|
|
|
|
|
|
|
|
|
رأي اعتماد مجلس به ۳ وزير پيشنهادي رئيس جمهور
يك صندلي در كابينه خالي ماند
|
|
|
|
گروه سياسي: مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني ديروز پس از ۵ ساعت بررسي صلاحيت و برنامه وزراي پيشنهادي رئيس جمهور براي وزارتخانه هاي آموزش و پرورش، تعاون، رفاه و تامين اجتماعي و وزارت نفت به سه وزير رأي اعتماد داد.
سيدصادق محصولي وزير پيشنهادي رئيس جمهور براي وزارت نفت هر چند صبح ديروز در مجلس حاضر شده بود، ولي ساعتي پيش از سخنان موافق و مخالفان در مورد صلاحيت وي طي نامه اي انصراف خود را اعلام كرد. هفته گذشته عدم تخصص وي در حوزه نفت مورد انتقاد مخالفان قرار گرفته بود. گروهي ديگر از مخالفان نيز ميزان دارايي هاي او را مورد انتقاد قرار داده بودند كه احتمال رأي متزلزل محصولي براي وزارتخانه مهم نفت،وي را به انصراف كشاند.
محمود فرشيدي از جمع ۲۶۰ نماينده حاضر و ۲۴۵ آراء ريخته شده با ۹۱ رأي مخالف، ۲۱ رأي ممتنع و ۱۳۶ رأي موافق براي تصدي وزارت آموزش و پرورش، محمد ناظمي اردكاني از جمع ۲۶۰ نماينده حاضر، ۲۳۶ آراي ريخته شده، ۵۱ رأي مخالف، ۱۱ رأي ممتنع و ۱۷۴ رأي موافق براي تصدي وزارت تعاون، پرويز كاظمي از جمع ۲۶۰ نماينده حاضر، ۲۵۴ آراء ريخته شده، ۶۱ رأي مخالف، ۱۵ رأي ممتنع و ۱۷۸ رأي موافق براي تصدي وزارت رفاه و تامين اجتماعي منصوب شدند. اما كابينه دولت احمدي نژاد به دليل انصراف سيد صادق محصولي وزير پيشنهادي براي تصدي وزارت نفت باز هم تكميل نشد.
سيد صادق محصولي در نامه اي خطاب به رئيس جمهور چنين آ ورده بود:
« رئيس محترم جمهوري اسلامي ايران جناب آقاي دكتر احمدي نژاد، با سلام.
اكنون كه در آستانه اخذ رأي اعتماد مجلس به سر مي برم و مراجعات مكرر و اعلام حمايتهاي بي دريغ نمايندگان مجلس اينجانب را از يك طرف شرمنده نموده و از طرف ديگر در معرض يك آزمايش بزرگ الهي در پذيرفتن اين مسئوليت بزرگ قرار داده است ضمن تشكر از حسن اعتماد جنابعالي و نمايندگان معزز به اينجانب ترجيح مي دهم با توجه به اهميت وزارت نفت و در جهت تقويت انقلاب و دولت اسلامي افرادي با كسب آراي بالاتر از مجلس هفتم اين مسئوليت بزرگ را پذيرا شده لذا بدين وسيله انصراف خود را از كانديداتوري وزارت نفت اعلام و از خداوند متعال توفيق دولت محترم و مجلس معزز شوراي اسلامي را در ارائه خدمات ارزنده و شايسته به ملت مسلمان و انقلابي ايران مسألت دارم. بنده در هر كسوتي خدمتگزار نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران بوده و بدان افتخار خواهم نمود.
رئيس جمهورهم در پاسخ به نامه محصولي نوشت:مطمئنم جنابعالي در هر سنگري خدمتگزار صادق براي اسلام و انقلاب اسلامي خواهيد بود. عليرغم ميل باطني و اعتقاد به توانمندي ، صداقت و سلامت شما با انصراف موافقم. اميدوارم هوشمندي شما زمينه ساز خدمتگزاري بيشتر دولت و همدلي بيش از پيش مجلس شوراي اسلامي در اصلاح وزارت نفت و اجراي برنامه هاي اعلام شده باشد.
اظهارات موافقان و مخالفان
در جلسه علني ديروز ۷ نماينده در موافقت و مخالفت وزير پيشنهادي آموزش و پرورش به ايراد سخن پرداختند.
كاظم جلالي نماينده شاهرود به عنوان اولين مخالف وزير پيشنهادي آموزش پرورش گفت اعتقاد دارم انتخاب اين وزير، انتخاب مناسبي نيست. وي افزود: قبل و بعد از انقلاب قوي ترين شخصيت هاي كشور براي اين وزارتخانه انتخاب مي شدند و اين فاجعه است كه سطح اين وزارتخانه را تا اين حد پائين بياوريم.جلالي ادامه داد: وعده هايي كه داده اند محقق شدني نيست و عجيب اين است كه در برنامه هاي خود كلي تكليف براي مجلس آورده است.
نماينده ابهر و نماينده رودسر فرشيدي را از مديران موفق شهيد باهنر خوانده و اظهار داشته اند كه فرشيدي حتما مدير موفقي در آموزش و پرورش خواهد بود. دو موافق بعدي وزارت فرشيدي نوعي اقدم و حسين اسلامي بود. هوشنگ حميدي نماينده سنندج و هادي دوست محمدي نماينده سمنان دو مخالف بعدي بودند كه در خصوص وزير پيشنهادي آموزش و پرورش صحبت كردند.
تنها مخالف وزير پيشنهادي رفاه و تامين اجتماعي نماينده ابهر بود كه در سخنانش از رئيس جمهور هم به دليل عدم مشورت با نمايندگان انتقاد كرد.
دو نماينده خرم آباد و همدان هم به عنوان موافقان وزير رفاه با اشاره به برنامه هاي وزير پيشنهادي به ايراد سخن پرداختند.
وزير پيشنهادي تعاون هم مخالفي نداشت و تنها موافق ايشان هم كامران نماينده اصفهان بود كه پيرامون سوابق ايشان و اهميت تعاون مطالبي را بيان نمودند.بعد از اظهارات موافقان و مخالفان وزرا پيرامون ابهامات و برنامه هاي خود توضيحاتي داده سپس رئيس جمهور به ايراد سخن پرداختند.
دفاع رئيس جمهور
از وزراي پيشنهادي
احمدي نژاد دليل تاخير حضورش در مجلس از ابتداي مراسم براي دفاع از وزراي خود را كسالت عنوان و خاطرنشان كرد كه مباحث مطرح شده را از طريق تلويزيون تا پيش از رسيدن به مجلس دنبال كرده است، با تشكر از نمايندگان افزود: صحبت هاي بسيار خوبي از صبح از سوي موافقان و مخالفين مطرح شد و به نظر من همه مباحث دلسوزانه و در جهت تعالي كار، تقويت كار و اصلاح كار وزارتخانه ها بوده است.
احمدي نژاد با اشاره به وزراي پيشنهادي خود اظهار داشت: اول؛ همه شما استحضار داريد كه انتخاب يك وزير از بين صدها و هزاران چهره مستعد كار آساني نيست.به خصوص اگر دولت مصمم باشد خارج از چارچوب هاي حزبي و جناحي تصميم بگيرد، كار سخت مي شود.دوم؛ خوشبختانه ما در كشورمان با قحط الرجال روبرو نيستيم. هزاران نيروي توانمند و شايسته در كشور ما وجود دارد كه مي توانيم از وجودشان در اصلاح امور و خدمت به كشور استفاده كنيم.
رئيس جمهور تأكيد كرد: انتخاب بعضي از عزيزان به منزله انكار و نفي ديگران نيست. بالاخره علاوه بر ويژگي هاي عمومي و توانمندي ها و تسلط بر كار و تخصص ما بايد معيار هماهنگي دروني كابينه را هم مدنظر قرار بدهيم. كابينه يك مجموعه واحد است. يك ماموريت بيشتر ندارد، اما در بخش هاي مختلف تقسيم كار كرده است. تصور اين كه اعضاي كابينه جزاير مستقل از هم هستند، هم به لحاظ قانوني و هم به لحاظ مديريتي تصور غلطي است. آن تيمي برنده است كه هماهنگ بازي كند.
وي افزود: نكته بعد اينكه توجه داشته باشيم، مشهور بودن صرف يا صرف مشهوريت دليل كارآمدي و شايستگي نيست.اگر ما بخواهيم دنبال مشاهير بگرديم معنايش اين است كه در يك حلقه هاي مشخصي همواره بايد محدود بمانيم.
احمدي نژاد گفت: شما مي دانيد كه متاسفانه نگاه حزبي و جناحي در بعضي از سازمان ها طي ساليان متمادي باعث شده، عده اي خاص مناصب مجموعه را در اختيار بگيرند و مداوم دست به دست كنند و اتفاقا بيشتر مشكلات كشور در همان سازمانهاست.اصلا اجازه ندادند كسي رشد كند و معاون وزير يا وزير شود.بايد اين را بشكافيم و من با افتخار خدمتتان عرض مي كنم كه دولت در حال انجام اين كار بزرگ است.اين نوع تصميم گيري حتما فشار سنگيني را در وهله اول به رئيس جمهور و بعد به اعضاي كابينه وارد مي كند.
وي با اشاره به بحث عدالت تصريح كرد: محور و كليد كار اين دولت تحقق عدالت است. خوشبختانه در دولت با اين نگاه، تاكنون تصميمات بسيار خوبي در واگذاري سهام عدالت، محدود كردن موسسات دولتي از توسعه سرمايه گذاري جديد، توزيع مناسب منابع بانك ها و صرفه جويي در هزينه هاي جاري و مصرفي و چند برنامه ديگر اتخاذ شده است.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: علت اشاره من به عدالت در اين بخش اين است؛ عدالت، آرمان و گفتمان مشترك مجلس هفتم و دولت نهم است. بدانيد هر گامي كه اين مجلس و اين دولت جهت برپايي عدالت بردارد، با دشمني و مخالفت دشمنان از خارج و داخل مواجه مي شود. امروز هياهويي كه عليه ملت ما هست علت عمده اش به خاطر پيگيري اين رويكرد انقلابي، اسلامي و علمي است. اجراي عدالت دست بسياري را از بيت المال كوتاه خواهد كرد. دست بسياري را از دست اندازي به منابع بانكي و منابع ملي كوتاه خواهد كرد. فرصت از كساني كه يك شبه ره صد ساله را طي كردند گرفته خواهد شد.
وي درباره آن چه از سوي برخي مبني بر حجم تبليغات عليه دولت بيان مي شود، گفت: اين تبليغات جرم محرز است، توهين به رئيس جمهور جرم محرز است، اما چون مي فهميم چه كار مي كنيم، و مي دانيم كه داريم كجاها را اصلاح مي كنيم، وقت خودمان و وقت شما را صرف پيگيري اين امور نمي كنيم. ما فكر مي كنيم پاسخ به بيگانگان و بدخواهان داخلي اين است كه كشور عزيزمان را آباد كنيم. پاسخ اين است كه ما مشكلات اقتصادي مان را برطرف كنيم.
محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور در ادامه جلسه دفاع از وزراي پيشنهادي خود به مجلس، با اشاره به وزير پيشنهادي براي آموزش و پرورش گفت: وزارت آموزش و پرورش شايد مهم ترين سازمان اداري و اجرايي كشور باشد و كوچك ترين انتظار من از شما راي اعتماد به وزير است. زيرا ما بعد از اين بيشتر با هم كار داريم و درمورد اين وزارتخانه بايد چندين تصميم بزرگ بگيريم.
وي درباره وزير پيشنهادي وزارت تعاون نيز گفت: ايشان فردي است كه زندگي اش را وقف انقلاب كرده است و من ايشان را حدود شانزده سال است كه مي شناسم. به لطف خداوند در طول اين دو ماه و چند روز ايشان بر كل وزارت تعاون احاطه پيدا كرده است
رئيس جمهور هم چنين درباره وزارت رفاه و تامين اجتماعي توجه به اين نكته را قابل توجه دانست كه وزارت رفاه با قانوني كه مجلس نوشته عمدتا يك وزارت اقتصادي و صنعتي است و ادامه داد: عمده وزارت رفاه مديريت مجموعه تامين اجتماعي است كه شركت ها و موسسات اقتصادي و صنعتي بزرگ را بايد مديريت كند و شركت ها و موسسات تحت پوشش بازنشستگي را اداره كرده و منابع ارزش افزوده براي خود توليد كند تا بتوانند به مردم برسند.
وي گفت: خوشبختانه آقاي كاظمي از آن مديراني هستند كه بايد كشف شوند.
وي هم چنين با تشكر از صادق محصولي( وزير پيشنهادي نفت كه از همان ابتداي كار اعلام انصراف كرد)، گفت: ايشان از نيروهاي انقلاب است كه در طول انقلاب در حساس ترين مواقع جان خود را براي انقلاب به ميان صحنه آورده و همه جا با تمام وجود و صادقانه وارد شده است.
|
|
|
احمدي نژاد در جمع مردم خراسان جنوبي:
وظيفه دولت باز كردن راه است
تا عدالت بدست ملت برپا شود
|
|
ايسنا: رئيس جمهور روز گذشته به منظور تشكيل اولين جلسه هيأت دولت در مراكز استان عازم خراسان جنوبي شد.
احمدي نژاد پس از ورود به فرودگاه بيرجند در استان خراسان جنوبي در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: همه ملت يك پيكر واحد هستند و حضور دولت در ميان مردم و ارتباط با همه مردم يك ضرورت است.وي با بيان اينكه ترجيح مي دهد دولت در همه استان ها حضور داشته باشد، دليل آغاز سفرهاي خود به استان خراسان جنوبي را سابقه تاريخي فراوان اين استان كه افراد فرهيخته بسياري را تحويل جامعه داده است، عنوان كرد.
رئيس جمهور با بيان اين كه در اين سفر در جمع نخبگان خراسان جنوبي حضور خواهد يافت، خاطرنشان كرد: خراسان جنوبي استاني بسيار محروم است و ما سعي كرديم تشكيل جلسات دولت در استان ها پيام محروميت زدايي داشته باشد.دكتر محمود احمدي نژاد بلافاصله پس از ورود به شهرستان بيرجند، به گلزار شهدا رفت و با قرائت فاتحه ياد و خاطره شهداي انقلاب اسلامي و هشت سال دفاع مقدس را گرامي داشت.
رئيس جمهور با حضور در جمع مردم خراسان جنوبي در استاديوم آزادي شهر بيرجند گفت: همواره در نهضت هاي توحيدي در برابر اجراي عدالت انسان هاي زياده خواه و فرصت طلب ايستادگي كرده اند. امروز هم در داخل و خارج از كشور انسان هاي بدخواه و ويژه خواه و گروه هايي كه خود را از ملت بالاتر مي دانند در مقابل اجراي عدالت مقاومت خواهند كرد.وي افزود: اما اراده ملت فرهيخته در كنار خدمتگزاري دولت تمام مقاومت ها را در برابر اجراي عدالت درهم خواهد شكست و پرچم عدالت را در سرزمين اسلامي برپا خواهد كرد.وي ادامه داد: عدالت يعني اين كه همه مردم اين كشور از امكانات يكسان براي شكوفايي استعدادهايشان برخوردار باشند. عدالت اين كه دولت در خدمت همه مردم است و همه مردم حضور دولت را لمس مي كنند.عدالت يعني همه مردم از نقاط دور و نزديك از استعدادها و توانمندي هاي شخصي شان بهره ببرند.
احمدي نژاد گفت: وظيفه دولت باز كردن راه و هدايت مسير است تا عدالت به دست ملت عزيز ايران برپا شود.
وي تأكيد كرد: دولت حامي، هادي، پشتيبان و خدمتگزار ملت است. بايد دست در دست هم عدالت را بر پا كنيم.
وي هم چنين گفت: مردم بيرجند داراي تاريخ كهن، تمدن ساز و فرهنگ آفرين و پرورنده دانشمندان و علماي بسيار عزيز براي ماست و گسترش عدالت از محورهاي اصلي حركت دولت است.
|
|
|
رئيس تيم مذاكره كننده هسته اي
ايران سهم خود را براي شروع مذاكرات ادا كرده است
مهر: معاون امور امنيت بين الملل شورايعالي امنيت ملي گفت: ايران آن بخش از قطعنامه سپتامبر را كه شامل ادامه بازرسي ها و اقدامات شفاف ساز بيشتر در چارچوب معاهده NPT و پادمان هسته اي پروتكل الحاقي و اساسنامه آژانس بوده است را پذيرفته و آنها را به مورد اجرا گذاشته است اما تعليق فعاليت تاسيسات ucf اصفهان را مغاير حقوق كشور مي داند و در مقابل آن ايستادگي مي كند.
جواد وعيدي در خصوص محتواي نامه ارسال شده از سوي دبير شوراي عالي امنيت ملي براي سه كشور اروپايي توضيح داد: نامه دكتر لاريجاني به وزيران امور خارجه سه كشور اروپايي، ابتكاري براي رفع بن بست فعلي در مذاكرات ايران و سه كشور اروپايي بود. ايران با اين نامه سهم خود در شروع مذاكرات را ايفا كرده است.
وي در خصوص ضرورت ارسال اين نامه در مقطع كنوني گفت: به هر حال مذاكره و ديپلماسي يك ضرورت هميشگي است، گفتگوهاي ايران با سه كشور اروپايي قطع نشده است، بلكه سطح آن كاهش يافته است و از نظر ايران مي تواند ارتقا يابد.
وعيدي تاكيد كرد: نكته مهم و مورد توجه ايران در اين مذاكرات حفظ حقوق ملت و تامين منافع ملي كشور است و نامه دكتر لاريجاني در واقع تلاش ديپلماتيك براي حفظ حقوق ملت و تامين منافع ملي كشور بوده است، نه مذاكره بر سر حقوق و منافع ملي كشور.
وعيدي واكنش اروپا به پيشنهادات نامه ايران را دوگانه خواند و گفت: اروپا از ابزارهاي محدودي برخوردار است، اما اميد فراواني به تحولات داخلي ايران دارد.
وي افزود: اروپا قصد دارد با فشار سياسي، انزواي بين المللي را بر ايران تحميل كند و از ناحيه انزواي بين المللي ايران، هم بين دولت و مردم فاصله اندازد و هم بين نخبگان شكاف ايجاد نمايد تا شايد از اين طريق دولت را در پيگيري اهداف هسته اي كشور دچار ترديد كند.
|
|
|
وزارت امور خارجه:
ايرانيان عازم فرانسه مراقب اوضاع امنيتي باشند
ايرنا: وزارت امور خارجه به همه هموطنان ايراني كه قصد سفر به فرانسه را دارند، توصيه كرد كه مراقب اوضاع اخير امنيتي اين كشور باشند.
در بخش توصيه هاي مسافرتي سايت وزارت امور خارجه آمده است: با توجه به ناآراميهاي چند روز گذشته در پاريس و گسترش آن به تعدادي از شهرهاي ديگر كه منجر به برقراري منع آمد و شدهاي شبانه گرديده است، كليه هموطنان ايراني مراقبت و هوشياري لازم خود را حفظ كنند.
|
|
|
رئيس سازمان انرژي اتمي چگونگي مشاركت
ساير كشورها در فعاليت هاي هسته اي ايران را تشريح كرد
ايسنا: آقازاده با بيان اين كه سرمايه گذاري ها در پروژه مشاركت در روند غني سازي در بخش فرآيند است و طرح مشاركت، پروژه اي زودهنگام و فوري نيست گفت كه در چگونگي مشاركت و سرمايه گذاري، آژانس دخالتي ندارد و اگر غرب از حسن نيت ايران استفاده نكند ضرر خواهد كرد. وي تصريح كرد كه هيچ برنامه اي غير از نطنز در بحث هسته اي ايران وجود ندارد و اين طرح در چارچوب قانون سرمايه گذاري خارجي تعريف شده است.
رضا آقازاده، رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان ديروز در كنفرانسي خبري درباره طرح مشاركت شركت هاي دولتي و خصوصي ايراني و خارجي در پروسه فعاليت هاي غني سازي اورانيوم كشورمان كه اخيرا از سوي هيات دولت به تصويب رسيده است، اظهار داشت: بعد از سخنان رئيس جمهور در سازمان ملل مبني بر ارايه تضمين هاي عيني كه جامعه جهاني بتواند اعتماد لازم را براي فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران در نطنز كسب كند، طرحي را براي مشاركت شركت ها و دولت هاي خصوصي و دولتي خارجي و داخلي در پروژه غني سازي نطنز اعلام كردند و پس از آن اين طرح براي بررسي هاي بيشتر به سازمان انرژي اتمي و سپس پس از تبيين از سوي سازمان به دولت ارجاع شد كه در اول آبان سال جاري اين طرح به تصويب دولت رسيد.
وي افزود: بر اساس اين مصوبه به سازمان انرژي اتمي مجوز داده شد تا در پروژه نطنز از مشاركت شركت هاي دولتي و خصوصي ايراني و خارجي استفاده شود.
آقازاده گفت: لذا در چارچوب يك اساسنامه اين طرح را آماده كرده و در آن پيش بيني شده است كه شرايط براي حضور اين شركت ها در پروژه نطنز فراهم شود.وي گفت: در اين پروژه، شركت هاي مختلف مجاز به سرمايه گذاري هستند كه ۳۵ درصد آن متعلق به شركت هاي خارجي خواهد بود كه سازمان انرژي اتمي بر آن نظارت دارد.وي افزود: بخش خصوصي ايران نيز در اين پروژه مشاركت دارد.
رئيس سازمان انرژي اتمي ابراز داشت: مشخصات سايت نطنز قطعا براي طرف هاي قرارداد توضيح داده خواهد شد.وي با بيان اين كه پروژه نطنز از پروژه هاي ملي ايران است، به خصوصيات جغرافيايي اين پروژه اشاره كرد و گفت: پروژه نطنز در منطقه بين كاشان و نطنز و در زميني به مساحت ۱۴۰۰ هكتار برنامه ريزي شده است و داراي دو سالن بزرگ است كه پيش بيني مي شود ۶۰ هزار دستگاه سانتريفيوژ را بتوان در آن نصب كرد و البته بسته به نوع اين دستگاه ها محصولاتش مي تواند سوخت چند نيروگاه را تامين كند.
آقازاده ادامه داد: در پروژه نطنز يك ميليارد دلار سرمايه گذاري شده است كه تا سقف ۳۵۰ ميليون دلار سرمايه گذاري خارجي انجام مي شود.
وي افزود: با توجه به اين كه در اين پروژه مشاركت به صورت سهامي و در هيات مديره است، بنابراين از لحاظ سهام، شركت هاي سرمايه گذار مي توانند از سهام تكنولوژي هسته اي نيز بهره گيري كنند.
رئيس سازمان انرژي اتمي در ادامه اين كنفرانس تصريح كرد: در حال حاضر از شركت ها و بعضي كشورها پيشنهادات اوليه اي را دريافت كرده ايم اما آنها تمايل داشتند درباره چگونگي كار توضيحاتي داده شود.
بنابراين بر اساس گزارش توجيهي و مصوبه دولت، فعاليت هايمان را براي جلب مشاركت داخلي و خارجي و اشخاص حقيقي و حقوقي شروع خواهيم كرد.وي اظهار اميدواري كرد در ماه هاي آينده اتفاقات خوبي به لحاظ مذاكرات براي اين طرح انجام گيرد.
رئيس سازمان انرژي اتمي تأكيد كرد: پس از انجام هرگونه قرارداد مشاركتي در اين پروژه، آژانس بين المللي انرژي اتمي بر فعاليت هاي مذكور نظارت خواهد داشت.وي يادآوري كرد: سرمايه گذاري ها در اين پروژه در بخش فرآيند است.بعد از مذاكرات مربوطه با اين شركت ها حدود مشاركتشان مشخص خواهد شد.وي درخصوص نوع سهميه شركت ها و كشورهاي سرمايه گذار در پروژه نطنز گفت: در اساسنامه تدوين شده، سهميه هايي براي مناطق مختلف دنيا ديده شده است.علاقه مندي ايران اين است كه در منطقه خود بتواند تامين نياز سوخت هسته اي را باتوجه به سياستي كه آژانس براي منطقه اي كردن فعاليت هاي غني سازي دنبال مي كند در اختيار گيرد.
وي درخصوص امنيت سرمايه گذاران داخلي و خارجي در اين پروژه اظهار داشت: در مصوبه دولت پيش بيني شده است تا مشاركت در چارچوب قانون سرمايه گذاري خارجي باشد.وي خاطرنشان كرد: در اساسنامه طرح مشاركت، حقوق متقابل براي دو طرف وجود دارد.اگر كشوري در اين طرح مشاركت كند به راحتي نمي توان سهام آن را حذف كرد.در قانون حقوق سرمايه گذاري و اساسنامه مورد نظر، سرمايه، سود و بازگشت سرمايه سرمايه گذار خارجي تضمين شده است و پذيرش سهامداران و تغييرات در ميزان سهام آنها به عهده هيات دولت ايران است.وي خاطرنشان كرد: در چگونگي مشاركت و سرمايه گذاري، آژانس بين المللي انرژي اتمي مداخله اي ندارد.
آقازاده در پاسخ به اين كه تصور مي كنيد اين طرح چه واكنش هايي را به همراه داشته باشد؟ گفت: اين طرح دو پيام عمده دارد؛ اول آن كه نشان مي دهد فعاليت هاي ايران آن قدر شفاف است كه بتواند شركت ها و دولت هاي خارجي را كه در دنيا حساسيت زيادي نسبت به فعاليت هاي هسته اي ايران نشان داده شده است را به اين حوزه جذب كند و ديگر آن كه بهترين شيوه اعتمادسازي در دنيا تلقي مي شود و اين نوع مشاركت در دنيا امري تجربه شده است.وي با اشاره به پروژه اوروديوف فرانسه كه ايران نيز در آن داراي ۱۰ درصد سهام است، گفت كه اين نوع مشاركت تجربه مي شود.
آقازاده افزود:اين حداكثر امتيازي است كه تصور مي كنيم ايران براي اعتمادسازي جامعه بين الملل در كنار نظارت هاي رسمي آژانس باعث شده است.
رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: در نهايت غرب راهي جز اين نوع مشاركت براي جذب اعتماد نخواهد داشت.وي ابراز داشت: ممكن است اين طرح زمان زيادي را ببرد، اما به عملي بودن و تحقق آن خوشبين هستم.
آقازاده درخصوص هرگونه ممانعت آژانس بين المللي انرژي اتمي از اين طرح گفت: آژانس نمي تواند در اين باره ممانعتي صورت دهد و كشوري كه فعاليت هاي صلح آميز هسته اي را انجام مي دهد تحريم كند.
آنچه درحال حاضر وجود دارد جوسازي هاي غرب و تهديدات آمريكاست كه معتقد است هيچ يك از آنها محقق نخواهد شد.وي خطاب به كشورهاي اروپايي تصريح كرد: معتقدم اگر غرب از حسن نيت ايران استفاده نكند ضرر خواهد كرد.
آقازاده درخصوص هرگونه تهديد به ارجاع به شوراي امنيت و تاثير آن در اين طرح گفت: ما از تهديدات عبور كرده ايم.همان طور كه دبير شوراي عالي امنيت ملي نيز گفته اند در چارچوب تهديدات، ايران مسير سياسي را اتخاذ كرده كه در هر شرايطي فعاليت خود را ادامه خواهد داد.وي تأكيد كرد: علت انتخاب اين پروژه به دليل حساسيت اين پروژه و اهميتي است كه غرب به فعاليت هاي نطنز داده است.
آقازاده با بيان اين كه هيچ برنامه اي غير از نطنز در بحث هسته اي ايران وجود ندارد، گفت: هر مقطعي كه تعليق از پروژه نطنز برداشته شود، فعاليت ها با سرعت ادامه مي يابد.وي با بيان اين كه شرايط بين المللي امروز به گونه اي است كه يك كشور نمي تواند به تنهايي همه نيازهاي خود را برآورده كند و خود را به يك جا محصور كند، افزود: ايران نيز از اين مقوله مستثني نيست.
|
|
|
توكلي: انصراف محصولي اقدامي خردمندانه و شجاعانه بود
گروه سياسي: احمد توكلي نماينده تهران، ري، اسلامشهر و شميرانات پس از پايان راي گيري وزراي پيشنهادي در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به پرسش درباره انصراف آقاي مهندس محصولي وزير پيشنهادي نفت گفت: پس از معرفي چهار وزير پيشنهادي از روز يكشنبه اين هفته تلاشهايي براي انصراف آقاي محصولي آغاز شد. روز دوشنبه بنده همراه با دو نماينده ديگر در ملاقاتي با آقاي دكتر احمدي نژاد در اين باره گفتگو كرديم و تلاش ها شدت يافت. توصيه به آقاي رئيس جمهور اين بود كه قبل از روز بررسي اين كار صورت گيرد. روز سه شنبه جلسه فوق العاده شوراي مركزي فراكسيون اصولگراي مجلس نيز پس از بحث و تبادل نظر بر راي دادن به سه وزير پيشنهادي مجددا تاكيد كرد و به رئيس فراكسيون ماموريت داد كه توصيه به آقاي احمدي نژاد براي پس گرفتن پيشنهاد آقاي محصولي را تجديد كند. علت آن بود كه از صبح سه شنبه در صحن علني به خوبي مي شد نبودن زمينه كافي براي وزير پيشنهادي نفت را دريافت. عصر سه شنبه در مجمع عمومي فراكسيون اكثريت نيز پس از بحث و تبادل نظر با حضور چهار وزير پيشنهادي، راي گيري به عمل آمد و وزراي رفاه و تامين اجتماعي، تعاون و آموزش و پرورش به ترتيب ۸۵ ، ۸۰ و ۷۶ درصد راي موافق را به دست آوردند و آقاي محصولي راي لازم را كسب نكرد. فكر مي كنم پس از آنكه آقاي رئيس جمهور و آقاي محصولي از اين نتيجه آگاه شدند، در اقدامي خردمندانه و شجاعانه با احترام به گرايش غالب نمايندگان، تصميم به انصراف آقاي محصولي گرفتند.
از توكلي پرسيده شد آيا نامزد بعدي وزارت نفت از بين نمايندگان خواهد بود وي پاسخ داد هيچ دليلي براي اين امر وجود ندارد. آقاي رئيس جمهور در نطق خود اعلام فرمود كه پانزده نفر را براي اين كار ارزيابي كرده است، بنابراين فكر مي كنم به زودي آخرين وزير باقيمانده معرفي مي شود. وي درباره زمان باقيمانده براي رئيس جمهور گفت از روز رأي اعتماد كابينه يعني سوم شهريور، ايشان براي تكميل كابينه سه ماه وقت دارند. بنابراين ايشان مي توانند تا سوم آذر فرد ديگري را براي تصدي وزارت نفت معرفي كند.
|
|
|
نمايندگان اتحاديه اروپا با روسيه گفتگو كردند
تشديد فعاليت هاي ديپلماتيك مسكو
در مورد پرونده هسته اي ايران
گروه سياسي: اجلاس وزيران امور خارجه روسيه و نمايندگان اتحاديه اروپا روز گذشته در مسكو آغاز شد. وزيران امور خارجه روسيه، انگلستان و اتريش به همراه نمايندگان اتحاديه اروپا در كنار بررسي روابط مشترك به صورت ويژه به بررسي پرونده هسته اي ايران نيز پرداختند.
پس از پايان مذاكرات طرفين جك استراو وزير امور خارجه انگلستان در جمع خبرنگاران گفت: در صورتي كه تهران در برنامه هسته اي خود به تعهدات بين المللي پايبند نباشد ارجاع به شوراي امنيت تنها گزينه باقيمانده است. البته استراو افزود: ما نمي خواهيم شاهد عملي شدن اين اتفاق باشيم. وي ادامه داد: اتحاديه اروپا ترجيح مي دهد شاهد اين باشد كه ايران همه فعاليتهاي هسته اي خود را متوقف كند.
خانم بنيتا فريرو والدنر كميسر سياست خارجي كميسيون اروپا هم گفت: اتحاديه اروپا و روسيه در قبال پرونده هسته اي ايران موضع همسويي دارند. وي با تأكيد بر اينكه اروپا خواهان توقف غني سازي اورانيوم در ايران است افزود: از نظر ما روسيه مي تواند براي تحقق اين امر مؤثر باشد.
سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه نيز روز گذشته در كنفرانس خبري خود بر حق ايران در پيشبرد برنامه صلح آميز هسته اي تأكيد كرد. وي ضمن تصريح بر رفع ابهامات جامعه بين المللي در اين زمينه گفت: روسيه در اين باره در تماس دائمي با سه كشور اروپايي و آمريكاست.
الكساندر روميانتسف رئيس آژانس انرژي اتمي روسيه هم روز گذشته بر ادامه همكاري هسته اي ايران و روسيه تأكيد كرد و گفت: همكارهاي تهران و مسكو در بوشهر كاملاً قانوني است. وي ادامه داد: ايران همه اطلاعاتي را كه آژانس به دنبال آن بوده است ارائه نموده است.
مذاكرات طرفهاي اروپايي با روسيه امروز و فردا نيز ادامه خواهد داشت و اين مذاكرات مي تواند يكي از اثرگذارترين مباحث بر اجلاس ۱۴ روز بعد شوراي حكام باشد زيرا روسيه تا زماني كه مذاكرات مستقيم بين ايران و اروپا از سرگرفته نشود مهمترين كانال رد و بدل پيامهاي ديپلماتيك دو طرف است.
بر همين اساس روز گذشته خبرگزاري ايسنا اعلام كرد كه دبير شوراي عالي امنيت ملي روسيه فردا (جمعه) به تهران مي آيد و در سفر سه روزه خود با مقامات عالي رتبه كشورمان ديدار و گفتگو مي كند.
|
|
|
بين مراجع تقليد و نظام جمهوري اسلامي
همدلي و وحدت نظر وجود دارد
رسا: مسئول دفتر آيت الله العظمي فاضل لنكراني روز گذشته با تكذيب اخباري مبني بر تجمع اعتراض آميز در برابر دفاتر مراجع عظام تقليد گفت: بين مراجع تقليد و نظام جمهوري اسلامي همدلي و وحدت نظر وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمين جواد فاضل لنكراني گفت: در روز آخر ماه مبارك رمضان، مؤمنان با تماس تلفني يا حضوري از رؤيت يا عدم رؤيت هلال ماه كسب اطلاع مي كنند خبرهاي مبني بر تجمع اعتراض آميز در برابر دفاتر مراجع تقليد را كه رسانه هاي بيگانه و مخالفان نظام اسلامي منتشر مي كنند كاملا تكذيب مي كنيم. بحمدالله هيچ تعرضي نبوده و مراجعه و ازدحام كاملا طبيعي است.
وي خاطرنشان كرد: تأكيد مي كنم كه بين مراجع معظم تقليد كه در حوزه مقدسه حضور دارند و نظام جمهوري اسلامي وحدت كامل و همدلي بسيار خوبي وجود دارد. دشمنان ما هيچگاه فكر نكنند كه توانايي خدشه دار نمودن اين اتحاد را دارند. حجت الاسلام والمسلمين جواد فاضل لنكراني ادامه داد: مراجع بزرگوار تقليد حمايت و تقويت نظام اسلامي را كاملا لازم مي دانند و در مواضع مختلف اين مسئله را ابراز مي كنند.استاد حوزه علميه قم افزود: البته در مسئله اعلام روز عيد، اختلاف مبنايي وجود دارد و مقلدان هم به وظيفه شرعي خود عمل مي كنند. اين اختلاف مباني هم ناشي از مستندات فقهي است كه هيچ شائبه مسائل سياسي در آن وجود نداشته و نخواهد داشت.
وي در پايان افزود: دشمنان همان گونه كه از اساس دين ما اطلاع درستي ندارند، از جزئيات هم اطلاعي ندارند.
|
|
|