چين رزمايش نظامي برگزار مي كند
ايرنا: درپي اوج گرفتن تنش ها در تنگه تايوان ، چين قصد دارد يك رزمايش نظامي بزرگ در هفته جاري برگزار كند.به نوشته روزنامه تايپه تايمز چاپ تايوان ، رزمايش نظامي چين متشكل از نيروهاي پياده نظام ، دريايي و هوايي از روز چهارشنبه آغاز خواهد شد. چين در اين رزمايش از پيشرفته ترين تجهيزات وتسليحات ارتش استفاده خواهدكرد و فناوري اطلاع رساني پيشرفته را در آن بكار خواهد گرفت .
روزنامه ارتش چين نيز به تازگي نوشت: اين رزمايش در مناطق شن يانگ ، گوانگ جو، پكن و پايگاه نظامي چنگ دو در شمال ، جنوب وغرب چين برگزار خواهد شد.
روزنامه تايواني خاطرنشان كرد، ناوها و كشتي هاي جنگي چين كار انتقال تجهيزات و تانك هاي ارتش را آغاز كرده اند و زمينه هاي انجام عمليات شبيه سازي نيز آماده شده است .
اين رزمايش در حالي انجام مي شود كه چن شويي بيان رئيس حكومت تايوان با اقدام خود مبني بر توقف فعاليت شوراي وحدت ملي تايوان ، پكن را بشدت خشمگين كرده است .
مقام هاي چين هشدار داده اند كه اين اقدام به صلح و ثبات تنگه تايوان و منطقه زيان شديدي وارد كرده و گام خطرناكي محسوب مي شود.
روزنامه تايپه تايمز نوشت: اين رزمايش هشداري به دولت تايوان و گامي در جهت تحت فشار قرار دادن رهبر اين جزيره محسوب مي شود.
|
|
گفتگوهاي بوش و مشرف
درباره قرارداد هسته اي و انتقال گاز
|
|
گروه سياسي خارجي: دور اول مذاكرات جورج بوش رئيس جمهور آمريكا با پرويز مشرف در پاكستان ديروز در حالي برگزار شد كه به گزارش خبرگزاري ها درخواست مشرف براي امضاي قرارداد هسته اي مشابه با هند موضوع اصلي اين مذاكرات بوده است.
به گزارش رويتر در كنفرانس خبري مشترك بوش و مشرف در اسلام آباد، بوش در پاسخ به خبرنگاري كه درباره اين موضوع از او سئوال مي كرد با لحني مبهم گفت: من و مشرف در اين باره گفتگو كرديم و توضيح دادم كه پاكستان و هند دو كشور متفاوت با نيازها و تاريخ متفاوت هستند. اين تفاوت ها در اتخاذ استراتژي در برابر اين دو كشور لحاظ مي شود.
بوش گفت كه مي داند پاكستان نياز رو به رشدي به انرژي دارد. او در بخش ديگري از سخنانش در پاسخ به اين سئوال كه آيا آمريكا با طرح خط لوله انتقال گاز ايران از پاكستان به هند مخالفت مي كند يا نه، بدون اينكه جواب منفي بدهد گفت: درباره اين موضوع هم با مشرف گفتگو كرديم و او توضيح داد كه وضعيت گاز طبيعي در اينجا (پاكستان) چگونه است. ما نياز شما را به گاز طبيعي در منطقه درك مي كنيم و اين قابل توجه است.
بوش در ادامه سخنانش در اين كنفرانس مطبوعاتي اظهار داشت: بخشي از ماموريت من تعيين اين امر بود كه آيا پرويز مشرف رئيس جمهور پاكستان هم چون گذشته به كشاندن تروريست ها به دادگاه متعهد است يا نه كه مشخص شد او متعهد است. او اوضاع را درك مي كند، مسئوليت را مي فهمد و لزوم ايجاد استراتژي مشترك مان براي شكست دشمن را درك مي كند.
بوش اظهار داشت: نگراني اصلي، تضمين اين امر است كه اطلاعات قابل استفاده اي در زمان موثر بين دو كشور تبادل شود و اين كه پاكستان منابع و تجهيزاتي براي بيرون راندن تروريست ها و تخريب مخفيگاه هايشان دارد.
مشرف نيز بر تعهدش بر حمايت از واشنگتن در جنگ عليه تروريسم تأكيد كرد و گفت: مقاصد و نيات پاكستان بسيار روشن است. قصد من بسيار شفاف است، ما يك مشاركت استراتژيك در خصوص مساله جنگ عليه تروريسم داريم، اگر نقص هايي هم وجود دارد اين در بخش اجرايي است. ما در حال حركت به سوي جلو هستيم و موفق مي شويم.
بوش گفت: اقدامات زيادي هنوز براي شكست القاعده باقي مانده و پاكستان و آمريكا بايد اطلاعاتشان را در زمان مناسب درخصوص محل استقرار مظنونان تروريستي تبادل كنند.
بوش گفت:وي و مشرف بر مشاركت استراتژيك دايم و گسترده و همكاري نزديك در جنگ عليه ترور تأكيد كردند و مشرف به اين جنگ متعهد است.
بوش در اين كنفرانس خبري به رئيس ارتش پاكستان گفت: اقدامات زيادي بايد براي شكست القاعده انجام شود و مشرف از اين امر مطلع است. بهترين راه براي شكست القاعده تبادل اطلاعات مناسب و تعيين محل تروريست ها و كشاندن آنها به دادگاه است.
|
|
حمله صهيونيست ها به كليساي تاريخي البشاره
واحد مركزي خبر: در پي حمله سه شهرك نشين صهيونيست به كليساي تاريخي البشاره در شهر ناصره در فلسطين اشغالي ، نظاميان رژيم صهيونيستي تدابير فوق العاده در اين شهر به اجرا گذاشتند.
راديو رژيم صهيونيستي گزارش داد هزاران نظامي اسرائيلي در شهر ناصره و به ويژه پيرامون كليساي البشاره مستقر شدند تا از بروز هر گونه اعمال مخل امنيت جلوگيري كنند.سه شهرك نشين صهيونيست كه دو نفر آنها زن بودند به هنگام عبادت مسيحيان ، چند بمب صوتي را در داخل كليساي البشاره منفجر كردند كه زيان هايي به بار آمد و به بروز آتش سوزي خارج از كليسا منجر شد.
در پي آن، هزاران فلسطيني مسلمان و مسيحي با تجمع در برابر اين كليسا و محاصره مهاجمان ، خواهان مجازات آنها شدند اما با دخالت نيروهاي رژيم صهيونيستي و خارج كردن سه شهرك نشين از كليسا، درگيري شديد ميان فلسطيني هاي خشمگين و صهيونيستها در گرفت .منابع صهيونيست گفتند در اين درگيري سيزده فلسطيني و سيزده نظامي اين رژيم زخمي شدند و نظاميان اسرائيلي چند فلسطيني را بازداشت كردند.در اعتراض به اين اقدام ، تظاهرات گسترده اي ديروز در شهر ناصره با شركت مسلمانان و مسيحيان برگزار شد.
|
|
موافقت مشروط حماس با آتش بس يكساله با اسرائيل
|
|
گروه سياسي خارجي:وزارت خارجه روسيه اعلام كرد،حماس با آتش بس يكساله با اسرائيل موافقت كرد با اين شرط كه اسرائيل از استفاده از زور در اين مدت خودداري كند.
به گزارش روزنامه هاآرتص، در بيانيه وزارت خارجه روسيه آمده است: حماس قبول كرد از توافقنامه آتش بس سال ۲۰۰۵ خارج نشود، با اين شرط كه اسرائيل به استفاده از زور روي نياورد.عزت الرشاق از رهبران حماس، در مسكو اعلام كرد كه جنبش حماس به تمديد آتش بس مثبت مي نگرد؛ اما در صورتي كه اسرائيل به تجاوزات، ترورها و دستگيري ها پايان داده و زندانيان فلسطيني را آزاد كند. توپ هم اكنون در زمين اسرائيل است.
درهمين حال سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه، به هيات حماس گفت كه آنها بايد حق موجوديت اسرائيل را به رسميت بشناسند.
لاوروف پس از گفت وگو با رهبري اين گروه اسلامي اظهار داشت: تمام ديدگاه هاي كميته كاري چهارجانبه بايد مورد احترام قرار گيرد.خبرگزاري اينترفكس به نقل از لاوروف اظهار داشت: اين به معناي عملي كردن تمام توافقنامه هاي موجود، لزوم به رسميت شناختن اسرائيل به عنوان يك شريك در مذاكرات و رد تمام روش هاي مسلحانه براي حل مسايل سياسي است.محمد نزال، يكي از مقامات عالي رتبه همراه خالد مشعل، رهبر سياسي حماس، به خبرنگاران گفت: مساله به رسميت شناختن يك مساله تمام شده است.ما قصد نداريم اسرائيل را به رسميت بشناسيم.مشعل اظهار داشت: اگر اسرائيل صلح مي خواهد، بايد از اراضي اشغال شد سال ۱۹۶۷ عقب نشيني كند و اجازه بازگشت آوارگان فلسطيني را نيز بدهد.وي افزود: اگر اسرائيل اين اقدامات را به انجام رساند، اقدام ما گام بزرگي در جهت صلح خواهد بود.
از سوي ديگر به نوشته روزنامه راسيسكا گازيه تا، روزنامه دولتي روسيه پس از روسيه، اروپا نيز ممكن است از حماس حمايت كند و تنها آمريكاست كه سعي دارد از موضع اعمال زور و منزوي ساختن با رهبران جديد فلسطيني برخورد كند.
به نوشته اين روزنامه سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه در آستانه مذاكراتش با مقامات جنبش حماس در مسكو اظهار داشت اين سازمان جزئي از مسائل خاورميانه است و نمي توان آن را ناديده گرفت.
تري ديويس، دبير كل شوراي اروپا كه همزمان با سفر رهبران حماس به مسكو در پايتخت روسيه بسر مي برد، در اين رابطه گفت: ما چيزي را از گفت وگو با حماس از دست نخواهيم داد و از منزوي ساختن آنان هم چيزي عايدمان نمي شود.
|
|
مخالفت كردها و اهل تسنن عراق با نخست وزيري جعفري
ائتلاف شيعيان: همچنان از جعفري حمايت مي كنيم
|
|
گروه سياسي خارجي:منابع نزديك به دفتر سيد عبدالعزيز حكيم رئيس ائتلاف عراق يكپارچه از حمايت مجدد وي از نامزدي ابراهيم جعفري براي نخست وزيري دولت جديد عراق خبر دادند.
به گزارش واحد مركزي خبر از بغداد اين منابع گفتند: سيدعبدالعزيز حكيم در واكنش به درخواست دو جريان فرعي اهل تسنن و كردهاي پارلمان جديد عراق كه كناره گيري جعفري از نخست وزيري عراق را خواستار شده اند، تأكيد كرد: ابراهيم جعفري انتخاب اول و آخر ائتلاف عراق يكپارچه براي نخست وزيري دولت جديد است .
در همين زمينه موفق الربيعي مشاور امنيت ملي عراق نيز تأكيد كرد ائتلاف عراق يكپارچه از انتخاب جعفري صرف نظر نخواهد كرد.وي از منتقدان نامزدي جعفري خواست كه تحمل سياسي خود را افزايش دهند و با تمكين از اصول دموكراسي به انتخاب جريان اكثريت پارلمان احترام بگذارند.
حيدر العبادي مشاور نخست وزير عراق و عضو حزب الدعوه هم گفت : ائتلاف شيعيان به انتخاب جعفري براي نخست وزيري پايبند است و از اين تصميم بازنخواهد گشت .
وي مخالفت برخي افراد با نخست وزيري ابراهيم جعفري را خصومت شخصي خواند و گفت : اين قبيل مخالفت ها فقط تشكيل دولت جديد عراق را با تأخير مواجه مي كند.
از سوي ديگر ظافر العاني سخنگوي جبهه توافق عراق، ائتلاف عراق يكپارچه را به ترك حمايت از ابراهيم جعفري فراخواند و گفت : ائتلاف نبايد در انتخاب نخست وزير آينده عجله كند چون افراد توانمندتري نيز در ائتلاف براي پست نخست وزيري وجود دارد.
جلال طالباني رئيس جمهور عراق نيز ديروز اعلام كرد: همبستگي كردستان و جبهه توافق با انتخاب ابراهيم جعفري براي تصدي پست نخست وزيري مخالف هستند.
جلال طالباني در جمع خبرنگاران افزود: مخالفت با جعفري از سوي كردها و جبهه توافق به معني مخالفت با شخص خاصي نيست ، بلكه اختلاف برسر خط مشي و حكومت وحدت ملي است كه در آن همه بافت هاي اجتماعي عراق حضور داشته باشند.
وي اضافه كرد: من با ابراهيم جعفري مخالفت شخصي ندارم او رفيق يك ربع قرن مبارزه مشترك است .
تشكيل نخستين نشست پارلمان عراق
طي هفته آينده
جلال طالباني ، ديروز از تشكيل اولين نشست پارلمان عراق ظرف يك هفته آينده خبر داد.
خبرگزاري فرانسه از بغداد گزارش داد، طالباني در گفت وگويي مطبوعاتي افزود، اولين نشست پارلمان عراق بايد دو هفته پس از اعلام نتايج انتخابات تشكيل مي شد ولي بر اساس قانون ، اين نشست با دو هفته تأخير تشكيل خواهد شد.
بر اساس قانون اساسي عراق ، اولين نشست پارلمان بايد با گذشت دو هفته از اعلام رسمي نتايج انتخابات ، تشكيل شود،ولي در صورتي كه اين نشست به هر دليلي تشكيل نگردد، مي توان آن را با دو هفته تأخير برگزار كرد.
از سوي ديگر، حسين شهرستاني عضو پارلمان عراق در اين زمينه گفت : اين نشست به رياست عدنان پاچه چي رئيس سني آن ، برگزار مي شود و پس از برگزاري نخستين نشست ، اعضاي هيأت رئيسه جديد پارلمان نيز انتخاب مي شوند.
ساير خبرها
*ديروز بر اثر انفجار يك خودرو بمب گذاري شده در ايستگاه ميني بوس در جنوب شرق بغداد، ۸ كشته و ۲۰ نفر مجروح شدند.
*دوسوم از شركت كنندگان در نظرسنجي مشترك شبكه تلويزيوني سي.ان.ان، نشريه يواس تودي و مؤسسه گالوپ جنگ داخلي تمام عيار را در عراق محتمل دانستند.
*هزاران نفر از مردم نجف ديروز با برپايي تظاهراتي حمايت خود را از ائتلاف يكپارچه شيعيان عراق و نامزدي ابراهيم جعفري براي احراز سمت نخست وزيري عراق در دولت آينده اعلام كردند.
*علي بدري و جواد مالكي دو عنصر سرشناس ائتلاف يكپارچه عراق براي بررسي اوضاع اين كشور با آيت الله سيستاني ديدار و گفتگو كردند.
* مقام هاي اطلاعاتي آمريكا هشدار دادند كه گروه تروريستي القاعده در صدد است تا در عراق دست به يك رشته بمب گذاري هاي عظيم بزند.
|
|
قرقيزستان: پايگاه مناس كشورهاي منطقه را تهديد نمي كند
بيشكك- ايرنا:«علي بيك جكشن كولف» وزير امور خارجه قرقيزستان گفت : پايگاه هوايي آمريكا مستقر در فرودگاه بين المللي مناس امنيت و ثبات كشورهاي منطقه و از جمله جمهوري اسلامي ايران را تهديد نمي كند. وي در مصاحبه با بخش قرقيزي راديو بي .بي .سي افزود: اجازه استفاده از اين پايگاه عليه ايران در صورت وقوع جنگ احتمالي بين آمريكا و ايران داده نخواهد شد.
وزير امور خارجه قرقيزستان تصريح كرد: طبق توافق قرقيزستان با نيروهاي ائتلاف ضدتروريستي ، پايگاه هوايي مناس صرفا جهت پيشبرد عمليات ضد تروريستي در افغانستان در اختيار اين ائتلاف قرار گرفته است .
«جكشن كولف» تأكيد كرد كه نيروهاي مستقر در اين پايگاه نمي توانند امنيت و ثبات جمهوري هاي منطقه آسياي مركزي و جمهوري اسلامي ايران را تهديد و يا عليه آنها از اين پايگاه استفاده كنند. وي تأكيد كرد كه استفاده از پايگاه «مناس» عليه كشورهاي ثالث غيرممكن است . روزنامه روسي زبان ليتر چاپ آلماتي پايتخت سابق قزاقستان سوم اسفند نظر برخي از كارشناسان درمورد استفاده احتمالي آمريكا از پايگاه «مناس» عليه ايران را منتشر كرده بود. پايگاه «مناس» در ۳۵ كيلومتري شرق بيشكك پايتخت قرقيزستان قرار دارد.
|
|
برلوسكني اتهام رشوه دادن را نپذيرفت
ايرنا:دادستان ميلان ، سيلويوبرلوسكني نخست وزير ايتاليا را در پرونده ارتشاي همسر تسا جيوئل وزير فرهنگ انگليس گناهكار شناخت .
به گزارش پايگاه اينترنتي روزنامه اينديپندنت ، دادستاني ميلان اعلام كرده است كه در پرونده اخذ رشوه ۳۵۰ هزار پوندي ديويد ميلز همسر وزير فرهنگ انگليس كه رشوه به عنوان هديه معرفي شده ، فرد پرداخت كننده وجه ، سيلويو برلوسكني بوده است .ديويد ميلز همسر وزير فرهنگ انگليس به بازپرس دادگاه انگليس گفته است كه اين پول را سال ۲۰۰۴ در قالب هديه از ديه گو آتانازيو موكلش دريافت كرده است . اين درحالي است كه دادستاني ميلان اعلام كرده است كه با توجه به مستندات فراوان و اظهارات وزير فرهنگ انگليس ، اين پول را نخست وزير ايتاليا به ميلز پرداخت كرده است .وكيل برلوسكني ضمن رد اظهارات دادستان ميلان ، گفته است كه رد و بدل شدن اين پول هيچ ارتباطي به شركت فينيوست گروپ متعلق به نخست وزير ايتاليا ندارد.
|
|
سبزهاي استراليا خواستار لغو قرارداد
هسته اي آمريكا و هند شدند
ايرنا:گروه سبز استراليا با استقبال از اقدام دولت اين كشور در مورد منع فروش اورانيوم به هند، خواستار لغو قرارداد هسته اي هند و آمريكا شد.
پايگاه اينترنتي «اسكوپ» با اعلام اين خبر به نقل از سناتور كريستين ميلن يك سخنگوي گروه سبز استراليا افزود: فروش فناوري و سوخت هسته اي آمريكا به هند، ارزش معاهده «ان پي تي» را از بين مي برد و امنيت بين المللي را به خطر مي اندازد.به نوشته اسكوپ ، اين سخنگو تأكيد كرد: من از جان هوارد نخست وزير استراليا مي خواهم كه با اعلام موضع كانبرا، نشان دهد كه معاون دهكده اي كه جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا كدخداي آن باشد، نيست .
وي افزود: استراليا با نقشي كه مي تواند در ميان گروه تهيه كننده امكانات هسته اي ايفا كند، جلوي عملي شدن اين تصميم آمريكا را بگيرد.
|
|
رادار نظامي آمريكا در شمال ژاپن مستقر مي شود
ايسنا:خبرگزاري كيودو اعلام كرد: ژاپن و آمريكا با استقرار رادار ارتش آمريكا براي دفاع موشكي در شمال ژاپن در نيمه دوم سال جاري ميلادي موافقت كردند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا، رادار X-Band با هدف ردگيري و رهگيري موشك هاي بالستيك، در پايگاه نيروي هوايي ژاپن در تسوگارو مستقر مي شود.
به گفته مقامات مسئول، حدود ۱۰ پرسنل نظامي آمريكا و ۵۰ غير نظامي در اين تاسيسات مشغول فعاليت خواهند شد.
رئيس تاسيسات وزارت دفاع ژاپن اعلام كرد، اين امكان وجود دارد كه پايگاه نظامي آمريكا به عنوان يك مركز حمايت و پشتيباني به خدمت رساني مشغول شود.
استقرار اين رادار بخشي از همكاري هاي دفاع موشكي بلندمدت ميان توكيو و واشنگتن خواهد بود.
|