عضويت 60 نخبه علمي كشور
در بنياد ملي نخبگان
علي اصغر محمدي- با تصويب كميسيون دائمي هيأت امناي بنياد نخبگان علمي ايران 60 نخبه علمي كشور به عضويت بنياد ملي نخبگان علمي ايران درآمدند.
سخنگوي بنياد ملي نخبگان با اعلام اين خبر به همشهري گفت: نخبگان نخستين گروه اعضاي بنياد ملي نخبگان كشور شامل 24 نفر از نفرات اول تا سوم المپيادهاي جهاني نجوم، زيست شناسي، شيمي، كامپيوتر، فيزيك، دارندگان مدال هاي طلا، نقره و برنز جهاني، نفرات اول تا سوم آزمون سراسري سال جاري(19 نفر) و 21 نفر از نفرات اول المپيادهاي كشوري در رشته هاي شيمي، فيزيك، حقوق و غيره كه مدال طلا كسب كرده اند، هستند.
اميرحسين طاهري با اشاره به حمايت ها و تسهيلات مالي كه به منظور رشد نخبگان به تصويب اعضاي كميسيون دائمي هيأت امنا رسيده است اظهار داشت: با توجه به جوان بودن اين گروه و اشتغال به تحصيل آنان از اول مهرماه امسال به هريك از نخبگان مبلغ 150 هزار تومان به صورت ماهيانه كمك هزينه تحصيلي به مدت يك سال پرداخت مي شود و علاوه بر آن، مبلغ يك ميليون و پانصد هزار تومان نيز به منظور خريد تجهيزات آموزشي و نيازهاي تحقيقاتي اختصاص يافته كه بر حسب موارد اعلامي از سوي نخبگان در اختيارشان قرار مي گيرد. وي افزود: چنانچه دانشجويي از اين مبلغ در طول سال استفاده نكند، اين ميزان براي سال آينده ذخيره خواهد شد. وي گفت: اين اقدام به عنوان يك گام مقدماتي به منظور حمايت مالي از نخبگان خواهد بود و اين حمايت ها استمرار خواهد داشت.
به گفته وي مذاكره و مصاحبه حضوري با نخبگان و بررسي نظريات و پيشنهادهاي آنها و تبيين مشكلات و دغدغه هاي اصلي آنان به منظور فراهم سازي بستر حركت به سمت جلو و افزايش كيفي توانمندي علمي و معنوي نخبگان از قدم هاي بعدي بنياد در اين زمينه است.
طاهري از برنامه ريزي براي حضور نخبگان در اردوهاي علمي و بازديد از مراكز علمي، صنعتي و تكنولوژيك كشور به منظور آشنايي هرچه بيشتر آنان با بنياد ملي نخبگان و همچنين آشنايي هرچه بيشتر اين افراد با پيشرفت هاي علمي كشور در عرصه هاي مختلف خبر داد و گفت: برنامه ريزي جهت حضور نخبگان در سفرهاي زيارتي و معنوي در كنار مشاوران بنياد ملي نخبگان از جمله برنامه هاي آتي بنياد براي اين گروه است كه پس از پايان ماه مبارك رمضان به اجرا درمي آيد.
وي در مورد نحوه شناسايي نخبگان و استعدادهاي برتر مشهور اظهار داشت: پيشنهاد عضويت استعداد برتر و نخبگي در بنياد بر اساس ماده 5 آيين نامه احراز نخبگي بنياد مي تواند هم از سوي افراد واجد شرايط و هم از سوي ساير نخبگان و استعدادهاي برتر شناخته شده و هم از سوي نهادها و سازمان ها به بنياد صورت پذيرد.
به گفته وي مراتب احراز نخبگي و تصويب عضويت اين افراد در بنياد ملي نخبگان به صورت مكتوب به آنها اعلام خواهد شد و از اين نخبگان براي تكميل پرونده و دريافت شماره عضويت دعوت به عمل خواهد آمد.
تازه هايي از علم امروز
گروه علمي فرهنگي- امروز در اخبار علمي عبارات و واژگاني به كار مي رود كه تا مدتي پيش دست كم براي شنوندگان عادي ناشناخته بود، عباراتي از قبيل سلول هاي بنيادي، كلون سازي، ژن درماني و كودك لوله آزمايش. گسترش كاربرد اين اصطلاحات و افزايش آگاهي عمومي باعث شده است تا اكنون عبارتي از اين دست براي مردم غيرعادي نباشد.
اما بچه ها و نوجوانان براي زندگي در دوره معاصر نيازمند داشتن اطلاعات بيشتري در اين زمينه هستند. از اين رو، انتشار كتاب هاي مناسب نوجوانان در اين موارد مي تواند نقش بسزايي در بالا بردن معلومات عمومي روز جهان در دانش آموزان داشته باشد. موسسه فرهنگي فاطمي اخيراً كتاب هايي را با سرفصل كلي تازه هايي از علم امروز منتشر كرده است. مشخصات اين كتب از اين قرار است:
- كودك، لوله آزمايش، مولف: ترابي. ار، اين كتاب در سه فصل تدوين شده است و شامل فرهنگ اصطلاحات، درباره نگارنده و نمايه در پايان كتاب است. كتاب به زبان ساده و با تصاوير متعدد و موضوع توليد جنين را در لوله آزمايشگاه تشريح مي كند. از جمله عناوين فرعي كتاب مي توان از اينها نام برد: علت هاي متعدد ناباروري، نخستين كودك آزمايشگاهي، بارورسازي تخمك ها و پديد آوردن رويات ابتدايي.
- سلول هاي بنياد، مولف جني تسار. همچون دو كتاب قبلي، اين كتاب سه فصل، فرهنگ اصطلاحات، درباره نگارنده و نمايه دارد. سلول هاي بنيادي از مهمترين بخش هاي بدن انسان است كه كاربرد زيادي در پژوهش هاي جديد دارد. اين كتاب نيز 48 صفحه دارد.
- جرم شناسي، مولف جوانه ماترن . پخش انواع و اقسام سريال هاي جنايي و پليسي از تلويزيون، بچه ها را با عباراتي همچون نمونه برداري، آزمايش DA و كالبدشكافي آشنا كرده است، اين كتاب با تاريخچه اي از جرم شناسي، اين موضوع را به زبان ساده و با تصاوير متعدد در 48 صفحه تشريح مي كند. اين كتاب ها توسط حميده علي غروي ترجمه و هر كدام در شمارگان سه هزار نسخه ارايه شده است.