حقوق ملت و دولت در قانون اساسي
سعيد شريعتي/انتشارات كانون انديشه جوان/ چاپ اول: ۱۳۸۴/ شمارگان، ۲۰۰۰ نسخه/ قيمت ۲۰۰۰ تومان
با پذيرش حقوق و آزادي هاي افراد، انديشه متفكران به سوي اين مسئله سوق پيدا كرد كه مصاديق حقوق و آزادي هاي عمومي كدام است و حدود و شرايط برخورداري از اين حقوق و آزادي ها و اعمال و اجراي آن چيست؟ متفكران قرن ۱۷ و ۱۸ ميلادي در غرب، فهرستي از حقوق و آزادي ها را در آثار خود مطرح كردند. پس از آن رواج انديشه هاي سوسياليستي، مصاديق جديدي از حقوق و آزادي ها را فراروي بشر قرار داد كه دخالت و نقش فعال دولت را براي تامين اجراي آن مي طلبيد. در قرن بيستم ميلادي، مجموعه حقوق و آزادي هاي سنتي و حقوق و آزادي هاي اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي در اعلاميه ها و ميثاق هاي بين المللي و پس از آن در قوانين اساسي كشورها گنجانده شد. امروزه اصطلاح «حقوق ملت» يا «حقوق و آزادي هاي عمومي» به مجموعه اين حقوق و آزادي ها اطلاق مي شود. مهمترين اهداف اين كتاب عبارتند از:
الف) آشنايي با حقوق و آزادي هاي عمومي و نيز تكاليف ملت در نظام جمهوري اسلامي ايران؛ ب) بررسي و تحليل مباني نظري حقوق و تكاليف و زيرساخت هاي فكري آن در غرب؛ ج) بررسي ديدگاه اسلام در مورد حقوق و آزاد هاي عمومي و تكاليف ملت.
منابع و آثار سياسي اسلام و نقد روش شناختي مطالعات معاصر
نصر محمد عارف؛ ترجمه و تعليق مهران اسماعيل- تهران: نشر ني، ،۱۳۸۴ ۲۲۸ ص
روش شناختي در ميراث سياسي اسلام كه از سوي پژوهشگران متعددي صورت گرفته است، موضوع كتاب است. اين كتاب كه در سال ۱۹۹۶ جايزه كتاب مصر را دريافت كرد مشتمل بر دو بخش است: بخش نخست كه خود شامل سه فصل است به بررسي آماري مستندات، روش شناسي و شيوه تعامل مطالعات معاصر با ميراث سياسي و قواعد روش شناختي لازم اختصاص دارد. در بخش دوم نويسنده طي يك عمليات اكتشافي، نسخ و منابع بر جاي مانده را شناسايي مي كند تا زمينه استفاده از آنها فراهم شود. در اين بخش هم به منابع غيرمستقيم كه متضمن مباحث سياسي است پرداخته مي شود و هم به منابع سياسي تخصصي (منابع مستقيم).