توقف پخش سريال ها در شبكه سوم
در طول برگزاري بازي هاي جام جهاني برنامه صبح آمد به پخش قسمت هاي حساس بازي تيم هاي مختلف ، معرفي شهرها، تاريخ برگزاري بازي ها و همچنين تحليل بازي هاي شب گذشته مي پردازد.
اين برنامه هر روز از ساعت 6 و ۳۰ دقيقه صبح الي 8 و 30 دقيقه پخش مي شود. بر اساس اين خبر، پخش مجدد سريال هاي شبكه سه سيما نيز از روز شنبه 3 تيرماه مجددا آغاز مي شود. با توجه به پخش مستقيم مسابقات جام جهاني، سريال هاي اولين شب آرامش ، راه شب و گنجينه معبد ، فيلم سينمايي و برنامه صدفيلم تا پايان رقابت هاي مقدماتي جام جهاني روي آنتن نمي روند.
تلويزيون نبايد خود را از سينما جدا كند
ايسنا: حبيب الله كاسه ساز، عملكرد تلويزيون نسبت به خريد فيلم هاي سينمايي داخلي را مثبت ارزيابي كرد و گفت: تلويزيون در پخش آثار دچار محدوديت است و به طور كلي سياست اين رسانه نسبت به سينما متفاوت است. اين تهيه كننده سينما و تلويزيون افزود: هر فيلمي كه در سينما توليد مي شود را نمي توان از تلويزيون پخش كرد. اما براي پخش اغلب فيلم هاي قابل پخش و ارزشمند، سازمان صدا و سيما هيچ منعي ندارد.
مجموعه سياست هاي فرهنگي كشور بايد به سمتي برود كه بيشتر به توليدات داخلي مان اهميت دهيم. اما به هر حال ميدان، ميدان رقابت است و مي طلبد بعضي اوقات آثار خارجي را هم به نمايش بگذاريم. تا به لحاظ تكنيكي و نه محتوا بتوانيم به كشورهاي پيشرفته فيلمساز نزديك شويم.
كاسه ساز، با اشاره به كيفيت بالاي فيلم هاي خارجي، گفت: هاليوود و كشورهاي پيشرفته صنعت سينما به لحاظ تكنيكي چيزي كم نمي گذارند. اما مشكلي كه در پخش فيلم هاي خارجي وجود دارد به لحاظ محتوايي است.
به گفته اين تهيه كننده سينما و تلويزيون بايد در انتخاب فيلم هاي سينمايي دقت كرد تا هم به محتوا برسيم و هم تكنيك را فراموش نكنيم.
كاسه ساز، با اشاره به ضرورت فرهنگ سازي از طريق سينما و تلويزيون، اظهار كرد: تلويزيون نبايد خود را از سينما جدا بداند. اين بدان معنا نيست كه تلويزيون تهيه كننده مستقل آثار سينمايي باشد. ولي حتما بايد از فيلم هاي سينمايي ارزشمند و ماندگار حمايت كند. حال اين حمايت مي تواند معنوي و حتي مادي باشد.
موسيقيدان ها آثار جشنواره صدا و سيما را بررسي كردند
هيات داوران بخش موسيقي و سرود چهاردهمين جشنواره توليدات مراكز استان هاي صدا و سيما، متشكل از 10 شاعر و موسيقدان بود. 197 اثر به كميسيون موسيقي چهاردهمين جشنواره توليدات مراكز استان ها رسيده كه از اين بين حدود 46 اثر جايزه گرفتند.
دو هنرمند در عرصه شعر و هشت موسيقيدان و آهنگساز داوري چهاردهمين جشنواره مراكز استان هاي صداوسيما را برعهده داشته اند. سيدمحمد مير زماني (مدير توليد مركز موسيقي و سرود)، مليحه سعيدي با تخصص موسيقي مقامي، مهيار فيروز بخت با تخصص موسيقي سنتي، حسين يوسف زماني با تخصص موسيقي كردي، علي رحيميان با تخصص موسيقي رسانه اي و اركستر، دكتر محمد سرير با تخصص موسيقي اركسترال و ملي، از داوران بخش موسيقي و سرود چهاردهمين جشنواره توليدات مراكز استانها هستند.
از داوران عرصه شعر و ترانه نيز مي توان به عليرضا قزوه (شاعر معاصر) و مصطفي رحماندوست (شاعر كودك و نوجوان) اشاره كرد. همچنين سيدعبدالحسين مختاباد با دكتراي موسيقي و فريد سلمانيان پژوهشگر آثار توليدي موسيقي در اين بخش به عنوان داور حضور داشته اند.
در ساختارهاي نمايشي رشد نداشته ايم
به گفته يكي از داوران چهاردهمين جشنواره توليدات راديويي و تلويزيوني مراكز استان ها، كيفيت برنامه هاي ارسال شده به اين جشنواره نسبت به سال هاي قبل افزايش پيدا كرده است.
مهدي فرجي درباره ارزيابي خود از وضعيت كيفي برنامه هايي كه به چهاردهمين جشنواره توليدات راديويي و تلويزيوني استان ها، اظهار كرد: در برخي ساختارها مانند كليپ، انيميشن، فيلم كوتاه و مستند كارهاي بسيار خوبي ارسال شده بود كه برخي از آنها حتي قابل ارائه به جشنواره هاي خارجي است. وي افزود: در ساختارهاي ديگر كمتر كارهاي ويژه اي به چشم مي خورد. اما برگزاري چنين جشنواره هايي باعث مي شود، كه برنامه هاي استان ها مورد ارزيابي قرار گيرد كه در نهايت به بهبود كيفيت آثار مي انجامد. به گفته فرجي، برنامه ها در چهاردهمين جشنواره بين المللي توليدات راديويي و تلويزيوني استان ها بر اساس ساختار تقسيم بندي مورد بررسي قرار گرفتند كه از جمله اين ساختارها مي توان به انيميشن، مستند، سريال، داستاني بلند، فيلم كوتاه و .... اشاره كرد.
مدير گروه فيلم و سريال شبكه اول سيما با بيان اين كه رشد چشمگيري را نسبت به سال قبل در ساختارهاي نمايشي شاهد نبوده است، افزود: در ساختارهايي چون فيلم كوتاه و فيلم هاي تلويزيوني بعضا آثار خوبي ارائه شده بود. نمي توان منكر تفاوت كيفي برنامه هايي كه در تهران ساخته مي شوند با شهرستان ها شد.
جشنواره، دوسالانه برگزار شود
جشنواره توليدات راديو و تلويزيون مراكز استان ها بايد دوسالانه باشد تا تمركز برنامه سازان براي ساخت آثار بيشتر شود. وقتي جشنواره دوسالانه شود، بازده هم بيشتر مي شود.
افشين عليزاده كارگردان تلويزيوني گفت: به نظرم در ارتباط با كارهاي شهرستان هميشه ظلم شده است. گرچه من ساكن تهران هستم، ولي هنوز ارتباطم با مركز اردبيل قطع نشده و كارهايي براي اين مركز مي سازم. من در جشنواره مراكز توليداتي ديدم كه خيلي حرفه اي، اما با امكانات كم ساخته شده بودند. اين جشنواره ضعف هايي دارد كه هر سال نسبت به سال گذشته بهتر شده است .وي افزود: متاسفانه زمان نشست ها كم است و با وجود اينكه اساتيد خوبي چون دكتر ضابطي و دكتر ندايي براي اين نشست ها دعوت مي شوند، اما مباحث خيلي جدي مطرح نشده و به نوعي از سر باز مي شود. علاوه بر آن جشنواره زنگ تفريحي براي برنامه سازان محسوب مي شود تا برنامه سازان چند روزي نفس بكشند. وي با اشاره به اينكه كه تعدد جوايز، ضعف جشنواره توليدات راديو و تلويزيون مراكز استان ها محسوب
مي شود، افزود: در اين جشنواره نزديك به 300 و اندي جايزه اهدا
مي شود. در واقع تعدد جوايز منجر به اين تفكر مي شود كه برنامه سازان كار خاصي انجام ندادند. از سوي ديگر هر سال برگزار شدن جشنواره هم يك معضل است. اين جشنواره بايد دوسالانه باشد تا تمركز برنامه سازان براي ساخت آثار بيشتر شود. وقتي جشنواره دوسالانه شود بازده هم بيشتر مي شود. البته امسال بخش بين الملل هم اضافه شده كه اين مساله مي تواند به تقابل ميان برنامه سازان كمك كند و گفتمان ميان برنامه سازان داخلي با كشورهاي شركت كننده فراهم شود.
بوي گلهاي وحشي در شبكه دوم
فارس: مجموعه تلويزيوني بوي گلهاي وحشي اواسط تيرماه از شبكه دوم سيما پخش خواهد شد.
سيداحد ميكاييل زاده مدير توليد مجموعه گفت: در حال حاضر تدوين اين مجموعه در مراحل نهايي قرار دارد و موسيقي آن توسط محمد ميرزماني ساخته شده است. در اين سريال بسياري از چهره هاي مطرح سينما و تلويزيون به ايفاي نقش پرداخته اند. مجموعه تلويزيوني بوي گلهاي وحشي از توليدات گروه فيلم و سريال شبكه دوم سيماست كه در 13 قسمت 50 دقيقه اي تهيه مي شود.
فيلم هاي ايراني نمره قبولي گرفتند
نظرسنجي از روستائيان درباره برنامه هاي تلويزيون نمايانگر آن است كه بيش 91 درصد از مردم روستاهاي مورد بررسي، حداقل كمتر از يك روز و حداكثر 7 روز در هفته بيننده برنامه هاي تلويزيون بوده اند.
در بين روستاهاي مورد بررسي، روستاهاي تابع شهر مشهد (با ميانگين 5/ 83 درصد در روز) بيشتر و مردم روستاهاي تابع شهر زاهدان (با ميانگين بيش از 83 درصد در روز) كمتر از ساير روستاها، در طول هفته به تماشاي برنامه هاي تلويزيون پرداخته اند. بيش از 67 درصد از روستائيان، شبكه اول سيما را هر روز، اكثر روزها و بعضي روزها تماشا مي كنند. نتايج مركز تحقيقات و سنجش برنامه اي صداوسيما نشان مي دهد كه روستائيان از فيلم هاي سينمايي ايراني (حدود 82 درصد) بيشتر و از سخنراني ها ( با 33 و نيم درصد) كمتر از ديگر انواع برنامه هاي تلويزيوني در حد خيلي زياد و زياد رضايت دارند.
دوپينگ ورزشكاران در قاب تصوير
مجموعه مستند داروهاي نيروزا به كارگرداني مهرداد گودرزپور از تلويزيون پخش مي شود. مهرداد گودرزپور گفت: اين برنامه پس از طي مراحل فني، شهريور ماه پخش مي شود. در اين برنامه با حضور كارشناسان و رؤساي فدراسيون هايي چون تكواندو، فوتبال، مشت زني، كشتي و معلولان و جانبازان اين مشكل از زواياي مختلف بررسي شده است. حتي از تست هايي كه براي تشخيص دوپينگ ورزشكاران گرفته مي شود تصويربرداري كرده ايم. اين مجموعه در 13 قسمت 20 دقيقه ساخته مي شود كه هر قسمت از آن موضوع مجزايي را درباره دوپينگ بررسي مي كند.
رقابت ملاك نيست
پرفسور مولانا گفت: بزرگترين مشكل صداوسيما اين است كه خود را با ديگر رسانه ها در شبكه هاي خارجي در حال رقابت مي داند در صورتي كه ما بايد به دنبال كيفيت باشيم و رقابت ملاك اصلي نيست. رئيس بخش مطالعات عالي ارتباطات جهاني دانشگاه آمريكا در واشنگتن در كميسيون تخصصي خبر چهارمين جشنواره توليدات راديويي وتلويزيوني مراكز استان ها افزود: در خبر و خبرنويسي بايستي كيفيت را مورد نظر قرار دهيم و با مخاطبان صادق باشيم تا بتوانيم اعتماد آن ها را به خبر بالا ببريم؛ اگر اين كار در درازمدت انجام شود مخاطبان بسياري را جذب خواهيم كرد. پرفسور مولانا با توجه به استفاده از واژه ها در خبر تاكيد كرد: بايستي كاربرد واژه ها را در نظر بگيريم و از واژه هاي بيگانه استفاده نكنيم. اين استاد دانشگاه، سياستگذاري، خلاقيت، تحقيق خوب و آموزش و پرورش در رسانه ملي را از مهمترين موضوعاتي دانست كه بايد مورد توجه قرار گيرد و شكاف بندي واژه ها اگر از حالت شعاري خارج و به مفاهيم نزديك شود مطلوب تر است.
پرفسور مولانا در پايان به مقايسه رسانه ملي با ساير رسانه ها در غرب پرداخت و افزود: يكي از ضعف هاي خبر در غرب بالا نبردن سواد مردم است و خبرگزاري هاي دنيا در اين خصوص بيشتر به دنبال ماديات هستند.