ليگ قهرمانان اروپا بعد از ۱۲۴ بازي به نقطه فينال رسيد و تيم هاي بارسلونا و آرسنال به بازي نهايي رسيدند. شايد اين يك فينال رويايي باشد كه همه در انتظار آن بودند. حذف تيم هاي سرشناسي چون رئال مادريد، چلسي، ليورپول(قهرمان دوره قبل) يوونتوس، ميلان و... از شگفتي هاي اين دوره به حساب مي آمد. اسپانيايي ها هفته پيش در جام يوفا با سويا قهرماني را از آن خود كردند. حالا فينالي ديگر در پيش روي اسپانيايي هاست تا بار ديگر اروپا را شگفت زده كنند.
پاريس ميزبان پنجاه و يكمين فينال اروپاست كه اكنون با نام ليگ قهرمانان اروپا بازي هايش دنبال مي شود.ورزشگاه استاد دوفرانس در سال ۲۰۰۰ نيز ميزبان يكي از فينال هاي ليگ قهرمانان اروپا بود كه بين رئال مادريد و والنسيا برگزار شد.
يك قرن انتظار
در سال ۱۸۸۶ عده اي كارگر كارخانه مهمات سازي در جنوب لندن تيمي به نام «رايال اسكوئر» را تشكيل دادند كه بعدها به رويال، وول ويچ و در نهايت به آرسنال تغيير نام داد. آنها در سال ۱۹۱۳ به جايگاه كنوني دست يافتند و از سال ۱۹۱۹ به بعد در دسته تيم هاي پرطرفدار انگليس قرار گرفتند و به موفقيت هاي بزرگي نايل شدند.
آرسنال در دهه ۱۹۳۰ دوران طلايي خود را آغاز كرد، ۵ عنوان قهرماني ليگ برتر و ۲ قهرماني در جام اتحاديه دستاوردي بود كه آرسنالي ها به ارمغان آوردند. هربرت چاپمن، اولين مدير باشگاه آرسنال در آن دوره بود و بازيكناني نظير آلكس جيمز، تد دريك، كلايف بستين، ديويد جيك، ادي هپگوودو، جورج ميل نقش مهمي در اين موفقيت ها داشتند. پيروزي هاي آرسنال تا دهه ۴۰ نيز ادامه داشت در سال ۱۹۴۷ تام ويته كينز به عنوان رئيس جديد آرسنال برگزيده شد. آرسنال در پايان همان سال فاتح ليگ برتر براي ششمين بار شد. برتي ميز، رئيس ديگر اين باشگاه بود كه در سال ۱۹۶۶ به رياست باشگاه درآمد.
در دوران زمامداري برتي ميز آرسنال در سال ۱۹۷۱ موفق شد فاتح ليگ برتر و جام حذفي شود كه اين يك موفقيت بزرگ براي آرسنالي ها به شمار مي رفت.
بعد از اين موفقيت آرسنالي ها سير نزولي را طي كردند. ۸سال طول كشيد تا به يك جام معتبر ديگر دست پيدا كنند. در سال ۱۹۷۹ اين تيم فاتح جام حذفي شد و در سال ۱۹۸۷ قهرماني ديگري بود كه در جام اتحاديه نصيب آرسنالي ها شد.
آرسنال در مجموع ۱۳ عنوان قهرماني در رقابت هاي ليگ برتر به دست آورده، ۱۲ عنوان قهرماني جام چاريتي شيلد را از آن خود كرده است. ۱۰ بار فاتح جام حذفي شده و ۲ بار نيز در جام اتحاديه، جام را به هايبوري برده است.
آرسنال عليرغم اين همه افتخار داخلي تنها يك بار در سال ۱۹۹۴ به فينال جام در جام اروپا راه يافت و موفق شد به قهرماني دست يابد. اين پيروزي در مقابل پارما به دست آمد.
مرد افسانه اي
آرسن ونگر از سپتامبر سال ۱۹۹۶ رهبري تيم آرسنال را بر عهده گرفت. او قبل از اين كه به لندن بيايد ابتدا مربي نانسي لورين بود و بعد با ماناكو قهرمان فرانسه شد. اين مرد فرانسوي كه براي مربيگري در تيم گرامپوس ايت ژاپن، فرانسه را ترك كرده بود مجبور شد تا دعوت مديران يكي از باشگاه هاي بزرگ و موفق انگلستان را قبول كند. او در سال ۹۶ جايگزين بروس ديويچ گرديد. او بعد از اين كه به لندن وارد شد دو بازيكن فرانسوي مورد علاقه اش به نام هاي رمي جارد از استراسبورگ و پاتريك ويرا را از آث ميلان به آرسنال آورد.
از اين زمان بود كه آرسنال به قلب فرانسوي ها تبديل شد و بازيكنان سرشناس ديگري به اين تيم راه يافتند. امانوئل پتي، نيكولا آنلكا، به علاوه مارك اورمارس هلندي شك طرفداران آرسنال را براي موفقيت اين تيم برطرف كرد. در سال نخست اين تيم به مقام سوم رسيد و تنها به دليل تفاضل گل نسبت به نيوكاسل نايب قهرماني را از دست داد. دوران طلايي آرسنال آغاز شده بود و در سال ۹۸ اين تيم بار ديگر سه جام را از آن خود كرد: ليگ برتر، چاريتي شيلد(جام خيريه) و جام حذفي. آرسن ونگر اولين مربي غيرانگليسي بود كه صاحب اين ركورد شد.
البته آرسن ونگر با توجه به نبوغ فوق العاده اش بعدها ركوردي را براي آرسنال به دست آورد كه در تاريخ ليگ برتر بي سابقه بوده است. در فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱ آرسن ونگر با تلفيقي استادانه از «عقل و غريزه» و «قدرت و سرعت» براي فتح دوباره جام خيز برداشت. در يكي از سخت ترين دوره هاي آرسنال، اين تيم با استحكام بيشتر در خط دفاعي موفق شد شياطين سرخ را تحت تأثير قرار دهد و با نمايشي خيره كننده نسبت به منچستر يونايتد و ليورپول عنوان قهرماني را در پايان فصل به دست آورد.
اما شاهكار ونگر در فصل ۲۰۰۴-۲۰۰۳ بود. آرسنال در اين فصل مظهر ظرافت و استقامت در فوتبال جزيره بود و بارها تماشاگران پيش از پايان بازي با لحظه هاي نابي از هنرمندي پيرس، آنري و برگ كمبپ لذت مي بردند. آنها پيش از پايان بازي با اين صحنه هاي بديع ارضا مي شدند.
آرسنال در اين فصل با مجموعه ستارگانش موفق شد بدون شكست فصل را با قهرماني پشت سر بگذارد. ۲۶ پيروزي و ۱۲ مساوي، ۷۳ گل زده، ۲۶ گل خورده و مجموع۹۰ امتياز كارنامه درخشان آرسنال بود كه كانون قدرت را بار ديگر به شمال لندن انتقال داد.
آرسنال در اين فصل اگرچه در ليگ برتر به موفقيتي دست پيدا نكرد اما در آستانه يك رويداد بزرگ مي خواهد اعتباري فراتر از محدوده كوچك فوتبال جزيره را به دست آورد. فينال ليگ قهرمانان نقطه عطفي است تا با قهرماني آرسنال در اين بازي حساس مقابل بارسلون نام اين تيم انگليسي در زمره قهرمانان اين جام قرار گيرد.
راه صعود
تيم آرسنال براي رسيدن به فينال ليگ قهرمانان اروپا تاكنون ۱۲ بازي را پشت سر گذاشته است. اين تيم در مرحله گروهي ابتدا با تيم هاي آژاكس، تون و اسپارتاپراگ هم گروه بود كه با كارنامه اي درخشان اين مرحله را پشت سر گذاشت. ۵ پيروزي و تنها يك مساوي با ۱۶ امتياز و تنها ۲ گل خورده. آرسنال در حال حاضر صاحب يك ركورد خارق العاده است. اين تيم آخرين بار در ديدار با آژاكس در بازي رفت دروازه اش باز شد و در حال حاضر بعد از ۹۹۰ دقيقه دروازه اين تيم بسته مانده است. بايد ديد خط دفاع استثنايي آرسنال در مقابل بارسلونا نيز مي تواند مقاومت كند.
آرسنال در بازي بعدي حريف تيم رئال مادريد شد. پيروزي يك بر صفر در سانتياگو برنابئو با سوپر گل آنري كه به زيبايي هرچه تمام تر به ثمر رسيد و تساوي بدون گل در هايبوري باعث شد تا اين تيم به مرحله يك چهارم نهايي صعود كند.
آرسنال در مصاف بعدي به ايستگاه يوونتوس رسيد. در بازي رفت بار ديگر اقتدار انگليسي ها به نمايش درآمد و با پيروزي دو بر صفر بازي رفت را به سود خود تمام كرد.
در تورين، آرسن ونگر عليرغم اين كه ميهمان بود بازي به مراتب بهتري از يوونتوس به نمايش گذاشت و با تساوي بدون گل راه صعودش را به دور بعدي هموار كرد. قرباني ديگر آرسنال در مرحله نيمه نهايي تيم ويارئال بود كه به زيردريايي معروف بود.
پيروزي كمرنگ آرسنال در هايبوري اين بحث را به وجود آورد كه ويارئال مي تواند در ال مادريگال نتيجه را تغيير دهد اما زيردريايي در اسپانيا غرق شد، حتي ضربه پنالتي مشكوك در بازي برگشت توسط ريكلمه از دست رفت تا توپچي هاي هايبوري به فينال برسند.
آرسنال در اروپا
در تاريخ باشگاه آرسنال حضور در فينال ليگ قهرمانان اروپا در سال ۲۰۰۶ درخشان ترين نتيجه اين تيم به شمار مي رود.
در ۱۰ ساله اخير از سال ۱۹۹۶ تاكنون آرسنال در بيشتر دوره ها از مرحله يك چهارم نهايي بيشتر بالا نيامده است. اين تيم در سال گذشته حتي در مرحله مقدماتي از دور بازي ها حذف شد. تيم آرسنال در تاريخ رقابت هاي ليگ قهرمانان ۸۰ بازي تاكنون انجام داده است كه در ۳۶ بازي به پيروزي رسيده ۲۳ بازي را با تساوي به پايان رسانده و در ۲۱ بازي نيز شكست خورده است. در اين مدت ۱۱۱ گل توسط بازيكنان آرسنال به ثمر رسيده و ۸۳ بار نيز دروازه اين تيم باز شده است.
البته در مجموع سه جام اروپا، آرسنال تاكنون در ۱۴۴ بازي، ۶۸ پيروزي، ۳۹ مساوي و ۳۷ شكست را در پرونده خود دارد. در اين تعداد بازي نيز ۲۲۵ گل به ثمر رساند و ۱۴۷ گل خورده است.
ركورد پيروزي پر گل آرسنال نيز در ليگ قهرمانان در ديدار با تيم هاي روزنبرگ و اينترميلان به دست آمده كه با نتيجه پنج بر يك اين دو تيم را شكست داده است.
بازيكن كليدي
تيري آنري ستاره تيم آرسنال بدون شك برجسته ترين بازيكن تيمش در اين دوره از بازي ها بود. اين بازيكن ۲۸ ساله تاكنون ۲۱۵ گل براي تيمش به ثمر رسانده است. او در موناكو فرانسه با آرسن ونگر شكوفا شد و بعد از اين كه او به آرسنال آمد آنري هم رهسپار آرسنال شد.
او اكنون ۲۷۰ دقيقه است كه براي تيمش گلزني نكرده است. حركت هاي انفجاري او و ضربات ناگهاني اش بارها باعث خلق گلهاي زيبايي در رقابت هاي مختلف شده است.
او بعد از خروج پاتريك ويرا از آرسنال به عنوان كاپيتان توپچي هاي لندن برگزيده شد تا وظيفه او در داخل ميدان هم سنگين تر شود. او با قدرت حفظ توپ و دريبلينگ بالا يكي از اهرم هاي موفقيت تيمش در بازي فينال به شمار مي رود. تيري آنري در رقابت هاي اين فصل در ۸۴۲ دقيقه ۵ گل به ثمر رسانده است. او ۱۹ بار نيز در ۱۲ مسابقه قبلي دروازه رقيبان را مورد هدف قرار داده است. در حال حاضر اندري شوچنكو با ۹ گل در ۹۵۱ دقيقه در صدر جدول گلزنان قرار دارد و رونالدينيو با ۷ گل در ۹۸۹ دقيقه نزديك ترين رقيب براي رسيدن به شوچنكو است.
تاكتيك
تيم آرسنال در اين فصل بيشتر با سيستم ۲-۴-۴ به ميدان مي رفت و تنها در ديدار رفت مقابل رئال مادريد آرسن ونگر سيستم بازي خود را به ۱-۵-۴ تغيير داد. در اين بازي هم آرسنال با سيستم ۲-۴-۴ مقابل سومين تيم اسپانيايي قرار مي گيرد. ينس لمان درون دروازه قرار دارد. امانوئل ابو، كلوتوره، سول كمپل و اشلي كول ۴بازيكن خط دفاعي انگليسي ها به شمار مي روند. الكساندر هلب، فابرگاس، گليبرتو سيلوا و روبرت پيرس مردان خط مياني آرسنال هستند. قدرت، تفكر و خلاقيت از خصوصياتي است كه در بازيكنان خط مياني آرسنال ديده مي شود. خوزه آنتونيو ريس و تيري آنري نيز دو مهاجم آرسنال هستند. كيفيت گلهاي اين دو بازيكن به ويژه آنري آنها را در شمار گل هاي كلاسيك قرار مي دهد.
بارسلون
باشگاهي كه سابقه حضورش در ليگ اسپانيا از رئال مادريد هم بيشتر است «باركا» يا آن طور كه خود كاتالان ها تلفظ مي كنند «بارشه» ، سمبل واحد مردم و فرهنگ ايالت خود مختار كاتالونيا محسوب مي شود.
پيراهن باركا حكم پرچم كاتالونيا را دارد و به خاطر تقدسش تبليغي روي آن درج نمي شود. اين باشگاه به طور رسمي در سال ۱۸۹۹ تأسيس شد. اين تيم بيشتر متشكل از بازيكنان خارجي بود تا بازيكنان كاتالان. اين قاعده بعدها به صورت يك اصل در اين تيم درآمد. البته بعد از المپيك بارسلونا در سال ۱۹۹۲ و درخشش ستاره هاي كاتالان در قالب تيم المپيك اسپانيا توجه به بازيكنان مستعد داخلي بيشتر شده است.
اولين رئيس باشگاه رئال مادريد آرتور ويتي انگليسي بود. آنها براي انجام سه بازي دوستانه مقابل يك تيم انگليسي براي اولين بار با پيراهن آبي اناري به ميدان رفتند.
باركا قدرتمند ترين تيم اسپانيايي طي دو دهه ابتدايي قرن بيستم محسوب مي شد اما بازي كردن براي كاتالان ها همچنان يك سرگرمي محسوب مي شد.
بارسلونا در سال ۱۹۵۳ قصد داشت تا با آلفرد دي استفانو نابغه آرژانتيني قراردادي امضا كند اما سانتياگو برنابئو مدير رئال قصد داشت او را به هر شكل ممكن به مادريد بياورد با استفاده از اهرم هاي دولتي، فدراسيون فوتبال اسپانيا را وادار به تصميم گيري عجيبي كرد بدين گونه كه دي استفانو با هر دو باشگاه بايد قرارداد امضا كند و به تناوب هر فصل را در يكي از دو باشگاه سپري كند. سرانجام مدير دست نشانده باركا مجبور شد قرارداد دي استفانو را فسخ كند.
در د هه هاي ۴۰ و ۵۰ بارسلونا به ۵ جامي معروف شده بود زيرا با داشتن بازيكناني نظير آنتونيو راماتيس(دروازه بان)، استاميتاباسورا (مهاجم) و لاديسالوكوبالا كاپيتان اهل چك بارسا حد فاصل سال ۵۳-۱۹۴۵ پنج بار قهرمان اسپانيا شد. از اين زمان بود كه اعضاي باشگاه افزايش يافت و استاديوم ۳۰ هزار نفري ديگر جوابگوي هواداران اين تيم نبود.
به همين دليل طرح ساخت ورزشگاه نيوكمپ توسط ساميتيار معمار شهير اسپانيايي آغاز شد تا همواره نام او در كاتالان ها زنده بماند. آبي اناري ها تا سال ۱۹۷۹ صبر كردند تا سرانجام با فتح جام برندگان اروپا نخستين عنوان اروپايي را به دست آورند. بارسلونا با خدمت گرفتن ابر ستاره هايي مثل كرايف، مارادونا و ريوالدو و رونالدينيو بارها ركورد جهاني نقل و انتقالات را شكست.
مارادونا و برندشوستر آلماني در سال ۱۹۸۳ بارسلونا را به عنوان قهرماني در جام حذفي رساندند. اين اتفاق در حالي افتاد كه در فاصله سال هاي ۸۲ تا ۸۶ قدرت را تيم هاي سوسيه داد و آتلتيكو بيلبائو از منطقه باسك در دست داشتند. سه سال بعد تري ونه بلز انگليسي اين تيم را تا آستانه نخستين فتح جام قهرماني اروپا پيش برد اما استوا بخارست در ضربات پنالتي بارسلونا را در رسيدن به جام ناكام گذاشت.
در ژوئن ۱۹۸۸ كرايف بازيكن سابق اين تيم رهبري را در اين باشگاه به عهده گرفت. او با مديريت خارق العاده اش پرشكوه ترين تاريخ بارسلونا را خلق كرد. تيم رويايي كرايف متشكل از استوويچكوف، كومان، ساليناس، زوبي زارتا و روماريو ۴ فصل پياپي از سال ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۴ قهرمان اسپانيا شدند و نخستين جام قهرماني اروپا را در سال ۱۹۹۲ براي كاتالان ها به ارمغان آورد و در اين رده نمايشي ديدني از فوتبال ناب تهاجمي ارائه كرد. در سال ۱۹۹۶ بابي رابسون رونالدو را به بارسلونا آورد و توانست جام برندگان جام را با آبي اناري ها فتح كند.
لوئيس ون گال ديگر هلندي افتخارآفرين بارسلونا بود. او در اروپا موفق نبود اما با تاكتيك هاي مدرن خود دو سال پياپي بارسا را بر رئال و اسپانيا چيره ساخت.
ون گال بعد از اين كه تيم را دگرگون كرد و بازيكناني نظير كوكو، كلايورت و زندن قدم به بارسلونا گذاشتند اما اين جا به جايي هاي بي حد و اندازه بر پيكره تيم ضربه زد. در سه فصل پياپي بارسلونا با ون گال به موفقيتي دست پيدا نكرد.
و سرانجام به دنبال ناكامي هاي پي درپي آنتيچ به بارسلونا آمد. حضور او در اين باشگاه طولاني نبود و سرانجام فرانك ريكارد رهبري اين تيم را بر عهده گرفت. ريكارد از سال ۲۰۰۳ در بارسلونا مشغول به كار شد. او پيش از آمدن به بارسلونا يك بار سرمربي تيم ملي هلند بود و سپس در باشگاه اسپارتاروتردام به مربيگري پرداخته بود.
ريكارد ۴۴ ساله در سال اول حضورش در بارسلونا به موفقيتي نرسيد، اما در فصل ۲۰۰۵-۲۰۰۴ موفق شد تيم بارسلونا را به مقام قهرماني در اسپانيا نايل كند. اگر چه بارسلونا در آن سال در ليگ قهرمانان نيز درخشش چشمگيري داشت اما در مصاف با چلسي در مرحله يك چهارم نهايي ناكام بود.
اوج حركت بارسا با ريكارد به فصل جاري منتهي مي شود كه ابتدا قهرماني كاتالان ها پيش از پايان فصل بود و سپس حضور در فينال ليگ قهرمانان اروپاست.
راه صعود
بارسلونا در مرحله گروهي با تيم هاي وردربرمن، اودنيزه و پاناتينايكوس هم گروه بود. بارسلونا هم مانند آرسنال بدون شكست اين مرحله را پشت سر گذاشت. ۵ پيروزي و يك مساوي با ۱۶ گل زده و ۲ گل خورده و مجموع ۱۶ امتياز كارنامه بارسلونا در اين مرحله بود. درخشان ترين پيروزي بارسلونا در اين مرحله به بازي اين تيم با پاناتينايكوس بود كه آبي اناري ها موفق شدند پنج بر صفر حريف يوناني خود را در هم بكوبند.
چلسي حريف آشنايي بود كه بارسلوني ها براي گرفتن انتقام فصل پيش آرزوي ديدار با آنها را داشتند و اين اتفاق در مرحله يك چهارم نهايي رخ داد. يك پيروزي دو برصفر در بازي رفت در خانه چلسي نويد صعود بي دردسر اسپانيايي را مي داد. در بازي برگشت در نيوكمپ، بارسلونا در حالي كه با يك گل از چلسي پيش بود. در نهايت روي يك پنالتي مشكوك دروازه اش توسط چلسي باز شد اما در نهايت به دور بعدي راه يافت.
بنفيكا از پرتغال حريف بعدي بارسلونا بود. در بازي رفت حريف پرتغالي بازي فوق العاده اي از خود به نمايش گذاشت و توانست بارسلونا را با تساوي بدون گل متوقف كند. در نيوكمپ بارسلونا جبران مافات كرد و توانست با پيروزي دو بر صفر با گل هاي رونالدينيو و اتوئو يك گام ديگر به فينال نزديك تر شود.
آث ميلان در مرحله نيمه نهايي در بازي رفت ميزبان بارسلونا بود. اين بازي بدون شك به رونالدينيو تعلق داشت.
او با يك پاس گل استثنايي براي ژولي او را در موقعيت گل قرار داد تا اين بازيكن فرانسوي ضربه مهلك را بر پيكر ميلان وارد كند.
بارسلونا در بازي برگشت در نيوكمپ با تساوي بدون گل به فينال رسيد تا آرزوي هواداران اين تيم بعد از مدتها تحقق يابد.
آخرين بار در سال ۱۹۹۲ بارسلونا با پيروزي در مقابل سامپدوريا فاتح جام اروپا شد.
رونالد كومان با گل دقيقه ۱۱۲ خود كه از روي يك ضربه ايستگاهي به ثمر رسيد اين جام را براي اولين بار نصيب كاتالان ها كرد. از سال ۱۹۹۶ تاكنون درخشان ترين نتيجه بارسلونا در ليگ قهرمانان به فصل ۲۰۰۰-۹۹ و ۲۰۰۲-۲۰۰۱ برمي گرددكه اين تيم دو بار تا مرحله نيمه نهايي رسيد اما نتوانست به فينال راه يابد. بارسلونا تاكنون ۱۰۰ بازي در ليگ قهرمانان برگزار كرده كه در مجموع اين تعداد بازي ۵۴ پيروزي، ۲۵ مساوي، ۲۱ باخت، ۱۹۰ گل زده و ۱۱۴ گل خورده در كارنامه اين تيم به ثبت رسيده است.
بازيكن كليدي
رونالدينيو سوپر استار برزيلي بارسلونا وقتي كه از پاري سن ژرمن به اين تيم آمد هنوز يك بازيكن طراز اول به شمار نمي رفت. اما به تدريج نبوغ اين بازيكن برزيلي نمايان شد و در نهايت به ستاره كنوني تيمش تبديل شده است. او يك هنرمند به معناي واقعي در زمين فوتبال به شمار مي رود. او در جولاي سال ۲۰۰۳ به نيوكمپ آمد و در اين فصل در مجموع ۱۷ گل براي بارسلونا به ثمر رسانده است. تكامل فني و بازي چشمگير تكنيكي، به علاوه قدرت فيزيكي در جنگ هاي تن به تن از خصوصيات بارز اوست. اين بازيكن ۲۶ساله در مقطعي از درجه كارايي قرار دارد كه مي تواند سرنوشت هر مسابقه اي را تغيير دهد. البته با توجه به تمام اين ويژگي ها او در مواجه با مردان سرسخت دفاعي آرسنال كار دشواري را در پيش خواهد داشت.
تاكتيك
تيم بارسلونا در بيشتر بازي هاي اين فصل ليگ قهرمانان با تاكتيك ۳-۳-۴ به ميدان مي رود. ويكتور والدز دروازه بان بارسلونا در اين بازي است. او با ۲۴ سال سن با توجه به قدرت بالاي دفاعي بارسلونا كمتر تحت فشار حريف قرار داشته. البته او در ۱۲ بازي قبلي بارسلونا تا اين مرحله تنها ۲ بار دروازه اش باز شده است. در خط دفاع رافاماركوئيز و كارلوس پويول(كاپيتان) در دفاع مركزي، جوليانو بليتي در دفاع راست و جيوواني وان برونكوست در دفاع چپ بازي مي كنند.
در خط مياني ادميلسون برزيلي در مركز خط مياني نقش محوري در بارسا دارد. دكو به همراه مارك وان بومل نيز به عنوان دو هافبك كناري بارسا، او را در حملات ياري مي دهند. در خط حمله نيز رونالدينيو، لودويك ژولي و ساموئل اتوئو حضور پررنگي را در خط حمله خواهند داشت. بارسلوني ها تا پيش از بازي فينال ۲۳ گل به ثمر رسانده اند.
ليگ قهرمانان اروپا
در حال حاضر بر اساس نتايج كشورهاي مختلف تعداد سهميه هاي آنها در پايان فصل مشخص مي شود. البته تيم هايي كه نمي توانند به طور مستقيم به اين ليگ راه پيدا كنند بعد از حضور در بازي هاي مقدماتي مي توانند جواز صعود در مرحله نهايي را به دست آورند. اين رقابت ها به قدري در يوفا با اهميت شده است كه سازمان ويژه اي در يوفا اين مسابقات را هدايت مي كنند. همه ساله سود سرشاري از بابت برگزاري اين بازي ها نصيب تيم ها و يوفا مي شود.
ميزبان
پاريس پايتخت فرانسه براي بازي فينال برگزيده شده است. اين شهر داراي دو ورزشگاه است يكي استاديوم پارك دوپرنس كه متعلق به باشگاه پاري سن ژرمن است و ديگري ورزشگاه استاد دوفرانس كه براي جام جهاني ۹۸ فرانسه ساخته شد و در شمال شهر پاريس قرار دارد.
بازي فينال در ورزشگاه استاد دوفرانس برگزار مي شود. استاديومي كه در سال ۱۹۹۸ تيري آنري و يارانش موفق شدند با پيروزي سه بر صفر مقابل برزيل براي اولين بار قهرمان جهان شوند. حالا آنري مي خواهد اين بار با آرسنال اين مقام را در ليگ قهرمانان اروپا به دست آورد. البته براي رونالدينيو پاريس انباشته از خاطراتي است كه او در دوران بازيگري در پاري سن ژرمن داشته است. رونالدينيو هنوز طرفداراني دارد كه براي تشويق او به استاددو فرانس بيايند.
البته اين ورزشگاه براي دومين بار ميزبان فينال ليگ قهرمانان است. در سال ۲۰۰۰ تيم هاي رئال مادريد و والنسيا در اين ورزشگاه براي فتح جام با يكديگر به رقابت پرداختند كه رئال با پيروزي سه بر صفر جام را به مادريد برد.