«شقايق در محراب»
كتاب «شقايق در محراب» (حيات و سيره دومين شهيد محراب ايت الله مدني) نوشته مهدي قيصري، توسط مركز اسناد انقلاب اسلامي منتشر شد.
در مقدمه اين كتاب آمده است:
شهيد محراب سيد اسدالله مدني، از جمله شجاع ترين شاگردان حضرت امام بود كه سال هاي مبارزه با نظام پهلوي را با شجاعتي نشأت گرفته از الگوهاي بنيادين شيعي و با سرسختي بي بديل پشت سر گذارد و لحظه اي در مبارزه ترديد نكرد و كوتاه نيامد.
پيروزي انقلاب اسلامي عرصه ديگري بود كه شهيد مدني بدون كمترين وقفه و درنگي وارد آن شد و تا سرحد توان خود و حتي بيش از آن، در استحكام پايه هاي نظام مطلوب خويش پايمردي كرد. از اين روست كه مردم مناطق غرب كشور، از همدان تا تبريز، ياد و خاطره او را پس از سال ها به زيباترين شكل و شيوه در سينه هاي خود حفظ كرده اند و با مروركردن آ نها، به طراوت روحي و معنوي خود مي افزايند.
مردم تبريز هنوز به ياد دارند كه در خانه امام جمعه شهرشان، هنگام صرف غذا باز بود و هر رهگذري مي توانست وارد خانه شود و پس از اقامه نماز در كنار سفره بنشيند و همراه امام جمعه از بركت خداوند (نان و سيب زميني آب پز) تناول كند؛ امام جمعه اي كه مردم را محرم ترين و نزديك ترين كسان خود مي دانست و غذاي ساده خود را با آنان تقسيم مي كرد.
اين كتاب ارديبهشت ماه جاري در ۲۲۴ صفحه، با شمارگان ۲۰۰۰نسخه و قيمت ۱۰۰۰۰ ريال به بازار كتاب عرضه شده است.
خاطرات حجت الاسلام جمي
حجت الاسلام والمسلمين جمي يكي از مبارزان خطه جنوب ايران است كه روزگار حكومت پهلوي، اعمال و سياه كاري هاي آن خاندان و وقايع منتهي به پيروزي انقلاب اسلامي ايران را ديده و با بياني ساده و صميمي به نقل آن پرداخته است.
در اين كتاب، وقايعي چون كشف حجاب، نهضت ملي شدن صنعت نفت و نقش علما و فداييان اسلام در آن واقعه، نقش آبادان در نهضت امام خميني (ره)، فعاليت هاي آيت الله قائمي و وقايع شتاب بخش پيروزي انقلاب اسلامي را شرح مي دهد.
در پايان، فصل جداگانه اي به خاطرات ايشان از جنگ تحميلي اختصاص دارد كه به صورت روزشمار آمده است. اين كتاب شامل فصول زير است:
۱- بيوگرافي ۲- دوره پهلوي اول ۳- نهضت ملي شدن صنعت نفت و شكل گيري مبارزات ۴- آبادان و نقش آن در مبارزات و پيروزي انقلاب اسلامي ۵- مرحله مبارزات و شكل گيري انقلاب ۶- مرحله پيروزي انقلاب اسلامي ۷- در محضر يار ۸- در خاطرات جنگ
تاريخ شفاهي انقلاب اسلامي (جلد۲ )
رژيم شاه تصور مي كرد كه اگر امام خميني(ره) را از كانون جريان ها دور كند خواهد توانست آتش انقلاب را خاموش و مردم به پاخاسته ايران را سركوب نمايد؛ بنابراين امام را بعد از اعتراض به كاپيتولاسيون تبعيد كرد.
در دوران تبعيد، امام خميني(ره) با فعاليت و پشتكار بي نظير به تبيين ايدئولوژي انقلابي خود پرداختند و افكار خود را براي برپايي حكومت اسلامي طي درس هاي ولايت فقيه در سال ۱۳۴۸ آماده كردند و از طرف ديگر با موضع گيري و افشاگري به موقع عليه رژيم پهلوي رابطه خود را با مردم مستحكم كردند. به همين جهت مردم ايران تنها راه رهايي را در شخصيت پرجاذبه و شجاع امام و ايدئولوژي ايشان ديدند.
اين كتاب وقايع و رخدادهاي سال هاي ۱۳۵۷-۱۳۴۲ را با تكيه بر گفته ها و مشاهدات ياران نزديك امام بازگو مي كند.
فصل هاي اين كتاب عبارتند از:
- اعتراض به كاپيتولاسيون و تبعيد به تركيه
- تبعيد به نجف، تحليل ها و رويكردها
- ورود به نجف و به محاق رفتن نهضت
فصل اول: امام خميني و مراجع نجف
فصل دوم: امام خميني و حوزه علميه نجف
فصل سوم: امام خميني و دولت عراق
فصل چهارم: امام خميني و ساير گروه هاي سياسي
منبع: مركز اسناد انقلاب اسلامي