فعاليت هسته اي ايران، در دستوركار جلسات شوراي حكام و اتحاديه اروپا قرار گرفت
ادامه مذاكرات 1 + 5 در نيويورك
|
|
گروه سياسي- وزارت خارجه آمريكااعلام كرد ادامه مذاكرات گروه 1+5 كه سومين دوررايزني هاي معاونين وزراي خارجه آن نيزشنبه شب به دليل وجود اختلاف برسرقطعنامه جديدتحريمها عليه ايران با شكست مواجه شد،توسط نمايندگان اين گروه درسازمان ملل پيگيري خواهدشد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه كورتيس كوپر، يكي از سخنگويان وزارت خارجه آمريكا طي بيانيه اي اعلام كرد: ادامه گفت وگوهاي نيكلاس برنز، معاون وزيرخارجه آمريكا و معاونين سياسي وزراي خارجه چين، روسيه، فرانسه، انگليس و آلمان در نيويورك انجام خواهد شد، جايي كه نمايندگان ما درشوراي امنيت به تلاش خود دراين زمينه ادامه خواهند داد.
اظهارنظر وزارت خارجه آمريكا درحالي صورت مي گيردكه قرار است موضوع پرونده هسته اي ايران در دومين روز نشست فصلي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي(فردا) مطرح شود و درعين حال وزيران خارجه اتحاديه اروپا نيز امروز دربروكسل درباره پرونده هسته اي ايران و تحولات آن پس از گزارش چندي پيش البرادعي به بحث وتبادل نظرخواهند پرداخت.
يك منبع مطلع درآژانس بين المللي انرژي اتمي در گفتگو با مهر ضمن اشاره به آغاز به كارنشست فصلي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي از امروز وطرح موضوع پرونده ايران كه فردا دردستوركارشورا قرار خواهدگرفت، اعلام كرد: دراين دوره ازنشست هاي شوراي حكام، هيچ تصميمي درواكنش به گزارش البرادعي اتخاذ نخواهد شد وصرفا اعضا با قرائت بيانيه به اظهار نظر دراين خصوص خواهندپرداخت. وي همچنين از تهيه بيانيه هاي جداگانه توسط گروه كشورهاي غيرمتعهد وگروه 77 درباره فعاليت هاي هسته اي ايران خبر داد كه تاكيد برلزوم خروج پرونده ايران از دستوركار شوراي امنيت و بازگشت آن به مسير فني آژانس از مهمترين محورهاي اين بيانيه هاست. قرار است البرادعي نيزدرباره واكنش ايران به قطعنامه 1737 شوراي امنيت و همچنين قطع نزديك به نيمي از كمك هاي فني آژانس به ايران به 35 عضوشوراي حكام گزارش دهد. درهمين حال وزيران خارجه اتحاديه اروپا نيز در نشست امروز خود در بروكسل موضوع خودداري ايران از تعليق غني سازي اورانيوم راارزيابي مي كنند.
|
|
سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به نشست بغداد:
مذاكره اي با مقامات آمريكايي نداريم
گروه سياسي - سخنگوي وزارت خارجه درباره احتمال مذاكره ايران و آمريكا در حاشيه كنفرانس بغداد كه قرار است با حضور همسايگان عراق و آمريكا و انگليس برگزار شود، گفت: فعلاً چنين ديداري در دستور كار نيست.
سيدمحمدعلي حسيني كه در جريان نشست هفتگي خود با خبرنگاران به سؤالات آنان پاسخ مي گفت و مهر خبر آن را منتشر كرد در پاسخ به اين سؤال كه اگر تحقق مسير مذاكرات در بحث هسته اي از طريق مذاكره ايران و آمريكا در حاشيه كنفرانس بغداد ميسر باشد، آيا ايران در بغداد با آمريكا مذاكره مي كند، تأكيدكرد: درحال حاضر اصلاً موضوع مذاكره با آمريكا در نشست بغداد مطرح نيست و آنچه كه به عنوان موضع ما مطرح شده اينست كه حاضريم بدون پيش شرط با تمامي طرفهاي 1+5 مذاكره كنيم.
احضار سفير پاكستان
سخنگوي وزارت خارجه در ارتباط با اخبار منتشر شده مبني بر احضار سفير پاكستان به وزارت خارجه به علت عدم دعوت از ايران براي حضور در كنفرانس اسلام آباد گفت: سفير پاكستان به وزارت خارجه دعوت و درباره اين موضوع با ايشان صحبت شد. وي افزود: با توجه به موضوعاتي كه در اين اجلاس مطرح شد طبيعتاً مي بايست طرفهاي اصلي درگير در اين موضوعات حضور داشته باشند.
تماس با صليب سرخ
حسيني درباره آخرين اقدامات وزارت خارجه جهت پيگيري ديپلمات هاي ربوده شده در اربيل گفت: در راستاي تلاش هاي وزارت خارجه در اين رابطه تماس هايي با صليب سرخ انجام شد كه نهايتاً نماينده اين سازمان با ديپلمات ها ديدار كرد و اعتراضات آنها را شنيد و به هر صورت اين موضوع از كانال هاي مختلف هم در بغداد و هم در تهران درحال پيگيري است. وي همچنين درباره زائريني كه در ايام اربعين حسيني قصد سفر به عراق را دارند گفت: اين افراد از مسيرهاي قانوني و با هماهنگي سازمان حج و زيارت اقدام به اين كار كنند، چرا كه سفر از طرق غيرقانوني مشكلات زيادي را پيش مي آورد.
|
|
ملك عبدالله: دشمنان، تفرقه ميان تهران و رياض را مي خواهند
احسان جهان ديده معاون ارتباطات و اطلاع رساني دفتر رئيس جمهوري در گفت وگو با ايرنا گزارش هاي نشر يافته مبني بر گفت وگوي احمدي نژاد و ملك عبدالله درباره طرح صلح عربي را تكذيب كرد
گروه سياسي- پادشاه عربستان در مذاكره خصوصي با رئيس جمهوري تاكيد كرد كه دشمنان جهان اسلام مي خواهند ميان تهران و رياض تفرقه ايجاد كنند.
محمود احمدي نژاد پس از برگزاري يك دور مذاكره خصوصي با ملك عبدالله، پادشاه عربستان كه دو ساعت به طول انجاميد و در پايان سفر يك روزه به عربستان، شنبه شب رياض را به مقصد تهران ترك كرد.
ايسنا گزارش داد، رئيس جمهوري پس از بازگشت از عربستان و به هنگام ورود به تهران در تشريح دستاوردهاي اين سفر گفت: ما با كشور عربستان روابط بسيار خوب، گسترده و رو به رشدي داريم. سفر انجام شده؛ كاملاً كاري و لازم بود تا با رايزني درباره تحولاتي كه در منطقه و دنياي اسلام در جريان است با نظرات يكديگر آشنا شده و موارد لازم هماهنگي هايي انجام دهيم.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، همچنين در جريان اين سفر و پيش از برگزاري مذاكرات خصوصي، مذاكرات مشترك هيأت هاي عالي رتبه دو كشور به رياست محمود احمدي نژاد و ملك عبدالله در رياض برگزار شد.
رئيس جمهوري در اين مذاكرات كه در محل كاخ شخصي پادشاه عربستان انجام شد، با تاكيد بر اينكه ايران و عربستان به عنوان دو كشور بزرگ و قدرتمند اسلامي وظايف و مسئوليت هاي فراوان و مشتركي در جهان اسلام و منطقه خاورميانه برعهده دارند گفت: چشم اميد امت اسلام به اين دو كشور است و رفع بسياري از مشكلات و نيازهاي خود را از ايران و عربستان انتظار دارند . ملك عبدالله بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان سعودي نيز در اين مذاكرات؛ با گراميداشت ياد امام خميني(قدس سره شريف)، عربستان را كشور دوست جمهوري اسلامي ايران عنوان كرد و با اشاره به روند رو به گسترش روابط تهران - رياض گفت: ملت هاي ايران و عربستان دو ملت مسلمان با عقيده واحد هستند و رابطه ميان آنها برخلاف تمايل برخي ها بسيار دوستانه است.
|
|
ضعف سازمان هاي جاسوسي آمريكا
در قبال ايران
ناكامي اطلاعاتي
كاخ سفيد
|
|
هيچ گونه اطميناني در ميان مقامات اطلاعاتي ايالات متحده نسبت به دخالت دولت ايران در ناآرامي هاي عراق وجود ندارد
مترجم: محسن پيريايي
بيش از 3 سال است كه مقامات اطلاعاتي آمريكا بر اين نكته تأكيد مي كنند كه توانسته اند ضعف هاي اطلاعاتي خود را كه به اشتباهات آنها در جريان جنگ عراق دامن زد، شناخته و آنها را رفع كنند، اما در چند هفته گذشته باز هم اخباري به گوش رسيد كه حكايت از ضعف اطلاعاتي مقامات آمريكا و اين بار در قبال ايران داشت.
در شرايط كنوني مقامات كاخ سفيد تلاش مي كنند تا اشتباهات كالين پاول، وزير خارجه پيشين ايالات متحده در قبال عراق را كه مبتني بر استفاده وي از عكس هاي ماهواره اي و ارتباطات ناقص او با منابع اطلاعاتي بود، تكرار نكنند، اما همچنان معترفند كه در قبال برنامه هسته اي ايران از توان اطلاعاتي بالا و قابل تأييدي برخوردار نيستند و نمي توانند ميان حقايق و استنتاجات خود رابطه اي قطعي برقرار كنند.
مقامات اطلاعاتي ايالات متحده ناچارند براي محافظت از اعتبار خود و اطمينان يافتن از عدم تكرار اشتباهات عراق رويكرد جديدي را در قبال ايران اتخاذ كنند و البته در اين ميان بي تجربگي مأموران سازمان هاي جاسوسي آمريكا بيش از پيش زنگ خطر را براي دولتمردان آمريكايي به صدا درآورده است.
بخش ديگري از ناكامي هاي اطلاعاتي نيز به اين نكته بازمي گردد كه معمولاً سياستمداران آمريكايي به منظور دستيابي به اهداف مدنظر خود از طريق افزايش تبليغات، اخبار رسيده از جانب سازمان هاي جاسوسي اين كشور را بسيار مبالغه آميزتر از آنچه وجود دارد منعكس مي كنند و طبيعي است كه اين نگاه، نتيجه اي جز رسوايي هاي اطلاعاتي دربرندارد.
نمونه چنين عملكردي در مسئله متهم كردن ايران به تهيه مواد انفجاري براي گروه هاي تروريست در عراق ديده شده است. زماني كه مقامات آمريكايي از اطمينان خود مبني بر اينكه ايران حامي گروه هاي آشوب طلب در عراق است، صحبت مي كردند، در واقع هيچ گونه اطميناني نسبت به دخالت دولت ايران در نا آرامي هاي عراق در ميان مقامات اطلاعاتي ايالات متحده وجود نداشت.
همچنين اظهارنظر هفته گذشته مايك مك كونل، مدير جديد سازمان اطلاعاتي ملي آمريكا در مقابل كميته نظامي سنا حكايت از نبود اطلاعات كافي و صحيح از برنامه هسته اي ايران نزد مقامات آمريكايي داشت، چرا كه وي به هيچ وجه درباره ميزان اهتمام ايران در جهت دستيابي به فناوري نظامي هسته اي مطمئن نبود.
به هر حال دكترين جنگ پيش دستانه كه جورج بوش پس از 11 سپتامبر براساس آن 2 جنگ را در خاورميانه بنيان نهاد، اجازه نمي دهد تا منابع اطلاعاتي آمريكا با نگاهي واقع بينانه به مسائل موجود در نظام بين الملل بنگرند، چرا كه بر مبناي اين دكترين حتي با وجود ناقص ترين اطلاعات نيز آنان بايد همواره رقباي خود را در تهديد آميزترين شرايط ممكن فرض كنند. به عنوان نمونه جان بولتون، سفير پيشين آمريكا در سازمان ملل به عنوان يكي از چهره هاي تندرو نومحافظه كاران كاخ سفيد معتقد است سياستگذاران نبايد تحت تأثير هشدارهاي تحليلگران اطلاعاتي موضع خود را در قبال دشمنان آمريكا تلطيف كنند.
در عين حال توماس فينگار، مسئول بخش تحليل اخبار سازمان اطلاعات ملي آمريكا بر اين باور است كه در تحليل اطلاعات خام نبايد به هيچ وجه براي دستيابي به اجماع تعجيل نمود، چرا كه رويكرد مثبت زماني است كه تحليلگران با نظرات يكديگر مخالفت كنند نه اينكه همگي بر يك امر متفق القول باشند.
منبع: نيويورك تايمز، 2مارس۲۰۰۷
|
|
شوراي نگهبان لايحه خدمات كشوري را مغاير با قانون اساسي مي داند
گروه سياسي- سخنگوي شوراي نگهبان ضمن تأكيد بر لزوم كارشناسي بيشتر لايحه خدمات كشوري تصريح كرد كه اين لايحه در موارد مختلف با اصول قانون اساسي مغايرت دارد.
عباسعلي كدخدائي با تاكيد براينكه شوراي نگهبان هيچ مخالفتي با افزايش حقوق و مزاياي كارمندان خدمتگزار و شريف دولت ندارد، گفت:گره زدن سرنوشت لايحه مديريت خدمات كشوري با افزايش حقوق ومزاياي كارمندان اقدامي ناصواب است.
به گزارش روابط عمومي شوراي نگهبان، كدخدائي، لايحه مديريت خدمات كشوري رافاقد انسجام لازم و هماهنگي هاي كافي دانست و افزود: دولت و يا مجلس در صورتي كه افزايش حقوق و مزاياي كارمندان را ضروري مي دانند، مي توانند به صورت طرح و يا لوايح مستقل و يا در لايحه بودجه نسبت به اين كار اقدام كنند.
سخنگوي شوراي نگهبان مهمترين ايراد لايحه مديريت خدمات كشوري را مغايرت آن بااصل ?? قانون اساسي دانست و خاطرنشان كرد: شوراي نگهبان تمام طرح ها و لوايحي را كه بدون تامين منابع مالي و يامشخص نكردن طريق جبران آن، براي دولت بار مالي داشته باشد، مغاير اصل ??قانون اساسي تشخيص مي دهد و آن را به مجلس باز مي گرداند. قائم مقام دبير شوراي نگهبان ابراز اميدواري كرد مجلس و دولت در فضاي آرام و به دور از احساسات و با استفاده از نظرات كارشناسانه نسبت به اصلاح و رفع اشكالات شوراي نگهبان اقدام كنند.
|
|
گزيده ها
سياست خارجي: سفارت جمهوري اسلامي ايران در لندن روز گذشته گزارش ادعايي هفته نامه ساندي تلگراف با مضمون وجود شبكه هاي جاسوسي ايران در كشورهاي منطقه براي پاسخگويي به حمله احتمالي آمريكا را بي پايه و ساختگي اعلام كرد. ساندي تلگراف يك روز پس از سفر رياست جمهوري ايران به عربستان در گزارشي به نقل از يك ديپلمات سابق ايراني در دوبي مدعي شد، ايران شبكه هاي مخفي را در كشورهاي حاشيه خليج فارس ايجاد كرده تا در صورت تهاجم اسرائيل يا آمريكا، با حمله به منافع كشورهاي غربي به تلافي بپردازد.
دولت: رئيس مركز امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري روز گذشته عدم صدور ويزا براي اعزام هيات زنان ايراني شركت كننده در پنجاه و يكمين اجلاس كميسيون مقام زن را توهين آشكار به مقام زن ايراني دانست. زهره طبيب زاده نوري در گفت وگو با خبرنگاران، اين كار را نشانه وحشت مقام هاي واشنگتن از عرضه تفكر مترقي زن ايراني ذكر كرد.
وزارت اطلاعات:وزارت اطلاعات از شناسايي و دستگيري چند نفر از روزنامه نگاران در يكي از استانهاي كشور كه با حمايت بيگانگان در راستاي پياده سازي اهداف تجزيه طلبانه فعاليت مي كردند، توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) خبر داد.
|
|
از خانه ملت
حسينعلي شهرياري نماينده زاهدان از اهمال وزارت امور خارجه در پيگيري ممانعت از تكرار مجدد شرارت هاي تروريستي از طريق كشورهاي همسايه انتقاد كرد. وي ريگي را عامل شرارت هاي اخير خواند و گفت: بايد پايگاه وي در پاكستان مورد هدف قرار گيرد يا از طريق سازمان ملل و دادگاه لاهه اين مسئله پيگيري شود.
اكبر اعلمي نماينده تبريز نسبت به پاسخ محمدحسن ابوترابي فرد كه رياست جلسه ديروز را به عهده داشت، به ميرتاج الديني ديگر نماينده تبريز در خصوص ممانعت هيأت رئيسه در مورد خطاب قرار دادن وزير دادگستري در خصوص عملكرد قوه قضائيه انتقاد كرد. همچنين مطلع شديم اعلمي با شكايت رئيس بازرسي فرماندهي نيروي مقاومت بسيج سپاه و ستاد فرماندهي اين نيرو به اتهام نشر اكاذيب و توهين و افترا به دادسراي كاركنان دولت احضار شده است.
علي احمدي نماينده ممسني از پيشنهاد متكي مبني بر افزايش تعداد كشورهاي 1+5 و حضور كشورهايي مانند ايتاليا و اسپانيا انتقاد كرد و گفت: اگر با صاحب نظران در امر ديپلماسي مشورت مي شد، چنين پيشنهادي ارائه نمي شد.
روز گذشته و در صحن علني مجلس نامه اي بدون امضا و تنها با عنوان جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در ميان نمايندگان پخش شد كه طي آن ضمن انتقاد از پيشنهاد برخي نمايندگان در خصوص بازگشت به لايحه دولت (بودجه 86) آن را خلاف آيين نامه داخلي مجلس دانسته و تأكيد شده است كه قبول جايگزين لايحه دولت پس از 45 روز رسيدگي و بررسي پيشنهادات ده روز نمايندگان و كار فشرده ده روزه كميسيون هاي تخصصي و 15 روز كار سنگين و سه شيفت كميسيون، نوعي بي تفاوتي و القاي بي فايده بودن تلاشهاي نمايندگان به شمار مي رود. بخش ديگري از نامه، داوري و قضاوت افكار عمومي را در صورت بازگشت به لايحه دولت، انتخاب راه سهل و آسان از سوي نمايندگان مي داند. نويسندگان اين نامه خواستار تصويب كليات لايحه و سپس بررسي و تدقيق مصوبات كميسيون تلفيق در خصوص بودجه 86 شده اند.
|
|
پرونده
هزينه 12 ساعت جنگ را
صرف اقتصاد عراق كنيد
آمريكا به تازگي شمار نيروهاي نظامي اش را در عراق افزايش داده است. اين افزايش نيرو بار ديگر هزينه هاي جنگ عراق را براي واشنگتن بالا برد. آمريكا همه اعتبار خود را بر روي اين طرح جديد افزايش نيرو قمار كرده است. در اين جنگ آمريكا از توان و سرمايه امروزش براي حل مشكل ديروز هزينه مي كند. اگر اين جنگ با موفقيت همراه شود تصوير شش ماه آينده عراق ديگر به اندازه امروز خشونت بار نيست، اما همچنان خطرناك است. هدف اين مقاله جانبداري از هيچ شخص يا گروهي نيست. قرار است عراق كشوري دمكراتيك و يكپارچه باشد. اما اين آرمان در ميان درگيري هاي قومي و خونين عراق در حال رنگ باختن است. اعتماد ميان شيعه و سني در عراق امروز به شدت تخريب شده و از ميان رفته است. هر دو طرف شيعه و سني عراق به آمريكا هم اطمينان ندارند و آن را خيانتكار مي خوانند. اين معناي همان عبارت استراتژي بدون برد است. آمريكا بايد به دنبال رويكردهاي جديد و تازه باشد كه پاسخي به نيازهاي مردم عادي عراق بدهد نه فقط نخبگان سياسي را راضي كند. بايد استراتژي تدوين شود كه هزينه آن بيشتر از فايده نباشد. از نظر نظامي آمريكا بايد نيروهايش رابه نزديك 60 هزار نفر برساند و در استان انبار و بر روي القاعده متمركز شود. اما نه اين هم كافي نيست. افزايش نيرو بايد به جاي نظامي، سياسي و بلكه اقتصادي باشد. شرايط اقتصادي مدت هاست كه از نظر دور مانده است. يكي از اشتباهات ائتلاف به رهبري آمريكا در عراق از روز نخست اين بود كه بر اساس ايدئولوژي بازار آزاد، همه شركت هاي دولتي را تعطيل كردند. اين كار اقتصاد غيرنفتي عراق را فلج كرد و صدها هزار كارگر را به خيابان ها كشاند و سني ها را بيشتر از قبل خشمگين كرد؛ چرا كه سني ها طبقه مدير و حاكم جامعه بودند و در شرايط جديد موقعيت خود را از دست مي دادند. پيامدهاي اقتصادي اين اتفاق بسيار سنگين بود. توليد كشاورزي عراق كاهش يافت زيرا كارخانه هاي كود شيميايي همگي بسته شده بودند. بيكاري در مناطق غير كردنشين عراق به 50 درصد نزديك شد و به همين دليل بود كه بسياري از مردان جوان عراقي اكنون به گروههاي شبه نظامي پيوسته اند. دمكراسي كه آمريكا براي عراق تدارك ديده است تا اينجا فقط باعث شديدتر شدن اختلافات قومي در اين كشور شده است. كاپيتاليسم و بازرگاني مي تواند اين اختلافات را كاهش دهد. اين شيوه اي است كه در بسياري از نقاط جهان از ايرلند شمالي تا موزامبيك و ويتنام جواب داده است. پل برينكلي معاون وزير دفاع آمريكا اين روزها تلاش مي كند تا كارخانه هاي تعطيل شده دولتي را راه اندازي كند. او كارخانه توليد اتوبوس در جنوب بغداد را راه اندازي كرده و تاكنون هم كه حمله اي به اين كارخانه صورت نگرفته است. حتي شبه نظاميان هم نمي خواهند با تخريب مكاني كه مي تواند براي مردم محلي نان آور باشد چهره خود را تخريب كنند. از 193 شركت دولتي عراق اكنون 143 شركت را مي توان خيلي زود راه اندازي كرد. اما مشكل فقط پول است. كارخانه بعدي كه در رمادي تعطيل شده، براي راه اندازي فقط منتظر دو ژنراتور است. هزينه راه اندازي اين ژنراتورها هريك يك ميليون دلار است. اما پولي براي اين كار وجود ندارد. واشنگتن 18 ميليارد دلار براي بازسازي عراق بودجه در نظر گرفته است اما تاكنون حتي يك سنت هم براي راه اندازي كارخانه اي تعطيل شده هزينه نشده است. تخمين ها نشان مي دهد كه راه اندازي شركت ها و كارخانه هاي تعطيل شده عراق 100 ميليون دلار هزينه خواهد داشت. اما بعد از راه اندازي بيش از 150 هزار عراقي صاحب شغل مي شوند و اين 100 ميليون بازخواهد گشت. ارتش آمريكا در عراق در 12 ساعت آينده 100 ميليون دلار براي ادامه جنگ هزينه مي كند.
نيوزويك / فريد زكريا
|