سايه روشن
رشد اقتصادي ايران
به پنج و هشت دهم درصد رسيد
|
|
گروه اقتصادي- بانك جهاني در گزارش سالانه خود رشد اقتصادي ايران در سال 2005 را۵-8 درصد اعلام كرد و ايران را با توليد ناخالص داخلي 196 ميليارد دلار، سي امين اقتصاد بزرگ جهان معرفي كرد. به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، بانك جهاني در گزارش سالانه توسعه جهاني، سهم بخش خدمات از اقتصاد كشورمان را 46 درصد، سهم صنعت 44 درصد و سهم كشاورزي را 10 درصد اعلام كرد. همچنين هزينه هاي مصرف نهايي خانگي در كشورمان در سال 2005 به 51 درصد توليد ناخالص داخلي هزينه هاي عمومي دولت نيز به 14 درصد توليد ناخالص داخلي رسيد. بانك جهاني همچنين ارزش مبادلات تجاري ايران در سال 2005 را 100 ميليارد دلار اعلام كرد كه 4/58 ميليارد دلار آن صادرات و 6/41ميليارد دلار آن نيز واردات بوده است.
بنابر اعلام بانك جهاني آمريكا با توليد ناخالص داخلي 12 تريليون و 455 ميليارد دلار بزرگترين اقتصاد جهان در سال 2005 بوده است و پس از آن ژاپن با 4 تريليون و 505 ميليارد دلار و آلمان با 2 تريليون و 781 ميليارد دلار به ترتيب دومين و سومين اقتصادهاي بزرگ جهان هستند.
ايران هشتادمين اقتصاد آزاد جهان
فارس: موسسه تحقيقاتي فريزر در گزارش آزادي اقتصادي سال 2006 اعلام كرد: ايران از نظر آزادي اقتصادي در ميان 124 كشور جهان به عنوان هشتادمين كشور شناخته شده است.بر اساس اين گزارش هنك كنگ به عنوان آزا دترين اقتصاد جهان شناخته شده و پس از آن سنگاپور، نيوزيلند، سوئيس و آمريكا به ترتيب در رتبه هاي دوم تا پنجم جاي گرفته اند. در گزارش سال جاري "آزادي اقتصادي جهان"، امارات در ميان كشورهاي عرب جهان به عنوان آزادترين اقتصاد معرفي شده است و اين در حالي است كه رتبه جهاني اين كشور 12 عنوان شده است. بنابراين گزارش، كويت، عمان و بحرين از ديگر اقتصادهاي آزاد جهان عرب هستند و از اين لحاظ مكان هاي سوم تا پنجم را به خود اختصاص داده اند. در ليست جهاني اين گزارش كويت و عمان در مكان بيست و چهارم جهان و بحرين در مكان چهلم جهان قرار دارند. اردن در اين ليست كه 124 كشور را شامل مي شود در مكان 48 قرار دارد. كشورهاي آفريقايي، آمريكاي لاتين و جمهوري هاي كمونيستي سابق از بسته ترين اقتصادهاي جهان هستند و زيمباوه در مكان يكصد و سي ام جهان جاي خشك كرده است.
|