گزارشي درباره موجودات ناشناخته فضايي
در جست وجوي بيگانه ها
|
|
بسيار اتفاق افتاده هنگامي كه به آسمان ها نگاه مي كنيم و يا كتاب هايي را كه عكس هايي از كرات ديگر را نمايش مي دهند مي بينيم، اين پرسش در افكار ما نقش مي بندد كه آيا در كرات ديگر و نقاط دوردست ديگر نيز حيات وجود دارد؟ آيا موجودات ديگري نيز در اين دنياي لايتناهي وجود دارد؟ تمامي اين پرسش ها و بسياري پرسش هاي ديگر، شايد همگي طي 10 سال آينده روشن شود.
موزه علوم لندن اين بار با عنوان:
Search of alien life باز هم نوآوري جديدي را براي همگان ارائه كرده است. موزه علوم لندن، دانشمندان و فيلمسازان تخيلي را گردهم آورده تا تمام داده هايي كه وجود دارد و تمام تصاويري كه به دست آمده است را به مردم ارائه دهند. وقتي وارد موزه علوم لندن مي شويد، يك موجود بسيار عجيب كه در دو طرف سر خود، چشم هاي عجيبي دارد از شما استقبال مي كند و به شما مي گويد: به نمايشگاه موجودات ناشناخته و دنياي مرموز آنان خوش آمديد... .
علم شناخت موجودات ناشناخته همواره بحث برانگيز بوده است. اين نمايشگاه داستان هاي علمي- تخيلي را با تازه ترين تحقيقات علمي درمورد اين موجودات تركيب كرده و در معرض ديد بازديدكنندگان كنجكاو قرار داده است.
به جاي تمركز روي آنچه كه واضح است،
برپاكنندگان اين نمايشگاه، پژوهش ها و مطالعات نوآورانه از چهار گوشه جهان را كه گهگاه توسط دانشمندان مشهور انجام شده است، جمع آوري كرده اند. پروفسور كانوي موريس از دانشمندان كمبريج به همراه گروهي از پژوهشگران، پس از مشورت، دو سياره مصنوعي را در اين نمايشگاه پديد آورده اند.
آنها سپس تكامل موجودات اين دو سياره را تصور كرده و آنها را ساخته اند و در معرض ديد همگان گذارده اند. بازديدكنندگان مي توانند از چهار بخش ديدن كنند.
علاقه مندان همچنين مي توانند از دو سالن كه آخرين تحقيقات پژوهشگران در مورد سياره ها و موجودات ناشناخته را به صحنه آورده ديدن كنند. اين تركيب واقعيت و زاييده خيال انسان است كه نمايشگاه موزه علوم لندن را منحصر به فرد كرده است.
يكي از قسمت هاي جالب توجه اين نمايشگاه، بخش موجودات عجيب ساكن زمين است كه نشان مي دهد موجودات ناشناخته و يا به ظاهر ناشناخته تنها موجودات تخيلي سياره هاي ديگر نيستند و در كره خاكي ما هم وجود دارند. قسمتي ديگر، بخش هايي از فيلم هاي علمي- تخيلي و نيز عكس ها و نقاشي هاي گرفته شده و كشيده شده در مورد اين موجودات را به نمايش گذاشته است.آنچه كه اين نمايشگاه در صدد ارائه آن است، چنين است: آنچه ما مي دانيم- آنچه ما گمان مي كنيم مي دانيم و آنچه شايد روزي به واقعيت تبديل شود.
نمايشگاه موجودات ناشناخته قرار است به زودي در بسياري از كشورهاي جهان برپا شود.
حال سؤال اين است كه موجودات بيگانه
چه هستند؟ آقاي موريس مي گويد: تفاوت عمده اي بين موجوداتي كه در فيلم هاست و آنچه دانشمندان در مورد آن صحبت مي كنند، وجود دارد. در فيلم ها، موجوداتي با سر و مغزهاي بزرگ ديده مي شوند كه نشانگر باهوش بودن آنها است و چشم هاي بزرگ كه مبين تيزبين بودن آنهاست و نيز دست و پاي نازك و لب هاي بسيار باريك. اينها چيزهايي است كه ما در فيلم ها ديده ايم و ماموريتشان هم آمدن به زمين است تا آدم ربايي كنند و تحقيقات عجيبي روي انسان انجام دهند. واژه Alien يعني موجود بيگانه و يا موجود ناشناخته ؛ اما تعريفي كه پژوهشگران از اين موجودات دارند، تنها بر ناشناخته و يا بيگانه بودن آنها تأكيد نمي كند، بلكه آنها روي فرازميني بودن اين موجودات تكيه دارند. به عبارت ديگر، پژوهشگران مي گويند: آنها وجود دارند، اما در زمين نيستند؛ ولي در آن سوي زمين قرار دارند. بسياري از دانشمندان، به ويژه ستاره شناسان به اين نكته اذعان دارند كه اين كمال خودخواهي است ما بگوييم تنها موجودات دنياي آفرينش هستيم. پژوهشگران مي گويند به احتمال بسيار زياد، موجودات ديگري هم در دوردست ها وجود دارند كه ما آنها را نمي شناسيم. به تازگي دانشمندان ناسا اعلام كرده اند كه تا حدود پانزده سال ديگر كره اي همچون كره زمين را خواهند يافت كه البته احتمال دارد چندين ميليون سال نوري از زمين دور باشد، اما حيات در آنها وجود خواهد داشت و به احتمال قوي، شايد به عنوان منبع تنفسي از اكسيژن استفاده نكنند اما به هر حال وجود دارند. اينها تعاريفي است كه پژوهشگران از Alienها دارند.
پرسش ديگري وجود دارد و آن اينكه، آيا موجودات بيگانه همواره بوده اند؟ پروفسور موريس براي اين پرسش هم جواب جالبي دارد. وي مي گويد: اين سوال هم توضيح علمي دارد و هم توضيح تخيلي؛ بخش علمي آن، اين است كه حدوداً سال هاي شش و هفت قبل از ميلاد مسيح، فيلسوف هاي يونان اعلام كردند كه اگر ما دنيايي بي انتها داشته باشيم لازمه اش اين است كه موجودات بي نهايتي هم در اين دنيا وجود داشته باشند و گفته اند كه اگر باور داشته باشيم دنيا بي نهايت است، موجوداتي هم در آن سوي دنيا وجود خواهند داشت، اما در آن هنگام به علت اينكه مي گفتند كره زمين مركز دنياست، مخالفت هايي را نيز در پي داشت. از سوي ديگر، در سال هاي حدود يكصد و بيست ميلادي، كه رمان نويسي رومانيايي تبار كه به زبان يوناني مطلب مي نوشت، براي اولين بار از موجودات فرازميني در داستان هاي خودش استفاده كرد. بنابراين، مي توان گفت كه صحبت از موجودات فرازميني از قرن ها پيش در زندگي ما وجود داشته است.
سؤال ديگري كه در اينجا بسيار خودنمايي مي كند، در مورد بشقاب پرنده هاست. پروفسور موريس مي گويد: بشقاب پرنده ها يا يوفوها (UFO) كه شكل هاي نعلبكي مانند نيز داشته اند درحقيقت [مخفف (unidentified flying object) يعني شيء پروازكننده ناشناخته] در مدارك بسياري ذكر شده است كه وجود دارند، در سال۱۹۴۷ براي اولين بار به طور رسمي ديده شده اند. يك تاجر بسيار معتبر گزارش داد كه آنها را ديده است و سپس يكي از كاركنان سازمان فضايي ايالات متحده ناسا اعلام كرد كه آنها را ديده است و در پي آن، پليس فدرال ايالات متحده به طور رسمي شروع به فعاليت و تحقيق در اين زمينه كرد؛
چرا كه گزارش در اين زمينه زياد شده بود و يك سال بعد هم گزارشي را منتشر كردند كه چنين اجسامي وجود دارند، ولي هيچ گاه جزئيات بيشتري فاش نشد. در سال 1954 تعريف اشياء ناشناخته پروازكننده عوض شد و گفتند اشيايي كه ما مي بينيم و با هيچ شيء پروازكننده در دنيا درست نشده و مطابقت ندارد. از اين رو، آن را به عنوان شيء ناشناخته اعلام كردند كه احتمال وجود داشتن دارد، ولي جزئياتش در دسترس نيست.
منبع:بي.بي.سي
مترجم: مرتضي اسلام زاده
|