رئيس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر :
جمع آوري متكديان تهران از جمعه آغاز مي شود
براي جمع آوري و ساماندهي متكديان تهراني، نيروي انتظامي، سازمان بهزيستي، كميته امداد و استانداري تهران به شهرداري تهران كمك مي كنند
* نزديك به ۹۰ درصد متكديان تهران با اتكا به باندهاي پشتيبان حرفه اي اقدام به گدايي مي كنند
* برخي متكديان تهران حتي در قبال دريافت ماهانه ۵۰۰ هزار تومان مستمري حاضر به ترك گدايي نيستند
|
|
گروه شهري: طرح جمع آوري و ساماندهي متكديان از سطح معابر تهران از روز جمعه ۲۲ ارديبهشت ماه جاري آغاز مي شود.
به گزارش همشهري، رسول خادم رئيس كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي اسلامي شهر تهران ديروز در جريان بازديد از نمايشگاه مطبوعات در جمع خبرنگاران گفت: در اجراي اين طرح ۹ دستگاه مربوطه ازجمله شهرداري، نيروي انتظامي، سازمان بهزيستي، كميته امداد و استانداري تهران با همكاري يكديگر متكديان داخلي و خارجي را از معابر پايتخت جمع آوري و ساماندهي خواهند كرد.
وي افزود: ۸۵ تا ۹۰ درصد متكديان مجموعه اي سازمان يافته با پشتوانه حرفه اي و شيادي هستند و از حاشيه شهر هدايت مي شوند و به صورت باندي و گروهي فعاليت مي كنند و هيچ كدام از آنها نيازمند واقعي نيستند.
خادم زمينه تكدي گري در تهران را باتوجه به ترحم بيش از حد و سوءاستفاده متكديان از احساسات پاك مردم طوري ترسيم كرد كه گويي تهران بهشت متكديان است
زيرا به گفته او شرايط موجود انگيزه اي براي عزيمت متكديان بين الملل به ويژه گروه هاي حرفه اي از كشورهاي پاكستان و بنگلادش به تهران شده است.
وي گفت: بازار تكدي گري و درآمد ناشي از آن به قدري داغ است كه كودكان آنها پيشنهاد كار با دريافت ماهانه ۲۰۰ هزار تومان و بزرگسالان شان پيشنهاد دريافت ۵۰۰ هزار تومان را در قبال دست كشيدن از تكدي گري رد مي كنند.
وي گفت: احساسات پاك مردم نسبت به گدا نماها موجب بازارگرمي آنها و حتي حضور متكديان خارجي در تهران شده و شرايط به گونه اي است كه پايتخت كشورمان به محفل بين المللي تكدي گري تبديل شده است.
خادم از مردم خواست نسبت به متكديان هيچ ترحمي نكرده و از كمك به آنها خودداري كنند زيرا عدم همكاري آنان موجب توقف و كندي طرح ساماندهي متكديان خواهد شد.
وي گفت: در اجراي اين طرح، متكديان پس از جمع آوري و انتقال به مراكز نگهداري، قرنطينه شده و بعد از تعيين تكليف، همانند طرح ساماندهي بي خانمان ها به دستگاه هاي ذيربط ارجاع داده مي شوند تا كارهاي بازپروري و آموزش هاي فني و حرفه اي روي آنان صورت گيرد.
رئيس كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي شهر به بيماري هاي پنهان و قابل انتقال در بسياري از متكديان اشاره كرد و گفت: از اين گذشته حضور متكديان در شهر عاملي براي افزايش بزه هاي مختلف اجتماعي به شمار مي رود.
وي با استناد به مواد ۷۱۲ و ۷۱۳ قانون مجازات اسلامي گفت: مطابق قانون، تكدي گري جرم است و بايد با اين افراد برخورد قضائي شود.
خادم افزود: براساس مصوبه سال گذشته شوراي عالي اداري، دستگاه هاي مختلف وظايف مشخصي دارند كه با اعتبارات پيش بيني شده از محل بودجه جاري خود به اين وظايف عمل خواهند كرد.
وي گفت: در مراكز قرنطينه نمايندگان دستگاه هاي اجرايي حضور دارند و پس از تفكيك جنسيتي و سني، انگشت نگاري، تشكيل پرونده، اخذ تعهدنامه كتبي و مشخص شدن وضعيت متكديان جمع آوري شده، كودكان به مركز «ياسر» ، مجرمان (شيادان و كلاشان) به دستگاه هاي قضائي و مددجويان نيز به بهزيستي و كميته امداد تحويل مي شوند.
وي با بيان اين كه بخش عمده اي از متكديان شهر تهران را اتباع بيگانه به ويژه پاكستاني و بنگلادشي تشكيل مي دهند گفت: در اين خصوص با وزارت خارجه به منظور هماهنگي با سفارتخانه هاي ايران در اين كشورها مكاتبه شده است تا هنگام صدور رواديد از ورود بي رويه اين دسته از افراد به ايران جلوگيري شود.
خادم همچنين افزود: متكديان نيازمند و فاقد شغل با انتقال به اردوگاه هاي مورد نظر، ظرف ۳ تا ۶ ماه در مركز مربوطه آموزش هاي لازم را فراگرفته و با همكاري سازمان فني و حرفه اي مشغول به كار مي شوند.
وي در عين حال عدم توانايي سازمان بهزيستي را مهم ترين مشكل ساماندهي متكديان و بي خانمان ها دانست و گفت: علي رغم دستور رئيس جمهور هنوز سازمان مديريت و برنامه ريزي و وزارت رفاه نسبت به تخصيص بودجه هاي لازم بهزيستي براي ساماندهي متكديان و بي خانمان ها اقدامي صورت نداده اند به گونه اي كه در حال حاضر حدود ۲۰۰ بي خانمان مربوط به اين سازمان همچنان در مركز نگهداري اسلامشهر بلاتكليف مانده اند.
وي گفت: دولت بايد نسبت به وضعيت كنوني سازمان بهزيستي چاره انديشي كند زيرا بار سنگين اين سازمان در ارتباط با اين موضوع به دوش شهرداري تحميل شده است.
|