رئيس مجلس شوراي اسلامي در همايش بزرگداشت ابن ميثم بحراني:
ميراث ماندگار دانشمندان اسلامي، التزام به عقلانيت است
عكس:مسعود خامسي پور
|
|
گروه علمي فرهنگي- همايش بين المللي بزرگداشت ابن ميثم بحراني شارح بزرگ نهج البلاغه ديروز با حضور حداد عادل رئيس مجلس شوراي اسلامي، آيت الله محمدرضا مهدوي كني، انديشمندان اسلامي تشيع و تسنن، استادان حوزه و دانشگاه و شخصيت هاي علمي و فرهنگي 2 كشور ايران و بحرين در سالن همايش كتابخانه ملي برگزار شد.
دكتر غلامعلي حداد عادل رئيس مجلس شوراي اسلامي، در اين مراسم، كمال الدين ميثم بن علي بن ميثم بحران را از مفاخر جهان اسلام و تشيع توصيف كرد و اظهار داشت: شرح ابن ميثم بحراني بر نهج البلاغه، شرحي است كه به خواننده كمك مي كند و او صاحب سبك و روش در شرح اين كتاب بوده است.
وي با اشاره به اين كه روش ابن ميثم بحراني در شرح نهج البلاغه متكي بر عقلانيت بوده است، گفت: التزام ابن ميثم بحراني بر تفكر عقلاني در اين شرح مشهود است. در واقع، چارچوب شرح او چارچوبي منطقي و عقلاني است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش برگزاري همايش ابن ميثم بحراني با حضور دانشمندان مسلمان دو كشور ايران و بحرين را اقدامي مهم توصيف كرد و اظهار داشت: اين همايش از حيث تحكيم وحدت اسلامي شايسته تقدير است. ما براي اين كه وحدت خود را مستحكم كنيم، بايد به ريشه هاي خود بازگرديم و دانشمنداني چون ابن ميثم كه از نياكان فكري و علمي ما به شمار مي روند، در اين خصوص تاثيرگذار هستند.
وي شخصيت هاي برجسته اسلامي چون ابن ميثم بحراني را جزو شخصيت هاي ريشه داري توصيف كرد كه مي توانند دست شيعه و سني و عرب و عجم را در دست يكديگر قرار دهند و مانند چتري وحدت بخش بر سر مسلمانان قرار گيرند.
حداد عادل زمان ابن ميثم بحراني را از نظر حمله مغول و درهم شكسته شدن ايران و سپس خلافت بغداد، زمان حساسي توصيف كرد و گفت: در اين زمان، جماعتي غيرمسلمان و غيرموحد به عالم اسلام حمله كردند و شيرازه امور را از هم گسستند. در اين زمان با دانشمنداني مواجه هستيم كه با تدبير و سياست درصدد حفظ هويت اعتقادي و علمي اين سرزمين صدمه ديده بودند و از همه مهمتر خواجه نصيرالدين طوسي بود.
وي در ادامه سخنانش با ذكر اين نكته كه نهج البلاغه يكي از كتاب هايي است كه مي تواند وسيله حركت علمي و فرهنگي در سراسر جهان اسلام باشد، گفت: نهج البلاغه مي تواند وحدت بخش باشد.
وي افزود: مسلمانان براي مصون ماندن از انحراف نيازمند رجوع بيشتر به قرآن و نهج البلاغه هستند و يكي از خصوصيات ابن ميثم بحراني روح عقلانيت است كه در قلم او آشكار و در آثار او جاري و ساري است. ابن ميثم اين عقلانيت را از علي (ع) آموخته است. بنابراين، معتقدم ميراث ماندگار و پيام هميشگي دانشمندان اسلامي چون ابن ميثم براي عصر ما التزام به عقلانيت است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش، به توطئه دشمنان اسلام براي رودررو قراردادن شيعه و سني اشاره كرد و گفت: شيعه و سني با هم زندگي كرده اند، صحبت كرده اند و با هم آموخته اند. وجود شيعه و سني عمري برابر جهان اسلام دارد و جهان اسلام اين مسووليت شيعه و سني را در وحدت توحيدي اصيل اسلامي پذيرفته و هضم كرده است.
وي با اشاره به تلاش هاي آمريكا براي ايجاد اختلاف بين شيعه و سني گفت: امروز دشمنان اسلام به ويژه آمريكا درصدد ايجاد اختلاف بين شيعه و سني هستند. آمريكا به طمع نفت عراق به اين كشور لشكر كشيد و در باتلاق عراق گرفتار شد و راه خروج از اين باتلاق را پيدا نمي كند. به همين خاطر مي خواهد با اختلاف افكندن بين شيعه و سني و كشورهايي چون ايران و افغانستان و ساير كشورها به ايجاد اختلاف دامن بزند.
اولين همايش بزرگداشت ميثم بحراني سال گذشته در بحرين برگزار شد. همايش بزرگداشت ميثم بحراني امروز با ارائه مقاله هايي از مدعوين در كتابخانه ملي به كار خود ادامه مي دهد. مراسم اختتاميه اين همايش فردا در مركز جهاني علوم اسلامي در قم برگزار مي شود.
|