلا شدند. تمام اين بيماران در زمان سلامت، دچاركاهش متابوليسم گلوكز در قسمت هيپوكامپوس مغز خود بوده اند.
بقيه تحقيقات هم از نقش اوليه هيپوكامپوس حمايت مي كنند. محققان دانشگاه ويسكانسين از اسكن مغزي ديگري به نام MRI فانكشنال براي تحقيق روي فرزندان نوجوان سالم و بيماران مبتلا به آلزايمر استفاده كردند. آنها دريافتند كه هيپوكامپوس اين نوجوانان به اندازه افرادي كه سابقه آلزايمر در خانواده خود ندارند، فعال نيست.
براي اثبات نقش اوليه اين بخش از مغز، موسسه ملي افزايش آمريكا با حمايت مالي صنعت داروسازي و انجمن آلزايمر آمريكا تحقيقي 60 ميليون دلاري را طراحي كرده اند تا در آن مغز 800 نفر آمريكايي مسن را اسكن و تغييرات بيولوژيك مغز آنها را ثبت كنند.
دكتر مارك  سگر، استاد دانشگاه ويسكانسين مي گويد: اينكه آلزايمر اين قدر زود آغاز مي شود و پيشرفت مي كند، نشان مي دهد كه حتي افراد جوان نيز بايد روش زندگي خود را اصلاح كنند. او مي گويد: اميدواريم 55 سال چندان دير نباشد.
منبع:ABC News

گوشت قرمز و خطر ابتلا به سرطان
000417.jpg
محققان بين المللي گزارش كرده اند باتوجه به مدارك مستند علمي و بر مبناي مطالعه روي عادت غذايي نيم ميليون نفر كه انواع و اقسام مواد غذايي حاوي گوشت قرمز را مصرف مي كنند، اين افراد بشدت در معرض خطر ابتلا به سرطان كولون (روده بزرگ) هستند.
كساني كه در روز دو نوع غذا كه عمدتا حاوي گوشت قرمز باشد، مصرف كنند، 35 درصد بيشتر از افرادي كه هفته اي يك بار چنين غذاهايي مصرف مي كنند، در معرض خطر ابتلا به اين نوع سرطان هستند. آژانس بين المللي سازمان بهداشت جهاني براي پيشگيري از سرطان به همه توصيه كرده  تا بيشتر از گوشت ماهي استفاده كنند. مركز تحقيقات پزشكي، مركز تحقيقات سرطان بريتانيا و آژانس بين المللي WHO در تحقيقات سرطان با همكاري اتحاديه اروپا مطالعه اي در زمينه ارتباط سرطان و تغذيه انجام دادند. در اين تحقيق رژيم غذايي زنان و مردان در 10 كشور به مدت پنج سال مورد مطالعه قرار گرفت. آنها دريافتند خوردن فيبر به شكل سبزي و ميوه و دانه هاي غلات خطر ابتلا به سرطان در اثر گوشت قرمز را كاهش مي دهد و افراد بايد يك روز در ميان از گوشت سفيد بخصوص گوشت ماهي استفاده كنند.
شيلا بينگهام از مركز تحقيقات تغذيه دانشكده پزشكي دانشگاه كمبريج مي گويد: مردم احتمال مي دادند كه مصرف زياد گوشت قرمز و فرآيند شده (مثلا انواع همبرگر) خطر ابتلا به سرطان روده را افزايش مي دهد، اما اين يكي از بزرگترين مطالعاتي است كه در سراسر جهان در اين زمينه انجام شده و در خود اروپا نخستين تحقيقي است كه ارتباط قدرتمند بين اين دو عامل را ثابت كرده است. كساني كه بيشتر در معرض خطر هستند روزانه بيش از 160 گرم گوشت قرمز مي خورند. يك استيك معمولي معمولا 140 گرم و يك همبرگر 100 گرم وزن دارد. كوچكترين انواع سوسيس هركدام حدودا 20 گرم وزن دارند، ولي سوسيس هاي معمولي تقريبا 40 گرم هستند. محققان انگليسي مي گويند انگليسي ها روزانه به طور متوسط 93 گرم گوشت قرمز مي خورند و اين نشان مي دهد اغلب انگليسي  ها احتمالا دليلي براي تغيير عادت غذايي خود ندارند.مطالعه موسسه تحقيقات سرطان اروپا كه در ژورنال بين المللي انجمن سرطان نيز به چاپ رسيد، نشان مي دهد خطر ابتلا به سرطان در افرادي كه ميوه، سبزي و انواع غلات را مصرف مي كنند به مراتب پايين تر است.به همين دليل توصيه مي شود همراه با گوشت قرمز حتما سبزي يا دانه هاي غلات نيز مورد استفاده قرار گيرد. همچنين در كساني كه يك روز در ميان 80 گرم ماهي مي خورند (نوع ماهي تفاوتي ندارد) نوعي حالت حفاظتي نسبت به سرطان روده ايجاد مي شود كه خطر ابتلا به سرطان را 30 درصد در مقايسه با افرادي كه هفته اي يك بار ماهي مي خورند، كاهش مي دهد. طبخ گوشت قرمز با سبزي و مواد حاوي فيبر و مصرف كمتر گوشت هاي قرمز فرآيند شده مثل سوسيس، همبرگر، كالباس و غذاهايي از اين دست مي تواند باز هم خطر ابتلا به سرطان را كاهش دهد. گرچه در ايران اگر بخواهيم بر مبناي نظرات اين مقاله نگاه كنيم، اوضاع چندان جالب نيست، چون استفاده از گوشت ماهي در مقايسه با گوشت قرمز به هيچ وجه بالا نيست و مصرف غذاهاي فرآيند شده روز به روز در كشور افزايش مي يابد.
منبع: گاردين

آيا تعيين جنسيت جنين قبل از بارداري امكانپذير است؟
000384.jpg
مجيد حسن قمي- جنسيت جنين هميشه مورد توجه خاص خانواده ها در سراسر دنيا بوده است و هم اكنون نيز گاهي يكي از معضلات بارداري تطابق جنين موجود در رحم با جنسيت مورد درخواست پدر و مادر است. از نظر طبيعي در مقابل هر 100 دختر، حدود 102 تا 105 پسر به دنيا مي آيند.
اگرچه در جوامع پيشرفته تعيين جنسيت جنين اغلب موضوع مهمي نيست، ولي در اين جوامع و حتي در بين تحصيلكردگان علاقه به يك جنس گاهي بيشتر است.
زماني كه مي خواهيد صاحب فرزند شويد، تجربه اي جالب و ترسناك را پيش رو داريد و در اين مقاله سعي مي شود به برخي از مسائل مهم اين دوران پرداخته شود. از زماني كه تصميم مي گيريد صاحب فرزند شويد، بهتر است سه تا شش ماه وقت بگذاريد تا آماده شويد. به وزن مناسب برسيد، عادت هاي خوب را تجربه كرده و عادت هاي بد را رها كنيد. سلامت همسر شما نيز در اين چند ماه قبل از حاملگي خيلي مهم است، چون حدود 70 روز طول مي كشد تا اسپرم مرد به رشد كامل برسد.
حتما با دكتر خانوادگي تان مشورت كنيد تا آزمايش هاي لازم براي تشخيص كم خوني، سرخجه (چنانچه در مدت حاملگي سرخجه بگيريد در رشد بچه تاثير مي گذارد)، ديابت و هر نوع بيماري خانوادگي يا ارثي كه داريد، انجام شود. داروهايي كه بدون تجويز پزشك مصرف مي كنيد، قطع كنيد و در صورت بروز بيماري به پزشك خود در مورد قصد بارداري آگاهي دهيد تا از تجويز داروهايي كه مصرف آنها در اين دوران منع شده است، خودداري كند.بهتر است اگر سيگاري هستيد آن را ترك كنيد تا به سلامت خود و نوزادتان حداكثر كمك را برسانيد. طبق آخرين تحقيقات همه زناني كه قصد باردارشدن دارند بايد 4/0 ميلي گرم اسيد فوليك در هر روز مصرف كنند و اين عمل را در 12 هفته اول بارداري ادامه دهند.
غذاهاي غني از اسيد فوليك عبارتند از: انواع گوشت ها، تخم مرغ، غلات كامل (لوبيا، نخود فرنگي و ...) و ميوه هايي مثل پرتقال، ليمو، توت فرنگي، طالبي، موز و سبزي هايي مثل كاهو، گوجه فرنگي و بخصوص كلم بروكسل و كلم دكمه اي. سعي كنيد از غذاهاي متنوع استفاده كنيد، ولي از مصرف هر نوع گوشت نيم پخته يا تخم مرغ نيم پخته خودداري كنيد، چون مصرف اين غذاها گاهي منجر به بروز مشكلاتي مثل سقط جنين يا زايمان بچه مرده خواهد شد. زماني كه نياز به راديولوژي داريد با پزشك خود مشورت كنيد. چنانچه در منزل گربه داريد و مي خواهيد جاي آن را تميز كنيد يا باغباني مي كنيد، از دستكش استفاده كنيد تا احتمال بروز بيماري توكسوپلاسموزيس كه گاهي در رشد جنين تاثير مي گذارد، كاهش يابد.
تاثير رژيم غذايي در تعيين جنسيت
رژيم غذايي استانداردي براي تعيين جنسيت جنين به دليل تنوع و تفاوت عادت هاي غذايي در كشورهاي متفاوت وجود ندارد، اما طبق تحقيقات مي توان از تعادل يون هاي منيزيم، سديم، پتاسيم و كلسيم در اين مورد استفاده كرد. مثلا براي داشتن فرزند پسر مي توان از غذاهاي شور، موز، خرما، هويج، سيب زميني، جگر، گوشت و تخم مرغ استفاده كرد. بهتر است باتوجه به جنسيت موردنظر از سه ماه قبل از بارداري از چنين رژيم هايي استفاده شود، ولي تاكيد بيشتر بر ماه قبل از بارداري است. رعايت چنين رژيم هايي فقط به وسيله زن لازم است و چنانچه اين رژيم ها منطقي و زير نظر متخصص فن تغذيه تنظيم شده باشند، به عنوان يك نسخه پزشكي (نه يك دستور آشپزي) به كار برده مي شود و در چنين صورتي استفاده طولاني مدت از اين رژيم ها خطرآفرين نيست.

كلينيك
بازرسي مراكز تهيه و توزيع موادغذايي در طول شبانه روز
راه اندازي شعب شوراهاي حل اختلافات ويژه تخلفات بهداشتي در كشور
000393.jpg
كارشناس مسئول اداره بهداشت مواد غذايي و بهسازي اماكن عمومي از راه اندازي شعب شوراهاي حل اختلافات ويژه تخلفات بهداشتي در كشور خبر داد.
مهندس سيدرضا غلامي در گفت وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: از اين پس با راه اندازي اين شوراها به كليه تخلفات بهداشت محيط سريعا رسيدگي مي شود.
وي افزود: بازرسان بهداشتي اين اجازه را دارند كه با كارت بازرسي در هر ساعتي از شبانه روز از مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي و اماكن عمومي بازديد كنند. غلامي با بيان اينكه بازرسي مراكز تهيه، توزيع و فروش مواد غذايي و اماكن عمومي نظير آرايشگاه ها، گرمابه، استخر، پارك ها، پانسيون ها، سراي سالمندان و مهدهاي كودك به عهده وزارت بهداشت است، اظهار داشت:  در فصل گرما به دليل شيوع بالاي بيماري هاي روده اي ناشي از عدم رعايت مسائل بهداشت فردي و فسادپذيري مواد غذايي، كنترل همكاران بهداشت محيط افزايش مي يابد.
وي گفت: حداكثر تمركزكاري در فصل تابستان بر اماكن خاصي چون بستني و آبميوه فروشي ها و اماكن بين راهي، اغذيه فروشي ها و استخرهاي شناست.
غلامي ادامه داد: بر مبناي آيين نامه مقررات بهداشتي قانون اصلاح ماده 13 مصوب آذر ماه 79، كنترل در سطح عرضه مواد غذايي كه به عهده وزارت بهداشت قرار دارد، مبني بر رعايت سه فصل بهداشت فردي، مسائل ساختماني و بهداشت تجهيزات است كه در اين ميان بهداشت فردي از اهميت بيشتري برخوردار است.
به گفته وي، براساس ماده قانوني 14 و 11، كنترل مواد غذايي در سطح عرضه و كنترل كيفي در اولويت كاري اين وزارتخانه قرار دارد. كارشناس مسئول اداره بهداشت مواد غذايي و بهسازي اماكن عمومي مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت با اعلام راه اندازي 110 آموزشگاه بهداشتي اصناف در بخش خصوصي، گفت: بر مبناي ماده 1 قانون اجرايي 13 مواد غذايي، اصناف با گذارندن دوره آموزشي 40 ساعته در اين آموزشگاه ها با كليه مسائل بهداشتي صنفي و عمومي آشنا مي شوند.
غلامي با بيان اينكه مناسب ترين آبميوه مصرفي در ايام تابستان آبميوه هاي بسته بندي است، افزود: مصرف آبميوه تهيه شده به روش سنتي با رعايت مسائل بهداشتي مطرود نيست، ولي نمونه برداري هاي تصادفي به عمل آمده از اين آبميوه هاي سنتي، آلودگي ميكروبي بالا را گزارش كرده است كه بروز اسهال هاي اوليه را سبب مي شود.
وي بهسازي محيط، رعايت بهداشت فردي از جمله استفاده از دستكش و وجود كارت معاينه پزشكي را براي متصديان آبميوه فروشي ها الزامي دانست و افزود: ماهيت برخي آبميوه ها نظير شيرموز و معجون به لحاظ مواد مصرفي به گونه ايست كه آلودگي ميكروبي آنها بالاست، لذا فروش و مصرف آن از سوي وزارت بهداشت ممنوع اعلام شده است و اين در حاليست كه همواره شاهد فروش اين مواد در سطح كشور هستيم.
وي افزود: به لحاظ كمبود نيروي انساني و تعدد مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي، در نظارت بر اين مراكز در كلانشهرها با مشكل روبه رو هستيم، لذا در ماده 94 برنامه چهارم توسعه واگذاري نظارت اين اماكن و مراكز به بخش خصوصي با نظارت عاليه مركز بهداشت عنوان شده است.
مهندس غلامي با اشاره به ضرورت افزايش تعداد بازرسي ها در فصل گرما و در شهرهاي مسافرپذيري چون مشهد، قم و اصفهان به لحاظ كنترل بيشتر، ادامه داد: بر اساس آخرين آمار ارائه شده يك ميليون و 200 هزار مركز تهيه و توزيع مواد غذايي و اماكن عمومي در كشور وجود دارد، در حالي كه فقط 5000 بازرس بهداشتي در سيستم بهداشتي مشغول فعاليتند كه اين امر خود گوياي ضرورت همكاري مردم با ارگان هاي دولتي است. غلامي در پايان از هموطنان خواست تا در صورت مشاهده موارد غيربهداشتي به نزديك ترين مركز بهداشتي مراجعه و يا با تماس با اطلاعات تلفن شهرستان خود، شماره تلفن مركز بهداشت محل و يا شهرستان را دريافت كنند.

اتاق انتظار
000396.jpg
ضرر قليان و پيپ همسان با سيگار
يك متخصص قلب و عروق اعلام كرد: مصرف قليان و پيپ هيچ تفاوتي با مصرف سيگار ندارد، بلكه علاوه بر مضرات سيگار، زيان هاي خاص خودش را نيز دارد. دكتر هاشم كازراني در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا ـ منطقه كرمانشاه ـ با اعلام اين خبر اظهار كرد: به عنوان مثال سرطان زبان در افرادي كه به مقدار فراوان پيپ مي كشند، ثابت شده است.
وي در خصوص توتون هاي ميوه اي نيز گفت: در توتون هاي ميوه اي مواد معطري افزوده مي شود كه شناخته شده نيست و اين مواد ممكن است در آينده مسائل خاص خودش را داشته باشد. اين متخصص با بيان اينكه هر نوع ماده مخدري كه منشاء آن تنباكو باشد براي بدن زيان آور است، گفت: موادي كه بر اثر دود حاصل از تنباكو به داخل بدن منتقل مي شود، باعث بيماري هاي قلبي - عروقي مي شوند.
كازراني در پايان خاطرنشان كرد: به اين دليل كه سيگار سهل الوصول تر بوده و فرد در طول روز و در هر شرايط و مكاني مي تواند سيگار بكشد، آثار آن مشخص تر است.
000402.jpg
ورزش مداوم و پيشگيري از سرطان سينه
زنان در هر گروه سني مي توانند با انجام حركات ورزشي به طور منظم ميزان خطر ابتلا به سرطان سينه را كاهش دهند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در دانشگاه علوم پزشكي ايران، مطالعات علمي بارها نشان داده است كه ورزش منظم به بدن انسان در مقابله با بيماري ها كمك مي كند، در ضمن مشخص شده براي آغاز فعاليت هاي ورزشي محدوديت سني وجود ندارد.
در مقاله اي كه به تازگي در نشريه انجمن پزشكي آمريكا منتشر شده، آمده است: حتي كساني كه وارد دوره يائسگي شده اند نيز مي توانند با ورزش كردن خطر سرطان سينه را كاهش دهند.
دكتر مك تيرنان و همكارانش با مطالعه روي 740 زن دريافته اند ريسك بروز سرطان سينه در زناني كه به طور منظم براي ورزش وقت صرف مي كنند، 20 درصد كمتر از ساير زنان است و در عين حال آنها دريافتند زنان چاق تنها زماني بيشترين بهره را از ورزش مي برند كه وزن خود را كم كنند.
به علاوه در همين مطالعه گزارش شده است كه انجام ورزش هاي نه چندان سخت مانند پياده روي، دوچرخه سواري و شنا، 5 بار در هفته از هر فعاليت ديگري مؤثرتر است.
000426.jpg
كاهش بيماري هاي قلبي با مغزه هاي خشكبار
مغزهاي گردو، فندق، بادام، پسته، بادام زميني و انواع تخمه، دستگاه دفاعي بدن را تقويت مي كنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از منابع اينترنتي، طبق تحقيقات انجام شده از ديگر خواص اين مغزها مي توان به كاهش كلسترول خون، كاهش ابتلا به بيماري هاي قلبي ـ عروقي،  پيشگيري از پوكي استخوان و بيماري هاي دوران پيري اشاره كرد.
اين مغزها در هرم غذايي در گروه گوشت ها قرار مي گيرند و پروتئين، آهن، روي، كلسيم، پتاسيم و بسياري از مواد معدني ديگر را دارا هستند.
آنژين قلبي براي سيگاري ها
پزشكان هشدار دادند: خطر بروز بيماري هاي قلبي در افراد سيگاري 20 برابر همسالان غير سيگاري آنهاست.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خطر پوكي استخوان و ورم مفاصل در زنان و مردان سيگاري و شيوع زخم هاي معده در اين افراد بيشتر است. استعمال دخانيات مقاومت دستگاه تنفسي در برابر عفونتها را كاهش و سبب پيدايش يا تشديد انواع بيماري هاي تنفسي و ريوي مي شود كه از جمله اين بيماري ها مي توان به برونشيت مزمن و آسم اشاره كرد. پزشكان مي گويند:  كمتر از يك دقيقه پس از مصرف سيگار شدت ضربان قلب افزايش مي يابد. تماس با دود سيگار اطرافيان در دوران آبستني ممكن است باعث كم وزني نوزاد شود و همچنين سيگاري بودن پدر و مادر يك عامل خطر براي مرگ شيرخواران است.
به گزارش ايسنا، توان جسمي و ذهني كودكاني كه با دود سيگار تماس دارند كمتر از ديگر كودكان است.

درمانگاه
آرمانشهر
ايرانشهر
تهرانشهر
جهانشهر
دخل و خرج
در شهر
شهر آرا
|  آرمانشهر  |  ايرانشهر  |  تهرانشهر  |  جهانشهر  |  دخل و خرج  |  در شهر  |  درمانگاه  |  شهر آرا  |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |