سايه روشن اقتصاد
نادرستي موضع انفعالي در برابر جهاني سازي
|
|
گروه اقتصادي- پروفسور سوپرامانيام نماينده سابق اندونزي در سازمان جهاني تجارت در همايش سازمان جهاني تجارت و چالش هاي جهاني شدن در كشور هاي مسلمان بر ضرورت همكاري هاي كشورهاي مسلمان در راه جهاني شدن تاكيد كرد و گفت: به دلايل تاريخي و استعماري، روابط اقتصادي مستحكمي ميان كشورهاي در حال توسعه وجود ندارد و متأسفانه هم اكنون كشورهاي مسلمان نيز از مراودات قدرتمند اقتصادي و تجاري با يكديگر برخوردار نيستند.
وي اضافه كرد: اكنون كشورهاي مسلمان با دوراهي سازمان جهاني تجارت روبه رو هستند و طي ساليان اخير و با تشكيل اين سازمان در سال 1995 قواعد بازي در عرصه اقتصاد جهاني به مرور تغيير يافته، اما متأسفانه قوانيني كه طي ساليان اخير ايجاد شده، عموماً غيرمتوازن، به ضرر كشورهاي مسلمان و به نفع كشورهاي توسعه يافته بوده است. وي با بيان اينكه كشورهاي توسعه يافته همواره به نفع خود برنامه ريزي مي كنند، افزود: اين كشورها در چارچوب جهاني شدن، كشورهاي در حال توسعه را شديداً تحت فشار قرار داده اند تا بازارهاي خود را به روي آنها باز كنند. سوپرامانيام با ردّ موضع انفعالي در برابر جهاني شدن گفت: اكنون كشورهاي مسلمان بايد با ورود به سازمان جهاني تجارت، قواعد بازي را به نفع خود تغيير دهند و نبايد قوانين اين سازمان را به صورت منفعلانه بپذيرند.
وي با اشاره به مزايا و منافع پيوستن به سازمان جهاني تجارت، افزود: نبايد فراموش كرد كه جهاني سازي به طور خودكار به توسعه نخواهد انجاميد و آزادسازي اقتصادي، هدف نيست. نماينده سابق مالزي در سازمان جهاني تجارت همچنين بر اهميت حضور بخش خصوصي در فرآيند جهاني شدن و پيوستن به سازمان جهاني تجارت تأكيد كرد.
|