دومين سمينار ساخت و ساز
به همت باشگاه دانشجويان دانشگاه تهران و انجمن علمي دانشجويان مهندسي عمران دانشكده فني دانشگاه تهران، دومين سمينار ساخت وساز در پايتخت، اسفند ماه 84 در دانشكده فني برگزار خواهد شد. اين سمينار حول محورهاي ساخت و ساز و زلزله، حمل و نقل و ترافيك، محيط زيست و معماري و شهرسازي، با هدف بررسي معضلات شهر تهران و ارائه راهكارهاي اجرايي توسط استادان و صاحبنظران طرح ريزي شده است.
دومين سمينار ساخت وساز در پايتخت، شامل بخش هاي مختلفي از جمله ارائه مقاله، كارگاه هاي آموزشي، آرمان شهر (آوردگاه راه حل هاي مشكلات اساسي و نيازهاي شهر) است. برگزار كنندگان اين سمينار همچنين در نظر دارند نمايشگاه تخصصي صنعت ساختمان را در حاشيه سمينار به مدت 3 روز برگزار كنند. اولين سمينار ساخت و ساز در پايتخت بهمن ماه 1381 در دانشگاه تهران برگزار شد.
مدال طلا براي معمار ژاپني
مدال طلاي سلطنتي سال 2006 به معمار قدرتمند ژاپني تويو ايتو اعطا مي شود. تويو ايتو متولد 1941، دفتر معماري خود را در سال 1971ابتدا با نام ربات شهري و سپس تويو ايتو و همكاران افتتاح كرد.
زيبايي شناسي ايتو شامل استفاده از پوسته هاي سبك وزن نفوذپذير تشكيل شده از الياف، پانل هاي آلومينيومي مجوف و ورق هاي فلزي گسترده است كه در پروژه هايي مانند برج بادها(1986) و موزه شهري ياتسو شيرو (1991) مشخص است.
او به خاطر طراحي غرفه نمايشگاه سرپنتاين در انگلستان به سال،۲۰۰۲ مدال طلاي سلطنتي را طي مراسمي در 15 فوريه دريافت خواهد كرد.
اين جايزه به منظور قدرداني از كارهاي شاخص، توسط ملكه تعيين شده و سالانه به شخص يا گروهي از افراد كه تاثير آنها روي معماري بازتاب بين المللي قوي داشته است اعطا مي شود.
برندگان قبلي اين جايزه شامل گيلبرت اسكات (1925)، لو كوربوزيه (1953)، فرانك گري (2000) و آرچيگرام(2002) است.
تالاري به مثابه سمبل شهري
كمتر كسي ممكن است به خود جرات دهد تا در مورد بزرگي و كيفيت ذهن كولهاوس (معمار هلندي) شك كند؛ او سال هاست به عنوان يكي از
مطرح ترين متفكران معماري شهرت دارد. طرح اخير او
Casa Da Musica كه بتازگي بنا شده، تجربه اي است جديد، بنايي كه نظم فكري آن با زيبايي ظاهريش تلفيق شده است.
بناي اين تالار بايد به عنوان نماد معماري شهر پورتو در مقام پايتخت فرهنگي اروپا قرار بود در سال 2001 افتتاح شود، اما شرايط نامساعد جوي افتتاح آن را تا سال 2004 به تعويق انداخت. تالار موسيقي شهر براي مردم آن در واقع سمبل پيشرفته تري از تالار شهر است. اين ساختمان در مرز بين بخش تاريخي و بخش فعال شهر قرار دارد و شامل يك تالار كنسرت به گنجايش 1300 نفر، فضاهاي تمرين و استوديوهاي ضبط براي اركست ملي است. حجم بتني ساختمان با فرورفتگي فرم مكعب شكل تالار اصلي آن، شايد يكي از زيباترين فرم هايي باشد كه كولهاوس تا به حال خلق كرده است.
خريد؛ سيستم فعال شهري
الهام علوي زاده- خريد به عنوان يكي از مهمترين فعاليت هاي عمومي بشر، از طريق روش هاي غالب، قادر به جايگزيني اكثر جنبه هاي زندگي بشر شده است. مراكز شهري، تاريخي، حومه ها، خيابان ها و در حال حاضر ايستگاه هاي قطار و مترو، موزه ها، بيمارستان ها و حتي اينترنت به طور روز افزوني، تحت تاثير مكانيزم ها و فضا هاي خريد، در حال شكل گيري هستند.
فرودگاه ها با تبديل كردن مسافران به
مصرف كنندگان، به طرز فوق العاده اي سودآور شده اند. موزه ها براي ادامه حيات خود در حال تبديل به محل خريد هستند و شهر هاي كم رونق با طرح هايي كه بيشتر به مركز خريد شبيه است احيا مي شوند.
پروسه خريد بدون يك سري اختراعات و تسهيلات كليدي نمي توانست به يك دگرگوني بدون وقفه و دائمي شهري تبديل شود. اين امكانات به طور سيستماتيك، محيط پيرامون را آماده دريافت و توليد مصرفي مي كنند.
به عنوان مثال تهويه مطبوع، انواع جديدي از فضاهاي داخلي را با قرار دادن خريدار در يك شرايط پيراموني بسيار راحت، فراهم مي كند. پله برقي به عنوان يك وسيله براي پيمودن فاصله هاي رو به افزايش و ارتفاعات محيط هاي پيراموني عمل مي كند.
اين پروسه فراتر از مقياس و تكثير، با نفوذ به تمام قسمت هاي زندگي ما از طريق ابزارهايي مانند كارت اعتباري و كارت هوشمند و...در حال گسترش است و در عين حال وابسته به جريان عظيم مصرف كنندگان و كالاهاي توليدي است.
اين پروسه در ارتباط با زير ساخت هاي شهري مانند مسير هاي پياده، سيستم هاي جاده اي، بزرگراه ها، ايستگاه ها يا وسايل ارتباط مكانيكي مانند پله برقي ها يا پياده روهاي متحرك، طراحي تمام مسير هاي حركتي و ارتباطي و توقفي را در بعد شهري، تحت تاثير خود قرار داده است و نشان دهنده لزوم توجه به فعاليت هاي عمومي شهري در طراحي محدوده هاي شهري و
شهر سازي است.