گروه سياسي: حجت الاسلام مصطفي پورمحمدي وزير كشور چهل روز پس از رأي اعتماد از مجلس شوراي اسلامي و آغاز به كار خود، در اولين كنفرانس مطبوعاتي خود به تشريح برنامه ها و اهداف وزارتخانه متبوع خود پرداخت.
در حاشيه
بيشترين سئوال خبرنگاران پيرامون انتقادها در زمينه انتصابات اخير وزير كشور بود كه وزير كشور هم پاسخ داد: ما حدود ۱۲۰۰ پست در وزارت كشور داريم ولي من تا به حال تنها ۵ استاندار و ۵ مدير در داخل وزارتخانه را تعيين كرده ام.
* پورمحمدي در برخي موارد سعي داشت تا سئوالات خبرنگاران را با سئوال پاسخ دهد و مصاحبه مطبوعاتي او به صورت محاوره اي برگزار شود.
* هنگامي كه يكي از خبرنگاران احتمال استيضاح پورمحمدي در مجلس را با توجه به آراء پايين رأي اعتماد او مطرح كرد، وزير كشور تأكيد كرد نمايندگان داراي حقوق قانوني خودشان هستند و هر تصميمي كه بگيرند ما استقبال مي كنيم.
وزير كشور در ابتداي صحبت هاي خود گفت من در برنامه هايم كه در مجلس هم ارائه كردم، گفتم حضور من در وزارت كشور با يك رويكرد تحولي خواهد بود كه اين تحولات سه ركن اساسي دارد.
وي افزود: سه ركن بحث ارتقاء سلامت سياسي و اجتماعي، بهبود خدمت رساني عمومي و نهايتاً امنيت فراگير كانون توجه بنده در وزارت كشور خواهد بود.
پورمحمدي در ادامه جلسه به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد و درباره برنامه هاي وزارت كشور در زمينه احزاب گفت: مردم مدل مردم سالارانه را پذيرفته اند و ما بايد لوازم آن را فراهم آوريم و در اين راستا احزاب جايگاه ويژه اي دارند.
وي در مورد حل مشكل ترافيك تهران گفت: ما با شهردار تهران صحبت هايي كرده ايم تا با تمركز اختيارات لازم در اين زمينه در شهرداري بخشي از معضل را حل كنيم. البته بخشي از اين معضل هم به فرهنگ عمومي و زيرساخت هاي اجتماعي برمي گردد. از سوي ديگر بحث گسترش حمل و نقل عمومي را به صورت جدي دنبال خواهيم كرد.
وي در مورد انتقادات وارده نمايندگان نسبت به انتصابات اخير وزير كشور گفت: با اين ميزان كم انتصابات كه كمتر از ۵ درصد بوده نمي توان نسبت به انتصابات قضاوت كرد ولي در اين مدت كه مشغول به كار شده ام بيشترين وقت ملاقات هايم را با نمايندگان مجلس گذاشته ام.وي در مورد رويكرد دولت جديد نسبت به قوميت ها گفت: تنوع قومي اگر خوب مديريت شود به يك امتياز براي آن جامعه تبديل مي شود. به عنوان يك كارشناس اعلام مي كنم در مورد مسائل قومي، نگراني جدي در كشور نداريم.
وي افزود: ما در انتخابات هاي اخير مثلاً در خوزستان بالاترين درصد مشاركت را داشته ايم ولي اگر قومي جايي حقش ضايع شود طبيعي است كه واكنش نشان دهد. ما بايد اينگونه موارد را مديريت كنيم و پيش گيري نماييم.
وي در مورد حوادث اخير خوزستان افزود: در حوادث اخير خوزستان دستهاي بيگانه وجود داشته است و تعدادي از افراد نقش آفرين در اين جريانات دستگير شده اند. در سرنخ هايي كه ما به دست آورديم، دست هايي از قدرت هاي خارجي كه در عراق حضور دارند را مشاهده نموده ايم.
وي در مورد فعاليت NGOها در دولت جديد گفت: كشور ما در صدر كشورهاي داراي تشكل هاي غيردولتي است. البته اين امر ريشه در تاريخ كشور ما دارد و به سالهاي اخير برنمي گردد. حال ما در دوره جديد سعي داريم اين تشكل ها را ضابطه مند و قانون مدار كنيم.
وي در مورد اجراي بهتر انتخابات گفت: برنامه هايي را براي رفع نقاط ابهام قوانين و بازنگري در قوانين انتخاباتي داريم و اميدواريم با اين گونه اقدامات مشكلات موجود به حداقل برسد. به هر حال بحث انتخابات در ساير كشورها هم از مباحث بحث انگيز است.
وي در مورد علت انتخاب كم استانداران در مدت ۴۰ روزه وزارتش گفت: ما سعي مي كنيم از بخشي نگري پرهيز كنيم و با دقت انتخاب هايمان را انجام دهيم. ضمن اين كه سعي داريم از نخبگان محلي و نمايندگان مجلس و ائمه جمعه مشورت بگيريم.