از سوي يونيسف تصويب شد
تشكيل نيروي ضربت براي كمك به كودكان
|
|
گروه اجتماعي- نيروي ضربت جهاني يونيسف با هدف ارائه آب سالم و بهداشتي به تمام كودكان جهان وارد عمل مي شود.
هدف از اجراي اين برنامه جهاني آن است كه تمام كودكان در سراسر جهان به آب سالم و بهداشتي دسترسي پيدا كنند. بر اساس آمار يونيسف بيش از 400 ميليون كودك در جهان بدون امكان دسترسي به منابع آب شرب سالم زندگي مي كنند. اين نيروي ضربت متشكل از متخصصان در حوزه هاي بهداشتي و آموزشي و نيز هيأت هاي نمايندگي جوانان است. طبق گزارش يونيسف آب ناسالم و غيربهداشتي و فقدان تجهيزات بهداشتي پايه و ابتدايي سالانه موجب مرگ بيش از 5/1 ميليون كودك زير پنج سال در اثر ابتلا به بيماري اسهال مي شود. همچنين صدها ميليون كودك ديگر نيز مبتلا به بيماري هاي ناشي از آب آلوده مي شوند كه توانايي هاي آنها را به ويژه در امر يادگيري تضعيف مي كند. بر اساس اين گزارش، در حال حاضر هنوز حدود 450 ميليون كودك و نوجوان زير 18 سال به منابع آب تصفيه شده دسترسي ندارند و بيش از 980 ميليون كودك از بهداشت مطلوب محرومند.
قطعنامه مبارزه با قاچاق زنان و دختران
سازمان ملل قطعنامه اي را با هدف تقويت مبارزه جهاني عليه قاچاق زنان و دختران با اتفاق آراء تصويب كرده است.
بنا بر اين گزارش، اين قطعنامه تحت عنوان بهبود همكاري در جهت تلاش براي مقابله با قاچاق انسان ها با اتفاق آراء و بدون رأي گيري تصويب شد.
در اين سند شكل جديد بردگي در عصر حاضر به عنوان يك جنايت نكوهيده و غيرقابل توجيه نسبت به اساس حقوق بشر معرفي شده است. در اين قطعنامه از دولت ها خواسته شده است كه در جهت ريشه كني تقاضا براي قاچاق زنان و دختران اقدام كنند و عواملي را كه باعث مي شوند اين قربانيان براي شركت در اين اقدامات ناپسند داوطلب شوند، از جمله فقر، عدم توسعه، فقدان فرصت هاي مساوي، فقدان دسترسي مناسب به آموزش و نيز عدم دسترسي مساوي به فرصت هاي شغلي، كاهش دهند. در اين قطعنامه همچنين از كشورهاي عضو خواسته شده است كه عاملان اصلي قاچاق انسان را تحت پيگرد قرار دهند و با آنها مقابله كنند.
مراقبت پرورشي آغوشي نوزادان نارس
از سوي ديگر رئيس اداره شير مادر وزارت بهداشت با بيان اين كه براي ارتقاي سلامت ذهن و روان نوزادان نارس مراقبت پرورشي آغوشي در بيمارستان هاي كشور اجرا مي شود، مي گويد : اين طرح صرفا براي نوزادان نارس با وضعيت پايدار و مادراني كه تمايل به شركت دارند انجام مي شود.
خليل فريور با بيان اين كه اين طرح بايد صرفا زير نظر پرسنل آموزش ديده NICU و در بيمارستان ها اجرا شود، گفت: به موجب اين طرح مادر نيز آموزش مي بيند و در صورت تمايل پس از ترخيص در منزل اين شيوه تماس ادامه مي يابد.
وي در توضيح اين طرح ، گفت: در مراقبت پرورش آغوشي كه هم اكنون در برخي از بيمارستان هاي كشور در حال اجراست نوزاد به جاي نگهداري در انكوباتور (دستگاه) به شيوه خاصي در آغوش مادر نگهداري مي شود و ارتباط و تماس پوست با پوست نوزاد و مادر حفظ مي شود. فريور با اشاره به برگزاري كارگاه كشوري مراقبت پرورشي در اسفند ماه 85 ، گفت: اين مراقبت صرفا در بيمارستان ها در حضور پزشك فوق تخصص، پرسنل آموزش ديده و داراي بخش NICU صورت مي گيرد. رئيس اداره شير مادر وزارت بهداشت، با بيان اين كه اين طرح شامل نوزادان مبتلا به زردي نمي شود، گفت: چنانچه پتوهاي ويژه نوزادان مبتلا به زردي به نام فايبروتيك وجود داشته باشد امكان اجرا و پياده سازي اين طرح براي نوزادان مبتلا به زردي هم وجود دارد.
وي با بيان اين كه اين طرح با هدف پيشگيري از بروز عوارض ناشي از پيوند عاطفي مادر و نوزاد در بيمارستان اجرا مي شود، گفت: تماس پوست با پوست مادر و نوزاد، حتي نوزاد سالم، بايد بلافاصله پس از تولد آغاز شود.
فريور در پايان يادآور شد: در اين طرح نوزاد با شيوه خاصي به حالت عمودي در حالي كه دستان مادر آزاد است به بدن مادر محكم مي شود.
|