پنجشنبه ۱۹ آبان ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۴۶ - Nov 10, 2005
صفحه آخر
Front Page

حضرت علي بن موسي الرضا عليه السلام:
از لذايذ دنيوي نصيبي براي كاميابي خويش قرار دهيد و تمنيات دل را از راه هاي مشروع برآوريد، مراقبت كنيد در اين كار به مردانگي و شرافت شما آسيب نرسد و دچار اسراف و تندروي نشويد. تفريح و سرگرمي هاي لذت بخش شما را در اداره زندگي ياري مي كند و با كمك آن بهتر به امور دنياي خويش موفق خواهيد شد.
بحارالانوار ۱۷ ص ۲۰۸
امروز با حافظ
ز هر در مي دهم پندش وليكن درنمي گيرد
دلم جز مهر مهرويان طريقي بر نمي گيرد
كه نقشي در خيال ما از اين خوشتر نمي گيرد
خدا را اي نصيحتگو حديث ساغر و مي  گو

با ۲۷۱ فيلم از ۴۲ كشور جهان
جشنواره بين المللي رشد امروز در مشهد آغاز مي شود
گروه ادب و هنر: سي و پنجمين جشنواره بين المللي فيلم رشد امروز طي مراسمي در مشهد فعاليت خود را آغاز مي كند. در اين مراسم كه با حضور جمعي از مسئولان آموزشي، استاندار و گروهي از هنرمندان، تهيه كنندگان، فيلمسازان و دست اندركاران تعليم و تربيت در مركز همايش هاي بين المللي صدا و سيماي مشهد برگزار مي شود، دبير جشنواره گزارشي از چگونگي اين دوره را ارائه مي كند.
جشنواره فيلم رشد در طول يك هفته برگزاري ۲۷۱ فيلم از سينماگران ۴۲ كشور جهان را در بخش هاي مختلف به تماشا خواهد گذاشت. مسابقه فيلم هاي آموزشي، چشم اندازي به سينماي اتريش، يك دهه با برگزيدگان جشنواره، مروري بر آثار ميرسلاو پترويچ، فرهيختگان از نگاه دوربين، دانش آموزان و نمايش ويژه عنوان بخش هاي مختلفي است كه فيلم هاي اين دوره جشنواره را به نمايش مي گذارد.
به گزارش خبرنگار همشهري در روز نخست جشنواره ۶۰ فيلم بلند و كوتاه داستاني، مستند و انيميشن با موضوع هاي علمي، آموزشي و تربيتي در سينماهاي سيمرغ سالن شماره ۴ و ،۵ سينما قدس، سينما مشكي و تالار تربيت به نمايش درمي آيد.
فيلم هاي گيلانه ساخته رخشان بني اعتماد، طبل بزرگ زير پاي چپ ساخته كاظم معصومي، اتل متل توتوله ساخته مهناز خالقي، زندگي آرام ساخته جوناس گرينارت از بلژيك، لپل ساخته ويلم وان از هلند در بخش آثار بلند داستاني و عمل افزايش قد ساخته مهدي نيرومنش و سفر شگفت انگيز به گلف استريم ساخته سيگروتشه از آلمان در بخش سينماي مستند جشنواره در اولين روز به نمايش درمي آيد.
در بخش پويانمايي (انيميشن) جشنواره نيز امروز شاهد نمايش فيلم هاي دهخدا _ مشاهير ايران اثر بهروز يغمائيان، آلوشا ساخته كنستانتين برانز از روسيه، پرنده پرنده مي شود ساخته لوسي لي از انگلستان، و ميرنام قايم باشك بازي مي كند ساخته پريت تندر از استوني هستيم.
فيلم دختري با كفش هاي كتاني ساخته رسول صدرعاملي نيز در نخستين روز در بخش نمايش هاي ويژه سي و پنجمين جشنواره بين الملل فيلم رشد بر روي پرده مي رود.

برگزيدگان جشنواره فيلم رويش معرفي شدند
سينماي ملي، سينماي هويت واقعي و اميد است كه هويت خود را از قلب معنويت و معرفت مشهد به دست مي آورد.
به گزارش مهر در مشهد، محمد رضا جعفري جلوه، معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم اختتاميه اين جشنواره با بيان اين مطلب گفت: رويش در مشهد در كنار بارگاه امام رضا (ع) در خراسان بزرگ و در قبل تپنده فرهنگ، هنر، علم و تمدن اسلامي بر پا شده است كه اين ابتكار عمل براي جهت  گيري دولت و رسانه ملي تاثير گذار خواهد بود.
برگزاري رويش در مشهد با توجه به موقعيت خاص اين شهر امري اتفاقي نيست كه اين خود مي تواند چراغ راه فعاليت هاي فرهنگي باشد.
جعفري جلوه با تاكيد بر اينكه نااميدي و عدم فردا نگري به سينماي ملي ربطي ندارد، اظهار داشت: زير ساخت ها و پيش نيازهايي كار براي ورود به عرصه سينماي ديني مهيا است و از طرفي در حال حاضر، بايد به سينماي ديني كه به تعبيري معناگرا  و متعالي  است، پرداخته شود. در مراسم اختتامه اين جشنواره هيات داوران آراي خود را به اين شرح اعلام كردند:
* بخش آثار تجربي:نماهنگ با عنوان مادران رنگين كمان كاري از اكرم خوشبخت، مستندي با عنوان يك قفس آزادي از جواد مزد آبادي و فيلم داستاني با عنوان آب و گل از محمد علي صفورا عنوان آثار برتر را از آن خود كردند.
* بخش حرفه اي:جايزه كارگرداني سوم به نماهنگ ولايت از ايرج سعدي، جايزه كارگرداني دوم به نماهنگ شوق شمع از احمد رضا داوري، جايزه كارگرداني اول به نماهنگ زيارت از مسعود آب پودو و جايزه بهترين نماهنگ به شمس الضحي از ايرج عاشوري تعلق گرفت.
* بخش پويانمايي: جايزه كارگرداني سوم به فيلم نقش بر زمان از اسكويي، كارگرداني دوم به راز گل از جواد رمضاني و جايزه نخست كارگرداني به فيلم سپيد و سياه ساخته عبدالرضا سعيدي نيا تعلق گرفت و جايزه بهترين فيلم پويا نمايي به كلاف ساخته شهرام بيگي اهدا شد.
* بخش مستند:جايزه كارگرداني سوم به قالب از بهزاد رسول زاده، جايزه دوم كارگرداني به عكس روي تو  از غلامرضا ميهن، جايزه نخست كارگرداني به پيوند از جمشيد مجددي و جايزه بهترين فيلم مستند نيز به حمزه اثر مرتضي شعباني اعطا گرديد.
* بخش داستاني:جايزه سوم كارگرداني به جي ژوان از محمد عرفاني خاني، جايزه دوم كارگرداني به رها از شهنام سجودي زاده، جايزه نخست كارگرداني به هر كجا هست با ماست از عليرضا قانوني و همچنين بهترين فيلم از ديدگاه منتقدين و مخاطبين دو به فيلم هاي كلاف از شهرام بيگي و پيوند از جمشيد مجددي تعلق گرفت. جايزه هيات كارشناسان ديني به فيلم پيوند از جمشيد مجددي واگذار شد.

اجراي دو اثر از مشايخي در آمريكا
007248.jpg
گروه ادب و هنر: دو اثر عليرضا مشايخي، موزيسين و آهنگساز آوانگارد ايراني كه بيش از سه دهه به جست و جوي راه هاي تازه اي براي معرفي هر چه بهتر قابليتهاي موسيقي ايراني به جهانيان است، در آمريكا اجرا خواهد شد.
به گزارش همشهري، اين دو اثر كه «ويولنسل تونال» ، «آتونال» و «كوارتت متا ايكس» نام دارد قرار است تا ۱۵ روز ديگر در نيويورك و اوهايو اجرا شوند.
چندي پيش آلبومي  از ساخته هاي مشايخي با پيانوي فريماه قوام صدري به بازار موسيقي راه يافته بود و قطعه نيماي وي كه چند سال قبل توسط اركستر سمفونيك تهران و به رهبري لوريس چكناوريان اجرا شده بود، به تازگي نيز به رهبري علي رهبري در جشن ششمين سال خانه موسيقي در تالار وحدت اجراي مجدد شد.
مشايخي به تازگي و به جهت عمري تلاش براي پيدا كردن راههاي تازه اي براي سازبندي و اركستراسيون سازها و ملودي هاي ايراني، امسال از سوي خانه موسيقي به دريافت تنديس ويژه نائل شد.

جشنواره فيلم آسيا با مريم مقدس كليد خورد
007245.jpg
واعظي، سفير جمهوري  اسلامي  ايران  در تانزانيا گفت : جشنواره  فيلم  آسيا با حضور آثار سينمايي  شش  كشور آسيايي  از ۱۸ آبان  به  مدت  يك  هفته  در دارالسلام  آغاز شد. وي هدف  از برگزاري  اين  جشنواره  را معرفي  فرهنگ  آسيا به  مردم  و جامعه  فرهنگي  تانزانيا دانست .
عباس  واعظي  گفت : آثار برگزيده  براي  نمايش  در اين  جشنواره  براساس  عناصر مشترك  و همچنين  توجه  به  ارزشهاي  اخلاقي ، اهميت  كانون  خانواده ، ترويج  روحيه  كار، تلاش  و مهرورزي  انتخاب  شده اند. وي  گفت : گسترش  فرهنگ  صلح  و نوع  دوستي  در سايه  گفت  و گوي  تمدنها و گفت و گوي  اديان  از جنبه هاي  با اهميت  اين  جشنواره  است .
واعظي،  با اشاره  به  اهميت  فعاليتهاي  فرهنگي  در جهت  بسط و توسعه  روابط دو جانبه  و نيز تاثيرات  مثبت  اين  فعاليت ها بر روابط اقتصادي  و سياسي گفت : هنر، ابزار  موثري  براي  ايجاد تفاهم  و درك  متقابل  بين  ملتها است .وي  اضافه  كرد: تنوع  فرهنگها از مظاهر الطاف  الهي  است  و از اين  طريق  مي توان  درهاي  گفت  وگو و تفاهم  را گشود.
در پايان  اين  نشست  خبري ، رايزنان  فرهنگي  و نمايندگان  شش  كشور حاضر در اين  جشنواره  در خصوص  آثار سينمايي  خود توضيحاتي  دادند. جمهوري  اسلامي  ايران  با فيلم  مريم  مقدس  ساخته  شهريار بحراني  در اين  جشنواره  حضور دارد.
رايزن  فرهنگي  سفارت  ايران  در دارالسلام  در خصوص  انتخاب  اين  فيلم  گفت : در فضاي  مناسب  براي  گفت وگوي  ميان  تمدنها و به  ويژه  اديان ، فيلم  مريم  مقدس  از زبان  گويا و رواني  برخوردار است .

بانك نسخ خطي فارسي راه اندازي شد
با هدف احيا و ترويج فرهنگ و تمدن ايران اسلامي و توجه به جايگاه نسخ خطي به عنوان گنجينه اي ارزشمند و نفيس كه بازگو كننده ميراث فرهنگي ايران و جهان اسلام است، بانك نسخ خطي فارسي راه اندازي شد.
به گزارش مهر، در اين وب سايت، درباره اصول و اصطلاحات رايج درحوزه نسخ خطي، مانند: عنوان اصلي نسخه، عنوان مشهور، موضوع نسخه و شرح كلي كتاب توضيحاتي داده شده است.
عنوان اصلي يا نام كتاب، عنواني است كه مؤلف آن را بر اثر اطلاق كرده باشد، عنوان مشهور يا ديگر - نيز سواي از عنوان اصلي، به عنواني گفته مي شود كه اثر به آن نام نيز شهرت دارد.
اين گزارش حاكي است موضوع نسخه، به موضوعاتي مي پردازد كه نسخه درباره آنها بحث مي كند، براي موضوعات بايد اصطلاح مرسوم و متناسب قديمي را درباره اثر به كار برد چرا كه به  هيچ وجه متناسب نيست كه آثار قديمي با اصطلاحات جديد شناسانده شود.

الكساندراكيس بازيگر سرشناس يونان درگذشت
آلكئوس  آلكساندراكيس ، يكي  از مشهورترين  بازيگران  تئاتر و سينما در سن  ۷۶ سالگي  درگذشت .خبرگزاري  آسوشيتدپرس  چهارشنبه  از آتن ، يونان ، گزارش  دادكه  الكساندراكيس از يك  ماه  پيش  به  سبب  ابتلا به  سرطان  در بيمارستاني  در آتن  بستري  شده  بود.الكساندراكيس ، در سال  ۱۹۲۸ در آتن  چشم  به  جهان  گشود و در مدرسه  درام  وابسته  به  تئاتر ملي  تحصيل  كرد.وي  در مدت  نيم  قرن  در بيش  از ۶۰ فيلم  از جمله  استلا، ساخته  مايكل كاكويانيس  (۱۹۵۵) بازي  كرد.كوستاس  كارامانليس  نخست  وزير يونان ، اعلام  كرد كه  الكساندراكيس  در دوران  طلايي  سينماي  يونان  در سال هاي  دهه  ۱۹۶۰ نقش  عمده اي  ايفا كرد. وي  گفت : خصوصيات  اخلاقي  و وجاهت  وي  به  عنوان  معياري  در حرفه  سينما باقي خواهد ماند.

حسين خسروجردي:
هيچ يك از اديان زيبايي و زيبايي شناسي را نفي نكرده اند
هنرمند نقاش و گرافيست كشورمان گفت:  هيچيك از اديان، زيبايي و زيبايي شناسي را نفي نكردند چون زيبايي شناسي نفي پذير نيست.
به گزارش فارس، حسين خسرو جردي ضمن اعلام اين مطلب گفت: قبل از اينكه اديان از زيبايي  ستايش كنند، هنرمندان از زيبايي هاي هستي با احترام و ستايش ياد كرده اند، در واقع اديان از اين موضوع بهره بيشتري برده اند.وي افزود: بهتر است تعريف زيبايي و زيبايي شناسي در حوزه مذهب الوهيت مورد بحث قرار گيرد.
چون نگاه الهي در ذات پديده هاي هنري نهفته است، يعني اين پديده از بدو تولد انسان تا به امروز بوده و هست.
خسروجردي در پاسخ به اين سؤال كه آيا دين و زيبايي شناسي با يكديگر در تعارض هستند، گفت: اين دو مقوله با هم در تعارض نيست، چون دين كار خودش را انجام مي دهد و هنر هم در مسير خود حركت مي كند.
وي گفت: اديان به نوعي خارج از احترام به هنر نظريه پردازي مي كنند، در حالي كه تاريخ خدمات هنر در حوزه خداشناسي و ستايش هستي، خيلي قديمي تر از فعاليت در حوزه اديان است.با همه اين تفاصيل، هيچ يك از اديان، احترامي را كه هنر ساليان سال به هستي گذاشته، در نظر نگرفتند.
در واقع، هنر و هنرمندان ستايش و پرستش جهان هستي را كه سال هاست به عهده گرفتند بايد جايي لحاظ كنند، اما اين مساله به مرور زمان محدود تر و هنرمندان محروم تر شدند و اگر دست هنرمندان در اين عرصه باز گذاشته مي شد، فطرت خداجوي آنان به كشف حقايق هستي منجر مي شد.همايش زيبايي شناسي دين به همت مركز مطالعات و تحقيقات هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، پنجم و ششم دي ماه در تهران برگزار خواهد شد.

گلستان
جامع التواريخ به تصحيح محمد روشن
خواجه رشيدالدين فضل الله كه از جمله دانشمندان عصر ايلخاني و زماني وزارت ابوسعيد را برعهده داشت، كتابي در حوزه تاريخ نوشته به نام جامع التواريخ كه تسلطش براين حوزه و شيوه علمي اش در تدوين اين اثر، اعجاب امروزيان را نيز برانگيخته است. اين اثر از معدود آثار حوزه تاريخ است كه به صورت گروهي و زيرنظر رشيدالدين فضل الله تدوين شده است. براي تدوين كتاب جامع التواريخ ۵۰ سال زمان صرف شد. اين كتاب در مجلدات مختلفي تدوين شده است كه يكي از مجلدات آن از سوي دكتر محمد روشن، ادب پژوه و مصحح صاحب اعتبار، براي نخستين بار تصحيح و تحشيه نويسي شده و از سوي نشر ميراث مكتوب به بازار كتاب عرضه خواهد شد.اين اثر «تاريخ افرنج، پايان و قياصره» نام دارد.
از گاموف و بيرشك تا برايسون و فرامرزي
كتابخوان، به خصوص نوجوانان سالهاي دهه ۵۰ آثار جرج گاموف، علمي نويس معروف را به ياد دارند. از اين نويسنده صاحب نام آثاري متعددي ترجمه و منتشر شده بود كه ازجمله آنها كتاب «۱ ، ۲ ، ،۳ بي نهايت» بود كه با ترجمه مرحوم احمد بيرشك خواستاران فراواني داشت. اينك و پس از سه دهه كتاب «تاريخچه درباره همه  چيز» اثر بيل برايسون، و با ترجمه محمدتقي فرامرزي، همان مفاهيم علمي را به علاوه تحولات تازه اي كه در جهان علم رخ داده است، به زباني ساده و روان براي خوانندگان و علاقه مندان به دانش و علم توضيح مي دهد.اين كتاب ۶۳۰ صفحه اي را در آينده اي نزديك انتشارات مازيار به بازار كتاب عرضه خواهد كرد.
توضيح: ديروز در اين ستون از م. آزاد، به عنوان شاعر درگذشته ياد شده بود كه با آرزوي طول عمر براي ايشان، بدين وسيله تصحيح مي شود.

نگاه
منِ ژيگول
«امام آن چنان روي من تأثير گذاشت كه براي منِِِ يك قطب شد، چه عاملي باعث شد كه من كاملا لائيك، و جوان بزرگ شده در شرايط هيپي  بازي و ژيگول بازي آن زمان، زندگي ام را بگذارم كه بروم خودم را بچسبانم به امام خميني( ره)».
اين، گفته هاي يك فرد اصول گراي مذهبي نيست؛ بلكه بخشي از دست نوشته هاي كاوه گلستان، عكاس ماندگار دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامي است كه در مراسم دومين دوره مسابقه عكس گلستان به صورت چاپ شده بين حضار توزيع شد. آيا تاكنون مسئولان فرهنگي و هنري اصول گرا يا اصلاح طلب از خود پرسيده اند كه چه طيفي از اين ژيگول ها را شيفته فرهنگ و هنر اسلامي كرده اند؟ و يا برعكس چه تعداد از جوانان مذهبي را ژيگول كرده اند؟ به نظر مي رسد مسئولان فرهنگي و هنري، مراقب باشند كه خواسته يا ناخواسته با واژه ها، گفتار، رفتار و تصميم گيري هاي فرهنگي و هنري خود، قبل از آنكه ژيگول ها را جذب كنند، همين سرمايه هاي باقي مانده فرهنگي و معنوي را تارومار نكنند.
متاسفانه افراط و تفريط در رفتارهاي مسئولان فرهنگي در طول سال ها باعث شده كه اغلب هنرمندان و اهل فرهنگ با كوچكترين تلنگرهاي حاشيه اي، واكنش هاي جدي از خود نشان دهند. شايد تجربه اعتراض هنرمندان تئاتر به فرو ريختن تالار قشقايي نيز از اين دست برخوردهاي دافعه برانگيز باشد. حالا بايد تنها مراقبت كرد كه جوانان، قطب هاي فرهنگي خود را از دست ندهند؛ جذب ژيگو ل ها پيشكش!
هوشنگ صدفي

برگي از تاريخ
اعدام دكتر فاطمي
دكتر سيدحسين فاطمي در سال ۱۲۹۶ ش در نايين به دنيا آمد. در سال ۱۳۱۵ به همراه برادرش وارد كارهاي مطبوعاتي شد و تا سال ۱۳۲۴ در روزنامه باختر فعاليت نمود. وي سپس براي تحصيل در فن روزنامه نگاري عازم اروپا گرديد و در بازگشت در سال ،۱۳۲۸ روزنامه باختر امروز را تأسيس كرد. دكتر فاطمي پس از مدتي به همراه دكتر محمد مصدق رهبري جبهه ملي را برعهده گرفت و توسط روزنامه خود، افكار و عقايد جبهه ملي را انتشار مي داد. او پس از نخست وزيري دكتر مصدق، در ابتدا به معاونت سياسي و پارلماني دولت و نمايندگي مجلس شوراي ملي رسيد و سپس در مهر ۱۳۳۱ عهده دار وزارت امور خارجه گرديد. ازجمله كارهاي اساسي او در وزارت امور خارجه، قطع رابطه سياسي با انگلستان، بستن سفارت انگليس در تهران و كنسولگري هاي آن دولت استعمارگر در شهرستان ها بود. دكتر فاطمي به عنوان وزير امور خارجه دولت دكتر مصدق و مدير روزنامه «باختر امروز» و از مخالفان سياست هاي استعماري انگلستان، پس از كودتاي آمريكايي ۲۸ مرداد ۳۲ و بركناري دولت دكتر مصدق، تحت تعقيب مأموران رژيم شاه قرار گرفت. وي سرانجام پس از هفت ماه اختفا، در اسفند ۱۳۳۲ دستگير و درحالي كه بر اثر ضربات وارد شده به او، توان تكان خوردن نداشت در دادگاه حاضر شد. دكتر فاطمي در نهايت به اعدام محكوم گرديد و اين حكم در ۱۹ آبان ۱۳۳۲ ش به مرحله اجرا درآمد. وي از همان سال هاي نخستين روزنامه نگاري، با رضاخان و خانواده پهلوي مبارزه مي كردو از آنان انتقاد مي نمود. ازاين رو هميشه مغضوب دربار بود تا اين كه پس از كودتاي ۲۸ مرداد، فرصت تصفيه به دست دربار افتاد و او را از سر راه برداشتند.
فضاي باز سياسي
پس از پيروزي حزب دموكرات آمريكا به رهبري جيمي كارتر، از آنجا كه او تز حمايت از حقوق بشر را اعلام كرده بود، تصميم گرفت تا اين نمايش تبليغاتي را به صورت عيني در كشورهاي وابسته اي مثل ايران به آزمايش بگذارد. به اين ترتيب با اعلام فضاي باز سياسي و حقوق بشر، صحنه سياسي _ اجتماعي و اقتصادي ايران، يكباره از سمت شاهنشاهي ناب كه اصالت مليت ايراني آن روز را نشان مي داد به سوي كارتر گرايي خالص كه نشانگر وابستگي صددرصد بود، چرخش يافت و بار ديگر ايران، قرباني شيوه هاي تبليغاتي آمريكا و حل مشكلات داخلي سردمداران اين كشور امپرياليستي گرديد. كارتر نيز همچون كندي رئيس جمهور قبلي، به اين نتيجه رسيده بود كه ادامه سياست سلطه جويانه آمريكا در كشورهايي كه زير فشار استبدادداخلي و سلطه اختناق آور آمريكا به نقطه انفجار رسيده است، امكان پذير نيست و آمارها نشان مي داد كه عصيان اين ملت ها چون آتش زير خاكستر، با هر بهانه اي مي تواند شعله ور گردد. اعلان فضاي باز سياسي درحقيقت پاسخ مثبت محمدرضا پهلوي به كارتر بود كه تحولاتي در وضع زندان ها و زندانيان سياسي به وجود آورد. همچنين، تغييراتي ظاهري در اين زمينه ها براي نمايش به نمايندگان صليب سرخ جهاني و عفو بين المللي ايجاد گرديد و بخشي از محدوديت ها و فشارها عليه پخش اعلاميه ها، نوارها و رساله هاي عمليه حضرت امام خميني(ره) برداشته شد. سياست فضاي باز سياسي، نه تنها رژيم شاه را به اهداف سياسي خود نائل نكرد و تشنج و خشم ملت را نزدوده بود، بلكه مشكلات جديدي نيز بر انبوه مشكلات حل نشده قبل افزود: تا اين كه زمينه اي حياتي براي پيروزي نهضت اسلامي و سقوط رژيم پهلوي، در بهمن ۱۳۵۷ پديد آورد.
به رسميت شناختن فلسطين
با قطعنامه مهمي كه سازمان ملل متحد تصويب كرد، مردم فلسطين به عنوان يك ملت بايد حقوق، اراضي و اموال خود را به دست آورند و سازمان آزاديبخش فلسطين با حقوق مساوي در هر كنفرانس صلح خاورميانه شركت كند. در اين قطعنامه، صهيونيسم، يك نوع تبعيض نژادي قلمداد شده است. ايران به قطعنامه فلسطين رأي موافق داد و نماينده اسرائيل، قطعنامه سازمان ملل را پاره پاره كرد. نماينده آمريكا اخطار كرد كه كنگره آمريكا از سازمان ملل انتقام خواهد گرفت و مجلس سناي آمريكا خواستار تجديدنظر در روابط آمريكا و سازمان ملل شد.

بهارستان
فهم ناقص
طالب علمي مدتي پيش مولانا مجدالدين درس مي خواند و فهم نمي كرد. مولانا شرم داشت كه او را منع كند. روزي چون كتاب بگشاد، نوشته بود كه: «قال بهزين حكيم» او به تصحيف (خطا كردن در كتابت) مي خواند «قال به زين چكنم؟» مولانا برنجيد و گفت: «به زين آن كني كه كتاب درهم زني و بروي و بيهوده دردسر ما و خود ندهي» .
رساله دلگشا؛ حكايات فارسي
عبيد زاكاني، تصحيح و ترجمه و توضيح دكتر علي اصغر حلبي ص ۸۳

تازه هاي دنياي رسانه ها
فيلم هاي آخر هفته در سينما
فيلم خارجي «سگ را بجنبان» ، به كارگرداني باري لوينسون و با بازي داستين  هافمن جمعه ساعت ۱۶ از شبكه اول سيما پخش مي شود. فيلمنامه «سگ را بجنبان» (۱۹۹۶ ) توسط ديويد ممت با گوشه چشمي  به رسوايي اخلاقي كلينتون نوشته شده است.
برنامه «سينما يك» ، اين هفته فيلم «هاري كان» ( طوفان) را براي دومين بار به روي آنتن مي برد.
شبكه دوم سيما كه سه شنبه ۱۷ آبان ماه، فيلم سينمايي «سايه هاي انتقام» را پخش كرده بود، پنجشنبه ساعت ۱۴ اين فيلم خارجي را تكرار خواهد كرد.
شبكه سوم سيما، امشب پنجشنبه ۱۹ آبان، فيلم «شب روباه» به كارگرداني همايون اسعديان را براي پخش در نظر گرفته است. اين فيلم با بازي اكبر عبدي، محمد متوسلاني، حسين ياميار، غلامحسين لطفي، زيبا بروفه، امير حسين صديق، درباره مردي به نام روباه است كه يك قاچاقچي بين المللي است.فيلم سينمايي «خوب، بد، زشت» به كارگرداني «سرجيولئونه» ، فردا ساعت ۲۲و۳۰ دقيقه براي چندمين بار در قالب برنامه «صد فيلم» از شبكه سه سيما پخش مي شود.اين فيلم محصول سال ۱۹۶۶ ايتاليا بوده و بازيگراني چون كلينت ايستوود، لي وان كليف، ايلاي والاك در آن به ايفاي نقش پرداخته اند.
شبكه چهار سيما فيلم سينمايي «جهان شيرين پس از مرگ» ساخته اتوم اگويان را به روي آنتن مي برد. اين فيلم محصول سال ۱۹۹۷ بوده و به مانند ديگر ساخته هاي اگويان از چند خط داستاني مستقل برخوردار است.

كوتاه از هفت هنر
۲ فيلم ايراني در آمريكا
فيلم هاي «بهشت  جاي  ديگري  است» ساخته  عبدالرسول  گلبن  و «يكه  تكه نان» به  كارگرداني  كمال  تبريزي ، ۲۱ آبان  در موزه  هنرهاي  معاصر بوستون آمريكا به  نمايش  درمي آيد. اين  آثار به  تازگي  در جشنواره  سينماي  شرق  نيوريوك  و جشنواره  سينما - تلويزيون  ژنو حضور داشتند.
سينماي پايداري در جشنواره دفاع مقدس
اسامي شش  فيلم  سينمايي  بخش  سينماي  پايداري  جشنواره  فيلم  دفاع  مقدس  اعلام  شد.«تنهايي  باد» از وحيد موسائيان ، «جنگ  كودكانه» ساخته  ابوالقاسم  طالبي ، «زخم  زيتون» از محمدرضا آهنج ، «قناري» از جواد اردكاني ، «كنار رودخانه» به  كارگرداني  عليرضا اميني ، «هيام» از محمد درمنش ، عناوين  آثار بخش سينماي  پايداري  هستند.
دهمين  جشنواره  فيلم  دفاع  مقدس  از اول  تا چهارم  آذرماه  در تهران برگزار مي شود.
آغاز داوري آثار جشنواره
داوران  بخش  مسابقه  ملي  و نگاه  نو جشنواره  بين المللي  تهران  از ديروز ارزيابي  آثار اين  بخش ها را آغاز كردند.كيانوش  عياري ، حبيب الله  كاسه ساز، رضا ميركريمي ، بيژن  ميرباقري  وحميد خضوعي  ابيانه ، داوران  اين  دوره  جشنواره  فيلم  كوتاه  هستند. جشنواره  فيلم  كوتاه  تهران  از ۲۴ تا ۲۹ آبان  ماه  در سينما فلسطين  تهران برگزار مي شود.
مرور آثار شيردل در كانادا
برنامه  مرور آثار «كامران  شيردل» سينماگر باسابقه  كشور در جشنواره  فيلم هاي  مستند «مونترال» كانادا برپا مي شود.جشنواره  مونترال  از ۱۹ تا ۲۹ آبان  در كانادابرگزار مي شود.
فيلم هاي «تهران  پايتخت  ايران  است» ، ندامتگاه  زنان ، قلعه  و اون  شب كه  بارون  اومد ساخته  شيردل  در اين  رويداد به  نمايش  گذاشته  مي شود.
قصه گويي تصويري
كتاب «قصه گويي  تصويري  و روايت  بصري» نوشته  ويل  آيزنر توسط انتشارات بنياد سينمايي  فارابي  منتشر شد.اين  كتاب  ۱۶۴ صفحه اي ، مصور به  نقش  كميك  به  عنوان  يك  رسانه  است  وارايه  تعاريفي  از قصه  گويان  و قصه گويي  ديگر مطالب  موضوعي  اين  كتاب  به شمار مي رود.
حيدريان معاون هنري فرهنگستان
«ميرحسين  موسوي» رئيس  فرهنگستان  هنر روز چهارشنبه  در حكمي «محمدمهدي  حيدريان» را به  سمت  معاون  هنري  (سينمايي ، نمايشي  وموسيقايي ) اين  فرهنگستان  منصوب  كرد.حيدريان  پيشتر معاون  امور سينمايي  وزارت  فرهنگ  وارشاد اسلامي  بود.
دبير دومين جشنواره نمايشنامه خواني
محمود عزيزي، دبير دومين جشنواره سراسري نمايشنامه خواني فرهنگسراي نياوران شد.اين جشنواره كه از ۲۶ آذر ماه برگزار مي شود، به بازخواني ۱۵۰ متن ايراني مي پردازد.از ميان متون ارسالي به دبيرخانه جشنواره ۴۰ درصد كارها از شهرستان و ۶۰ درصد آنها به هنرمندان تهراني تعلق دارد كه در اين ميان بيشترين حجم نمايشنامه ها به آثار توليدي اختصاص يافته است.بازبيني آثار منتخب در بخش بازخواني از دوازدهم آذرماه آغاز مي شود و تا هجدهم همين ماه ادامه دارد.
۱۵ فيلم معناگرا در جشنواره تهران
۲۸ فيلم كوتاه از ۱۵ كشور جهان در بخش مسابقه فيلم هاي معناگرا جشنواره فيلم كوتاه تهران روي پرده مي رود.آثار سينماگران كشورهاي ايرلند جنوبي، بلژيك، انگلستان، كره جنوبي آلمان، سوئد، صربستان و مونته نگرو، هند، تايلند و ايران در اين بخش به نمايش گذاشته مي شود.
آثار هنري معماران در مان هنر نو
نمايشگاه آثار هنري گروهي از معماران از ۱۸ تا ۱۶آذر در مجموعه مان هنرنو برگزار
مي شود. آثار جمع آوري شده از معماران در زمينه هاي عكس، كاريكاتور، مجسمه، نقاشي و... خواهد بود. اين مجموعه در مدت دو ماه از معماران جمع آوري شده كه همراه با كارهاي غيرمعماري معماران خارجي مانند فيليپ استارك، فرانك اگري، آلدوروسي، ميشل گريو، ماريا بوتا و اساتيد قديمي معماري ايران مانند دكتر هوشنگ سيحون، جمشيد ليثي به طور كامل به نمايش گذاشته مي شود و علاقمندان مي توانند هر روز به غير از پنج شنبه و جمعه ها از ساعت ۱۵ الي ۲۰ از نمايشگاه بازديد كنند.
برگزاري بيست و چهارمين نشست نقد شعر در قم
بيست و چهارمين نشست تخصصي نقد شعر شكوفه هاي خيال امروز ۱۹ آبان ساعت ۳۰/۱۵ در محل سالن قدس مصلي قم برگزار مي شود.
شناسنامه
روزنامه صبح ايران: اجتماعي ـ فرهنگي ـ اقتصادي
صاحب امتياز: شهرداري تهران
مدير مسئول : محمود احمدي نژاد
چاپخانه هاي: افست و ايرانچاپ
نشاني و تلفن هاي همشهري
دفتر مركزي: تهران ـ خيابان آفريقا ـ كوچه تنديس ـ شماره ۱۰
كد پستي: ۱۹۱۵۶۵۶۳۵۳ ـ صندوق پستي: ۵۴۴۶/۱۹۳۹۵

نشاني اينترنت: http://www.Hamshahri.org
نشاني پست الكترونيكي: Editorial@Hamshahri.org


سازمان آگهي ها: خيابان مطهري ـ چهارراه سهروردي ـ شماره ۹۱
تلفن: ۸۶۰۶۶۰۴ ـ ۸۶۰۶۶۲۲ ـ ۸۶۰۶۵۹۸ ـ ۸۶۰۶۵۹۱ ـ ۸۴۲۳۳۶۲ ـ ۸۶۰۶۶۰۴
نمابر: ۸۶۰۶۶۵۴ ـ ۸۴۰۸۳۱۶ ـ ۸۴۰۶۱۳۲


دفتر مركزي راهنماي همشهري (نيازمنديهاي صبح تهران):
خيابان كريمخان زند ـ خيابان حافظ ـ كوچه امير رضايي ـ شماره ۲۱۴
تلفن: ۶۴۹۸۳۸۱

داستانك
جاي پا
يك شب مردي خواب عجيبي ديد. او خواب ديد دارد در كنار ساحل، همراه با خدا قدم مي زند روي آسمان، صحنه هاي از زندگي او صف كشيده بودند. در همه آن صحنه ها، دو رديف رد پا روي شن ها ديده مي شود كه يكي از آنها به او تعلق داشت و ديگري متعلق به خدا بود.
هنگامي كه آخرين صحنه جلوي چشمش آمد، ديد كه بيشتر از يك جفت رد پا ديده نمي شود او متوجه شد كه اتفاقاً در اين صحنه، سخت ترين دوره زندگيش را از سرگذرانده است.
اين موضوع، او را ناراحت كرد و به خدا گفت: «خدايا! تو به من گفتي كه در تمام طول اين راه با من خواهي بود، ولي حالا متوجه شدم كه در سخت ترين دوره زندگيم، فقط يك جفت ردپا ديده مي شود. سر در نمي آورم كه چطور درست در لحظاتي كه به تو احتياج داشتم، تنهايم گذاشتي.»
خداوند جواب داد: «من تو را دوست دارم و هرگز تركت نخواهم كرد. دوره امتحان و رنج، يعني همان دوره اي كه فقط رد يك جفت پا را مي بيني، زماني است كه من تو را در آغوش گرفته بودم!»
به انتخاب و ترجمه: پروين قائمي
ساعات شرعي
اذان ظهر امروز:ساعت ۱۱و ۴۸ دقيقه
اذان مغرب امروز:ساعت ۱۷و۲۰ دقيقه
اذان صبح فردا:ساعت ۵ و ۱۰ دقيقه
طلوع آفتاب فردا:ساعت ۶ و ۳۶ دقيقه
بر ديوار نگارخانه ها
*نگارخانه والي: نمايشگاه نقاشي رستم جلاير / ۱۹ تا ۲۴ آبان / ميدان ونك، خيابان خدامي، پلاك ۸۶ / تلفن: ۸۸۰۴۷۶۹۸
*نگارخانه نوا: نمايشگاه نقاشي زهره جاهد پيكاني / ۱۹ تا ۲۴ آبان / بزرگراه چمران، پارك وي، خيابان محموديه، خيابان ب، نبش كوچه چهارم، پلاك ۱/۱۲ / تلفن: ۲۲۰۴۷۷۸۹
*گالري فرامرزي: نمايشگاه گروه نقاشان / ۱۸ تا ۲۱ آبان / ميدان ونك، خيابان ونك، كوچه ارم، پلاك ۵۴ / تلفن: ۸۸۷۹۶۸۰۹
*نگارخانه گل: نمايشگاه آثار تزئيني مهوش مجذوب / ۲۰ تا ۲۳ آبان / ميدان فاطمي، جويبار، بن بست ميرهادي غربي، پلاك ۶۰ / تلفن: ۸۸۹۵۹۲۱۶
گل و گياه
ميناي دايمي قرمز
007242.jpg
نام علمي:( Callistephus sinensis (Petit Rose Red
خانواده: COMPOSITAE
گياه نسبتا سريع الرشد با قامت عمودي، انبوه و يكساله است. ارتفاع كولتيواهاي بلندقامت آن به ۶۰ و گستردگي آن ها به ۴۵ سانتي متر، انواع متوسط به ارتفاع ۴۵ و گستردگي ۳۰ سانتي متر، انواع كوتاه قد به ارتفاع ۳۰-۲۵ و گستردگي ۴۰-۳۰ سانتي متر و انواع بسيار كوتاه به ارتفاع ۲۰ و گستردگي ۳۰ سانتي متر مي رسند.انواع مختلف اين گياه داراي برگ هاي سبز، دندانه دار و بيضوي مي باشند. گل هاي آنها در تابستان يا اوايل پاييز ظاهر مي شوند.
نيازها :نور غيرمستقيم، خاك غني با زهكش خوب و انواع بلندقامت اين گياه به قيم نياز دارند. جهت ازياد طول دوره گلدهي مرتبا گل هاي پژمرده را مي چينند.
ازدياد: از طريق كاشت درون گلخانه و يا فضاي آزاد در بهار صورت مي گيرد.
سازمان پارك ها و فضاي سبز شهر تهران
www.tehranparks.org
tehranparks@tehranparks.org

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش انفورماتيك    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    يادداشت    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |