سايه روشن
بَرَرِه و واقعيت هاي تلخ زندگي
چندي است كه شاهد پخش مجموعه تلويزيوني شب هاي برره از شبكه ۳ سيما هستيم، مجموعه اي كه عليرغم انتقادهايي كه از آن به عمل آمده است، بيانگر برخي از واقعيت هاي تلخ و مستند ما ايرانيان در برخي از ابعاد زندگي مان است. واقعيت هايي كه كارگردان و نويسندگان آن سعي كرده اند در پس زبان طنز و به دور از اهانت آن را بيان نمايند.
شب هاي برره توصيف كننده برنامه هاي غلط و نسنجيده اي است كه در سطح كشور ما به اجرا درمي آيد. اين مجموعه تلويزيوني انسان هايي را به تصوير مي كشاند كه عليرغم مشاهده واقعيت ها و حقايق موجود سعي در نديدن آن و توجيه نمودن خود مي نمايند. شب هاي برره توضيح دهنده جامعه در حال پيشرفتي است كه شاهد از دست دادن ارزش ها، سنت ها و اخلاقيات خود است. داستان هاي برره، نشان دهنده تعصب هاي كاذب برخي از هم وطنان در برخي از زمينه هاي زندگي است. اگر نگاهي ژرف به محيط زندگي و آدم هاي پيرامون مان بياندازيم، مي بينيم كه شخصيت هايي مثل سالارخان، سردار خان، كيوون، كيانوش، جان نثار، شيرفرهاد، ياور طغرل، نظام دوبرره، سحرناز، شاخ شمشاد، شادونه، ليلون و... واقعاً در جامعه وجود دارند. شخصيت هايي مانند سالارخان، سردارخان و شيرفرهاد كه بر احساس قضاوت هاي كوركورانه، نسنجيده، دهن بيني و دمي دمي بودن عمل مي كنند، در جامعه ما كم نيستند. شخصيت هاي قدرت طلبي كه به نفع اميال و خواسته هاي شخصي خود، بسياري از ارزش ها و حرمت هاي انساني را زيرپاي مي گذارند و به سرعت تغيير رنگ مي دهند. انسان هايي كه دوست دارند اطرافيان شان همواره از آنان تعريف و تمجيد نمايند، مديراني كه دوست دارند همواره زيردستان از آنان تعريف كنند و هميشه در مديريت خود، سيستم رابطه مداري را پيشه كنند.
بر اساس پژوهش هاي به عمل آمده مشخص شده است كه سيستم مديريت رابطه مدار از عوامل اصلي نارضايتي شغلي و در نتيجه پايين بودن كارايي شغلي كاركنان است. در مجموعه شب هاي برره، جان نثار نمادي از انسان باهوشي است كه سعي مي كند با ايجاد تغيير در خلق افراد بالادست ضمن جبران حقارت هاي آنان، به اهداف خود نيز دست يابد.
همچنين «نظام »نماد انسان منفي، حسود و خودكم بيني است كه سعي مي كند در كار انسان هايي ديگر خلل ايجاد و عقده هاي حقارت و محروميت دوران كودكي خود را جبران نمايد.
پرداخت رشوه نيز يكي ديگر از واقعيت هاي تلخي است كه به نوعي در جامعه ما رواج دارد.
در مقوله برنامه ريزي ها نيز، شب هاي برره نشان دهنده واقعيت تلخ ديگري است كه امروزه شاهد آن هستيم. برنامه ريزي هاي غلط و نسنجيده كه بدون توجه به جوانب اجرايي آن در كشور، طرح ريزي و اجرا مي گردند و پس از مدتي نيز به ورطه فراموشي سپرده مي شوند. مجموعه تلويزيوني شب هاي برره واقعيت زندگي آدم هايي در جامع ما است كه براي رسيدن به اهداف زودگذر و پوچ، به راحتي بسياري از ارزش ها، سنت ها، باورها، عقايد و عزت نفس خود را زير سؤال مي برند و به آساني رنگ عوض مي كنند.
برره نشان مي دهد كه برخي از آدم هاي محيط پيرامون ما چگونه بدون هدف و معني به زندگي خود ادامه مي دهند. برره توصيف كننده آدم هايي است كه به دليل نداشتن جهت و معنا در زندگي به عادات و رسوم غلطي رجوع مي نمايند. انسان هايي كه هيچ گونه آگاهي از فلسفه زندگي خويش ندارند.
برره زندگي مادي گرا و خارج از معنويت برخي از ايرانيان را به تصوير مي كشد .
داستان برره بيانگر آدم هاي متعصبي است كه در افكار، باورها، سنت ها و ارزش هاي غلط و نادرستي گير كرده اند كه به هيچ دليل و مدرك مستندي قادر به دست برداشتن از آنها نيستند.
در پايان بايد گفت كه سريال شب هاي برره، داستاني روان شناختي و جامعه شناختي است كه از قلب جامعه ما با ديد موشكافانه و دقيق نويسندگان آن به نمايش درآمده است. ممكن است عده اي از رواج الگوهاي كلامي، واژه ها و اصطلاحات اين سريال در بين مردم جامعه نقد كنند، اما پذيرش و به كارگيري الگوهاي كلامي و رفتاري اين سريال توسط برخي از هم وطنان ما، جنبه ديگري از آسيب شناسي جامعه ما را نشان مي دهد و آن چيزي جز پذيرش و تقليد ارزش ها، باورها و الگوهاي غلط رفتاري نمي باشد، عاملي كه منجر به فراموشي و ضعيف شدن ارزش هاي سنتي مردم اين مرز و بوم شده است.
امير محسن راه نجات
گنجينه سبز در جام جم
مجموعه مستند تلويزيوني گنجينه سبز در شبكه جهاني جام جم در ۳۶ قسمت ۲۰ دقيقه اي با هدف معرفي توانمندي ها، پتانسيل ها و دستاوردهاي بخش كشاورزي، ارتقاء سطح علمي و تخصصي براي رسيدن به جايگاه جهاني و توسعه همه جانبه در بخش كشاورزي كه مخاطبان آن به طور خاص دانش پژوهان و متخصصين بخش كشاورزي و به طور عام ايرانيان مقيم خارج از كشور هستند.
به گفته حميد ابراهيمي يكي از تهيه كنندگان اين برنامه جمهوري اسلامي ايران در سالهاي اخير توانسته است تحولات چشم گيري در اغلب زمينه هاي علوم، دانش و فن آوري به دست آورد، بخش كشاورزي هم با توجه به تأمين امنيت غذايي و سلامت كشور با محور(كشاورزي مبتني بر دانايي) حركت به سمت توسعه را دنبال نمايد به طوري كه در بعضي از محصولات و فرآورده هاي كشاورزي و دامي در سطح ملي و بين المللي به خودكفايي نايل شود و به زمره صادركنندگان محصولات استراتژيك بپيوندد. وي افزود: روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي اقدام به توليد مجموعه برنامه مستند گنجينه سبز نموده است.
گفتني است كه اين مجموعه مستند مراحل برنامه ريزي و فيلمبرداري خود را در استان هاي اردبيل، آذربايجان غربي و شرقي، گيلان، گلستان، كردستان، همدان، مازندران و... در غالب موضوعات برنامه به پايان رسانده است. اين مجموعه مستند به علت داشتن جغرافيايي وسيع كشاورزي داراي لوكيشن هاي مستعد است. اين مجموعه مستند تلويزيوني كاري از حميد ابراهيمي و محسن دليري است.
|