گ امي جديد در تحقق روياي نامرئي شدن
ساخت پوشش نامرئي كننده با فناوري نانو
|
|
گروه علمي فرهنگي- دانشگاه دوك آمريكا، دانشگاه امپريال انگلستان و Sesormetrix آمريكا، با مدل سازي رايانه اي شبه مواد پوششي ساخته اند كه مي تواند سيلندر مسي را در مجاورت تابش الكترومغناطيسي امواج ميكروويو پنهان كند.
به گزارش ستاد ويژه فناوري نانو، David R smith از دانشگاه دوك گفت: با استفاده از خواص مواد پيچيده، اين پوشش قادر است خود و اشياء داخل خود را پنهان كند و وقتي از بيرون به آن نگاه مي شود خالي به نظر مي رسد.
اين پوشش، انعكاس نور از سطح و سايه خود را كاهش مي دهد كه اين دو عامل رؤيت اشياء را موجب مي شود. پوشش طراحي شده از 10 حلقه متحدالمركز دوبعدي تشكيل شده كه به وسيله شش پره شعاعي به هم متصل شده اند. اين ساختار از كامپوزيت Durio (فيبر شيشه اي تقويت شده با پليمر PTFE) ساخته شده كه لايه هاي مسي به ضخامت 17 ميكرون درون آن كار گذاشته شده است. مس درون ارتعاش دهنده داراي الگوهاي حلقوي شكل روي خود است.
Smith معتقد است اين پوشش بر خلاف ديگر شبه مواد، نيازمند يك تغيير تدريجي در خواص خود در هنگام تغيير محل است، رسيدن به يك تنوع در خواص مواد يكي از مهمترين دستاوردهاي اين طراحي بوده است. اين تيم از اين پوشش براي پنهان كردن سيلندرهاي مسي با شعاع 25 ميلي متر، از پرتوهاي پهن ميكروويو استفاده كردند. بررسي پرتوها نشان داد كه امواج در جلوي پوشش از هم جدا شده و پس از عبور از اطراف آن در آن سوي پوشش دوباره به هم متصل مي شود.
David Schurig از دانشگاه دوك معتقد است، در نگاه اول يك خمش در فضا به نظر مي رسد درست شبيه زماني كه نقطه اي روي يك تكه از پوشش فشار داده مي شود، آن قسمت خم مي شود اما نخ هاي آن پاره نمي شود. به اعتقاد وي، نور و يا ديگر امواج الكترومغناطيسي پوشش را احاطه كرده و الياف آن را پنهان نگه مي دارند، در نتيجه چيزهايي كه درون آن قرار دارند با نور يا امواج تماس نداشته و از معرض ديد پنهان نگه داشته مي شود. در حال حاضر اين پوشش در محدوده باريكي از فركانس هاي ميكروويو عمل كرده و در صورت وجود كوچكترين انعكاس يا سايه، نامرئي شدن به شكل ناقص انجام مي شود.
Smith گفت: آنچه كه ما در اين پروژه به آن رسيديم پوششي بود كه فقط در يك طول موج خاص نامرئي بود، در صورتي كه بخواهيم پوششي داشته باشيم كه به چشم انسان نامرئي باشد بايد در تمام طول موج مرئي بين 400 تا 700 نانومتر نامرئي باشد. وي معتقد است حتي در صورت تهيه ساختاري كه در اين طول موج نامرئي باشد باز هم اين پوشش قادر نخواهد بود در همه محدوده ها عمل كند. در بهترين شرايط آنها توانستند پوششي تك رنگ بسازند، اما با مشكل ديگري مواجه شدند؛ ماده اي كه قادر باشد در فركانس ميكروويو خوب عمل كند، در طول موج هاي مرئي بسيار جاذب (نور) است لذا اين پوشش كوچك شده كاملاً مات خواهد بود. اين گروه به دنبال راه حلي براي اين مشكل مي باشند.
فن آوري پوشش نامرئي اين گروه مي تواند با فركانس هاي باند برخي از دستگاه هاي مخابراتي مطابقت داشته باشد كه كم عرض بودن پهناي باند اين دستگاه ها مزيتي محسوب مي شود.
در حال حاضر اين فن آوري كاربردي نشده است، اما در جاهايي كه علاوه بر پنهان كردن چيزي از شناسايي، حذف آن به عنوان يك مانع مدنظر باشد، شما مي توانيد از اين فن آوري استفاده كنيد. براي مثال اگر چيزي در ارتباط دو نقطه اختلال ايجاد كند با پوشاندن جسم مختل كننده با اين پوشش، آن را به عنوان يك مانع حذف كرده ايد. اين تيم در حال ساخت نسخه پيشرفته تر اين پوشش دوبعدي است تا بتواند انعكاس و سايه افكني كمتري در پي داشته باشد. همچنين آنها درصدد ساخت نمونه سه بعدي آن هستند.
|