انتشارات پيك بهار به صورت تخصصي در حوزه هاي مديريت خانواده، تربيب فكر و رفتار، اختلالات يادگيري، تفاوت هاي بين دختران و پسران، ويژگي ها و اختلالات رفتاري افراد از بدو تولد تا پايان دوره جواني و شيوه هاي نوين آموزش مي پردازد. تعدادي از تازه هاي اين انتشارات كه براي همشهري ارسال شده، در پي معرفي شده است.
مامان يا بابا، طرفدار كداميك باشم؟
مخاطب اين كتاب كه نويسندگان آن دكتر جول بلوك و دكتر سوزان بارتن هستند، والدينند. اصولاً اختلافات ميان زن و شوهر گريزناپذير است اما در اين ميان گاه فرزندان دچار مشكل تفاوت شده و نمي دانند در اختلافات خانوادگي جانب كدام طرف را بگيرند. همين تصور و رفتار غلط والدين باعث شده كه ارتباط سالم در خانواده گسسته شده و بچه ها دچار اضطراب و احساس گناه شوند. در اين كتاب به خانواده كمك مي شود تا به گونه اي رفتار كنند كه بچه ها قرباني منازعات خانوادگي نشوند.
وابستگي سالم
اين كتاب، حاصل بيست سال پژوهش نويسندگان آن يعني دكتر روبرت برنشتاين و دكتر مري لن گيراند است. اين زوج دانشمند هر دو عضو انجمن هاي روانشناسي آمريكا هستند. كتاب وابستگي سالم، شكوائيه اي عليه اين باور مرسوم است كه وابستگي را چيز بدي مي دانند. كتاب مذكور اين باور غلط را كه انسان هاي بالغ بايد تنها به خودشان متكي باشند، نقد كرده است و اظهار مي دارد كه وابستگي بيش از اندازه و كمتر از حد معمول هر دو به يك اندازه زيانبار است.
افسردگي در نوجوانان
اين كتاب اثر دكتر فرانسيس مارك و دكتر مارك سونديمور است. ناشر كتاب انتشارات دانشگاه جان هاپكينز در آمريكاست. در اين كتاب خواننده با نشانه هاي افسردگي در نوجوانان، تفاوت رفتارهاي زمان و رفتارهاي ناشي از افسردگي در اين سن و انواع اختلالات خلقي آشنا مي شود. كتاب به خانواده ها مي آموزد كه چگونه با بروز شكل هاي مختلف افسردگي در نوجوانان خود مواجه شده و با آنان برخورد كنند.
رها از اضطراب
اين كتاب اثر دكتر ت. چانسكي است و در آن راه حل هاي عملي براي پيشگيري و غلبه بر هراس ها، نگراني ها و فوبياهاي كودكان به بحث گذاشته شده است. امروزه بسياري از كودكان نشانه هاي اضطراب را از خود به نمايش مي گذارند كه شامل طيف وسيعي از رفتارها شامل شب ادراري، دل درد، كابوس ديدن، و امتناع از رفتن به مدرسه و ... مي شود. با استفاده از اين كتاب خانواده ها درمي يابند كه چگونه فرزندان خود را از چنگال اين نگراني ها رها كنند.
مقابله با كمرويي در كودكان و نوجوانان
اين كتاب اثر دكتر برناردو كاردوچي است و در آن به خانواده ها كمك مي كند تا بتوانند فرزندان خود را از كمرويي و انزوا خارج ساخته و شيوه هاي مناسب برخورد با ديگران و آداب معاشرت را بياموزند. دكتر كارودچي رئيس موسسه تحقيقاتي كمرويي دانشگاه اينديانا است. وي در اين كتاب ضمن پرداختن به علل كمرويي در كودكان بيان مي دارد كه اين موضوع مي تواند در آينده به سركشي و رفتار ستيزه جويانه در آنها منجر شود و از اين روي مقابله با آن را امري خطير و لازم مي داند.
درس اول؛ الفباي زندگي
اين كتاب به پدر و مادرها مي آموزد كه چگونه به فرزندان خود كمك كنند تا مهارت هاي زندگي و نظم دروني را بياموزند و در زندگي به كار برند. با توجه به رشد منطقي كودكان، نويسندگان اين كتاب، جان اليور و مايكل رايان، اقدام به ارايه روش ها و بازيهايي كرده اند كه مي تواند به رشد مهارت هاي كودكان در عرصه ها و زمينه هاي مختلف از جمله فكر كردن و حل مسايل كمك كند.
مادر، از زندگي متنفرم (ويژه دختران)
زندگي احساسي دختران نوجوان، يكي از چالش هاي بزرگ مادران است. آنان در دوران متلاطم نوجواني گاه دچار گردبادهايي مي شوند كه مي تواند دنياي آنان را پرآشوب سازد.
اين كتاب كه نوشته دكتر شارون هوش است مي تواند به مادران قدرت و آگاهي مشاوره اي با دخترانشان در اين سنين را بدهد تا بدانند چگونه با او رابطه برقرار كنند، چطور راهنمايي اش كنند و چگونه اعتماد او را به خود جلب نمايند.