دشمني سكته مغزي
با زنان بيشتر است!
گروه سلامت- سكته مغزي همه را يك جور از پا نمي اندازد، همه هم يك جور با آن كنار نمي آيند. خبرگزاري رويترز نتايج مطالعاتي را منتشر كرده است كه نشان داده است زنان در بازتواني بعد از سكته مغزي از مردان عقب ترند، يعني تمرين هاي توان بخشي براي مردان نتيجه بخش تر است. در اين مطالعه ايتاليايي، 220 مرد و 220 زن مبتلا به سكته با هم مقايسه شدند كه از لحاظ سن، شدت بيماري و فاصله وقوع سكته با بستري شدن شان در بيمارستان، وضع مشابهي داشتند.بعد از طي يك دوره زماني مشخص، تعداد مرداني كه توانسته بودند در راه رفتن و كارهاي روزمره شان مستقل شوند، بيشتر از زنان بود. همچنين شاخص هاي مردان بيشتر از زنان بهبود پيدا كرده بود.
يكي از اين محققان درباره علت اين تفاوت هاي بارز در شماره دسامبر نشريه Stroke گفته ممكن است اين تفاوت مربوط به تفاوت هاي ذاتي مردان و زنان در توان و توده عضلاني باشد كه حتي در سنين بالا هم قابل توجه است.
تاثير رواني تصادفات
بر سلامت افراد
گروه سلامت- ممكن است فقط يك تصادف وحشتناك در زندگي، حال و روزتان را تا آخر عمر خراب كند. محققان نيوزلندي به اين نتيجه رسيده اند كه ممكن است كساني كه از يك تصادف جان سالم به در برده اند، در ظاهر سالم به نظر برسند، اما وقتي دقيق تر مي شوي، مي بيني هم در برابر اختلالات رواني و هم در برابر بيماري هاي جسمي آسيب پذير شده اند.
رويترز اين مطالعه را گزارش كرده است؛ محققان ??? راننده را انتخاب كردند؛ راننده هايي كه شاهد تصادف هايي بودند كه حداقل يك نفر تا ?? ساعت بعد از آن در بيمارستان بستري شده بود. يك بار بعد از تصادف با آنها مصاحبه كردند و وضعيت رواني و جسمي آنها را بررسي كردند و بار دوم و سوم، ? و ?? ماه بعد. در مرحله بعد وضعيت آنها را با ???راننده تصادف نديده مقايسه كردند.
در گروه تصادفي ها، ?? درصد راننده هايي كه بستري شده بودند، افت مشهودي در سطح سلامت شان گزارش كردند. در همين گروه ? درصد راننده هايي كه بستري نشده بودند اين افت را داشتند. اين نشان مي دهد جراحت هاي عميق و مرگ و مير افراد، تنها بخشي از خسارتي است كه يك تصادف به فرد و جامعه تحميل مي كند و تخمين دقيق اين خسارت ها به بررسي هاي دراز مدت نياز دارد.
جزييات اين مطالعه در شماره دسامبر نشريه طب اورژانس چاپ شده است.
جنگ با ميكرب ها
با سطوح دندانه دار
مثل اين كه دانشمندان تازگي ها به روش هاي قديمي مبارزه با ميكرب ها رجوع كرده اند. در تازه ترين اين روش ها، كه در نشريه پيشرفت هاي آكادمي ملي علوم آمريكا چاپ شده، آنها پيشنهاد كرده اند روي سطوحي كه در تماس با اين عوامل بيماري زا هستند، لايه دندانه داري از پليمر بپوشانند. اين لايه مي تواند غشاي باكتري ها و ويروس هاي بيماري زا را پاره كند و به اين ترتيب آنها را از بين ببرد؛ روشي مشابه مبارزه نيزه داران باستاني!
به گزارش بي بي سي، در اين مطالعه دانشمندان روي چند ليوان را با اين لايه پوشاندند و بعد هر كدام از آنها را از مايعي حاوي ويروس آنفلوآنزا، باكتري اي كولاي و نيز استافيلوكوك طلايي پر كردند؛ يعني مشهور ترين عوامل بيماري زايي كه مي شناسيم.
آزمايش هاي بعدي نشان داد كه اين لايه در كشتن اين ميكروب ها كارآيي ???درصد داشته است و توانسته محيط داخل ليوان را به يك محيط استريل تبديل كند. محققان مركز فناوري ماساچوست و دانشگاه كمبريج كه اين آزمايش ها را به طور مشترك انجام داده اند، اميدوارند با اين نتايج بتوان راه هاي تازه اي براي جلوگيري از انتقال ميكرب ها و نهايتا پيشگيري از بيمار شدن انسان ها پيدا كرد.
قرص هاي روانگردان هورمون هاي جنسي را به هم مي ريزد
چه تفريحي باشد و چه از روي اعتياد و ناچاري، اثرهايي دارد كه به چند دقيقه سرخوشي اش نمي ارزد. در تازه ترين مطالعه اي كه محققان دانشگاه علوم پزشكي كهگيلويه و بويراحمد انجام داده اند، اثر قرص هاي روان گردان روي هورمون هاي جنسي بررسي شده است. خبرگزاري ايسنا از قول معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي كهگيلويه و بويراحمد آورد: نوعي قرص هاي روانگردان به نام بور با تخريب ديواره سلول هاي جنيني موجب تغيير هورمون هاي جنسي شده و از بلوغ كامل آنها جلوگيري مي كند.
محققان اين دانشگاه آزمايش هايي را روي موش هاي صحرايي انجام دادند و نتايج نشان داد اين قرص ها ميزان ترشح تستوسترون ( هورمون جنسي مردانه) را كاهش مي دهند و هر چه مصرف آنها بيشتر شود، اين تغييرات هم بيشتر مي شود.
اين مطالعه ثابت كرده است مصرف زياد اكستازي و ساير قرص هاي روان گردان از فراورده هاي آمفتامين، علاوه بر توهم و سرخوشي، موجب كاهش ترشح هورمون جنسي، كوچك شدن غدد جنسي، افزايش آنزيم ها و آسيب به كبد نيز مي شود.