بابك رفعتي كه تقريباً در آستانه ۳۶ سالگي است ، اگر چه در ميادين فوتبال آلمان قضاوت مي كند اما ايراني الاصل است. پدرش در گلپايگان يكي از شهرهاي استان اصفهان متولد شده و مادرش آلماني است. اين داور بوندس ليگا در ۲۸ ماه مي سال ۱۹۷۰ ميلادي در هانوفر آلمان متولد شده است.
از ۸ سالگي بازي فوتبال را در بازي هاي محلي با دوستان خود شروع كرده و تا ۱۸ سالگي همچنان فوتبال را فقط براي پرورش اندام و آمادگي بدني بازي مي كرد. او در سن ۱۶ سالگي و در اثر يك اتفاق به داوري روي آورد. چرا كه فكر مي كند استعداد خاصي براي اينكه يك فوتباليست حرفه اي شود نداشته و به خاطر رقابت با يكي از آشنايانش به داوري مسابقات فوتبال علاقه نشان داد. در ابتدا قضاوت بازي هاي محلي را شروع كرد و پس از آن با كسب تجربه در مراحل پايين تر. مرحله به مرحله پيش رفت تا اينكه امروز يكي از داوران مطرح بوندس ليگا به شمار مي رود و بازي هاي حساس را در اين ليگ سوت مي زند. او در بازي هاي بوندس ليگا در فصل ۲۰۰۶-۲۰۰۵ در مجموع قضاوت ۱۳ بازي را برعهده داشته كه ۷ بازي در دسته يك بوندس ليگا و ۶ بازي در دسته ۲ بوندس ليگا بوده است.
رفعتي در اين فصل و در طول قضاوت هايش در مجموع با ارائه ۵۵ كارت زرد و قرمز به فوتباليست ها توانسته بازي ها را كنترل كند.
اين داور بوندس ليگا به ايران و به تيم ملي فوتبال ايران علاقمند است و از اينكه اين تيم در مسابقات جام جهاني آلمان حضور دارد احساس خوشحالي مي كند و براي تماشاي مسابقات تيم ملي فوتبال ايران به ورزشگاه هاي محل برگزاري مسابقات اين تيم مي رود. او براي قضاوت مسابقه بين تيم هاي فوتبال استقلال و پيروزي در نيم فصل اول ليگ امسال كانديداي داوري شد اما به دليل اينكه شايد او يك ايراني بود و شايد به دليل تشابه اسمي او با يكي از دست اندركاران فدراسيون فوتبال ايران نتوانست قضاوت اين بازي حساس را برعهده بگيرد و جاي خود را به داور ديگري داد. رفعتي همچنين كانديداي قضاوت بازي دوستانه تيم هاي فوتبال پرسپوليس ايران و بايرن مونيخ آلمان كه در تهران برگزارشده، بود اما براي قضاوت اين بازي و سفر به ايران باز هم جا ماند و نتوانست اين آرزوي خود يعني سفر به ايران و وطن ديگرش را برآورده كند.
اما او همچنان علاقه دارد به ايران و زادگاه پدرش يعني اصفهان، پايتخت فرهنگي جهان اسلام سفر كند.
رفعتي معتقد است تيم ملي فوتبال ايران در مسابقات جام جهاني آلمان در گروه سختي افتاده و مي گويد: براي پيروزي تيم ملي فوتبال ايران آرزوي موفقيت مي كنم.
اين داور آلماني ايراني الاصل تا كنون قضاوت بيش از ۱۰۰۰ مسابقه فوتبال را در مراحل مختلف برعهده داشته است. او از تجاربش در فوتبال و داوري و از مراحل داوري اش تا رسيدن به قضاوت بازي هاي بوندس ليگا سخن مي گويد:
* آقاي رفعتي، لطفاً كمي از بيوگرافي (كاري) خود بگوييد.
- از ۱۶ سالگي داوري را آغاز كرده ام. تا ۱۸ سالگي بازي هاي محلي را داوري مي كردم و در ۱۹ سالگي نيز قضاوت بازي هاي ليگ محلي را انجام مي دادم. پس از طي كردن مراحل داوري در بازي هاي منطقه اي در سن ۲۶ سالگي قضاوت بازي هاي اوبرليگا را شروع كردم و پس از آن به عنوان كمك داور در مسابقات دسته ۲ بوندس ليگا حضور يافتم.
از ۳۰ سالگي قضاوت بازي هاي دسته ۲ بوندس ليگا به عنوان داور وسط را شروع كردم و اكنون نيز در بازي هاي دسته ۱ و دسته ۲ بوندس ليگا قضاوت مي كنم.
* آيا فوتبال هم بازي كرده ايد؟
- از ۸ تا ۱۸ سالگي فوتبال بازي مي كردم.
* چه چيزي باعث شد كه شما به داوري روي آوريد؟ اصلاً چه چيزي باعث شد كه شما تصميم گرفتيد داور شويد؟
- استعداد خاصي براي اينكه يك فوتباليست حرفه اي شوم نداشتم، تا براساس آن بتوانم براي آينده ام تصميم بگيرم. اما به دليل رقابتي كه با يكي از آشنايانم داشتم به اين كار روي آوردم.
* استعداد يا رقابت؟ كدام يك بيشتر باعث شد كه داوري را انتخاب كنيد؟
- حس رقابت.
* در ابتدا داوري را از چه كلاسي شروع كرديد؟
- در ابتدا با بازي هاي نوجوانان و محلي و پس از آن بازي بزرگسالان. هر كلاسي (۱-۲-۳) براي خودش نكات جالب توجهي دارد كه هر كدام خود يك تجربه است.
* به نظر شما مهمترين تفاوت بين داور كنار و داور وسط چيست؟ كار كدام يك سخت تر است؟
- مسلماً داور وسط مسئوليت بيشتري دارد. اگر چه كمك داور بايد در خصوص افسايدگيري نهايت دقت را به كار برد اما تصميم نهايي آن با داور وسط است. يك داور ممكن است ۸۹ دقيقه به خوبي قضاوت كند اما اگر يك بي احتياطي آن هم در دقيقه ۹۰ انجام دهد همين كافي است كه همه كار خوب او را خراب كند.
* در تيم هاي فوتبال آلمان فوتباليست هايي حضور دارند كه به طور حرفه اي فوتبال بازي مي كنند و شغل ديگري ندارند. آيا در ميان داوران هم اينگونه است كه داوري فقط داور باشد و شغل ديگري نداشته باشد؟
- در آلمان هيچ داور حرفه اي كه فقط داور باشد وجود ندارد و همه داوران به شغل ديگري مشغول هستند.
* ممكن است در هنگام قضاوت يك بازي مسائل مربوط به كار يا مسائل جسمي بر قضاوت شما تأثير بگذارد و نتوانيد يك قضاوت خوب ارائه كنيد.
- فقط هنگامي كه مريض باشم شايد چنين اتفاقي رخ دهد.
* براي قضاوت يك بازي سخت و حساس چگونه خود را آماده مي كنيد؟
- هر بازي شرايط خاص خودش را دارد. براي قضاوت يك مسابقه بايد چند روز قبل از برگزاري مسابقه تلاش كرد كه در زندگي شخصي و كاري مشكلي وجود نداشته باشد تا باعث نشود كه در زمان قضاوت استرس داشته باشي.
* شما يك داور ايراني الاصل هستيد. نظرتان درمورد تيم ملي فوتبال ايران و حضورش در مسابقات جام جهاني آلمان چيست؟
- تيم خوبي است. از اينكه توانسته به مسابقات جام جهاني آلمان راه يابد خوشحالم. اگر چه در گروه آساني نيست اما براي پيروزي اين تيم آرزوي موفقيت مي كنم.
* براي تماشاي مسابقات تيم ملي ايران به ورزشگاه مي رويد؟
- سعي مي كنم به ورزشگاه هايي كه محل برگزاري مسابقات تيم ملي ايران است بروم و از نزديك بازي اين تيم را مشاهده كنم.