در ستايش شرم
جامعه شناسي حس شرم در ايران / نويسنده: حسن قاضي مرادي / نشر اختران / چاپ دوم: بهار ۱۳۸۴ / شمارگان: ۱۱۰۰ نسخه / بها: ۱۶۵۰ تومان
«رنگ شرم، رنگ سرخ است؛ رنگ خشم و عصيان. در تجربه حس شرم، سرخي حاصل خشم به خود و درپي آن، تمايل به عصيان عليه خود است؛ خود به مثابه يك فرد و چه يك گروه يا سازمان يا طبقه و يا يك ملت...»
ما ايرانيان نيز در فرهنگ خويش هرچه عقب تر برويم بالطبع نشانه هايي از خون دويدگي به چهره هاي مان سراغ مي توانيم گرفت كه ممكن است آن را ناشي از تجربه حس شرم دانسته باشيم و يا بدانيم.»در آغاز اين كتاب، نويسنده به تعريف شرم پرداخته و كوشيده تا تمايز آن را با حس گناه و حس تقصير و اشتباه نشان دهد و آنگاه به دريافت هاي سنتي ايرانيان از حس شرم در قلمرو فرهنگي مي پردازد.
فصل سوم نيز به تجربه شرم در بعد فردي و جمعي آن اشاره دارد.نويسنده در پايان مقدمه اش بر كتاب مي آورد: «بر اين باورم براي نگاه راستين به خود نگاهي كه زمينه ساز عصيان عليه خويش به منظور اعتلاي خود باشد _ تجربه حس شرم، بنيادين است.»
مانيفيست روحانيت
نويسنده: رضا غلامي، ناشر: مركز مطالعات و انتشارات آفتاب توسعه
روحانيت شيعه يكي از ستون هاي اصلي بقاء و توسعه انقلاب اسلامي است. وجود برخي كاستي ها در پيكره روحانيت، برازنده حركت عظيم مردم مسلمان ايران نيست و در اين مسير هرگونه طرح اصلاح و تحول اگر از درون توسط خود روحانيون ارائه نشود مقرون به موفقيت نخواهد بود. اين كتاب كه مطالب آن ابتدا به صورت مقاله در ماهنامه تخصصي زمانه منتشر شده است، طرحي مشفقانه و نو براي تحول و پيشرفت محسوب مي شود.
ولايت فقيه، انديشه اي كلامي
مهر: كتاب ولايت فقيه، انديشه اي كلامي تاليف علي شمس به همت مركز انتشارات موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) منتشر شد. اين اثر شامل پنج فصل است و به مباحث كليات و مفاهيم علم كلام، بررسي جايگاه ولايت فقيه در علم كلام، حاكميت و ولايت الهي، شرايط حاكم اسلامي، پاسخ به شبهات و پرسش ها درخصوص جايگاه كلامي ولايت فقيه و نتيجه گيري از اين مباحث پرداخته است.