استوديو بين المللي هشتگرد فراموش شد!
هشتم تا دهم اسفند ماه سال گذشته، در همايشي كه به معرفي مجموعه استوديوي بين المللي هشتگرد به عنوان جانشيني حرفه اي تر براي شهرك سينمايي غزالي، اختصاص داشت، در كنار طرح ضرورت هاي احداث يك مجموعه استوديويي براي صنعت سينماي ايران، معرفي و ارائه گزارش هاي روند انجام كار هاي مقدماتي اين پروژه و ارائه اهداف و برنامه هاي آتي معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي ارتقاي كيفي، اقتصادي و اجرايي فيلم هاي سينمايي و تلويزيوني، نمايشگاهي ازطرح ها و ماكت هاي مجموعه استوديوي سينمايي هشتگرد برگزار شد.
بعد از گذشت بيش 6 ماه از همين همايش و نيز تغييرات حاصل در مديريت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، گويي استوديو بين المللي هشتگرد نيز اندكي به فراموشي سپرده شده است! احداث يك مجموعه استوديو بين المللي، شايد به همان اندازه كه در صنعت سينماي ايران، آن هم با افق هاي جديد جهاني، مهم و تاثير گذار است، فرصتي ناب و طلايي براي مهندسان مشاور و معماران ايراني براي تجربه عرصه اي تازه و سرشار از قابليت هاي بالقوه براي خلاقيت در طراحي و معماري، فراهم كند.
راه و ساختمان 24
در آخرين شماره ماهنامه راه وساختمان مي خوانيم: استفاده از دوچرخه هاي هوشمند در سيستم حمل و نقل عمومي، مديريت بحران شهري، تعامل معماري بومي مازندران و گردشگري، اهميت صيانت از ميراث فرهنگي و تنگناهاي موجود، تحليلي بر تجربه نو شهرهاي ايران، بررسي اقليمي شهر شيراز، مديريت ساخت سازه هاي فولادي، بررسي لرزه اي ساختمان بتني نامتقارن بر مبناي طيف ظرفيت، تجزيه و تحليل توزيع تنش در روسازي قيري و مكانيزم شكست آنها، گزارش زمين لرزه 16 مرداد نيشابور، اولين هم انديشي استفاده از فن آوري نانو در مقابله با زلزله، بررسي كاركرد رودخانه هاي تالابي در تصفيه فاضلاب شهري، نگاهي به بتن سبك و بتن اسفنجي و... .
ماهنامه فني مهندسي راه و ساختمان به عنوان يك نشريه خبري و آموزشي در زمينه مهندسي عمران، معماري، شهرسازي و صنعت ساختمان از اوايل سال 1382 شروع به كار كرده و با مديرمسئولي پوريا مهدوي و سردبيري پژمان شجاعيون منتشر مي شود.
دوسالانه معماري ونيز
دهمين نمايشگاه دوسالانه معماري ونيز، از ماه سپتامبر تا نوامبر 2006، با موضوع تغييرات شهرها و مناطق شهري برگزار مي شود.
عنوان اين نمايشگاه تغيير شكل شهر، موضوع طراحي شهري ست و با تمركز روي تغيير شكل شهرهاي آينده، به بررسي نوع طراحي اين شهرها پرداخته و فراتر از مرزهاي تعريف سنتي شهر، سيماي جديدي از شهر را تعريف مي كند.
اين نمايشگاه بين المللي تحت سرپرستي پروفسور ريچارد بوردت، معمار و طراح شهري و يكي از بزرگترين كارشناسان اين عرصه كه استاد مدرسه اقتصاد لندن است، برپا مي شود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شهرسازي و معماري، دوسالانه معماري ونيز از سال 1980 در شهر تاريخي ونيز برپا مي شود و ماموريت آن تنها در قالب يك نمايشگاه خلاصه نمي شود بلكه زمينه اي را فراهم مي كند تا طراح هاي ارائه شده در نمايشگاه ابزاري براي فعاليت هاي ابتكاري مديران شهري بر روي زمين هاي ملي و بين المللي باشد.
به ياد خانه شيشه اي!
فيليپ جانسون، معمار، مورخ معماري، موزه دار، گردآورنده آثار هنري و يكي از شخصيت هاي برجسته معماري و طراحي قرن بيستم، 25 ژانويه، سال جاري در سن 98 سالگي در خانه معروف شيشه اي خويش درگذشت.
فيليپ جانسون، معمار نوآوري كه آسمان خراش هاي شيشه اي را رواج داد و بعدها با طرح هاي جسورانه و نوستالژيك پست مدرن قالب هاي پيشين خويش را در هم شكست، طي 50 سال، يكي از تاثيرگذارترين چهره هاي معماري و طراحي آمريكا بوده، به طوري كه بسياري از ساختمان هاي آمريكا در نيمه دوم قرن بيستم بر اساس اصول معماري بنيان نهاده شده توسط او، ساخته شده اند.
اخيرا كلنگ آخرين ساختمان طراحي شده توسط وي، بعد از مرگش، در منهتن به زمين زده شد؛ اين بناي 12 طبقه كه بسيار از خلوص طرح مشهور خانه شيشه اي جانسون الهام گرفته، بار ديگر تلفيقي خالص از شيشه و فولاد را ارائه مي دهد. تفاوت عمده ساختاري بين اين دو بنا، شهري شدن بناي جديد با قابليت پاسخگويي به نيازهاي مرتبط با قرارگيري در بستري شهري ست.
خانه شيشه اي اوليه كه در سال 1946 ساخته شد و يك تك اتاق با ديوارهاي تماما شيشه اي در ميان يك فضاي كاملا طبيعي بود. هم اكنون به عنوان يك ميراث تاريخي نگهداري مي شود.