ژاپن همچنان پيشتاز
تازه ترين آمارهاي انتشار يافته در زمينه سرمايه گذاري هاي علمي- تحقيقاتي در سال 2003 ميلادي، از پيشتازي كشور ژاپن در اين زمينه حكايت دارد.
به گزارش خبرگزاري بي. بي. سي، آمارها نشان
مي دهد ژاپن در سال 2003 ميلادي، 15/3 درصد از توليد ناخالص داخلي خود را براي تحقيق و توسعه (R&D) هزينه كرده است. بر اساس اين گزارش، رقم مورد نظر در ايالات متحده آمريكا 59/2 درصد و در اتحاديه اروپا 93/1 درصد بوده است. اين گزارش مي افزايد در صورت تداوم روند كنوني سرمايه گذاري هاي تحقيقاتي، كشور چين بزودي در اين زمينه از اتحاديه اروپا پيشي خواهد گرفت. با وجود اين، اتحاديه اروپا هدفي را دنبال مي كند كه بر اساس آن، قصد دارد با تقويت سرمايه گذاري هاي تحقيقاتي خود، سرمايه گذاري در بخش تحقيق و توسعه را تا سال 2010 ميلادي به 3 درصد كل توليد ناخالص داخلي اين اتحاديه افزايش دهد.
اتحاديه اروپا همچنين قصد دارد در راستاي سياست هاي خود در اين زمينه، شوراي تحقيقاتي اين اتحاديه را در آينده نزديك تشكيل دهد.
بر پايه آمارهاي منتشر شده، در فاصله سالهاي 1997 تا 2002، ميزان سرمايه گذاري تحقيقاتي شركت هاي اتحاديه اروپا در ايالات متحده آمريكا به ميزان
۵۴ درصد و همچنين ميزان سرمايه گذاري هاي تحقيقاتي شركت هاي آمريكايي در كشورهاي اتحاديه اروپا به ميزان 38 درصد افزايش يافته است.
روبات لوسي
نتايج حاصل از بررسي يك مدل روباتيك تكاملي نشان مي دهد آسترالوپيتكوس افارنسيس، گونه اي از انسان هاي اوليه كه در حدود 3 ميليون و 200 هزار سال پيش روي زمين زندگي مي كرده، قادر به راه رفتن به صورت ايستاده و قائم و روي دو پا بوده است.
گزارش نشريه همكاري انجمن سلطنتي انگليس حاكي است اين مدل روباتيك بر اساس فسيل و ردپاي لوسي (نخستين فسيل كشف شده از اين گونه از انسان هاي نخستين) طراحي و ساخته شده است و در درك وضعيت گونه ياد شده، كمك فراواني به دانشمندان كرده است. بر اساس اين گزارش، لوسي در سال 1974 به وسيله گروهي از انسان شناسان در اتيوپي كشف شد.
از اشتها تا حافظه
به گفته بيوشيميدان هاي اسكاتلندي، هورموني كه ميزان اشتها و گرسنگي را تنظيم مي كند، ممكن است در تقويت حافظه نيز نقش داشته باشد.
بر اساس مقاله انتشار يافته در شماره اخير نشريه نيچرپژوهشگران دانشگاه دوندي اعلام كردند: هورمون لپتين افزون بر كنترل خوردن غذا، وزن بدن و ايجاد انگيختگي براي روي آوردن به غذا، همچنين تاثير عميق و قابل توجهي نيز بر فرآيندهاي يادگيري و حافظه در مغز بر جا مي گذارد.
اين مقاله مي افزايد هدف اصلي تاثيرگذاري هورمون لپتين در مغز، ناحيه اي از اين اندام مهم به نام هيپوكامپ است و اين هورمون مي تواند سطح ارتباط ميان سلول هاي عصبي موجود در هيپوكامپ مغز را در چارچوب فرآيندي موسوم به LTP افزايش دهد.
نتايج به دست آمده از سوي دانشمندان اسكاتلندي همچنين مي تواند پرتو بيشتري بر ارتباط ميان چاقي و اضافه وزن و نيز يادگيري و حافظه در انسان بيفكند.
انگشت اعتباري!
محققان ژاپني اعلام كردند ممكن است بتوان بزودي از اثر نوك انگشتان دست به جاي كارت هاي اعتباري استفاده كرد. به گزارش نشريه نيچردانشمندن ژاپني بتازگي با بهره گيري از پرتوهاي ليزر موفق به ايجاد طرح شماره هايي روي پوست نوك انگشتان شدند كه در تلفيق با اثر انگشت ها، طرح منحصر به فرد جديدي را ايجاد مي كند.
بر اساس اين گزارش، از اين تكنيك مي توان براي ايجاد كد هاي ويژه در نوك انگشت ها استفاده كرد تا انسان ها بتوانند در موارد گوناگون از آن بهره گيرند، به طوري كه جانشيني اين روش به جاي كارت هاي اعتباري، گوشه اي از افق اين تكنيك ويژه است.
پايگاه تحقيقاتي جديد
انگلستان جزئيات طرح ساخت پايگاه تحقيقاتي جديد اين كشور را در قاره يخ زده قطب جنوب اعلام كرد. به گزارش خبرگزاري بي. بي. سي، اين ايستگاه تحقيقاتي كمتر از 800 تن وزن خواهد داشت و در ارتفاع چهار متري از سطح زمين منجمد قرار مي گيرد.
بر اساس اين گزارش، پايگاه مورد نظر از يك طرح آيروديناميكي برخوردار است كه عبور بادها و جريان هاي هوايي را از اطراف آن تسهيل مي كند تا مقاومت كمتري در برابر اين جريانات صورت گيرد.
پايگاه ياد شده كه Halley VI نام دارد، مي تواند در تمام طول سال و در دماي 5 تا 40 درجه سانتيگراد زير صفر قطب جنوب، ميزبان دانشمندان و محققان باشد.
مواد ساختماني اين ايستگاه تحقيقاتي از بريتانيا و از فاصله 16 هزار كيلومتري به قاره جنوبگان حمل خواهد شد.