پنجشنبه ۲۲ تير ۱۳۸۵ - سال چهاردهم - شماره ۴۰۳۳ - Jul 13, 2006
سياسي
Front Page

درخواست رئيس جمهور از مجلس
براي افزايش بودجه عمراني
006162.jpg
گروه سياسي- دكتر محمود احمدي نژاد در ادامه سفر خود به آذربايجان شرقي و در جمع خانواده هاي شهدا، جانبازان و ايثارگران اين استان با بيان اين كه هر كس در دستگاه هاي حكومتي نسبت به خانواده هاي ايثارگران، جانبازان و شهدا بي توجهي كند، متعلق به اين دولت نيست و نبايد در دستگاه اداري هيچ جايگاهي داشته باشد، افزود:
همه دستگاه ها موظف هستند امور ايثارگران را در اولويت كار خود قرار دهند.
وي با تأكيد بر اين كه شهدا بزرگترين ذخيره و پشتوانه براي ملت ما و براي ادامه حركت انقلاب اسلامي هستند، تصريح كرد: ملتي كه بتواند در يك مدت كوتاه بيش از ۲۰۰ هزار انسان را تربيت و تقديم كند، شكست ناپذير است و در مقابل فشار قدرتها سست نخواهد شد. وي در ادامه سخنان خود كوتاهي در فرهنگ ايثارگري، شهادت و جانبازي را موجب پديد آمدن برخي آلودگي هاي اخلاقي در جامعه دانست. رئيس شوراي عالي امنيت ملي در ادامه سخنان خود با اشاره به جنايات اخير رژيم صهيونيستي و جعلي بودن اين رژيم خاطرنشان كرد: اين رژيم نمي تواند در شرايط آرام و صلح آميز به حيات خود ادامه دهد و هميشه به دنبال كشتن و جنايت است.
گرفتاري امروز بشر ناشي از بي تقوايي است
رئيس جمهوري در جمع مردم مرند گفت: همه خوبي هاي عالم به دست متقين انجام مي شود و تقوا حد و اندازه ندارد. راه نزول رحمت حق رعايت تقواي الهي و گرفتاري هاي امروز بشر همه ناشي از بي تقوايي است.
به گزارش ايسنا، وي در بخش ديگري از سخنانش با تأكيد بر اين كه بدون عدالت امكان ساختن كشور و پيشرفت وجود ندارد، از افزايش هشتاد درصدي بودجه عمراني كشور در سال جاري خبر داد و تصريح كرد: با ياري نمايندگان مجلس اين بودجه در سال آينده افزايش پيدا خواهد كرد.
احمدي نژاد با اشاره به اين كه ملت ايران شايسته برخورداري از جامعه مرفه و پيشرفته است، افزود: رمز موفقيت در ساختن اين جامعه توكل بر خدا، كار، تلاش، مجاهدت و وحدت است.
رژيم صهيونيستي به سرعت ساقط خواهد شد
رئيس جمهوري در ادامه سفر خود با حضور در جمع پرشكوه مردم شهرستان جلفا و هادي شهر با بيان اين كه همه سرمايه انسان براي زندگي ابدي، ايمان و عمل صالح است افزود: خدا را سپاسگزاريم كه ملت ما را مؤمن و اهل عمل صالح قرار داد.
به گزارش فارس، وي با اشاره به كشتار بي رحمانه رژيم صهيونيستي در سرزمين فلسطين گفت: اين رژيم نماد و نمونه اعلاي كساني است كه از ايمان به خدا و مسير انبياء فاصله گرفتند.
احمدي نژاد با بيان اين كه امروز ملتهاي عالم ظلم را قبول نمي كنند، اظهار داشت: ظلم در سراشيبي سقوط قرار گرفته و در آينده نزديك شاهد خواهيم بود كه رژيم صهيونيستي به سرعت ساقط خواهد شد.
رئيس جمهوري در پايان از افزايش بودجه هاي عمراني اين شهرستان خبر داد و گفت: هيأت دولت تصميمات خوب و مناسبي براي شهرستان جلفا و هادي شهر گرفته است كه خبرهاي خوش آن را به زودي خواهيم شنيد.
كاغذبازي اداري بايد از سر راه جوانان
برداشته شود
رئيس جمهوري در جمع مردم شهرستان شبستر عدالت را ستون خيمه جامعه اسلامي توصيف كرد و افزود: دستيابي به ايراني آباد تنها در سايه وحدت، مهرورزي، توكل به خدا و كار و تلاش و مجاهدت حاصل خواهد شد.
به گزارش ايرنا، وي همچنين با محكوم كردن جنايات رژيم صهيونيستي در سرزمين هاي اشغالي گفت: جنايات اين رژيم در به  شهادت رساندن زنان، كودكان و جوانان فلسطيني روي هيتلر را سفيد كرده است. احمدي نژاد در ادامه سخنان خود در اجتماع مردم شبستر به دو برابر شدن اعتبارات اين شهرستان اشاره و تصريح كرد: كاغذبازي و بوروكراسي اداري بايد از سر راه جوانان برداشته شده و آنان به راحتي بتوانند تسهيلات مورد نياز خود را در مورد ازدواج و اشتغال دريافت نمايند.
وي همچنين از نمايندگان مجلس خواست تا كمك كنند كه بودجه عمراني كشور افزايش يابد.

درخواست عنان از ايران
فارس: دبير كل سازمان ملل گفت ايران بايد روشن كند آيا بسته پيشنهادي غرب درباره مسئله هسته ايش مي تواند اساس مذاكرات باشد يا خير. به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، كوفي عنان پس از ديدار با «رومانو پرودي»، نخست وزير ايتاليا در رم تصريح كرد: «مهم است كه اگر آنها (اين پيشنهاد) را جدي مي گيرند، همانطور كه پيش از اين گفته اند، يك علامت بدهند.»غرب خواستار پاسخ سريع ايران به بسته پيشنهادي غرب تا پيش از نشست جي-۸ است اما تهران اعلام كرده تا پايان ماه آگوست هيچ پاسخي به آن نخواهد داد.

پوتين: تحريم ايران مذاكرات را تخريب مي كند
006177.jpg
گروه سياسي - منوچهر متكي روز گذشته خبر داد كه علي لاريجاني پس از مذاكره با سولانا و سفر به سوريه به تهران مي آيد و از نتيجه مذاكرات خود خبر مي دهد. اين در حالي است كه رئيس جمهوري نيز در ادامه سفر خود به استان آذربايجان شرقي بار ديگر تأكيد كرد ايران از حق خود عقب نمي نشيند اما تهران درباره جلوگيري از انحراف فعاليت هسته اي آماده گفت وگو است. به گزارش فارس، محمود احمدي نژاد در جمع مردم شبستر تصريح كرد ايران در مورد دغدغه هاي مشترك و راه هاي خلع سلاح جهاني و جلوگيري از انحراف فعاليت هسته اي آماده گفت وگو است.
تا لحظه تنظيم اين خبر هنوز از صحبت هاي دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران درباره نتيجه مذاكرات بروكسل خبري منتشر نشده است اما سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه به نمايندگي از كشورهاي ۱ + ۵ كه در توليد بسته دست داشته اند از ايران خواست كه گفت وگو با كشورهاي ۱ + ۵ را آغاز كند. ايرنا از مسكو گزارش داد لاوروف در جمع خبرنگاران گفته شش كشوري كه بسته پيشنهادي به ايران را آماده كرده اند، اتفاق نظر دارند كه مذاكرات در مورد محتويات بسته بايد سريع آغاز شود.
وزير خارجه روسيه تاكيد كرد قرار نيست پيشنهادهاي حاضر در بسته تغيير كنند. علي لاريجاني در بروكسل و پس از مذاكره با سولانا در يك گفت وگوي كوتاه گفت مذاكرات جاري در منطقه بسيار مهم است و براي ادامه مذاكرات، ايران به زمان بيشتري نياز دارد. دبير شوراي عالي امنيت ملي خبر داد كه ايران براي مذاكرات گروه هشت كه ۲۱ تيرماه برگزار مي شود و تا پيش از آن پاسخي نخواهد داشت. وي در بروكسل خطاب به خبرنگاران تأكيد كرد كه مسئله بمب هسته اي دروغي بزرگ است و ايران نيازي به بمب اتمي براي اثبات قدرت خود ندارد و با تشديد تنش ها در منطقه مخالف است. لاريجاني هشدار داد هرگونه ارجاع پرونده ايران در شوراي امنيت براي اعمال تحريم عليه ايران، راهي غلط براي خروج از بن بست است. سخنان لاريجاني با حمايت پوتين همراه بود. رئيس جمهوري روسيه روز گذشته در مسكو تصريح كرد كه هرگونه اعمال تحريم بر ايران باعث تخريب گفت وگو و مذاكره مي شود. به گزارش خبرگزاري ريانووستي، ولاديمير پوتين در مسكو و در گفت وگو با شبكه خبري سي تي وي كانادا تأكيد كرد كه مسكو مخالف اين است كه برخي سياست ها خودسرانه دنبال شود اما اعمال تحريم بر ايران در اين مرحله فقط مذاكرات را خراب مي كند. پوتين گفت كه بايد منتظر پاسخ ايران ماند و پس از آن تصميم گرفت. رئيس جمهوري روسيه در پاسخ به اين پرسش كه چرا در حركت فشار بر ايران براي گرفتن پاسخ سريع مشاركت نمي كند، گفت: اين مشكل چند سال است كه دارد پي گيري مي شود، حالا چند هفته صبر يا عجله چه چيزي را عوض مي كند. به نظر من هيچ تغييري اتفاق نمي افتد و در نتيجه نيازي بر فشار براي گرفتن پاسخ سريع نيست. حالا مي بينيد كه اشكالي ندارد اگر سه هفته بيشتر صبر كنيم.
رئيس جمهوري روسيه در همين حال تأكيد كرده كه ترس از ساخت سلاح هسته اي فقط مختص ايران نيست و بايد توجه كرد كه كشورهاي ديگري در حال دستيابي به سلاح هسته اي هستند. پوتين چهار روز ديگر پذيراي سران جي هشت در سنت پترزبورگ است.
روز گذشته همچنين گروه ۱ + ۵ تشكيل جلسه داد تا مذاكرات سولانا و لاريجاني را بررسي كند. مقامات اروپا به خبرگزاري فرانسه گفتند از ديدار سولانا و لاريجاني و خبر مذاكرات دلسرد شده اند و از اين رو وزراي خارجه شش كشور روز گذشته در پاريس جلسه اي تشكيل دادند كه پشت درهاي بسته برگزار شد و تا لحظه تنظيم اين گزارش خبري از مذاكرات منتشر نشده است. سولانا در اين جلسه حاضر شده تا گزارش مفصل مذاكرات را به حاضران بدهد.آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز روز گذشته اخبار تحريف كننده درباره درخواست ايران براي تغيير يكي از بازرسان آژانس را گمراه كننده خواند و بيانيه اي نيز توسط سخنگوي آژانس، مليسا فلمينگ صادر شد.
در اين بيانيه آمده است: اخيرا اخبار و اطلاعاتي گمراه كننده درباره ساز و كار عملكرد پادمان هاي آژانس در رسانه ها منتشر شده است.در اين بيانيه آمده است كه اين اخبار گمراه كننده ناشي از فقدان اطلاعات درباره حقوق و وظايف دو جانبه دولتها و آژانس و به ويژه فرايند تعيين نامزدها براي انجام بازرسي هاست. خبرگزاري رويترز به نقل از يك هفته نامه آلماني ادعاهايي را از قول يك بازرس آژانس مطرح كرد كه براساس آن ايران موانعي را در انجام بازرسي ها ايجاد مي كند.رويترز همچنين مدعي شد كه اين بازرس به درخواست «محمد البرادعي» مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي در گفتگو با ايرنا در وين ضمن تشكيك در منبع اين خبر، تصريح كرد كه فرد مذكور به نام «كريس شارليه» همچنان به عنوان بازرس در اين نهاد فعاليت مي كند.
در بيانيه روز گذشته آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز تصريح شده است كه آژانس همچنان از اين امكان برخوردار است كه در ايران به بازرسي هاي خود مطابق با قرارداد پادمان ادامه دهد و تغييري در اين زمينه ايجاد نشده است. اين بيانيه افزوده است: در حال حاضر، بيش از دويست نفر براي بازرسي ها در ايران در نظر گرفته شده اند.در انتهاي اين بيانيه همچنين گفته شده است كه مدير كل همچنان به ارائه گزارش هاي خود به شوراي حكام آژانس درباره وضعيت بازرسي ها در ايران ادامه مي دهد.

با رد نظر دولت در كميسيون امنيت ملي
مجلس همچنان ناظر انتخابات شوراها مي ماند
006165.jpg
گروه سياسي - ياسر مرادي: با تصويب كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي،  همچنان مجلس بر انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا نظارت خواهد كرد.
مخبر كميسيون امنيت ملي در اين زمينه گفت: در جلسه كميسيون بررسي لايحه اصلاح موادي از قانون انتخابات، تشكيلات، وظايف و اختيارات شوراهاي شهر، اعضاي كميسيون امنيت ملي، نظر دولت را در مورد نظارت بر انتخابات شوراها رد و لذا نظارت بر انتخابات شوراها مانند گذشته در اختيار نمايندگان خواهد بود. لذا با توجه به اظهارات كاظم جلالي به عنوان مخبر كميسيون امنيت ملي در صورت تصويب در صحن علني مانند گذشته كميته اي پنج نفره از نمايندگان به عنوان شوراي مركزي نظارت و سه نفر از نمايندگان بر انتخابات مجمع نمايندگان هر استان، وظيفه نظارت بر انتخابات را در دست خواهند داشت.
همچنين كميسيون امنيت ملي، سن راي دهندگان در انتخابات شوراها را از ۱۵ سال به ۱۸ سال ارتقاء داد كه اين تصميم در صورت همزماني انتخابات شوراها با خبرگان رهبري، مشكل ساز خواهد شد. كميسيون امنيت ملي همچنين سواد كانديداها در انتخابات شوراها را در روستاها سواد خواندن و نوشتن، در شهرهاي كمتر از يك ميليون نفر ديپلم و شهرهاي بيش از يك ميليون نفر جمعيت فوق ديپلم تعيين كرد.
افزايش زمان پرداخت برگه  هاي جريمه
كميسيون حقوقي و قضايي نيز در جلسه سه شنبه بعدازظهر خود، لايحه تخلفات حمل و نقل رانندگي را مورد رسيدگي و سه ماده از آن را تصويب كرد كه براساس آن زمان پرداخت برگه هاي جريمه تسليمي به مدت ۶۰ روز افزايش يافت. قانون قبلي اين مدت را ۳۰ روز تعيين كرده بود.
نمايندگان ايران در اجلاس حقوق بشر پارلمان ها
تعدادي از نمايندگان كميسيون اصل نود مجلس به اجلاس حقوق بشر پارلمان ها اعزام خواهند شد. در اين كنفرانس كه مهرماه در ژنو برگزار خواهد شد حسين شيخ الاسلامي، حسين اسلامي و علي مراد جعفري از پارلمان ايران حضور خواهند داشت.
فروش گاز بلامانع است
از سوي ديگر تعدادي از نمايندگان مجلس به دنبال به تصويب رساندن فوريت طرحي بودند كه به موجب آن دولت از صادرات گاز در صورت نياز مصرف داخلي منع مي شد اما اين فوريت با ۷۵ راي مخالف و تنها ۴۵ راي موافق نتوانست در مجلس راي بياورد و نظر مثبت نمايندگان را به خود جلب كند.
نطق هاي تند در صحن علني
ناطقين جلسه علني روز گذشته هم مطالب جنجالي را در نطق هاي خود مطرح كردند. دو نماينده آذري زبان خلخال  و اردبيل نطق هاي خود را به روال چند روز گذشته با محور انتقاد از برنامه هاي دولت ايراد كردند و تنها نماينده فيروزآباد به حمايت مستقيم از دولت پرداخت. مهرانگيز مروتي نماينده خلخال در نطق با اشاره به ناآرامي هاي اخير آذربايجان گفت: به رئيس جمهور و مسئولين امنيتي تذكر مي دهم به جاي  پاك كردن صورت مسئله و فرافكني و نسبت دادن هاي ناروا اين اعتراض مدني به بيگانگان و عوامل ضدانقلاب، درصدد چاره جويي باشند.
آذروش ديگر نماينده آذري مجلس با اشاره به كاريكاتور روزنامه ايران از عدم عذرخواهي وزير ارشاد انتقاد كرد و گفت: اميد داشتيم دولت نهم از هشت سال فرهنگ نقد و نقدپذيري دولت و مجلس اصلاحات درس بگيرد. اما درمقابل اين دو نطق مخالف دولت، سيد يونس موسوي سرچشمه در موضعي خلاف دو نماينده قبل گفت ما با انتقاد سازنده از دولت موافقيم ولي با انتقادي كه از روي غرض باشد به شدت مخالفيم زيرا تضعيف دولت نهم در اين زمان، تضعيف اسلام است.
سئوال نماينده تبريز
اكبر اعلمي نماينده تبريز ، روز گذشته به طرح سئوال از وزير آموزش و پرورش پرداخت و گفت: آقاي احمدي نژاد قول داده بودند آقاي فرشيدي آموزش و پرورش را از فعاليت حزبي خارج كند اما در اين مدت عملكرد شما و عزل و نصب هاي شما جايي براي تحقق حتي بخشي از شعارهاي مطرح شده باقي نگذاشته است. وي خطاب به وزير آموزش و پرورش گفت: شما اين وزارتخانه را شخم زديد و حتي به خدمتگزاران هم رحم نكرديد.فرشيدي پس از پاسخ اوليه خود مبني بر اينكه اكثر افراد و مديران موجود به يكي از جناح هاي سياسي كشور وابسته اند و امام(ره) نيز اين دو جناح را پذيرفته بودند با اظهارات اعلمي مواجه شد كه شما با استفاده از رانت، مدرسه غيرانتفاعي را راه اندازي كرده ايد و ۸ هزار مترزمين را با نازل ترين قيمت خريداري كرده ايد؟ فرشيدي در صحن علني به اعلمي پاسخ نداد اما پس از ترك جلسه در پاسخ به سئوال خبرنگار همشهري گفت: نبايد مسائل تعليم و تربيت را شخصي كرد و معتقدم مسائل كلان كشور بزرگتر از آن است كه بحث يك خدمتگزار كوچك مطرح باشد. وي درباره مدرسه غيرانتفاعي خود گفت: مجموعه ما وقفي است كه سوابق آن در اوقاف شميرانات موجود است. من اين را جرم نمي دانم، وقتي زمينه اي براي خدمتگزاري براي كسي باقي نمي ماند چگونه توانايي خودش را در جاي ديگري نشان دهد.
عدد نصاب شكن نمايندگان
زماني كه پس از ترك جلسه توسط حداد عادل، رياست جلسه بر عهده ابوترابي فرد قرار گرفت، تعداد نمايندگان مجلس در صحن علني نيز كاهش يافت. اين امر هنگام راي به فوريت طرح منع فروش گاز موجب شد رئيس جلسه از نمايندگان بخواهد به هيچ وجه صحن علني را ترك نكنند و از افرادي كه در راهروهاي مجلس هم بودند بخواهد در صحن علني حاضر شوند. نهايتا هنگام راي گيري تابلوي مجلس عدد ۱۹۶ نفر را نشان مي داد.
۳۸۲۵ تذكر در يك سال
فتح الله حسنوند نماينده خرم آباد با اشاره به اينكه در يك سال اخير ۳۸۲۵ تذكر به وزرا و دستگاه هاي اجرايي توسط نمايندگان داده شده است، گفت: متاسفانه به دليل خلأ موجود در ماده ۱۹۲ آيين نامه داخلي مجلس، وزرا و مسئولان پاسخگوي تذكرات نمايندگان نيستند.
كميسيون وفاق با حضور محسن رضايي
سه شنبه بعدازظهر، ۷۰ نفر از اعضاي كميسيون وفاق در جلسه اي با حضور محسن رضايي، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام به بررسي ابعاد و جزئيات بيشتري از سياست هاي اصل ۴۴ قانون اساسي پرداختند. مخبر اين كميسيون ضمن اعلام اين خبر گفت در اين جلسه تاكيد شد كه بررسي هاي اوليه و جمع بندي سهام عدالت از زمان آقاي خاتمي آغاز شده و در دولت آقاي احمدي نژاد با دقت و سرعت بيشتري دنبال شده است. وي علت عدم طرح اين مسئله در دولت گذشته را كم توجهي آن دولت به مسائل اقتصادي و همچنين ارتباط مستقيم سهام عدالت با سياست هاي اصل ۴۴ عنوان كرد.
سه وزير در مجلس
منوچهر متكي وزير خارجه، محمود فرشيدي وزير آموزش و پرورش و مصطفي پورمحمدي وزير كشور سه وزيري بودند كه روز گذشته در مجلس حاضر شدند.

عباسعلي كدخدايي:
شوراي نگهبان با هيچ كس عقد اخوت نبسته است
گروه سياسي - عباسعلي كدخدايي در گفت وگوي تفصيلي با «ايلنا» به تبيين نقش شوراي نگهبان و پاسخگويي به سئوالاتي پيرامون فعاليت اين نهاد پرداخت. سخنگوي شوراي نگهبان با اعلام اين كه وزارت كشور در صورتي كه بتواند آراي انتخابات خبرگان را به صورت رايانه اي شمارش كند گفت: اگر كارشناسان فني و پيمانكاران وزارت كشور بتوانند برنامه خود را با رفع اشكالات شوراي نگهبان به ما ارائه كنند، اميدواريم شمارش آرا در انتخابات مجلس خبرگان به صورت رايانه اي انجام شود.كدخدايي در خصوص كارنامه عملكرد شوراي نگهبان در برخورد با دولت و مجلس در دوره هاي مختلف تأكيد كرد: شوراي نگهبان با هيچ دولت، هيچ مجلس و هيچ نهادي از اين جهت كه وظايف قانوني اش را ناديده بگيرد، عقد اخوت نبسته است. وي همچنين افزود: ما به هيچ وجه مجوز نداريم دلايل رد صلاحيت افراد را اعلان عمومي كنيم. اگر خود داوطلب معتقد است كه اعلان دلايل رد صلاحيتش اشكال ندارد، وقتي ما موارد را ذكر كرديم خودش برود اعلام و منتشر كند.وي در پاسخ به اين سئوال كه تعريف نظارت بر انتخابات توسط اين شورا تا چه ميزان است تصريح كرد: قانونگذار نگفته است نظارت بر روز رأي گيري برعهده شوراي نگهبان است، بلكه گفته است نظارت بر انتخابات برعهده شوراي نگهبان است. بنا بر اين انتخابات، بررسي صلاحيت ها، بررسي شكايت ها، مقدمات برگزاري انتخابات و بحث رسيدگي به تخلفات انتخاباتي را شامل مي شود.سخنگوي شوراي نگهبان در بخش ديگري از سخنانش گفت: در اين مدت كه در شوراي نگهبان مشغول فعاليت بودم شهادت مي دهم كه در هيچ يك از مصوبات، ملاحظاتي به جز ملاحظات شرعي و قانوني مد نظر قرار نگرفته است، اما به هر حال شما مستحضر هستيد كه ما امروز مجمع تشخيص مصلحت نظام را هم داريم.

باشگاه احزاب
دبيركل مؤتلفه اسلامي: دولت بايد تصدي گري را رها كند
دبيركل حزب مؤتلفه اسلامي با تاكيد بر ضرورت تدوين برنامه زمان بندي شده براي اجراي سياست هاي اصل ۴۴ از طرف دولت، گفت: دولت بايد براي هميشه تصدي گري و بنگاه داري را جز در ضرورتهاي قطعي كارشناسي شده، رها كند.به گزارش ايرنا محمد نبي حبيبي در پايان نشست دبيران اين حزب خاطرنشان كرد كه دولت بايد به فكر سياست گذاري، هدايت و نظارت باشد.حبيبي با تاكيد بر اين كه رونق پايدار اقتصادي در گرو مردمي شدن اقتصاد است، اظهار داشت: رفع مدبرانه هرگونه مانع براي ايجاد اين نوع رونق اقتصادي يكي از وظايف مهم دولت و صاحبان سرمايه مشروع و كارآفرينان كشور است.
انتظار از مخالفان دولت
عباس سليمي نمين، مدير دفتر مطالعات تاريخ معاصر ايران، در گفتگو با ايسنا گفت: رسانه هايي اعم از رسانه هاي وابسته مالي و مستقل از دولت وجود دارند كه مايلند نظرات قوه مجريه را كامل منعكس كنند.وي هم چنين در واكنش نسبت به برخي اظهارنظرها مبني بر بي بهره بودن دولت از رسانه گفت: اين اظهاري براي جبران برخي ضعف هاي ديگر است. به طور كلي به ويژه دولت كنوني در ارتباط با بيان كاركرد خود و تبيين كاركردش دچار نقايصي است، اما اين نقايص را نبايد به اين حساب گذاشت كه رسانه اي به طور كامل در اختيار دولت نيست.سليمي نمين در ارزيابي از اظهارنظرهاي مطرح شده مبني بر تضعيف دولت از سوي مخالفان از طريق طرح انتقادهاي غيرمنصفانه نيز يادآور شد: نبايد از مخالفان دولت انتظار داشته باشيم در جهت تعريف و تمجيد از دولت عمل كنند يا حتي نقد غيرمنصفانه عليه دولت نداشته باشند.اين انتظار دور از ذهن و واقعيت است. در كشور ما جريان هاي سياسي آزادند و مي توانند نقدهاي منصفانه و حتي تخريبي داشته باشند.
پيش بيني قائم مقام دبير كل حزب اعتماد ملي
رسول منتجب نيا در مراسم گشايش دفتر حزب و روزنامه اعتماد ملي در مشهد با اشاره به اين كه اكثريت مردم با عوام فريبي و بازيگري سياسي و حركت هاي بدون زيربنا مخالفند، افزود: در دوره پس از دوم خرداد به دليل فرصت سوزي هايي كه از طرف برخي از نيروهاي اصلاح طلب صورت گرفت، شرايطي به وجود آمد كه امروز دلخواه اكثريت مردم نيست.
قائم مقام دبير كل اعتماد ملي در ادامه درباره انتخاب خبرگان با بيان اين كه ما حتما بايد در اين انتخابات مهم شركت داشته باشيم و نبايد به اين امر بينديشيم كه حتما ديگران برنده خواهند شد اظهار داشت: ما طلاب و فضلاي خوش فكر و خط امامي بسياري داريم كه بسياري از اعضاي خبرگان رهبري از نيروهاي خط امام خواهد بود.

بانكها بايد در خدمت متن مردم قرار گيرند
006168.jpg
مهر: محمود احمدي نژاد با تاكيد بر لزوم بهره برداري همه ملت از بيت المال به صورت عادلانه تاكيد كرد: اجراي عدالت از سخت ترين مراحل اداره جامعه است، اما ملت ايران بدون توجه به جيغ هاي سرخ و بنفش راه خود را براي حاكم كردن عدالت ادامه مي دهد. احمدي نژاد در ادامه ديدارهاي مردمي خود در جمع مردم كليور با بيان اينكه بدون عدالت، پيشرفت و سازندگي اتفاق نخواهد افتاد، گفت: همه كشور بايد با هم ساخته شود و همه از بيت المال بهره عادلانه ببرند.وي اجراي عدالت را از سخت ترين مراحل اداره جامعه دانست و افزود: عده اي كه دستشان در بيت المال بوده و با يك تلفن اموال بيت المال را صرف كارهايي غير از كار مردم مي كردند، وقتي قرار باشد دستشان از بيت المال قطع شود عصباني مي شوند و كارشكني مي كنند.
احمدي نژاد در پاسخ به برخي مطالبات مردم در اين سخنراني خود اظهار داشت كه بايد بانكها در خدمت متن مردم قرار گيرند.

وزير كشور: ۲ هزار دهياري جديد تأسيس مي شود
مهر:وزير كشور در جمع اعضاي شوراي عالي استانها با تأكيد بر تعامل قوي وزارت كشور با شوراها گفت: اراده دولت و وزارت كشور، تضعيف شوراها نيست.مصطفي پورمحمدي، وزير كشور در ديدار با اعضاي شوراي عالي استان ها با اشاره به نوپا بودن تجربه شوراها در كشور و با اشاره به اين كه نظام اداري كشور با دارا بودن بيش از ۱۵۰ سال تجربه نوين هنوز با مشكل روبه رو است گفت: نهاد شوراها كه حدود ۸ سال سابقه دارد، طبيعي است كه در جامعه با مشكل  مواجه باشد.پورمحمدي گفت: طبق برنامه وزارت كشور ظرفيت ۳۶ هزار دهياري در سطح كشور موجود است و گمان مي رود كه در دولت جديد ۲ هزار دهياري جديد تاسيس شود.

واكنش سخنگوي وزارت خارجه ايران به بيانيه فنلاند
ايسنا: حميدرضا آصفي، سخنگوي وزارت خارجه در واكنش به بيانيه رياست فنلاندي اتحاديه اروپا درخصوص وضعيت حقوق بشر در جمهوري اسلامي ايران، گفت: بهتر است اتحاديه اروپا به جاي انتشار بيانيه هاي نامربوط و دخالت در امور داخلي جمهوري اسلامي ايران، به نقض حقوق بشر در اروپا و سرزمين هاي اشغالي توجه كند.

سوريه از حقوق هسته اي ايران حمايت مي كند
006174.jpg
ايسنا: بشار اسد با علي لاريجاني درباره  برنامه  هسته اي ايران و ديگر تحولات منطقه گفت وگو كرد.
به گزارش خبرگزاري سوريه، علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران عصر روز سه شنبه در دمشق نيز با فاروق الشرع، معاون نخست وزير سوريه و وليد المعلم، وزير امور خارجه اين كشور ملاقات كرده و مذاكراتي را انجام داد. اين گزارش افزود: طرفين در مذاكرات شان همچنين درباره وضعيت عراق و گفت وگوهاي ايران و غرب درباره ي مساله هسته اي تهران گفت وگو كردند. در جريان ديدار ميان رييس جمهور سوريه و دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران بر حق ايران در دستيابي به فن آوري صلح آميز هسته اي تاكيد شد. در بيانيه اي كه دفتر رياست جمهوري سوريه صادر كرد، آمده است كه در مباحثات دو طرف در خصوص مسايل منطقه اي، بين المللي و به ويژه تحولات عراق و فلسطين بحث و تبادل نظر شد. بر اساس اين بيانيه، دو طرف همچنين در خصوص مذاكرات جاري ميان ايران و غرب بر سر مساله ي هسته اي تهران به گفت وگو پرداخته و بر حق ايران در دستيابي به فن آوري صلح آميز هسته اي تاكيد كردند. لاريجاني پس از پايان تور اروپايي و مذاكراتش با خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه  اروپا به دمشق سفر كرده است.

يادداشت
يك تحول شگفت
دكتر حسن غفوري فرد
اصل چهل و چهارم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، نظام اقتصادي جمهوري اسلامي ايران را برپايه سه بخش دولتي، تعاوني و خصوصي استوار نموده است.در ذيل اين اصل آمده است كه: «مالكيت در اين سه بخش تا جايي كه با اصول ديگر اين فصل مطابق باشد و از محدوده قوانين اسلام خارج نشود و موجب رشد و توسعه اقتصادي كشور گردد و مايه زيان جامعه نشود مورد حمايت قانون جمهوري اسلامي است.»همانطور كه ملاحظه مي شود در اين اصل به چند موضوع مهم اشاره شده است:
اول: هماهنگي و تطابق اين اصل با اصول ديگر قانون اساسي
دوم: رعايت محدوده قوانين شرع مقدس اسلام
سوم:  رعايت منافع و مصالح جامعه (يعني مالكيت نبايستي موجب زيان جامعه شود)
كه كليه مطالب بالا كاملا اصولي و منطقي است اما به يك نكته بسيار مهم ديگر نيز اشاره شده است كه شايد تاكنون كمي مورد بي توجهي واقع شده است و آن اين كه بايستي رشد و توسعه اقتصادي كشور مورد توجه و عنايت قرار گيرد.شايد اقتضائات دو دهه اول انقلاب و درگيري هاي داخلي و جنگ تحميلي و بسياري از مسائل داخلي و خارجي ديگر در سال هاي گذشته موجب شده است كه اين قسمت (بند چهارم) با همه اهميتي كه داشته است آنطور كه بايد و شايد مورد توجه و عنايت مسئولان قرار نگرفته است. ابلاغيه مقام معظم رهبري در مورد بند ج اصل چهل وچهارم قانون اساسي دقيقا نشانگر توجه و عنايت خاص معظم له به توسعه و رشد اقتصادي كشور و استفاده از ظرفيت ها و قابليت هاي قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران در پاسخگويي به اقتضائات زماني و نيازهاي اقشار مختلف جامعه و ضرورت هاي اين مقطع زماني انقلاب اسلامي و همچنين پاسخگويي به مطالبات به حق و معوقه مردم انقلابي و بخصوص اقشار مستضعف جامعه (دهك هاي پايين اقتصادي) مي باشد.به نظر مي رسد اين ابلاغيه اگر با همكاري و هماهنگي مسئولان سه قوه و مديران ارشد جامعه همراه باشد مي تواند نتايج زير را حاصل نمايد:
۱- استفاده از بخش ديگري از ظرفيت ها و قابليت هاي قانون اساسي جمهوري اسلامي براي پاسخ به مطالباتي كه تاكنون بدون پاسخ مانده بود.
۲- حفظ كرامت انسان هايي كه عليرغم ايفاي نقش بسيار مهم در پيروزي انقلاب و جنگ تحميلي و ديگر مسائل مبتلابه جمهوري اسلامي ايران از لحاظ معيشتي در شرايط سختي به سر مي برند و بايستي حقوق معوقه و مطالبات آنان پرداخت گردد.
۳- صيانت از حقوق آحاد مردم و بخصوص مستضعفان و محرومان در فرآيندهاي اقتصادي كشور و تحولاتي كه به هر حال زندگاني آنان را تحت تأثير قرار مي دهد.
۴- شكوفايي اقتصادي كشور و رفع فقر و محروميت (به ياد آوريم كه مقام معظم رهبري چند سال قبل فرمودند مهم ترين اصلاحات مبارزه با فقر و فساد و تبعيض است. اين برنامه اگر خوب اجرا شود حداقل فقر و تبعيض را ريشه كن خواهد نمود)
۵- تقويت اقتدار نظام و بهره گيري از همه ظرفيت هاي موجود در جامعه بخصوص توانايي هاي نسل جوان كه به علت نداشتن اشتغال بسياري از ظرفيت هاي آنان نه تنها معطل مي ماند بلكه چه بسا به طرف كانال هاي انحرافي هدايت شود و موجب اعتياد و ناهنجاري هاي اجتماعي و اخلاقي گردد.البته اجرايي شدن صحيح اين ابلاغيه اقتضائاتي دارد كه به بعضي از آنها ذيلا اشاره خواهد شد:
اول: اعتقاد به خردورزي جمعي و مشاركت دادن كليه صاحب نظران ذيصلاح و صاحبان تفكر و انديشه در اداره كشور
دوم: استفاده از تمام مديران توانا و باتجربه و معتقد به جمهوري اسلامي ايران
سوم: استفاده از كساني كه با همه وجود اعتقاد قلبي به عدالت اجتماعي داشته باشند و انسان ها را خليفة الله و جانشينان خداوند متعال در زمين بدانند و به كرامت انسان ها اعتقاد جدي داشته باشند.
چهارم:اعتقاد به اين كه مشكلات كشور عموما و مشكلات اقتصادي خصوصا مسائلي نيستند كه راه حل سريع و يك شبه داشته باشند و حل صحيح و دقيق آنها نياز به دقت،  صداقت، سلامت، تخصص، ايمان و اعتقاد، برنامه، طرح، دانش و آگاهي و زمان دارد.
پنجم:اعتقاد به آن كه قرن بيست ويكم بدون ترديد قرن علم و دانش و تكنولوژي است و تنها برنامه هاي دانش محور و استفاده از تكنولوژي هاي جديد در كنار فرهنگ غني اسلامي و ذخاير ديني و مذهبي مي تواند راه كشور را به سمت توسعه پايدار هموار نمايد.با توجه به همدلي و هماهنگي قواي مقننه و قضائيه و مجريه و با عنايت به ارشادات و رهنمودهاي مقام معظم رهبري و با توجه به آمادگي مردم عزيز ايران و بخصوص نخبگان و فرهيختگان كشور و نسل جوان و دانش آموخته كنوني كه خوشبختانه تعداد آنها هم بسيار زياد است و با عنايت به هوش و استعداد ذاتي مردم عزيز كشورمان و با توجه به امنيت و آرامشي كه خوشبختانه در جامعه حاكم است، اميد مي رود اين ابلاغيه مقدمه يك تحول اقتصادي شگفت در جامعه باشد كه شكوفايي اقتصادي و توسعه پايدار و همچنين اميدواري بيشتر مردم كشورمان و بخصوص نسل جوان پرنشاط و پر از اميد ايران اسلامي گردد؛ به اميد آن روز.

رئيس قوه قضاييه خبر داد
تشكيل معاونت امنيت دادستان ها براي برخورد با ناامني
006171.jpg
ايلنا: رئيس قوه قضاييه ديروز در برنامه ارتباط زنده تلويزيوني با شوراي تامين استان آذربايجان غربي، با تأكيد بر شناخت و ريشه يابي زمينه ها و عوامل ايجاد بحران، اغتشاش و ناامني، اظهار داشت: بايد براي حل هر نوع بحران، اغتشاش و ناامني و به موازات آن حذف زمينه سوءاستفاده ضد انقلاب و دشمنان نظام، زيرساخت ها را اصلاح و به وضعيت معيشت مردم توجه شود.
هاشمي شاهرودي دستور داد كه دادستانها بايد معاونت امنيت ويژه اي در راستاي برخورد با ناامني ها و ضد انقلاب ايجاد كنند و كوتاهي در اين خصوص از هيچ  كس پذيرفته نيست.

دادستان كل كشور خواستار شد
قاطعيت شيعه و سني در برابر جريانات انحرافي
ايرنا: دادستان كل كشور گفت: شيعه و سني در مقابل جريانات افراطي و انحرافي با قاطعيت بايستند و به عناصر نابخردي كه مخل وحدت و يكپارچگي جهان اسلام هستند و آب به آسياب دشمن مي ريزند مجال جولان ندهند.
قربانعلي دري نجف آبادي دادستان كل كشور ديروز در جمع ائمه جماعت يكي از مناطق تهران در مسجد حضرت حجت(عج)، گفت: دشمنان اسلام با تمسك به جنگ رواني و تفرقه افكني و فتنه گري و تهاجم فرهنگي، تبليغات ناروا و توهين آميز و ترويج فساد و فحشاء و بي بند و باري و ماهواره ها و سي دي ها و روانگردانها و مواد مخدر و بسياري از اين قبيل سعي در ناموفق و ناكار آمد جلوه دادن الگوي نظام ديني در عرصه جهاني داشته و بعضا با سوء استفاده از برخي قصورها و تقصيرها اهداف شوم خود را پي جويي مي كنند.

رد اتهام دخالت ايران در امور عراق
ايرنا: عضو برجسته ائتلاف يكپارچه عراق ادعاي دخالت جمهوري اسلامي ايران در امور داخلي عراق را بي اساس خواند. شيخ جلال الدين صغير روز گذشته گفت: آنهايي كه مدعي دخالت ايران در امور داخلي عراق هستند همان خط رژيم سابق بعث را دنبال مي كنند. وي ادامه داد: رژيم سابق بعث همواره مشكلات داخلي را ناشي از عوامل خارجي مي دانست. وي گفت: وارد كردن اتهام به ايران بيش از اينكه هدف خارجي داشته باشد ماهيت داخلي در عراق دارد. وي بدون توضيحي در اين خصوص ادامه داد: با وجودي كه حملات تروريستي همواره بر ضد طبقه اجتماعي خاصي از مردم عراق صورت مي گيرد ،اما ائتلاف يكپارچه تا كنون هرگز بر ضد كشورهايي كه تروريستها از آنجا وارد عراق مي شوند اتهام نزده است.

دفاتر جديددر شهرداري هاي مناطق ايجاد مي شود
تسهيلات ويژه شهرداري براي رسيدگي به امور ايثارگران
وبلاگ نويسان تهران صاحب خانه مي شوند
گروه شهري- شهردار تهران از ايجاد دفاتر ايثارگران در شهرداري هاي مناطق خبر داد و اعلام كرد: شهرداري در نظر دارد تسهيلات ويژه اي براي رسيدگي به مسائل و مشكلات خاص جانبازان اختصاص دهد.
به گزارش روابط عمومي شهرداري تهران، دكتر محمدباقر قاليباف در ديدار صميمانه با تعدادي از جانبازان و ايثارگران و خانواده آنان، از ايجاد تسهيلات ويژه اي در شهرداري براي رسيدگي به امورات و مسائل و مشكلات خاص جانبازان و ايثارگران خبر داد و گفت: تلاش مي كنيم با ايجاد اين سيستم زمينه را به گونه اي فراهم كنيم كه ديگر جانبازان و ايثارگران براي رسيدگي به امورات خود مجبور نباشند روزانه به شهرداري هاي مناطق  رفت و آمد داشته باشند.
وي همچنين از ايجاد دفاتر ايثارگران در شهرداري هاي مناطق، به منظور رسيدگي به مشكلات خاص جانبازان و ايثارگران خبر داد و افزود: همچنين قرار است در اين دفاتر افرادي با عنوان نماينده از خود جانبازان كه زجر كشيده بوده و از جنس خود شما هستند، براي رسيدگي به مشكلات جانبازان در اين دفاتر مستقر شود.
شهردار تهران ضمن عذرخواهي از اينكه ممكن است تاكنون آن چنان كه بايد و شايد به امور جانبازان و ايثارگران در شهرداري هاي مناطق رسيدگي نشده باشد، تصريح كرد: بنده اطمينان دارم كه شما جانبازان و ايثارگران نيازي به ما نداريد اما با اين حال بنده و تمام كاركنان و مديران شهرداري موظف هستيم در سمتي كه بر عهده داريم تا حد امكان و توانايي به شما ياري دهيم.
وي با اشاره به ضرورت توجه خاص به كاركنان و مجموعه بازنشستگان و ايثارگران شهرداري تهران، افزود: هنگامي كه در مجموعه ناجا مستقر شدم يكي از اولويت هاي كاري من ايجاد تشكيلات ويژه اي در اين مجموعه براي رسيدگي به امور ايثارگران و جانبازان بود. امروز نيز كه در اين مسئوليت جديد قرار دارم بر خود وظيفه مي دانم به امور ايثارگران، جانبازان و خانواده شهدا به خصوص در مجموعه شهرداري تهران با ايجاد تشكيلات ويژه، توجه خاصي داشته باشم.
قاليباف با تاكيد بر اينكه اقشار جانباز و ايثارگر از مجموعه شهروندان تهراني جدا نيستند، تصريح كرد: شهرداري تهران يك شهر را با ۱۲ ميليون نفر جمعيت اداره كرده و بر خود وظيفه مي داند كه به مسائل و مشكلات شهري شهروندان رسيدگي كند، در اين شرايط رسيدگي به امور جانبازان و ايثارگران كه در ايام جنگ حق زيادي به گردن اين مردم داشته  اند اصلي ترين وظيفه شهرداري تهران است.
شهردار تهران با تاكيد بر آمادگي ارائه همكاري هاي تنگاتنگ با بنياد شهيد و ايثارگران براي رسيدگي به مشكلات خاص افراد تحت پوشش اين بنياد، تصريح كرد: از همان روزي كه وارد مجموعه شهرداري شدم آمادگي خود را براي ارائه هر گونه همكاري با بنياد شهيد و امور ايثارگران با رئيس سازمان اعلام كردم و در حال حاضر نيز بار ديگر تاكيد مي كنم كه هر كاري از دست من و همكارانم در حوزه مديريت شهري براي رسيدگي به امور جانبازان و ايثارگران برآيد، كوتاهي ندارم.در ادامه اين مراسم، تعدادي از جانبازان بالاي ۷۰ درصد و ايثارگران كه به همراه خانواده خود در اين جمع صميمي حضور داشتند،  به بيان مشكلات خود در شهرداري هاي مناطق پرداختند.
يكي از جانبازان به نمايندگي از ساير حاضران، گفت: هنگامي كه هر يك از جانبازان براي رسيدگي به مشكلات خود به شهرداري هاي مناطق مراجعه مي كنند نه تنها با بي اعتنايي و بي احترامي با آنان برخورد مي شود، بلكه براي ملاقات چنددقيقه اي با شهردار آن منطقه ممكن است ساعت ها با وضعيت جسماني خاص خود پشت در اتاق شهردار بمانند.اين نماينده جانبازان با درخواست از شهردار تهران براي ايجاد يك تشكيلات ويژه در شهرداري به منظور رسيدگي به مسائل و مشكلات جانبازان، افزود: اميدواريم شهردار تهران زمينه را به گونه اي فراهم آورد تا جانبازان به خصوص جانبازان شيميايي بالاي ۷۰ درصد با اين شرايط جسماني وخيم خود مجبور نباشند براي رسيدگي به مشكلات خود به شهرداري هاي مناطق مراجعه كنند.
قاليباف در پايان، براي ايجاد تشكيلات ويژه در شهرداري هاي مناطق براي رسيدگي به امور جانبازان و ايثارگران قول مساعد داد.

امير كويت به تهران سفر مي كند
مهر- معاون نخست وزير و وزير خارجه كويت در سفر اخير خود به تهران با تأكيد بر سطح بالاي روابط ميان كشورش و ايران و ضرورت تقويت هرچه بيشتر آن، حل مسائل موجود ميان دو طرف را از راه تعامل مثبت و سازنده امكان پذير دانست.
شيخ محمد صباح سالم الصباح كه براي شركت در نهمين اجلاس وزيران خارجه كشورهاي همسايه عراق به تهران سفر كرده بود بر عزم و تمايل جدي مقامهاي كويت براي توسعه و تقويت روزافزون روابط و مناسبات دوجانبه با ايران در تمام زمينه ها تاكيد كرد.
وي خاطرنشان كرد: روابط دو كشور در سطح عالي و حسنه اي قرار دارد كه سفر اخير رئيس جمهور محترم ايران به كويت كه به منظور تبريك گفتن به امير جديد اين كشور انجام شد، سطح بالاي روابط و حسنه بودن مناسبات دوجانبه را منعكس كرد.
شيخ سالم الصباح تاكيد كرد: ما پيوسته به تقويت و استحكام مناسبات دوجانبه با ايران در تمام سطوح چشم دوخته ايم.

تصميم ديشب وزراي خارجه ۱+۵
وزير خارجه فرانسه گفت: گروه ۱+۵ با ارجاع پرونده فعاليت هاي هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل متحد موافقت كرد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، «فيليپ دوست بلازي» وزير امور خارجه ديشب اعلام كرد: وزيران خارجه گروه ۱+۵ در پاريس توافق كردند كه پرونده برنامه هسته اي ايران را مجدداً به شوراي امنيت ارجاع دهند.
وي افزود: ما گزينه اي نداشتيم جز اينكه پرونده ايران را به شوراي امنيت ارجاع دهيم و اين روند را كه از دو ماه پيش معلق مانده ادامه دهيم.

|   اجتماعي    |    ادب و هنر    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    زادبوم    |
|   حوادث    |    بين الملل    |    فرهنگ و آموزش    |    سياسي    |    شهر تماشا    |    سلامت    |
|   شهري    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |