دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۷۶۲ - Aug 1, 2005
حضرت اميرالمؤمنين علي(ع): دانش بيش از آن است كه بتوان همه آن را فرا گرفت، پس، از هر دانشي نيكوترين آن را ياد گيريد.
غررالحكم/۴۲
امروز با حافظ
به خال هندويش بخشم سمرقند و بخارا را
اگر آن ترك شيرازي به دست آرد دل ما را
كه عشق از پرده عصمت برون آرد زليخا را
من از آن حسن روزافزون كه يوسف داشت دانستم
۱۲ هزار هنرمند تحت پوشش بيمه قرار گرفتند
نخستين  همايش  ملي  تكريم  هنرمندان  صاحب  نام  و پيشكسوت  كشور در اردبيل  برگزار شد.
معاون  هنري  وزارت  فرهنگ  و ارشاد اسلامي در اين  همايش  گفت : تكريم هنرمندان  در ايجاد نشاط هنري  دركشور لازم  است  و علاوه بر اين  به  مسايل  ديگري كه  مربوط به  اين  قشر مي شود، بايد توجه  ويژه  شود.
محمدحسين  ايماني  افزود: به  همين  منظور ۱۴۰ نفر از هنرمندان  كشور ازتسهيلات  بلند مدت  برخوردار شده اند و ۱۲ هزار نفر از هنرمندان  كشور تحت پوشش  بيمه  قرار گرفته اند.
وي  اجراي  طرح  ارزشيابي  هنرمندان  را گام  مهمي در شناسايي  و درجه  بندي آنان  ذكر كرد و گفت : تاكنون  سه  هزار نفر از هنرمندان  كشور در رشته هاي مختلف  هنري  ارزشيابي  شده اند.
معاون  هنري  وزارت  ارشاد به تهيه  طرح  نظام  جامع  تامين اجتماعي  هنرمندان  اشاره  كرد و افزود: اجراي  اين  طرح  دغدغه هاي  هنرمندان را كم  مي كند.
وي  گفت : سند ملي  توسعه  تئاتر نيز براي  گسترش  اين  هنر در شهرستانها به عنوان  آخرين  برنامه  هنري  دولت  خاتمي امروز براي  تصويب  نهايي  در هيات  دولت مطرح  مي شود.ايماني  افزود: اولين  جشنواره  آواها و نواهاي  مذهبي  يادواره  استاد رحيم موذن  زاده  اردبيلي  تا سه  ماه  آينده  در شهر اردبيل  برگزار مي شود.
وي  گفت : اميدوارم  هنر كشور همچون  هشت  سال  گذشته  و با همين  سرعت  و قوت در دولت  آينده  ادامه  يابد و از هنرمندان  كشور به  عنوان  سرمايه هاي  معنوي كشور حمايت  لازم  به  عمل  آيد.

هنرمند ايراني مقيم آمريكا:
تكنيك، شرط حضور سينما در عرصه جهاني است
حسن  لطفي  چهره پرداز(گريمور) برجسته  ايراني  مقيم  آمريكا معتقد است  كه سينماي  ايران  براي  تداوم  حضور در عرصه هاي  جهاني  نياز به  تحول  و دستيابي به  تكنيك روز دنيا را دارد.
وي  كه  پس  از ۱۵ سال  به  كشور بازگشته  به  خبرنگار گروه  فرهنگي ايرنا، افزود: وجود ظرفيت هاي  بسيار بالاي  انساني  در عرصه هاي  مختلف  به ويژه هنري  ايجاب  مي كند كه  از تجارب  ديگران  ازجمله  ايرانيان  مقيم  خارج  به  نحومطلوب  استفاده  كرد.
لطفي  كه  دوره هاي  حرفه اي  سبك هاي  مختلف  چهره پردازي  را در هاليوود گذرانده گفت : با دست  پر به  كشور بازگشتم ، اميدوارم  مسئولان  حوزه  فرهنگ  وهنر زمينه همكاري  و آموزش  جوانان  بااستعداد در زمينه  چهره  پردازي  در سينما را برايم  فراهم  كنند.
چهره پرداز فيلم هاي  مطرح  سياره  ميمون  ها و آستين  پاورز ادامه  داد: آشنايي  بافناوري  نوين  صنعت  فيلم  جهاني  امروزبراي  ساختن  فيلم اجتناب  ناپذيربوده  و بازاريابي  براي  محصولات  هنري  يك  اصل  به  حساب  مي آيد.
وي  بابيان  اين  كه  سينماي  ايران  حرف هايي  براي  گفتن  دارد، توضيح  داد: دوره  سينماي  ايدئولوژيك  و اين  نوع  تفكر در حوزه  فيلم سازي  پايان  يافته است  با اين  حال  سينماي  ايران  در جهان  به  سينماي  ايدئولوژيك  شهرت  دارد.
لطفي  يادآورشد: سينماي  هاليوود به  دليل  فقدان  قصه  و موضوع  به  احياي سينماي  كلاسيك  روي  آورده  اگرچه  نبود ايدئولوژي  آدم ها را دچار هرج  و مرج كرده  است .
اين  هنرمند ايراني  مقيم  آمريكا ادامه  داد: براي  حضور موثر در عرصه هاي هنري  به ويژه  سينما بايد از فناوري  قديمي عبور كرده  و زبان  جديد را براي توليد و عرضه  آثار انتخاب  كنيم .وي  تصريح  كرد: اعتماد به  متخصصان  ايراني  مقيم  خارج  از كشور و فضاسازي مناسب  براي  فعاليت  آنها در داخل  ضروري  است .
لطفي  اظهار داشت : ايرانيان  خارج  از كشور همواره  خواهان  انتقال  تجربيات ارزشمند خود به  ايران  هستند.

بهارستان
بچه اي در صحرا به مادر گفت: «مرا در شب تاريك، از سياهي، هولي مانند ديوي روي مي نمايد و عظيم مي ترسم.»
مادر گفت: «مترس! چون آن صورت را بيني، دلير بر وي حمله كن، پيدا شود كه خيال است نه حقيقت.»
گفت:« اي مادر! اگر آن سياه را مادرش همين وصيت كرده باشد، من چه كنم؟!»
جلال الدين بلخي

يك فيلمساز:
فيلم كوتاه قرباني برداشت نادرست مديريت هاست
ايرنا: عباس  صالح  مدرسه اي  كارگردان  حوزه  فيلم  كوتاه  گفت : سينماي  مستند و كوتاه  قرباني  برداشت  ناصحيح  مديريت  كلان  و توجه  بيش  از حد به  سينماي  بلند است .وي  در گفت  و گو با ايرنا، افزود: متاسفانه در حال  حاضر حوزه  سينماي  كوتاه  به رغم  داشتن  متولي  دچار هرج  و مرج است  و امور تقريبا تعطيل  است .
كارگردان  مستند پيامبران  سرزمين  ما تصريح  كرد: متاسفانه  مسئولان  سينماي مستند با وجود زحمت  فراوان ، سلايق  شخصي  خود را بر ضوابط اداري  در امور دخالت  دادند.
عده اي  دائم  در حال  كار و توليد و ديگر فيلم سازان  منتظر دريافت  وام  و تجهيزات اند!
صالح  مدرسه اي  به  ملاقات  با معاون  امور سينمايي  وزارت  ارشاد به  عنوان نماينده  فيلم سازان  كوتاه  اشاره  كرد و افزود: مشكلات  و تنگناهاي  اين سينما در ديدار با معاون  وزير بررسي  شد.
وي ، تغيير اساسنامه  انجمن  سينماي  جوانان ، ارايه  گزارش  شفاف  مالي  از عملكرد مديريت  قبلي  انجمن  به  همراه  تهيه  گزارش  مستند در مورد هزينه كرد بودجه  اين  بخش  را از جمله  موضوع هاي  مورد بحث  با معاون  سينمايي  عنوان  كرد.
اين  كارگردان  يادآورشد: معاون  سينمايي  با سعه  صدر مشكلات  را پذيرفت  و ابراز اميدواري  كرد كه  با ارايه  گزارش هاي  شفاف  ابهام  ايجاد شده  در اين  بخش برطرف  شود.

برگي از تاريخ
انقلاب نيكاراگوئه همزمان با انقلاب اسلامي ايران
اول اوت (روزي چون امروز) در طول تاريخ شاهد رويدادهاي مهمي بود كه برخي از آنها از اين قرارند: در سال دهم پيش از ميلاد، كلاديوس كه در ۵۱ سالگي از سوي سناي روم امپراتور اين كشور شد به دنيا آمد و در طول زمامداري خود كوشش بسيار كرد تا طرز تفكر رومي ها را با توجه به حقايق زمان تغيير دهد و از جمله اين كه پيشروي و توسعه روم بايد عمدتاً در غرب صورت گيرد تا شرق، زيرا براي توسعه قلمرو روم در شرق نياز به مقابله با ايران است كه روم استطاعت آن را ندارد و همواره تلفات و هزينه سنگيني را متحمل شده است. در سال ۵۲۷ ميلادي ژوستي نينان (ژوستينيانوس) امپراتور روم شد و ۸۳ سال حكومت كرد. ژوستي نيان در طول حكومت ۳۸ ساله خود، در آفريقا، اسپانيا و غرب به فتوحات بزرگي نائل آمد ولي سه بار از ايران شكست نظامي خورد و اراضي وسيعي را از دست داد. در سال ۱۶۱۹ نخستين دسته بردگان سياهپوست آفريقايي كه ۲۰ نفر بودند به مهاجرنشين انگليسي ويرجينيا (ايالات متحده امروز) منتقل شدند و انتقال اين گروه، سرآغاز برده داري در آمريكاي شمالي و فروش سياهان بود. جمعيت سياهپوستان ايالات متحده كه فرزندزادگان بردگان هستند اينك حدود ۳۲ ميليون نفر است. در سال ۱۹۴۳ در اغتشاشات نژادي محله سياهپوست نشين هارلم در شهر نيويورك ۵ تن كشته و ۴۱۰ نفر مجروح شدند. در سال ۱۹۵۰ جزيره گوام واقع در اقيانوس آرام يك منطقه آمريكايي اعلام شد. گوام كه قبلاً متعلق به اسپانيا بود در پي جنگ آمريكا و اسپانيا، از آغاز قرن ۲۰ به آمريكا منتقل شده بود كه در جريان جنگ جهاني دوم موقتاً به تصرف ژاپن در آمد. در سال ۱۹۵۲ (۱۳۳۱ ه..ش) اشرف پهلوي خواهر دوقلوي شاه به دستور دكتر مصدق از ايران اخراج شد. دكتر مصدق با مداخله بستگان و نزديكان شاه در امور كشور شديداً مخالف بود و اشرف را يك مداخله گر فطري مي دانست. اشرف يك سال بعد در همين زمان (در آستانه براندازي ۲۸ مرداد ۱۳۳۲) به گونه اي محرمانه به ايران بازگشت و طبق برخي نوشته ها، در توطئه كودتا شركت داشت. در سال ۱۹۶۶ حادثه اي بي سابقه در دانشگاه تكزاس واقع در شهر آستين روي داد. در اين روز چارلز جوزف ويتمن دانشجوي ۲۵ ساله رشته معماري كه قبلاً يك سرباز سپاه تفنگداران بود، پس از كشتن مادر و همسر خود در خانه هاي جداگانه، با تفنگ و به حدكافي مهمات به دانشگاه بازگشت و از برج ۲۷ طبقه دانشگاه بالا رفت و از آنجا بناي تيراندازي به پايين را گذارد و به هركس كه در ديد او قرار گرفت تيراندازي كرد، از دانشجو و استاد تا مراجعين عادي و كارمندان. در اين تيراندازي ۱۴ تن از جمله يك بانوي حامله كشته و ۳۳ تن ديگر زخمي شدند و چارلز جوزف هم به دست پليس كشته شد. وي يك دانشجوي آرام و ساعي شناخته مي شد. در سال ۱۹۷۵ موافقتنامه هلسينكي به امضاي ۳۵ كشور از جمله آمريكا و شوروي رسيد كه به موجب آن اين ممالك در زمينه حقوق بشر و ساير مسائل مشابه جهاني تعهد همكاري سپردند. در سال ۱۹۹۵ كمپاني سازنده وسائل برقي وستينگهاوس شبكه تلويزيوني قديمي آمريكا «سي.بي.اس» را به ۵ ميليارد و چهار صد ميليون دلار خريداري كرد. به اين ترتيب هر سه شبكه بزرگ تلويزيوني آمريكا در دست كمپاني هايي كه خارج از حرفه رسانه اي بودند قرار گرفتند.
و اينك برگ امروز: اول اوت سال ۱۹۷۸ ميلادي و در جريان انقلاب اسلامي ايران كه گزارش هاي مربوط به آن در صدر اخبار جهان قرار داشت، آن دسته از مردم نيكاراگوئه كه ضد حكومت خانواده ساموزا بودند، (همانند ايرانيان) در سراسر اين كشور دست به اعتصاب و راهپيمايي زدند و مخالفت خود را كه از روز وقوع زمين لرزه مرگبار شهر ماناگوئه آغاز كرده بودند به اوج رساندند (در جريان دو انقلاب ايران و نيكاراگوئه، در طبس نيز زلزله اي مشابه زمين لرزه ماناگوئه روي داد كه به تشديد فعاليت انقلابيون كمك كرد). اعتراض مردم نيكاراگوئه عمدتاً به اين بود كه چرا بستگان ساموزا مقام هاي دولتي و شركت هاي انتفاعي و منابع ثروت را در انحصار خويش قرار داده اند و به ساير اتباع كشور راه نمي دهند و چرا «آناستازيو ساموزا دبايله» در پايان دوره شش ساله رياست جمهوري خود انتخابات را برگزار نكرده و بنابراين، حكومت او غير قانوني است و... دوهفته بعد از ميان مخالفان كه از قشرهاي مختلف بودند، گروه مسلح چپگراي ساندينيست ها كاخ دولت را تصرف و ۱۵۰۰ كارمند آن را به گروگان گرفت و چندي بعد ساموزا براثر فشار اين مخالفت ها به پاراگوئه گريخت، زيرا دولت آمريكا در آخرين لحظه حاضر نشده بود به او (عامل خود) پناهندگي دهد و دو ماه بعد در شهر آسانسيون (پايتخت پاراگوئه) هدف گلوله بازوكا قرار گرفت و كشته شد.
www.iranianshistoryonthisday.com

پاسخ به پرسش پزشكي
۲ پاسخ: عمل بلع و رابطه نور با چشم
دكتر روزنفلد به دو پرسش پزشكي چنين پاسخ داده است:
«گلوبوس هيستريكوس» حالتي است كه در برخي افراد در پي يك ناراحتي عصبي (عاطفي از جمله اندوه و حتي استرس) پديد مي آيد و چنين فردي را دچار دشواري بلع مي كند. اين قبيل افراد احساس مي كنند كه در گلويشان تورم وجود دارد كه بايد در رفتن به دفتر روانپزشك و دريافت دارو و اندرز درنگ نكنند.
بر خلاف باور عمومي، كار زياد به چشم آسيب نمي رساند. چشم مانند هر عضو ديگر بدن اگر كار نكند تنبل مي شود و كارايي خود را از دست مي دهد. عدم تنظيم عينك و كار كردن با چشم در نور ناكافي است كه به اين عضو بدن و قسمتي از مغز كه در ارتباط با آن است آسيب مي زند. زاويه تابش نور هنگام كار كردن با چشم و انعكاس نور پس از برخورد با ميز، كاغذ و اشياء اطراف نقش بزرگي را ايفاء مي كند كه بايد آن را با جابه جايي تصحيح كرد. خيره شدن به صفحه تلويزيون و مانيتور كامپيوتر نيز براي مدتي طولاني (در يك روز) عاري از زيان نيست.

تازه هاي دنياي رسانه ها
باز گشت به اخبار ايران
رسانه هاي آمريكايي به ويژه شبكه هاي تلويزيوني از پريروز بار ديگر به انتشار اخبار ايران بازگشته و مهلت ايران به سه كشور اروپايي تا دوشنبه را با تفسير منتشر كرده بودند كه اگر اروپا تا دوشنبه پيشنهاد تازه ندهد، برنامه هاي اتمي ايران از سر گرفته خواهد شد و اين در حالي است كه دو روز بعد از اتمام مهلت (چهارشنبه) رئيس جمهور جديد در مجلس حضور مي يابد تا پس از اداي سوگند كار خود را آغاز كند. به گزارش رسانه هاي آمريكا، هنوز رسماً نامي از وزيران و همكاران دكتر احمدي نژاد برده نشده است. طبق گزارش رسانه هاي آمريكايي، احمدي نژاد نخستين رئيس دولت ايران در تاريخ معاصر اين كشور كهنسال است كه به سبك كشورهاي پيشرفته، براي انتخاب همكاران و اعضاي كابينه اش كميته هاي مشورتي از كارشناسان معتمد تشكيل داد تا بهترين ها براي هر رشته انتخاب شوند. به گزارش رسانه هاي آمريكايي، اطرافيان احمدي نژاد گفته اند به رغم شايعاتي كه چندي پيش در آمريكا انتشار يافت و به سرعت كمرنگ شد، وي در نظر دارد در سپتامبر براي شركت در جلسات مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك شركت كند و گويا از ايرانيان مقيم آمريكا خواسته شده است كه اگر مشكلي و نظري دارند مي توانند در طول اقامت او در نيويورك با وي درميان بگذارند. وي يك جلسه عمومي هم با ايرانيان مقيم آمريكا خواهد داشت. اين روزها در ايران مانند همه كشورها، خاتمي كه دوره رياست جمهوري اش در شرف پايان يافتن است، سرگرم شركت در مراسم و ايراد نطق هاي خداحافظي و اشاره به كارهايي است كه انجام داده است. ضمناً همفكران سه نامزد انتخاباتي كه موفق نشدند، اين روزها سرگرم تلاش پي گير براي ايجاد سه حزب با برنامه و ديدگاه هاي متفاوت از هم هستند. بايد دانست كه هنوز ايرانيان به صورت ملل ديگر عادت به عضويت و شركت فعال در احزاب ندارند و روزنامه هاي معمولي (نه حزبي) عمدتاً كار احزاب را انجام مي دهند كه عملي مغاير حرفه روزنامه نگاري است.
داستان شنيدني نامگذاري ماه اوت (آگست يا اوگوست)
اوت (آگست يا اوگوست)، هشتمين ماه ميلادي در تقويم گريگوري، از امروز آغاز شده است كه روزنامه ها در بسياري از كشورهاي مسيحي مذهب، درباره تاريخچه و داستان نام گذاري آن مطالب مفصل انتشار داده اند كه جالب و خواندني است. خلاصه اي از اين مطالب از اين قرار است:در تقويم رومي كه به دستور «ژوليوس سزار» تدوين شده بود و «سال» در آن به مانند تقويم ايرانيان از مارس آغاز مي شد، ماه اوت فعلي ماه ششم بود و سكستيليس (ماه ششم) خوانده مي شد. ماه پيش از آن را به اين مناسبت كه ژوليوس سزار در آن به دنيا آمده بود، ژولاي (جولاي يا  ژوئيه) نامگذاري كرده بودند كه پس از گذشت بيش از دو هزار سال به همين نام باقي مانده است. پس از سزار، پسر خوانده او «گايوس اوكتاويوس» به سمت امپراتور انتخاب شد و سزار اوكتاويانوس نام گرفت. سناي روم پس از غلبه اوكتاويانوس بر مخالفين و در صدر آنان ماركوس آنتونيوس و كلئوپاترا ملكه يوناني تبار مصر، وي را لقب «اوگوستوس» داد و پيشنهاد او را كه به تنهايي حكومت كند و شريك نداشته باشد تصويب كرد. گام بعدي اوگوستوس كه پا در جاي پاي پدر خوانده اش مي گذارد، گذاردن نام خود بر يكي از ماه هاي سال بود و ماه ششم را كه متعاقب ماه ژولاي بود برگزيد و آن را «اوگوست» ناميد كه هنوز باقي مانده است. كار بعدي او كه خودخواهي محض خوانده شده است اين بود كه اعلام كرد ماه اوگوست بايد مانند ماه ژولاي ۳۱ روز باشد تا دست كمي از ماه ژوليوس سزار نداشته باشد كه عملي شده است و به اين ترتيب، سال ميلادي كه خورشيدي است داراي هفت ماه ۳۱ روزه است!اوگوستوس پس از ۴۰ سال حكومت در نوزدهم اوگوست (ماهي كه به نام خودش بود) در سال ۱۴ ميلادي (۱۹۹۱ سال پيش) درگذشت. از كارهاي ديگر اوگوستوس كه به صورت ميراثي براي دولت امروز آمريكا باقي مانده است، اصطلاح صلح رومي (پاكس رومانا) است. وي گفت كه دولت روم با هيچ دولتي سر جنگ ندارد و تجاوزي از ناحيه روم صورت نمي گيرد و جنگ هايي كه انجام مي شود، تنها به خاطر صلح و حفظ امنيت اتباع روم است و تعرض محسوب نمي شوند!
نويسنده اي كه آخرين تأليفش را در ۹۹ سالگي نوشت
امروز سالگشت درگذشت «نيراد چودري» نويسنده بنام بنگالي است كه اول اوت سال ۱۹۹۹ در يكصد و دو سالگي درگذشت و ده ها اثر داستاني و غيرداستاني از خود به جاي گذارد. چودري كه در بنگال شرقي (بنگلادش امروز) به دنيا آمده و در هند و انگلستان زندگي كرده بود در ۹۹ سالگي آخرين كتاب خود تحت عنوان «۳ سوار» را نوشت. نوشتن يك كتاب كامل و جالب و بدون نقص در اين سن، در تاريخ ادبيات جهان بي سابقه بوده است. چودري كه در دانشگاه، رشته تاريخ را تحصيل كرده بود، كار نويسندگي را از نوشتن مقاله و تفسير خبر آغاز كرد. وي براي راديو هند هم تفسير مي نوشت و شخصاً اين تفسيرها را مي خواند. نخستين اثر او كه در عين حال معروف ترين آنها است، «سرگذشت يك هندي گمنام» عنوان دارد. پيروزي اين كتاب، باعث شد كه چودري بيشتر كتاب هايش را به شكل بيوگرافي بنويسد. كتاب معروف ديگر او «خاور، خاور است و باختر، باختر» عنوان دارد. چودري در اين كتاب، نقطه ضعف ملل شرقي را نداشتن روزنامه نگار واقعي و قاضي تمام عيار دانسته و نوشته است كه عادت چاپلوسي، كتمان حقيقت، رواج رشوه در سازمان هاي دولتي، فساد اداري و پارتي بازي از عوامل بزرگ عقب ماندگي مشرق زميني ها است كه بايد آنها را به حساب مغول ها گذاشت كه پس از استيلا بر بيشتر مناطق آسيا، مستقيم و غيرمستقيم باعث رواج اين عادات بد شده اند.

كلاس هاي تابستاني در هنرستان كمال الملك
هنرستان كمال الملك وابسته به اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران، كلاسهاي هنري خود را در فصل تابستان آغاز كرده است.
به گزارش روابط عمومي اين اداره  كل، استادان مجرب هنرستان كمال الملك، رشته هاي طراحي، نقاشي، مينياتور و تذهيب، طرح و نقش قالي، مجسمه سازي، خوشنويسي و چاپ باتيك را به هنرجويان آموزش  مي دهند.
هنرستان كمال الملك هر سال در رشته هاي هنري ياد شده از بين بزرگسالان (بالاي ۱۴ سال) به شكل پذيرش هنرجوي آزاد و بدون در نظر گرفتن مدرك تحصيلي از نيمه دوم شهريورماه نام نويسي مي كند.
علاقه مندان براي نام نويسي مي توانند به خيابان انقلاب، پيچ شميران، خيابان تنكابن، كوچه سردار، شماره ۳۹ مراجعه براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره تلفن ۷۵۳۷۴۵۸ تماس حاصل كنند.

شناسنامه
روزنامه صبح ايران: اجتماعي ـ فرهنگي ـ اقتصادي
صاحب امتياز: شهرداري تهران
مدير مسئول : محمود احمدي نژاد
چاپخانه هاي: افست و ايرانچاپ
نشاني و تلفن هاي همشهري
دفتر مركزي: تهران ـ خيابان آفريقا ـ كوچه تنديس ـ شماره ۱۰
كد پستي: ۱۹۱۵۶۵۶۳۵۳ ـ صندوق پستي: ۵۴۴۶/۱۹۳۹۵

نشاني اينترنت: http://www.Hamshahri.org
نشاني پست الكترونيكي: Editorial@Hamshahri.org


سازمان آگهي ها: خيابان مطهري ـ چهارراه سهروردي ـ شماره ۹۱
تلفن: ۸۶۰۶۶۰۴ ـ ۸۶۰۶۶۲۲ ـ ۸۶۰۶۵۹۸ ـ ۸۶۰۶۵۹۱ ـ ۸۴۲۳۳۶۲ ـ ۸۶۰۶۶۰۴
نمابر: ۸۶۰۶۶۵۴ ـ ۸۴۰۸۳۱۶ ـ ۸۴۰۶۱۳۲


دفتر مركزي راهنماي همشهري (نيازمنديهاي صبح تهران):
خيابان كريمخان زند ـ خيابان حافظ ـ كوچه امير رضايي ـ شماره ۲۱۴
تلفن: ۶۴۹۸۳۸۱


داستانك
جشن
دشمن با سپاهي فيل سوار به قلعه حمله كرده بود. فيلها چنان بزرگ و چشمگير بودند كه ديگر چشمي براي ديدن موريانه ها باقي نمانده بود. مردم قلعه مدتها سرگرم جدال با فيل سواران بودند، شجاعانه جنگيدند و در اين ميان موريانه ها به آسودگي هرچه ستون و پايه و تخته و چوب بود جويدند و پوك كردند.
مردم برسپاه فيل سوار پيروز شدند.
در شب جشن پيروزي، سربازان شجاع قلعه ،مي خوردند و مي نوشيدند و از رشادت هايشان در جنگ قصه ها مي گفتند. سرداران و اميران بر تخت هايشان لميده بودند كه... وقتي قلعه فروريخت جشن موريانه ها آغاز شد.
سوسن طاقديس

گشتي در دنياي خبرها
كلاهبرداري اينترنتي
بوينس آيرس : پليس آرژانتين ۱۵ نفر را به جرم ميليون ها دلار كلاهبرداري اينترنتي دستگيركرد. اين افراد كه از مليت هاي مختلف هستند با سرقت اطلاعات محرمانه بانكي مشتريان از حساب هاي بانكي اينترنتي آنان برداشت مي كردند.
آنها ابتدا به آلوده و ويروسي كردن كامپيوتر مشتريان مي پرداختند و سپس رمز عبور آنان را به دست مي آوردند.
آژير ايدز
حيدرآباد: روز شنبه اين هفته و در يك لحظه مشخص صداي بوق خودروها، زنگ مدارس و كليساها و همچنين آژيرهاي خطر در جنوب هند به صورت همزمان به صدا درآمد كه اين اقدام سمبليك براي جلب توجه مردم نسبت به خطرات بيماري ايدز بود. در حال حاضر بيش از ۵ ميليون نفر در هند مبتلا به ايدز هستند كه اين آمار در جنوب اين كشور بسيار نگران كننده تر است.
زن خوشبخت
دوبلين: يك زن ايرلندي در مسابقه بخت آزمايي اروپا برنده ۱۱۵ ميليون يورو شد كه ركوردي جديد محسوب مي شود.
نكته جالب اينكه هنگامي كه اين خانم متوجه شد بليتش برنده شده است، از بيم به سرقت رفتن آن به اداره پليس رفت اما مأموران مسئوليت مراقبت از بليت را نپذيرفتند. وي سر انجام به بانكي كه در آن حساب داشت مراجعه كرد و رييس بانك حاضر شد بليت برنده را در گاو صندوق بانك حفظ كند.
گوزن سرگردان
نيويورك: يك گوزن سرگردان، پيست گلف يك شهر را به تسخير خود در آورده است. اين گوزن بي آزار دو روز پيش وارد اين پيست گلف شد و به استراحت در سايه درختان پرداخت و ظاهراً قصد ترك اين مكان را ندارد. به هر حال مسئولان اين پيست تا فردا به اين حيوان مهلت داده اند پيست را ترك كند در غير اين صورت وي را به زور بيرون خواهند انداخت.
تعقيب خودروي فراري
كانزاس سيتي: باز كردن در خودرو در حين حركت فكر خوبي نيست به ويژه در يك بزرگراه پرتردد.
اما اين كار را يك راننده ۳۱ ساله انجام داد. هنگامي كه خودرو در حال حركت بود، وي در خودرو را باز كرد تا آب دهان خود را به بيرون پرتاب كند.
او در اثر اين بي احتياطي از خودرو بيرون افتاد اما اين پايان ماجرا نبود چون با وجود مصدوميت بدنبال خودرواش دويد. راننده جوان هم اكنون در بيمارستان بستري است.
سرقت عينك
توكيو: يك مرد ۲۹ ساله در ژاپن كه ۱۲۵ جفت عينك و ۳۰ جفت لنز طبي در خانه خود نگهداري مي كرد توسط پليس دستگير شد.
اين مرد از نوجواني علاقه اي ويژه به استفاده از عينك داشت و همواره از عينك دوست خود استفاده مي كرد. به همين دليل در بزرگسالي اقدام به سرقت عينك ها و لنز هاي مردم مي كرد. البته در اغلب مواقع وي با زور و كتك زدن مردم به سرقت از آنها مي پرداخت.

ساعات شرعي
اذان ظهر امروز:ساعت ۱۳و ۱۱ دقيقه
اذان مغرب امروز:ساعت۲۰و ۲۸ دقيقه
اذان صبح فردا:ساعت ۴و ۳۶ دقيقه
طلوع آفتاب فردا:ساعت ۶ و ۱۳ دقيقه

گل و گياه
كامليا
003663.jpg
نام علمي: Camellia sasanqua Yuletide'
خانواده: THEACEAE
درختچه اي هميشه سبز، كند رشد ولي پرپشت با فرم مخروطي شكل، داراي برگهايي به رنگ سبز تيره و براق به طول ۵/۴ سانتيمتر، گل هاي كم گلبرگ و معطر آن به رنگ قرمز با پرچمهاي زرد رنگ و قطر ۵ سانتيمتر از اواخر پائيز تا اواخر زمستان ظاهر مي شوند. بعنوان گياه گلداني و يا كاشت در گلدانهاي جلوي پنجره ها مناسب است.
نيازها: مكان كاملا گرم و آفتابي، خاك داراي زهكشي خوب با PH خنثي تا اسيدي، پس از پايان گلدهي مي توان آن را هرس فرم نمود. حداقل دماي قابل تحمل آن ۵- درجه سانتيگراد است.
ازدياد: از طريق قلمه چوب سخت يا قلمه نيمه رسيده از اواسط تابستان تا اول زمستان يا به وسيله پيوند زدن در آخر زمستان يا اول بهار امكان پذير است.
سازمان پارك ها و فضاي سبز شهر تهران
www.tehranparks.org
tehranparks@tehranparks.org

صفحه آخر
اجتماعي
اقتصادي
دانش انفورماتيك
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
شهري
ورزش
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
شناسنامه
داستانك
دنياي خبرها
ساعات شرعي
گل و گياه
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش انفورماتيك   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |