مهدي نادعلي
دو سالي هست كه در اولين جمعه ماه محرم، همايشي با عنوان شيرخوارگان حسيني در چند شهر ايران و چند كشور مسلمان و اروپايي برگزار مي شود.
در اين همايش مادران سياه پوش همراه با نوزادان شيرخواره خود در عزاي پسر فاطمه و زنده نگه داشتن ياد و خاطره طفل قرباني شده حسين بن علي(ع) شركت مي كنند و اظهار محبت خود را به خاندان اهل بيت عصمت و طهارت ابراز مي كنند.
البته موضع گيري ها نيز در مورد برگزاري چنين مراسم هايي در برخي از محافل مذهبي و خبري بروز داده شده و همين باعث شد تا گروه علمي فرهنگي همشهري در اين خصوص گزارشي را آماده كند كه در پي مي آيد.
ريشه اين همايش در يك كلام، طرح هيچ كسي نبود و فقط عنايت پروردگار و خود امام حسين(ع) به اين مجموعه بوده است.
رئيس ستاد برگزاري همايش شيرخوارگان حسيني ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار ما گفت: مجموعه هيأت محمدرسول ا...دو دهه است كه كار فرهنگي بر روي مراسم مذهبي و آييني را شروع كرده و از بابت اين كار و بنا به اظهارات خيلي از دوستان و كارشناسان موفق عمل كرده ايم.
داود منافي پور مي افزايد: ما بيعتمان با اهل بيت اين است كه هيأت هايي را در سطح عموم عاشقان اهل بيت ايجاد كنيم كه در آن، روح فرهنگ و فلسفه وجودي اصل ماجرا نيز موج بزند و در گام بعدي اين ابراز احساسات عاشقانه را نيز به سمع و نظر جهانيان برسانيم، زيرا حيف است كه جهانيان اين خيل عظيم ابراز احساسات عاشقان حريم ولايت و امامت را نبينند.
وي در ادامه عنوان كرد: در عاشورا بزرگترين پتانسيل جهان تشيع پنهان شده است؛ بايد به اين پتانسيل تسلط پيدا كرد و هسته هاي انرژي را كه در آن نهفته شده، جدا ساخت، زيرا كه براي رسيدن به ظهور آقا امام زمان، درك واقعه عاشورا يكي از مهمترين مسائل براي شيعيان و منتظرين است.
مسئول ستاد همايش شيرخوارگان حسيني در پاسخ به اين سؤال كه چرا در بين همه حوادث كربلا شما به سراغ مقتل علي اصغر(ع) رفتيد، گفت: اين كه چرا به سراغ علي اصغر(ع) رفتيم و اساس برگزاري چنين همايشي چيست، تنها چيزي كه مي توانم عرض كنم عنايت پروردگار و خود آقا امام حسين(ع) بود كه به ما و مجموعه بچه هاي ما سالهاست اين قضيه اثبات شده است.
اما اصل مطلب اينجا بود كه ما به دنبال جهاني شدن نهضت عاشورا بوده و هستيم. سالها كار كارشناسي و مطالعاتي بر روي كربلا انجام داده ايم و امروز به عنوان يكي از بزرگترين منابع مطالعاتي در اين خصوص محسوب مي شويم.
وي ادامه داد: شروع حركتمان در دمشق بود، با گهواره حضرت رقيه(س) البته بازخورد خيلي خوبي هم در ميان شيعيان سوريه و زائران ايراني داشت و بعد هم در مطبوعات داخلي فراخوان حضور براي مادراني منتشر كرديم كه فرزند نوزاد داشته اند و دو سال پيش با تعريف يك نام رسمي براي آن به عنوان همايش شيرخوارگان حسيني آن را مطرح كرديم.
منافي پور افزود: اسراري در حادثه عاشورا است كه قلبهاي همه شيعيان جهان را تحت تأثير خود قرار مي دهد و يكي از مهمترين اين اسرار، حادثه علي اصغر است. اين حادثه به قدري حزن انگيز است كه گويي از گفتنش دل سنگ آب مي شود. البته اين يك جنبه ماجراست و جنبه ديگرش اين است كه حسين(ع) با اين كار به شيعيان ياد مي دهد كه اول وارسته و آزاده باشيد، دوم به خاطر خدا و تحقق حقيقت از تعلقات مادي و معنوي اين دنيا بگذريد و سوم اين كه به ما مي آموزد زندگي را همراه با شرف و انسانيت بپذيريد و زندگي بي عزت و سكوت در حكومت جاهلان و بي تفاوتي در برابر ستمگران يك لحظه هم زياد است.
مسئول ستاد بزرگداشت جهاني حضرت علي اصغر(ع) مي فرمايد: در اين حركت مسئولان فرهنگي نيز بايد كمك كنند تا نمادها و سمبل هاي عاشورايي در جهان ترويج يابد و از اين طريق به امر تبليغ و اشاعه نهضت عاشورا و اسلام در ميان ديگر ملتها و در نقاط ديگر جهان كمك كند.
و يكي ديگر از دلايل برگزاري چنين همايشي از طرف ما هم اين بوده كه سمبل ها و نمادهاي عاشورايي را در جهان ترويج نماييم و بگوييم كه عاشورا هيچ گاه در ذهن مردان و زنان و حتي نوزادان شيعه از بين نمي رود و طفلان مسلمانان هم در عزاي حسين فاطمه(س) نقش دارند.
داود منافي پور نيز در بخش ديگري از سخنان خود از منظري ديگر به توضيح حادثه عاشورا مي پردازد و مي گويد: نتيجه اي كه امروز جهان غرب به آن رسيده چيزي جز از بين بردن نفس عاشورا و شعائر اسلامي در جهان اسلام و بالاخص تشيع نيست. آنان مي خواهند اين انديشه و اين مراسم را در ميان آحاد جامعه اسلامي از بين ببرند يا حداقل به انحراف بكشانند، زيرا تمام ضربه هايي كه از طرف اسلام و ملتهاي مسلمان تحمل شده و مي شود به خاطر زنده بودن عاشورا و نفس آن در بين مسلمانان است.
وي عنوان كرد: ما به همين دلايل مذكور، حركت جهاني كردن صحنه علي اصغر در كربلا به ذهنمان رسيد زيرا كه اين صحنه را سندي بر مظلوميت حسين(ع) مي دانيم و امروز بعد از گذشت دو سال از برگزاري اين مراسم در تهران و ديگر شهرستانهاي ايران، عراق، سوريه، لندن، بحرين و كويت بيش از صدها هزار مادر همراه با نوزادانشان با نام اين همايش (شيرخوارگان حسيني) آشنا هستند و حضورشان در اين مراسم باعث شده به دركي مشابه احساس رباب همسر حسين بن علي(ع) و مادر علي اصغر برسند و ما اين را عنايت آن حضرت به اين مراسم مي دانيم.
منافي پور در پايان ابراز اميدواري كرد كه برگزاري چنين مراسمي باعث تقويت و ارتقاي سطح احساساتي و مذهبي اجتماعي و بسط و توسعه روابط آنان با فرزندانشان همانند رفتار امامان و معصومان شده و آثار خير و بركت اين مراسم به سلامت يك جامعه ديني كمك به سزايي را داشته باشد.
از طرف ديگر علي صدقي تفرشي مسئول خانه حمد در خصوص تأييد برگزاري چنين مراسمي مي گويد: ما نيز با كليت اجراي چنين مراسمي موافق هستيم و تا زماني كه مباحث معرفت شناسي جدي در اين زمينه از طرف متفكرين مباحث آييني و مذهبي باب نشود، نبايد جلوي ابراز محبت مردم را در اين خصوص گرفت.
وي مي افزايد: تعظيم شعائر اسلامي را نبايد از مردم گرفت. اگر به دنبال ارتقاء سطح انديشه اي و تفكرسازي و فرهنگ سازي هستيم، نبايد جلوي ابراز احساسات مردم را گرفت؛ بايد اين را در به حركت درآوردن حوزه هاي علميه و اجتماعات مذهبي سطح بالاي دانشگاهي پيگيري كنيم.
رئيس خانه حمد در پايان مي گويد: معرفت عاشورا در دل كسي ايجاد نمي شود مگر با ايجاد محبت در دل مردم و برپايي اين گونه مراسم.
تكمله
اين مراسم در سال جاري، پريروز در سراسر ايران و بسياري از شهرهاي جهان برگزار شد. براي برگزاري مراسم بزرگداشت جهاني حضرت علي اصغر(ع)، تعداد ۷۲ هزار دست لباس متحدالشكل شامل كاور سبز و پيشاني بند قرمز توزيع شد و تعداد ۶۰ عدد گهواره نمادين به شهرهاي محل اجرا ارسال گرديد. در آينده، گزارش تكميلي اين مراسم را منتشر خواهيم كرد.