راهكارهاي مقام معظم رهبري براي اعتلاي ارزشهاي ديني
اگر جوهره اسلام ناب بدرستي ارائه شود
نخبگان جذب آن خواهند شد
|
|
ايسنا: رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار مسئولان، استادان و دانشجويان دانشگاه امام جعفر صادق(ع)، با تبريك صميمانه عيد سعيد غدير، افزودند: اگر به تدبير الهي و نبوي درباره جانشيني پيامبر(ص) عمل مي شد، بدون ترديد تاريخ بشر مسير ديگري را مي پيمود و ملت ها امروز، دچار اين همه مشكلات و گرفتاري ها نبودند.
در اين ديدار كه صبح روز پنج شنبه برگزار شد، حضرت آيت الله خامنه اي رويداد مبارك غدير و نصب جانشين پيامبر اكرم را تدبيري خجسته و زمينه اي براي پايان يافتن رنجهاي تاريخي بشر از جمله بي عدالتي، تبعيض و فقر برشمردند و خاطرنشان كردند: اگر معجزه الهي پيامبر اكرم يعني ايجاد جامعه اسلامي در دشوارترين مقطع تاريخ بشر، چندين نسل پي در پي به دست معصومين (ع) حفظ مي شد و گسترش كمي و كيفي مي يافت، امروز بشر همچنان گرفتار رنج هاي تاريخي و نياز هاي ابتدايي خود نبود و در فضايي برتر و سرشار از لطافت و زيبايي به سر مي برد.
ايشان در بخش ديگري از سخنانشان در تبيين مسير حركت دانشجويان، علم را در دين اسلام، امري مقدس برشمردند و دستيابي به حد اعلاي علم را وظيفه اصلي همه دانشجويان و دانشگاهيان خواندند.
رهبر انقلاب اسلامي، اقتدار علمي را منشاء قدرت اقتصادي، سياسي و فرهنگي دانستند و با اشاره به سوءاستفاده سياسي سلطه گران از قدرت علمي خود، افزودند: تبيين حرف حق ملت ايران در افكار عمومي جهان و پيگيري اهداف و آرمان هاي انقلاب اسلامي، در درجه اول مستلزم اقتدار علمي ايران است و وظيفه همه دانشگاه ها و دانشجويان اين است كه براي پركردن دره علمي موجود ميان كشور ما و جهان پيشرفته علم، تلاشي فوق العاده از خود نشان دهند.
ايشان خودباختگي در برابر علوم غربي را ريشه برخي عقب ماندگي ها ارزيابي كردند و افزودند: شأن تحقيق علمي، آزادي عقلايي است و بايد با تكيه بر ميراث عظيم فكري _ فرهنگي اسلامي و ايراني، براي ارتقاي علوم انساني و علوم پايه، برنامه ريزي و سرمايه گذاري كرد.
ايشان با قدرداني از زحمات آيت الله مهدوي كني، رئيس دانشگاه امام جعفر صادق (ع)، در تشكيل و استمرار مجموعه اي پرانگيزه، مصمم و داراي نگاه آينده گر افزودند: رسالت اين دانشگاه، ارائه يك نمونه از دانشگاه اسلامي است.
حضرت آيت الله خامنه اي با نفي نگرشي كه اسلامي بودن دانشگاه را در ظواهر دانشجويان و لباس و رفتار آنان خلاصه مي كند، افزودند: دانشگاه اسلامي يعني دانشگاهي كه از لحاظ انگيزه هاي ايماني، عشق به علم و علم آموزي عاشقانه و مؤمنانه، الگو و نمونه باشد.
ايشان ارائه جوهره اسلام ناب را در لباس آراسته علم، مهمترين وظيفه دانشگاه امام جعفر صادق (ع) خواندند و با اشاره به تلاش استكبار براي تحت تاثير قراردادن نخبگان جوامع اسلامي و جداكردن آنان از متن مردم، افزودند: اگر جوهره اسلام ناب به شكلي علمي و به گونه اي ارائه شود كه امكان واردآوردن تهمت و تحجر و مقدس مآبي و عقب ماندگي به آن وجود نداشته باشد، نخبگان اسلامي جذب آن خواهند شد و راه براي همراهي آنان با حركت هاي عظيم مردمي هموار مي شود كه اين امر، مسير دستيابي امت اسلامي به جايگاه شايسته و آرمان هاي بلند خود را هموار خواهد كرد.
ايشان تلفيق صحيح دين و علم را خلأ جامعه بشري دانستند و افزودند: دانشگاه اسلامي پيشرفته ترين علوم را مي آموزد و با تلفيق علم و معنويت، جهت گيري كاربردي علم را از دل دين و اخلاق مي گيرد و الگويي پرنشاط و صحيح به جامعه بشر ارائه مي كند.
حضرت آيت الله خامنه اي، تبديل دانشگاه امام صادق به مرجع تحقيقات مراكز علمي و دانشگاهي جهان را افق صحيح آينده اين دانشگاه دانستند و افزودند: دانشگاه امام صادق بايد در عرصه علوم انساني تحركي در دنياي دانش به وجود آورد و دانشمنداني مؤمن را در رشته هاي مختلف علوم انساني تربيت كند.
در اين ديدار پيش از سخنان رهبر معظم انقلاب، آيت الله مهدوي كني، رئيس دانشگاه امام جعفر صادق (ع)، تلاش هاي صورت گرفته در اين دانشگاه را براي تبيين علمي مفاهيم اجتماعي - اقتصادي دين مبين اسلام و نيز تربيت شخصيت هاي ورزيده علمي تشريح كرد.
سپس ۶ نفر از استادان و دانشجويان دانشگاه امام جعفر صادق (ع) به بيان فعاليت هاي دانشگاه و تشريح ديدگاه هاي خود درباره مسائل و موضوعات مختلف پرداختند.
|
|
گزارش ديدارها و گفت و گوهاي رئيس جمهوري در سوريه
گروه سياسي: محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران كه به سوريه سفر كرده است، ديروز حرم هاي مطهر حضرت زينب و حضرت رقيه سلام الله عليهما را زيارت كرد. وي در آخرين روز از سفر خود در محل سفارت جمهوري اسلامي ايران در دمشق با ايرانيان مقيم و اعضاي سفارت ديدار كرد.
رئيس جمهوري اسلامي ايران روز پنجشنبه در رأس يك هيأت عالي رتبه به دعوت بشار اسد وارد دمشق شد.
پس از اولين دور مذاكرات، رؤساي جمهوري دو كشور در كنفرانس مطبوعاتي مشترك شركت كردند.
بشار اسد، رئيس جمهور سوريه در اين كنفرانس خبري مشترك با تأكيد بر اين كه حق ايران است فن آوري صلح آميز هسته اي را در اختيار داشته باشد، از رژيم صهيونيستي خواست تا از زرادخانه هاي تسليحات هسته اي اش صرف نظر كند.وي تأكيد كرد: ما فشاري را كه عليه اين كشور (ايران) بر سر برنامه هسته اي اش اعمال مي شود، نمي پذيريم.
رئيس جمهور سوريه با تصريح اين كه در منطقه تنها رژيم صهيونيستي داراي سلاح هسته اي است، خاورميانه اي عاري از سلاح هاي كشتار جمعي را خواستار شد و گفت: اگر سلاح كشتار جمعي بهانه غرب است ، اين كار بايد با اسرائيل آغاز شود.
احمدي نژاد نيز با ذكر اين كه سرمايه گذاري ايران در سوريه به ۷۵۰ ميليون دلار رسيده است، افزود: كميسيون مشترك سوريه - ايران در ماه فوريه به منظور مذاكره درخصوص پروژه هاي اقتصادي تشكيل جلسه خواهد داد.
همچنين در ادامه ديدارها رئيس جمهوري اسلامي ايران پنج شنبه شب اعضاي هيات مديره جمعيت علماي مسلمان لبنان را در محل اقامت خود در دمشق به حضور پذيرفت . احمدي نژاد در اين ديدار گفت : امروز تفكر اسلام ناب در يكي از حساس ترين دوران هاي تاريخ و پس از صدها سال انزوا دوباره به ميدان آمده و جوانه هاي بيداري اسلامي در حال رشد و بالندگي است .
رئيس جمهوري ايران افزود: امروز اميد به نجات ، عدالت و معنويت در دل هاي بسياري زنده شده ، اما اين نهال بسيار جوان نيازمند محافظت جدي است و اگر غفلتي صورت گيرد، ممكن است مجددا اسلام سال ها در حاشيه قرار گيرد.
احمدي نژاد همچنين پنجشنبه شب در ملاقات سيد حسن نصرالله دبيركل حزب الله لبنان ، نقش حزب الله درخط مقدم ايستادگي در برابر زياده خواهي و تجاوزهاي رژيم صهيونيستي را بسيار مهم توصيف كرد.در اين ملاقات كه در محل اقامت رئيس جمهوري اسلامي ايران در دمشق انجام شد، احمدي نژاد گفت : پيام حزب الله لبنان ، پيامي قشري و طايفه اي مختص مسلمانان نيست ؛ پيام اسلام ناب براي همه بشريت است ، زيرا توحيد و عدالت خواهي امري نظري و مشترك ميان انسان هاست و هر جا ظهور كند، افراد به سوي آن جذب مي شوند.
رئيس جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: نهضت فلسطين با الهام از موفقيت هاي حزب الله لبنان در مسير خودباوري و شكست ناپذيري گام بسيار مهمي به جلو برداشته است.
محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران در جمع نخبگان سياسي، علمي و فرهنگي سوريه در كتابخانه ملي اسد از اروپاييان خواست ، اگر در شعار خود حاكي از آزادي انسانها صداقت دارند، دروازه كشورهاي خود را به روي يهوديان بگشايند.
وي خطاب به غرب افزود: آيا آزادي كه شعار آن را سرمي دهيد، براي مهاجراني كه از نقاط مختلف دنيا به فلسطين آمده اند، نيز قبول داريد.؟
وي ادامه داد: آيا حاضريد دروازه كشورهاي خود را باز كنيد تا اين مهاجران به هر نقطه اروپا كه خواستند، سفر كنند؟ آيا تضمين مي دهيد، اگر به كشور شما آمدند، امنيت آنان را حفظ كنيد و دوباره يك يهودي ستيزي جديد در اروپا به راه نيندازيد؟ شما اجازه ورود اين مهاجران به كشورهاي خود را بدهيد، خواهيد ديد كه هيچ كدام از آنها حاضر نخواهند بود، در سرزمين اشغالي زندگي كنند.
احمدي نژاد خطاب به اروپاييان تصريح كرد: با آن كه شما هنوز به سئوالهاي پيشين من پاسخ درستي نداده ايد، اين سئوال را مطرح كردم تا ثابت كنم ، شما در گفتار و كردار خود صداقت نداريد. رئيس جمهوري ايران گفت : اين سئوالات را پرسيدم . حال غربي ها به جاي آن كه پاسخ درستي به سئوالات من دهند، فردا در رسانه هاي خود شروع به فرياد خواهند كرد كه احمدي نژاد عليه صلح جهاني سخن گفته است .
احمدي نژاد افزود: امروز در عرصه سياسي كه شعار دمكراسي و حاكميت انسان ها بر سرنوشتشان سرداده مي شود، شرايط سركوب ، تجاوز و رقابت سنگين تسليحاتي فضاي جهان را پر از رعب و وحشت كرده است .
رئيس جمهوري تصريح كرد: در حوزه فرهنگ نيز اصول اوليه انساني زيرپا گذاشته شده است . خشونت و بي بند و باري نهادينه شده و نهاد خانواده درمعرض تهديد قرار گرفته است .
رئيس جمهوري اسلامي ايران در ادامه نشست به پرسش هاي نخبگان پاسخ گفت. احمدي نژاد در پاسخ يكي از حاضران در نشست كه جوياي راهكاري براي مقابله با دشمناني شد كه به فكر ايجاد تفرقه در ميان مسلمانان هستند، گفت : پايه هاي نظام سرمايه داري بر بستر تخريب ملتهاي آزاد بنا شده است .رئيس جمهوري افزود: رفاه برخي كشورها، ثمره غارت منابع كشورهاي ديگر است و امنيت آنها حاصل ناامني و تحميل ناامني بر ساير ملتها است .
احمدي نژاد تصريح كرد: اصول نظام سلطه بر تخريب شخصيت ، فرهنگ و اقتصاد ديگر ملتها بنا نهاده شده است . بايد با صيانت از فرهنگ و خودباوري ، با اين تهاجم تخريبي مقابله كنيم .
احمدي نژاد در جواب يكي ديگر از شركت كنندگان كه ايجاد يك جبهه متحد از ايران ، سوريه و ديگر كشورهاي مسلمان منطقه بر عليه رژيم صهيونيستي را پيشنهاد داد، گفت : جبهه متحد بر عليه صهيونيسم به طور طبيعي در حال شكل گيري است . بشريت تشنه عدالت است و بر همين اساس حق را به ملت مظلوم فلسطين مي دهد.
|
|
حضرت آيت الله خامنه اي:
علت جنجال غربي ها، توانايي بومي ايرانيان
در دستيابي به فناوري هسته اي است
ايسنا: رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار آقاي امامعلي رحمانف رئيس جمهور تاجيكستان و هيات همراه، ملت و مسئولان ايران را دوستدار واقعي مردم تاجيكستان دانستند و افزودند: جمهوري اسلامي ايران از هيچ كمكي براي پيشرفت و آسايش مردم تاجيكستان دريغ نخواهد كرد.
حضرت آيت الله خامنه اي، با اشاره به اشتراكات فرهنگي، ديني و تاريخي به ويژه همزباني مردم ايران و تاجيكستان خاطرنشان كردند: يكي از مهم ترين وظايف سه كشور فارسي زبان ايران، تاجيكستان و افغانستان براي تقويت اعتبار و اقتدار بين المللي خود، حفظ و ترويج زبان فارسي است.
مقام معظم رهبري پيوند هاي عاطفي ميان مردم ايران و تاجيكستان را در كنار عوامل سياسي و اقتصادي، موجب تعميق بيش از پيش همكاري هاي دو كشور در همه زمينه ها دانستند و افزودند: بايد براي گسترش روابط، توافق نامه ها و تفاهم نامه ها اجرايي شود و در خصوص پيگيري آنها تا پايان نيز، دو طرف اطمينان خاطر داشته باشند.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به پيشرفت هاي علمي جمهوري اسلامي ايران در عرصه هاي مختلف، امكان جذب دانشجو و تربيت نيرو هاي متخصص و محقق تاجيكستان را امكان پذير دانستند و تأكيد كردند: دستيابي به دانش هسته اي يكي از نمونه هاي مؤيد پيشرفت دانشمندان ايراني است كه درباره آن هياهوي زيادي هم به راه افتاده اما علت اصلي جنجال غربي ها، توانايي بومي دانشمندان جوان كشورمان در دستيابي به اين فناوري پيشرفته است.
ايشان با تأكيد بر اين كه مسئولان آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز اذعان دارند كه جمهوري اسلامي ايران اكنون در زمره كشورهاي عضو باشگاه هسته اي جهان است، خاطرنشان كردند: ما در پي سلاح هسته اي نيستيم و اين مساله را غربي ها به خوبي مي دانند، زيرا دستيابي به سلاح هسته اي برخلاف منافع سياسي و اقتصادي كشور و مخالف دستورهاي دين اسلام است، بنابراين، نظام جمهوري اسلامي ايران با تكيه بر اصول خود و بدون هراس از هياهو ها، به مسير پيشرفت علمي ادامه خواهد داد و دنيا هم نمي تواند بر اراده مردم ايران تاثير بگذارد.
|
|
آژانس بين المللي انرژي اتمي اعلام كرد:
شوراي حكام ۱۳ بهمن ماه درباره ايران
نشست ويژه برگزار مي كند
ايسنا: آژانس بين المللي انرژي اتمي اعلام كرد: جلسه ويژه ي شوراي حكام روز پنجشنبه ۱۳ بهمن ماه ۱۳۸۴ ساعت ۱۰ و ۳۰ دقيقه به وقت محلي در مقر آژانس در وين برگزار خواهد شد.
به گزارش پايگاه اينترنتي آژانس بين المللي انرژي اتمي، اين جلسه به درخواست نمايندگي هاي دايم فرانسه، آلمان و انگليس در نامه اي به تاريخ ۲۸ دي ماه ۱۳۸۴ به رييس شورا بوده و قرار است به بحث درباره ي اجراي پادمان هاي آژانس بين المللي انرژي اتمي در ايران و قطعنامه هاي مربوطه شورا بپردازد.
اطلاعيه آژانس تصريح كرد: جلسه ويژه شوراي حكام مي تواند به درخواست رييس، هر يك از اعضا يا مديركل برگزار شود. تصميم برگزاري جلسه پس از مشاوره هاي غيررسمي با اعضاي شورا توسط رييس شورا گرفته مي شود.
سه جلسه ويژه اخير شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي در تاريخ ۱۴ اكتبر ۲۰۰۵ براي تصميم گيري در خصوص نحوه ي تخصيص سهم آژانس از جايزه ي صلح نوبل ،۲۰۰۵ روز ۹ اوت ۲۰۰۵ در خصوص اجراي پادمان ها در ايران و ۲۷ آوريل ۲۰۰۵ براي انتصاب مديركل برگزار شده بوده اند.
جلسه شوراي حكام پشت درهاي بسته برگزار خواهد شد و متن بيانيه محمد البرادعي، مديركل آژانس درباره مساله ي هسته اي ايران در اين نشست قرائت خواهد شد.
|
|
لاريجاني در گفت و با بي.بي.سي:
ايران راه مصالحه را نبسته است
ايسنا: علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران در گفت وگو با شبكه خبري بي.بي.سي اظهار داشت: ما قصد داريم در خصوص نگراني هاي مربوط به يك برنامه ي تسليحاتي مذاكره كنيم و تضمين هايي را پيشنهاد كنيم.
وي افزود: ما راه مصالحه را نبسته ايم، در اصل من معتقدم برخي مسايل پيچيده ي بين المللي مي تواند از طريق مذاكره به بهترين شكل حل شود. دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران افزود: براي دستيابي به سوخت هسته اي روش ها و فرمول هاي بسياري وجود دارد و ما مي توانيم به مذاكرات ادامه دهيم و از فرصت هاي مختلف كه در جهان وجود دارد، استفاده كنيم. فكر نمي كنم اين راه بسته شده باشد.
|
|
وزير امورخارجه: احتمال ارجاع پرونده هسته اي ايران
را به شوراي امنيت ضعيف مي دانيم
ايلنا: منوچهر متكي وزير امور خارجه گفت: با توجه به مجموعه شرايط، احتمال ارجاع پرونده هسته اي ايران را به شوراي امنيت سازمان ملل متحد ضعيف مي دانيم. وزير امور خارجه افزود: اقدام به راه اندازي بخش تحقيقات هسته اي موضوعي جدا از توليد سوخت هسته اي است.
وي تصريح كرد: طي ۱۰ روز گذشته چه در مذاكرات با كشورهاي اروپايي و چه رد و بدل پيام ها و چه در گفت وگو با ديگر اعضاي شوراي حكام از جمله چين و روسيه و غيرمتعهدها تلاش كرديم اين نكته مهم را تبيين كنيم و بر آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي ادامه مذاكرات به ويژه درباره مهم ترين بخش اين مذاكرات كه توليد سوخت هسته اي است، تأكيد كنيم.
|
|
عنان: ايران براي ازسرگيري مذاكرات به
تحقيقات سوخت هسته اي اش ادامه ندهد
ايسنا: كوفي عنان از ايران خواست تا از تصميمش براي ازسرگيري تحقيقات هسته اي در راستاي ايجاد شرايط از سرگيري مذاكرات با اتحاديه اروپا صرف نظر كند.كوفي عنان دبيركل سازمان ملل روز پنج شنبه در مقر اين سازمان در نيويورك به خبرنگاران گفت: پيشنهاد من به ايرانيان اين است كه محيطي را ايجاد كنند كه به مذاكرات اجازه پيشرفت دهد.وي افزود: فكر مي كنم آنها نبايد اوضاع را تشديد كنند، آنها نبايد تحقيقات سوخت هسته اي را ادامه دهند.
عنان همچنين خاطرنشان كرد كه آخرين دستاويز در اين مساله، شوراي امنيت سازمان ملل خواهد بود و گفت: اگر همه چيز شكست بخورد و اين روند به پايان برسد و مساله به اينجا بيايد، آنگاه شورا بايد با آن رويارو شود.
|
|
وزير خارجه روسيه: ارزيابي هاي آژانس،
ملاك مسكو در مسأله هسته اي ايران است
ايسنا: وزير امور خارجه ي روسيه، روز پنجشنبه در پايان مذاكراتش با همتاي فرانسوي خود به خبرنگاران اعلام كرد كه ملاك مسكو در مساله ي هسته اي ايران ارزيابي هاي آژانس بين المللي انرژي اتمي است. به گزارش خبرگزاري نووستي، سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه ي روسيه اظهار داشت: در جلسه ي بعدي شوراي حكام ما ارزيابي هاي آژانس را در مركز توجه خود قرار خواهيم داد. وزير امور خارجه ي روسيه تاكيد كرد كه در حل مسايل مربوط به ايران، مهم اين است كه رعايت رژيم منع گسترش سلاح هسته اي، ملاك عمل قرار داده شود.
لاوروف افزود: براي ما مهم فهم اين مطلب است كه چه روشي را بايد برگزيد، كارد جراحي را و يا معالجه را، بايد ترتيب گام ها را تعيين كرد و تنها پس از آن دست به عمل زد. اصل اساسي اين است كه لطمه اي وارد نشود. به گفته وي، در حل اين مساله «ارزيابي حرفه اي از شرايط اهميت بسياري دارد و در مرحله كنوني لازم است كه مشكل ايران توسط جامعه ي جهاني حل شود.»
|
|
معاون رئيس جمهور آمريكا:
مسأله هسته اي ايران بايد در شوراي امنيت بررسي شود
ايسنا: ديك چني گفت كه انتظار دارد پس از نشست آتي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي، بررسي موضوع برنامه ي هسته اي ايران را شوراي امنيت برعهده بگيرد. به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، ديك چني، معاون رييس جمهور آمريكا نسبت به در نظرگرفتن تهاجم نظامي به عراق به عنوان سنتي براي اقدام ممكن جهت جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح هسته اي هشدار داد.
وي در گفت وگو با فاكس نيوز گفت: اين اشتباه خواهد بود كه به عقب بازگرديم و بكوشيم تا بر اساس آنچه در برخي ديگر كشورها در گذشته رخ داده است، پيش بيني كنيم چه چيزي ممكن است اتفاق بيفتد يا نيفتد.
چني در ادامه ادعا كرد: واقعيت موضوع اين است كه در اختيارگيري سلاح هاي هسته اي در ايران به خصوص با دارا بودن دولت فعلي مساله اي براي جهان خواهد بود. معاون رئيس جمهور آمريكا گفت: ما براي جلوگيري از روي دادن چنين موقعيت به سختي تلاش مي كنيم.
|
|
وزير خارجه آلمان: گزينه نظامي عليه
برنامه هسته اي ايران منتفي است
ايسنا: وزير امور خارجه ي آلمان گزينه ي نظامي در خصوص برنامه ي هسته اي ايران را منتفي دانست. به گزارش خبرگزاري آلمان، فرانك والتر اشتاين ماير، وزير امور خارجه ي آلمان پس از نشستي با احمد ابوالغيظ، همتاي مصري خود در قاهره گفت كه اتحاديه ي اروپا به حل ديپلماتيك اين مساله تمايل دارد و هيچيك از كشورهايي كه در مذاكرات با ايران حضور دارند، در ذهن شان گزينه ي نظامي را ندارند.
|
|
وزير خارجه فرانسه:
ايران بايد فعاليت هاي هسته اي را به حال تعليق درآورد
ايسنا: وزير امور خارجه فرانسه نيز اظهار داشت: نشست آتي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي بايد راه را براي اقدام بيشتر در برابر پرونده ي هسته اي ايران بگشايد. به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس فيليپ دوست بلازي پس از ديدار با سرگئي لاوروف همتاي روسي خود در مسكو در كنفرانس مشترك خبري با وي گفت كه تلاش هاي بين المللي براي رويارويي با برنامه ي هسته اي ايران بايد «قاطعيت اتحاد و سرعت» از خود نشان دهد و نشست شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي در ماه آينده بايد راه را براي اقدام بيشتر در اين باره بگشايد.
دوست بلازي ادعا كرد: ضروري است كه به ايراني ها نشان دهيم آنها بايد فعاليت هاي هسته اي خطرناك را به حالت تعليق در آورند.
|
|
سولانا: روسيه خواستار بحث غيررسمي
درباره ايران در شوراي امنيت است
فارس: هماهنگ كننده سياست خارجي اتحاديه اروپا گفت روسيه خواستار آن است كه شوراي امنيت سازمان ملل پيش از تصميم رسمي براي ارجاع پرونده هسته اي ايران به اين شورا، در اين باره به صورت غيررسمي بحث كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، خاوير سولانا گفت: «هدف از اين كار خريد زمان براي مسكو است تا به مذاكره و تلاش براي يافتن راهي به منظور خروج از بحران هسته اي با تهران بپردازد.
اين پيشنهاد همچنين فضا را براي مذاكرات بيشتر به منظور دستيابي به مصالحه اي كه بر اساس آن اورانيوم ايران در خاك روسيه غني مي شود، باز مي كند.» هماهنگ كننده سياست خارجي اتحاديه اروپا پس از گفت وگو با كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا و ديگر مقامات ارشد در واشنگتن گفت: «موضع روسيه اين است كه چرا ما يك نشست فوق العاده در سازمان ملل تشكيل ندهيم و درباره اوضاع صحبت نكنيم و آنگاه به وين برويم و به بحث هاي خود در آنجا ادامه داده و در انتظار نشست هاي آژانس بين المللي انرژي اتمي در ماه مارس بمانيم.»سولانا ضمن رد نكردن پيشنهاد روسيه گفت اين طرح از بخت كمي در دستيابي به حمايت واشنگتن و اتحاديه اروپا برخوردار است.
وي افزود: «زمان آن خوب نيست.اقدامات ايرانيها نياز به پاسخ سريع دارد.»
هماهنگ كننده سياست خارجي اتحاديه اروپا گفت ارجاع رسمي پرونده ايران به شوراي امنيت و نه برگزاري يك نشست ساده در اين باره، فشار بيشتري بر تهران وارد مي كند.
وي تأكيد كرد: «ارجاع (به شوراي امنيت) تبعات فني و حقوقي دارد زيرا به معناي آن است كه شوراي امنيت اين پرونده را در دست مي گيرد.»
|